Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 09.04.2015., 09:55   #5401
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
Pa ako se prodaje odvojeno zašto pitaš, onda je očigledno da se može promijeniti?
Odvojeno se prodaju skoro svi brendovi pa vecina ima spojeno. China je china .
Ako nema recenzije nigdje nema druge nego da otvoris telefon i provjeris. Ako je spojeno,ne gine ti netko to ima pravu opremu za odljepljivanje stakla i ljepljenje novog.
spawn je offline  
Staro 09.04.2015., 11:24   #5402
MASVA
MIUI HR Translator
Moj komp

MASVA's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
xiaomi u Guinnessovoj knjizi rekorda
prodali 2.11 milijuna telefona u 24 sata
http://en.miui.com/thread-101300-1-1.html
Staro 09.04.2015., 11:32   #5403
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Kroz 2 god. ce prešišat Samsung...a jos ih sluzbeno nema ni u SAD-u ni u Evropi
locks je offline  
Staro 09.04.2015., 12:26   #5404
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Ako nastavi s ovakvom krivuljom hoće, ali to je ipak nemoguće.
http://www.idc.com/prodserv/smartphone-market-share.jsp
i kupuju skupe lance

Srdan je offline  
Staro 09.04.2015., 12:41   #5405
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Teško. Mobiteli su im sve skuplji, a broj modela ograničen. A koliko čitam ovdje, MUIU i dalje ima popriličnih problema. Samsung je tu ipak nešto bolji.
Staro 09.04.2015., 13:01   #5406
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Doogee Leo DG280 - je li netko naručio? Izgleda neloše

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 09.04.2015., 13:18   #5407
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ne znam koliko pratite, ali MIUI ima gomilu problema. V5 se za cijelog životnog vijeka nije riješio hrpe bugoiva, u V6 još fali featurea koje je V5 imao, a bugova je puno. Samo malo pročitajte po forumima raspoloženje ekipe. Makar badava što se par ljudi pobuni jer kina je velika, nađe se uvijek par miliona ovaca koje će kupiti Xiaomi uređaje. Evo npr. uzeo sam sebi prije godinu dana hongmi, dobro me služi št ose hardvera tiče, ali softverski se pokazao kao odron. Ne samo o nego i čitava redmi serija, naročito uređaji bazirani na MTK. Najnoviji fail: Hongmi/redmi je još uvijek na 4.2.2, nikad nije dobio noviji android, AOSP-a nema, custom romovi samo portani i loše rade, u biti je zalockan na MIUI. Xiaomi odavno najavljuje KK, već su pregazili sve rokove, zadnja najava je bila da će biti polovicom veljače (a svi znamo što je u Kini u to doba), da bi na kraju u to doba taman objavili zatvoreno beta testiranje. Nakon 7-8 tjedana "testiranja", 03.04. uz sve najave pojavljuje se developer (znači tjedna, kao što imaju jači modeli) verzija V6 bazirana na 4.4.2. U doba kad je android 5.x odavno vani, oni ne idu čak niti na zadnju 4.4.x. Međutim, ROM ima gadan bug, na mobu koji se flasha ne radi više mikrofon u pozivima Nakon skoro godinu dana najava i 2 mjeseca testiranja izlazi ROM s kojim ne radi mikrofon!?
Nekoliko ljudi se žestoko buni na forumu, dva dana kasnije ROM bez ikakvih dodatnih informacija nestaje sa servera, do danas nema nikakve službene objave, nema sorry, zajebali smo, apsolutno ništa. Ne znam kako je prošao Redmi note (MTK), u isto vrijeme je izdan Kitkat V6 i za njega.
Nešto gadno ne štima u softverskom odjelu Xiaomija, dok oni izdaju sve nove i nove gadgete, od pročišćivača zraka do kuhinjske vage, očito nema sposobnih programera koji bi radili na MIUI. Zadnjih godina dana kako to koristim, tjedni updatei (odnosno svakih par mjeseci za low end uređaje) donose samo nekakve novitete tipa "prikaz smileya u kalendaru za kineske praznike", ali stari bugovi se baš i ne krpaju. Donekle se radi na Mi3 i novijim uređajima, sve ostalo je u klincu.
I sve to od firme koja se hvali s vrhunskom softverskom podrškom za svoje uređaje
c-shadow je offline  
Staro 09.04.2015., 13:42   #5408
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

U pitanju je slaba podrška za low-end uređaje. Nije Xiaomi tu jedini jer i drugi kineski proizvođači zanemaruju jeftinije proizvode.

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 09.04.2015., 13:55   #5409
chief_wolfinjo
Guest

zanimljiva iOcean anketa, koji hardver bi željeli vidjeti u njihovom novom mobitelu

http://woobox.com/5xzve6

Staro 09.04.2015., 15:01   #5410
MASVA
MIUI HR Translator
Moj komp

MASVA's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
što se tiče hongmija, stavili frendu v6 (ajmo biti iskreni i reći da je razlog bio što mu je pao i ne može više uključiti wi-fi ) i radi mikrofon
nemam blage veze zašto jednima radi a jednima ne
možda je to kao i problemi oko custom recovery-a i display-a
a za v6 na mi 4 nemam nkakve zamjerke , radi ko violina
probao sam i lollipop by ivan al se vratio na 6-cu
Staro 09.04.2015., 15:07   #5411
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
U pitanju je slaba podrška za low-end uređaje. Nije Xiaomi tu jedini jer i drugi kineski proizvođači zanemaruju jeftinije proizvode.
Da, ali je xiaomi jedini koji u startu obećava podršku i za te uređaje.

@Masva
Ima raznih hw revizija hongmia okolo. Kroz ruke su mi prošla 2 i hw nije identičan, kernel starijeg ne radi na novijem, zato recovery ne radi.
Kako je ovdje bug u libu, očito isti problem.
c-shadow je offline  
Staro 09.04.2015., 15:27   #5412
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor MASVA Pregled postova
što se tiče hongmija, stavili frendu v6 (ajmo biti iskreni i reći da je razlog bio što mu je pao i ne može više uključiti wi-fi ) i radi mikrofon
nemam blage veze zašto jednima radi a jednima ne
možda je to kao i problemi oko custom recovery-a i display-a
a za v6 na mi 4 nemam nkakve zamjerke , radi ko violina
probao sam i lollipop by ivan al se vratio na 6-cu
Ima i V6 mušica, najveći mi problem na Mi3 predstavljaju notifikacije koje nekad rade, nekad ne. Nakon pola dana uđem u Viber, a on zaguši cijeli telefon kada poruke krenu dolaziti. Ista stvar i sa FB Messengerom. Najžalosnije mi je u tome svemu što je i takav V6 još uvijek nekako "kompletniji" u odnosu na ostala rješenja. Probao sam Ivanov ROM i Mokee ROM, i svakom neki vrag nedostaje, pa treba instalirati dodatne programe da bi neke funkcije proradile ili se eliminirali bugovi. Vidjet ćemo hoće li puštanje kernela nešto promijeniti, iako su source-ovi za KitKat. Nadam se da će Xiaomi u dogledno vrijeme pustiti i source za Lollipop, nakon što izda V6 temeljen na njemu.. O tome se šuška već neko vrijeme...

@ c-shadow

Nije prvi put da bez ikakve obavijesti povlače ROM. To se već dogodilo kada su prvi put izdali V6 stable ROM, koji je bio sve, samo ne stabilan. Jednostavno mi je nepojmljivo da se firma, koja ima nekakve "velike planove", ovako odnosi prema svojim korisnicima. Slažem se, umjesto da se fokusiraju na softver čijim nadogradnjama se toliko ponose (a koje su same po sebi lakrdija), oni izdaju kojekakve kuhinjske vage i pročišćivače zraka. Forum im je posebna priča, pročitati tamo nešto konstruktivno je ravno dobitku na lutriji.

Zadnje izmijenjeno od: Wuchko. 09.04.2015. u 15:34.
Wuchko je offline  
Staro 09.04.2015., 15:28   #5413
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Ima li kakvog iskustva sa Blackview Crown?
5.0inch IPS HD Display Screen
MTK6592 Cortex A7 Octa Core CPU,1.7GHz
Android 4.4.2
2GB RAM +16GB ROM
fora je offline  
Staro 09.04.2015., 16:18   #5414
marko_st
Registered User

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ne znam koliko pratite, ali MIUI ima gomilu problema. V5 se za cijelog životnog vijeka nije riješio hrpe bugoiva, u V6 još fali featurea koje je V5 imao, a bugova je puno. Samo malo pročitajte po forumima raspoloženje ekipe. Makar badava što se par ljudi pobuni jer kina je velika, nađe se uvijek par miliona ovaca koje će kupiti Xiaomi uređaje. Evo npr. uzeo sam sebi prije godinu dana hongmi, dobro me služi št ose hardvera tiče, ali softverski se pokazao kao odron. Ne samo o nego i čitava redmi serija, naročito uređaji bazirani na MTK. Najnoviji fail: Hongmi/redmi je još uvijek na 4.2.2, nikad nije dobio noviji android, AOSP-a nema, custom romovi samo portani i loše rade, u biti je zalockan na MIUI. Xiaomi odavno najavljuje KK, već su pregazili sve rokove, zadnja najava je bila da će biti polovicom veljače (a svi znamo što je u Kini u to doba), da bi na kraju u to doba taman objavili zatvoreno beta testiranje. Nakon 7-8 tjedana "testiranja", 03.04. uz sve najave pojavljuje se developer (znači tjedna, kao što imaju jači modeli) verzija V6 bazirana na 4.4.2. U doba kad je android 5.x odavno vani, oni ne idu čak niti na zadnju 4.4.x. Međutim, ROM ima gadan bug, na mobu koji se flasha ne radi više mikrofon u pozivima Nakon skoro godinu dana najava i 2 mjeseca testiranja izlazi ROM s kojim ne radi mikrofon!?
Nekoliko ljudi se žestoko buni na forumu, dva dana kasnije ROM bez ikakvih dodatnih informacija nestaje sa servera, do danas nema nikakve službene objave, nema sorry, zajebali smo, apsolutno ništa. Ne znam kako je prošao Redmi note (MTK), u isto vrijeme je izdan Kitkat V6 i za njega.
Nešto gadno ne štima u softverskom odjelu Xiaomija, dok oni izdaju sve nove i nove gadgete, od pročišćivača zraka do kuhinjske vage, očito nema sposobnih programera koji bi radili na MIUI. Zadnjih godina dana kako to koristim, tjedni updatei (odnosno svakih par mjeseci za low end uređaje) donose samo nekakve novitete tipa "prikaz smileya u kalendaru za kineske praznike", ali stari bugovi se baš i ne krpaju. Donekle se radi na Mi3 i novijim uređajima, sve ostalo je u klincu.
I sve to od firme koja se hvali s vrhunskom softverskom podrškom za svoje uređaje
Ne pratiš xda? Cm11 radi više nego odlično.
marko_st je offline  
Staro 09.04.2015., 16:29   #5415
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Ima raznih hw revizija hongmia okolo. Kroz ruke su mi prošla 2 i hw nije identičan
Ima li CM11 više revizija?

Dakok je offline  
Staro 09.04.2015., 16:39   #5416
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor marko_st Pregled postova
Ne pratiš xda? Cm11 radi više nego odlično.
Ne baš u zadnje vrijeme. Koliko mi je poznato, CM ima samo za SD, a Hongmi je MTK?
c-shadow je offline  
Staro 09.04.2015., 18:08   #5417
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Ako niste znali, postoji CM11 i za MTK6592 uređaje ali ne radi 100%

Dakok je offline  
Staro 09.04.2015., 18:29   #5418
ivan_
Registered User

Datum registracije: Apr 2015
Je li se plaća PDV na mobitele/tehniku naručenu iz Kine do 1000 kn?

Imam budžet do 120 EUR, može li neka preporuka za mobitel? Kupio bih na geekbuying, aliexpress ili nekog drugog kineskog sitea što dostavlja u Hrvatsku. Ako poštoji još neki preporučite ali čini mi se da je aliexpress najjeftiniji.
ivan_ je offline  
Staro 09.04.2015., 18:39   #5419
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Naravno da se plaća, preko 22 UER je calenzi-bite.
GoodLooker je offline  
Staro 09.04.2015., 20:20   #5420
ivan_
Registered User

Datum registracije: Apr 2015
http://www.geekbuying.com/item/MLAIS...ck-339416.html

Je li se isplati ovo uzeti ili je totalni odron u pitanju? Nemojte osuđivati, na budžetu sam
ivan_ je offline  
Staro 09.04.2015., 20:48   #5421
marko_st
Registered User

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ne baš u zadnje vrijeme. Koliko mi je poznato, CM ima samo za SD, a Hongmi je MTK?
Da, mislio sam na redmi 1s 1.6ghz, na njemu cm11 radi više nego dobro (verzije od 20 do 25). Ovaj drugi na 1.5ghz ne znam šta ima i kako radi.
marko_st je offline  
Staro 09.04.2015., 21:05   #5422
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Zanimljivo, ispada da je i Xiaomi odron
i kupuju skupe lance

Srdan je offline  
Staro 09.04.2015., 21:06   #5423
locks
Premium
Moj komp

Xiaomi je sad pustio i kernel source za Mi3/Mi4 i Mi Note pa će tek sad bit hrpe custom romova.meni recimo na MI3 AOSP by Ivan 4.4.4 radi perfektno...MIUI 6 dev sam isprobao i isto radi jako dobro.na Hongmi(MTK) kojeg sam imao prije sve je fino radilo.ja se na njihovu podršku ne žalim iako nije savršena i neke bugove još nisu riješili daleko su ispred Samsunga koji ima smiješnu službenu podršku,a na custom romove mogu zaboravit zbog Knoxa...
nije ni bitno da li će bit prvi ili deseti po prodaji dok su odnosom cijene i kvalitete ispred razvikanih brandova
MI4 je 340$,što je stvarno ok cijena,Mi Note također pada cijena i kako se bude približavao Mi5 dosta će padati...
Redmi serija je prodajni hit,a još se čeka novi Redmi Note,a tu je i super jeftini Leadcore Redmi 2A.na xda im je podrška sve bolja tako da po meni Xiaomi zasad ide pravim putem.samo da se ne razbahate i pretvore u Samsung...
locks je offline  
Staro 09.04.2015., 21:21   #5424
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
Zanimljivo, ispada da je i Xiaomi odron
Nikad nije i nikad nece. Dok god se ekrani ne pocnu odljepljivat, baterije lazno deklarirat... To sto (jos) ne znaju proizvesti savrsen komad softvera ih sigurno ne svrstava u odron.
Wuchko je offline  
Staro 09.04.2015., 21:27   #5425
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Pa po onome što je napisao c-shadow bome je. Što ti vrijedi dobar hardware ako je software u k*rcu, mislim koja razlika ako je konačan rezultat isti. Isto po napisano ne izgleda da će uskoro krenuti na bolje
i kupuju skupe lance

Srdan je offline  
Staro 09.04.2015., 21:34   #5426
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Autor ivan_ Pregled postova
http://www.geekbuying.com/item/MLAIS...ck-339416.html

Je li se isplati ovo uzeti ili je totalni odron u pitanju? Nemojte osuđivati, na budžetu sam
Ja bih da sam na tvom mjestu uzeo Doogee DG550 ili Coolpad F1 s njuškala. To bi bile bolje opcije. A ako baš ne možeš se rastegnut onda THL T6S - isto kod nas ima za kupit za 879kn.
elzel je offline  
Staro 09.04.2015., 22:16   #5427
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Citiraj:
Autor locks Pregled postova
Xiaomi je sad pustio i kernel source za Mi3/Mi4 i Mi Note pa će tek sad bit hrpe custom romova.
Kakve veze hrpa romova ima s kernel sourcem?
trouble je offline  
Staro 09.04.2015., 22:22   #5428
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

U konačnici, kakve veze hrpa romova ima s kvalitetom?
Najvažniji je dobar službeni rom, sve ostalo je sporedno.
GoodLooker je offline  
Staro 09.04.2015., 22:36   #5429
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
U konačnici, kakve veze hrpa romova ima s kvalitetom?
Najvažniji je dobar službeni rom, sve ostalo je sporedno.
Donekle ima. Kvalitetan uredjaj ce se bolje prodavati, samim time ce ga i zajednica bolje prihvatiti i raditi ROM-ove za njega. Svrstati Xiaomi medju odrone zbog neispoliranog MIUI-a, kao sto je kolega naveo, je smijesno. C-shadow je imao problem s mikrofonom i to ne moze proci neprimjeceno, no 90% ljudi koji inace kupuju kineze nece ni primjetiti nesavrsenosti kod MIUI-a. Mene koji sam picajzla neke stvari nerviraju. Najvise me zivcira zapravo taj njihov odnos prema korisnicima i zajednici, koje uzimaju zdravo za gotovo i ocekuju da ce sve proci bez posljedica. Primjerice, cijela saga s pustanjem kernela za Mi3, ciji rok su nekoliko puta pomicali. Pa povlacenje ROM-ova bez ikakve obavijesti. Opcenito, komunikacija sa zajednicom je katastrofalna, prakticki nepostojeca. No i uz sve to su s tim famoznim MIUI-em bolji od vecine kineza i to je (mozda i pomalo zalosna) cinjenica.
Wuchko je offline  
Staro 10.04.2015., 08:29   #5430
locks
Premium
Moj komp

Ako je Xiaomi odron onda su i Oppo i Meizu jer je poznato da i kod njih nadogradnje idu sporo posebno Oppo.na njihovim forumima hrpe nezadovoljnih korisnika...
Za Find 7 jos nema datuma kad ce dobit Lollipop,a oni stariji i jeftiniji modeli ga nikad nece dobit...
Onda cemo kupovat Jiayu i Coolpad jer su oni vrh u kineza kad je podrska u pitanju
locks je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na