|
![]() |
#5191 |
Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
Totalna histerija od mobitela Zenfone 2 postoji u sljedećim reinkarnacijama: Kina: 5,5-inčni ZE555ML Atom Z3560 / 2GB / 16GB / 1299 yuana, Atom Z3560 / 4GB / 32 / 1699 yuana, Atom Z3580 / 4GB / 64 / 1999 yuana EU/Tajvan: ZE500CL Atom Z2560 1.6GHz dual-core, 5-inčni, 2GB / 8GB / 179 € ZE550ML Atom Z3560 1.8GHz quad-core, 5.5-inčni, 2GB / 16GB / 249 € ZE551ML Atom Z3580 2.3GHz quad-core, 5,5-inčni, 4GB / 32GB / 349 €
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#5192 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Zenfone 2mi ide na jaja zbog te prevarantske nomenklature, svi se zovu Zenfone 2 i koštaju od $199 do $399, pa ti budi pametan. |
![]() |
![]() |
#5193 | ||||||||||||||||||||||||||||
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Jel ima netko neka saznanja ili iskustva sa Lenovo S60? predstavljen prije cca 2 tjedna, na netu jos praktički nista konkretno? Specifikacije:
http://shop.lenovo.com/hr/hr/smartph...-zna%C4%8Dajke ![]() I sve to za 1700 kn kod nas u trgovinama ![]() |
||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
#5194 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
|
![]() |
![]() |
#5195 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
|
![]() |
![]() |
#5196 |
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Datum registracije: Jan 2008
|
Baš sam čekao da netko prvi objavi vijest. Došla maca na vratanca. ![]() Prva rubrika na siteu je webshop. I to distribucija Coolpad mobitela. Eto sad može bit svima jasno čemu toliki hvalospjevi kolege s foruma o Coolpadu. I da, cijena za F1 185€, kako da ne... |
![]() |
![]() |
#5197 |
Premium
|
Pa šta je tu loše ne kužim, nije čovjek kriv što je Coolpad stvarno najoptimalnija kupnja u zadnjih godinu dana? Daj ne filozofirajte bezveze, jedan je od najaktivnijih na ovoj temi, od savjeta do vijesti, što je tu loše da prodaje uređaje na svom sajtu... |
![]() |
![]() |
#5200 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Pa zar 185€ i nije realna cijena (cijena u Kini + PDV + 30kn)? S tim što ga dobiješ u roku par dana. |
|
![]() |
![]() |
#5201 |
Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
Mali ispravak krivih navoda - osobno ne prodajem ništa, samo pišem članke i recenzije. I ponešto administriranja. Na recenzije dobivam gotovo isključivo mobitele koji su me zanimali kao potencijalno dobri a jeftini uređaji (uskoro očekujem Lenovo K3 Note). I to bi bilo to. ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#5203 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
++1 |
![]() |
![]() |
#5205 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2015
|
+1 ![]() |
![]() |
![]() |
#5206 |
Guest
|
Ne kužim ovu tvrdnju i signature, (vidim da je nadopunjen i mojim INEW): "Sedam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski brendovi za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. " Dobro, ni ja ne mislim da mi je Inew 7 = Galaxy 6 ili IP 6, ali mislim, nije baš "odron".Naprotiv, daleko od toga. |
![]() |
#5209 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
#5210 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ajd da i ja dodam koju na tu temu. Jel ih reklamira ovdje da se prodaju na Telekinezi? Ne. Jel on vlasnik Telekineze? Nije. Što je on tamo? Recenzent i forum admin/mod. Jesu li to kvalitetni mobiteli? Jesu. Ima li PCE forum koristi od njegovih recenzija? Ima. Pomaže li ljudima koji zapnu sa kineskim mobitelima? Pomaže. Prati li sve živo i neživo glede svijeta kineskih mobitela? Prati. I završno nagradno pitanje je: Ima li PCE zajednica koristi od ovakih komentara poput tvog? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5211 | |
Premium
|
Citiraj:
Ukratko to su odroni. A nije da ne rade, rade i čak su i lijepi. |
|
![]() |
![]() |
#5212 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
lako za dakoka, mislim da bi bilo bolje kad bi se trud forumaša nagradio pa makar na način da se već sada pozamašan broj recenzija stavi u prvi post u temi... ima ovdje recenzija gdje su si ljudi zaista dali truda i šteta da nisu u prvom postu.
![]() Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 02.04.2015. u 20:42. |
![]() |
![]() |
#5213 |
Guest
|
ma kakav odron, kakvo lažno gorila staklo, pravo je..i čak ozbiljno razmišljam da uzmem i jedan tablet sa 2-3 gb RAM i octo CPU kinez..zbilja klize..a rom..čak i da ga nebude, custom romova koliko hoćeš. Inače Inew 7 ima u najavi Lolipop na službenim stranicama, pitanje dana Zadnje izmijenjeno od: ivan77. 02.04.2015. u 20:45. |
![]() |
#5214 |
Premium
|
Onda nemaš brige....samo drapaj! ![]() |
![]() |
![]() |
#5215 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Mislim da je onaj prvi Inew bio i prvi školski primjer odrona s obzirom na broj i učestalost failova koji je imao ![]() |
![]() |
![]() |
#5216 |
Guest
|
Manje poznati proizvodaci su sve bolji i bolji. Naravno ne svi ali dobar dio njih. Isto tak ne kuzim kad netko navodi da imaju losiji hardver. A dosta cesto mozemo vidjeti da npr. poznati i manje poznati proizvodaci imaju isti cpu i gpu. Pa takoder kad je u pitanju kamera, evo zadnji primjer tcl, a kvaliteta fotke odrednja... Toliko od mene ![]() |
![]() |
#5217 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
U prvi post je moguće staviti samo linkove na te postove. No, treba ih naći. Ako ti se da tražiti, linkaj mi ih sve i ja ih turim u prvi post. |
|
![]() |
![]() |
#5218 | |
Premium
|
Citiraj:
Ekrani, kamere-optika, kvaliteta ugrađenih dijelova i najvažnije softver i podrška su još uvijek nekoliko razina ispod "velikih". Ovaj TCL S720 je vrlo solidan uređaj za $100 dolara, pa ne očekuješ valjda da ima i jako dobru kameru za tu cijenu? |
|
![]() |
![]() |
#5219 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
Manji proizvodači su sve bolji, ali se i cijenom približavaju velikima..... |
![]() |
![]() |
#5220 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Tu jos ima "lufta" ali kad se sve zbroji, sve ima svoju cijenu u nabavi (ekran, proc, chipset, gpu, kamera,memorija, r&d i ostalo) i na kraju ne mozes imat hi end telefon za 200$ pa taman da ga rade u Etiopiji ![]() Ali generalno, vjerujem da ce kroz godinu dvije par kineskih proizvođača biti u rangu sa htc/samsung/sony/LG i da ce se onda cijene malo poravnati, na dolje naravno. |
![]() |
![]() |
|
|