|
![]() |
#5401 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() Ako nema recenzije nigdje nema druge nego da otvoris telefon i provjeris. Ako je spojeno,ne gine ti netko to ima pravu opremu za odljepljivanje stakla i ljepljenje novog. |
|
![]() |
![]() |
#5402 |
MIUI HR Translator
Datum registracije: Jul 2007
|
xiaomi u Guinnessovoj knjizi rekorda prodali 2.11 milijuna telefona u 24 sata http://en.miui.com/thread-101300-1-1.html
#5404 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ako nastavi s ovakvom krivuljom hoće, ali to je ipak nemoguće. http://www.idc.com/prodserv/smartphone-market-share.jsp
![]() |
#5405 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Teško. Mobiteli su im sve skuplji, a broj modela ograničen. A koliko čitam ovdje, MUIU i dalje ima popriličnih problema. Samsung je tu ipak nešto bolji.
#5406 |
Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
Doogee Leo DG280 - je li netko naručio? Izgleda neloše ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#5407 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne znam koliko pratite, ali MIUI ima gomilu problema. V5 se za cijelog životnog vijeka nije riješio hrpe bugoiva, u V6 još fali featurea koje je V5 imao, a bugova je puno. Samo malo pročitajte po forumima raspoloženje ekipe. Makar badava što se par ljudi pobuni jer kina je velika, nađe se uvijek par miliona ovaca koje će kupiti Xiaomi uređaje. Evo npr. uzeo sam sebi prije godinu dana hongmi, dobro me služi št ose hardvera tiče, ali softverski se pokazao kao odron. Ne samo o nego i čitava redmi serija, naročito uređaji bazirani na MTK. Najnoviji fail: Hongmi/redmi je još uvijek na 4.2.2, nikad nije dobio noviji android, AOSP-a nema, custom romovi samo portani i loše rade, u biti je zalockan na MIUI. Xiaomi odavno najavljuje KK, već su pregazili sve rokove, zadnja najava je bila da će biti polovicom veljače (a svi znamo što je u Kini u to doba), da bi na kraju u to doba taman objavili zatvoreno beta testiranje. Nakon 7-8 tjedana "testiranja", 03.04. uz sve najave pojavljuje se developer (znači tjedna, kao što imaju jači modeli) verzija V6 bazirana na 4.4.2. U doba kad je android 5.x odavno vani, oni ne idu čak niti na zadnju 4.4.x. Međutim, ROM ima gadan bug, na mobu koji se flasha ne radi više mikrofon u pozivima ![]() Nekoliko ljudi se žestoko buni na forumu, dva dana kasnije ROM bez ikakvih dodatnih informacija nestaje sa servera, do danas nema nikakve službene objave, nema sorry, zajebali smo, apsolutno ništa. Ne znam kako je prošao Redmi note (MTK), u isto vrijeme je izdan Kitkat V6 i za njega. Nešto gadno ne štima u softverskom odjelu Xiaomija, dok oni izdaju sve nove i nove gadgete, od pročišćivača zraka do kuhinjske vage, očito nema sposobnih programera koji bi radili na MIUI. Zadnjih godina dana kako to koristim, tjedni updatei (odnosno svakih par mjeseci za low end uređaje) donose samo nekakve novitete tipa "prikaz smileya u kalendaru za kineske praznike", ali stari bugovi se baš i ne krpaju. Donekle se radi na Mi3 i novijim uređajima, sve ostalo je u klincu. I sve to od firme koja se hvali s vrhunskom softverskom podrškom za svoje uređaje ![]() |
![]() |
![]() |
#5408 |
Registrirao User
|
U pitanju je slaba podrška za low-end uređaje. Nije Xiaomi tu jedini jer i drugi kineski proizvođači zanemaruju jeftinije proizvode.
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#5409 |
Guest
|
zanimljiva iOcean anketa, koji hardver bi željeli vidjeti u njihovom novom mobitelu http://woobox.com/5xzve6 |
![]() |
#5410 |
MIUI HR Translator
Datum registracije: Jul 2007
|
što se tiče hongmija, stavili frendu v6 (ajmo biti iskreni i reći da je razlog bio što mu je pao i ne može više uključiti wi-fi ) i radi mikrofon nemam blage veze zašto jednima radi a jednima ne možda je to kao i problemi oko custom recovery-a i display-a a za v6 na mi 4 nemam nkakve zamjerke , radi ko violina probao sam i lollipop by ivan al se vratio na 6-cu
#5411 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
@Masva Ima raznih hw revizija hongmia okolo. Kroz ruke su mi prošla 2 i hw nije identičan, kernel starijeg ne radi na novijem, zato recovery ne radi. Kako je ovdje bug u libu, očito isti problem. |
|
![]() |
![]() |
#5412 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
@ c-shadow Nije prvi put da bez ikakve obavijesti povlače ROM. To se već dogodilo kada su prvi put izdali V6 stable ROM, koji je bio sve, samo ne stabilan. Jednostavno mi je nepojmljivo da se firma, koja ima nekakve "velike planove", ovako odnosi prema svojim korisnicima. Slažem se, umjesto da se fokusiraju na softver čijim nadogradnjama se toliko ponose (a koje su same po sebi lakrdija), oni izdaju kojekakve kuhinjske vage i pročišćivače zraka. Forum im je posebna priča, pročitati tamo nešto konstruktivno je ravno dobitku na lutriji. Zadnje izmijenjeno od: Wuchko. 09.04.2015. u 15:34. |
|
![]() |
![]() |
#5413 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Ima li kakvog iskustva sa Blackview Crown? 5.0inch IPS HD Display Screen MTK6592 Cortex A7 Octa Core CPU,1.7GHz Android 4.4.2 2GB RAM +16GB ROM |
![]() |
![]() |
#5414 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#5415 | |
Registrirao User
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
#5417 |
Registrirao User
|
Ako niste znali, postoji CM11 i za MTK6592 uređaje ali ne radi 100%
![]() |
![]() |
#5418 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2015
|
Je li se plaća PDV na mobitele/tehniku naručenu iz Kine do 1000 kn? Imam budžet do 120 EUR, može li neka preporuka za mobitel? Kupio bih na geekbuying, aliexpress ili nekog drugog kineskog sitea što dostavlja u Hrvatsku. Ako poštoji još neki preporučite ali čini mi se da je aliexpress najjeftiniji. |
![]() |
![]() |
#5419 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Naravno da se plaća, preko 22 UER je calenzi-bite. |
![]() |
![]() |
#5420 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2015
|
http://www.geekbuying.com/item/MLAIS...ck-339416.html Je li se isplati ovo uzeti ili je totalni odron u pitanju? Nemojte osuđivati, na budžetu sam ![]() |
![]() |
![]() |
#5421 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
|
![]() |
![]() |
#5423 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Xiaomi je sad pustio i kernel source za Mi3/Mi4 i Mi Note pa će tek sad bit hrpe custom romova.meni recimo na MI3 AOSP by Ivan 4.4.4 radi perfektno...MIUI 6 dev sam isprobao i isto radi jako dobro.na Hongmi(MTK) kojeg sam imao prije sve je fino radilo.ja se na njihovu podršku ne žalim iako nije savršena i neke bugove još nisu riješili daleko su ispred Samsunga koji ima smiješnu službenu podršku,a na custom romove mogu zaboravit zbog Knoxa... nije ni bitno da li će bit prvi ili deseti po prodaji dok su odnosom cijene i kvalitete ispred razvikanih brandova MI4 je 340$,što je stvarno ok cijena,Mi Note također pada cijena i kako se bude približavao Mi5 dosta će padati... Redmi serija je prodajni hit,a još se čeka novi Redmi Note,a tu je i super jeftini Leadcore Redmi 2A.na xda im je podrška sve bolja tako da po meni Xiaomi zasad ide pravim putem.samo da se ne razbahate i pretvore u Samsung... ![]() |
![]() |
![]() |
#5424 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#5425 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Pa po onome što je napisao c-shadow bome je. Što ti vrijedi dobar hardware ako je software u k*rcu, mislim koja razlika ako je konačan rezultat isti. Isto po napisano ne izgleda da će uskoro krenuti na bolje
![]() |
#5426 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#5428 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
U konačnici, kakve veze hrpa romova ima s kvalitetom? Najvažniji je dobar službeni rom, sve ostalo je sporedno. |
![]() |
![]() |
#5429 |
Premium
|
Donekle ima. Kvalitetan uredjaj ce se bolje prodavati, samim time ce ga i zajednica bolje prihvatiti i raditi ROM-ove za njega. Svrstati Xiaomi medju odrone zbog neispoliranog MIUI-a, kao sto je kolega naveo, je smijesno. C-shadow je imao problem s mikrofonom i to ne moze proci neprimjeceno, no 90% ljudi koji inace kupuju kineze nece ni primjetiti nesavrsenosti kod MIUI-a. Mene koji sam picajzla neke stvari nerviraju. Najvise me zivcira zapravo taj njihov odnos prema korisnicima i zajednici, koje uzimaju zdravo za gotovo i ocekuju da ce sve proci bez posljedica. Primjerice, cijela saga s pustanjem kernela za Mi3, ciji rok su nekoliko puta pomicali. Pa povlacenje ROM-ova bez ikakve obavijesti. Opcenito, komunikacija sa zajednicom je katastrofalna, prakticki nepostojeca. No i uz sve to su s tim famoznim MIUI-em bolji od vecine kineza i to je (mozda i pomalo zalosna) cinjenica. |
![]() |
![]() |
#5430 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ako je Xiaomi odron onda su i Oppo i Meizu jer je poznato da i kod njih nadogradnje idu sporo posebno Oppo.na njihovim forumima hrpe nezadovoljnih korisnika... Za Find 7 jos nema datuma kad ce dobit Lollipop,a oni stariji i jeftiniji modeli ga nikad nece dobit... Onda cemo kupovat Jiayu i Coolpad jer su oni vrh u kineza kad je podrska u pitanju ![]() |
![]() |
![]() |
|
|