|
![]() |
#1 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Diagnostika grafičke kartice usluga
Pozdrav, da li ima netko ovdje ili poznate nekog da bi mi mogao napravit besplatnu diagnostiku grafičke kartice znači ne ono spojit na komp pa reć baca ti BSOD jer to i sam znam, nego spojit na instrumente kojima se diagnosticira šta je točno i koji problem na grafičkoj. Ako znate javite mi na PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Sto ti se tocno desava? Sve radi uredno pa ti samo izleti BSOD, ili ima i artefakata, pregrijava se, itd. Ako je samo BSOD u igri rekao bih ti da se prvo poigras sa driverima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
1
|
Ma isprobao sam sve već vjeruj mi. Dešava se to da smo je stavili kog kolege tu sa foruma u egpu i baci bsod, meni se čini da je hladni lem no htio bi da mi netko diagnostiku napravi da nebi bilo da je memorija pa da ju bezveze ne šaljem na reball ili reflow ovisno šta će bit bolje napravit na njoj u tom slučaju što će elektroničar znat bolje. Kad instaliram drivere od grafičke ne želi uć u win znači bios vidi win logo i onda poslije tog crno, bez drivera je radila čak i na 1680x1050 rezi(tolko mi monitor max. može) samo generički driveri, čim instaliram nvidijine odma se javi taj problem. A problem se desio jednog dana dok sam surfao netom bezveze gledao neke telefone na nekoj našoj stranici zbrejko se komp na sekundu i restartao i od tad se taj problem javlja. Prije toga mi se često ujutro kad sam upalio PC komp podigo u win no nije htio bacit signal na monitor onda sam morao par puta gasit palit kompjuter da bi se pojavila, predpostavljam da joj je trebalo malo da se zagrije il nešto da proradi tako da najviše mi nekako taj problem zvuči kao da bi mogao bit hladni lem. Probao format probao drivere druge svašta nešto 0 bodova. Na kraju je ispalo da mi je i kabel od monitora(jebena čajna!) prdnuo isto kad se to počelo dešavat ovo pred kraj sa grafičkom. Volio znat točno šta je grafičkoj da ako je ikako moguće ju popravim jer mi ovako stoji i skuplja prašinu, a ja nemam novaca za novu a i ako se ispostavi da je hladni lem ću za popravak trebat skupljat dosta dugo. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 31.03.2015. u 14:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() gle....... nije da zelim ista lose, ali ocekujes....... jel tebi jasno uopce sta ti ocekujes da ce ti napraviti netko besplatno??? cisto da povucem paralelu. recimo: ti imas neko vozilo koje je oglupilo i ti ne znas sta mu je. osoba b) mora imati opremu (svoju, kupljenu, tipa dijagnostickog alata / softvera), plus dizalicu, plus sav potreban alat i znanje. realno, ali iskreno realno, mislis da ce ti itko napraviti besplatno pregled ovako necega kompleksnog? i to ne cak besplatno nego ce i biti u gubitku, jer ocito da nisi nikada imao posao - vrijeme jest novac. taj netko mora izgubiti vrijeme da bi tebi dao nekakav rezultat - besplatno ![]() a ko' za klinac, pricamo o komadu hadrvera koji kosta max, max 1000 kuna (i to opet kazem - max, jer je rijec o polovnome plus sam uzeo u obzir da je rijec o mrcini i pol od graficke, tako da je realnije da je vrijednost - oko 500 kuna, i to mozda). tebi stvarno ne ide u glavu da je: a) neisplativo popravljat tu graficku po PS-u (znaci, pravi rebaling + drugi chip ili druga memorija) b) neisplativo ikome se zajebavat s tim besplatno u bilo kojem obliku, seljacki rebaling (heat gun, pecnica), PS rebaling (lemna stanica, postolje, novi chip, nova memorija, jos poprilicno aparature sa strane), ili radit dijagnostiku za sto ti treba fest aparature shvati da je negdje hladni lem. tebi ovo sto se manifestira je ili chip ili graficki ram. najlakse je detektirati sa heat gunom - zagrijes memorije redom i kad se sve ohladi i sastavi nazad - vidis koji je rezultat. ako i dalje sere, opet sve vadi i raskapaj i grij samo GPU. nakon hladenja i sastavljanja opet vidjeti kako se ponasa graficka, ako je sve ok - bilo je do GPU-a. iako je najcesce problem sama memorija, koja - jel bitno? jer njih isto imas po 4,8, 12, 16 plocica, mjenjas sve........... ili ako hoces drugaciji pristup ovome sto trazis (zapravo sto si prije trazio, paralela se moze primjeniti i na ovu temu): ti imas komad zemlje. ti trazis od nekoga tko ima gradevinsku firmu sa svojim zaposlenicima da ti dodu na zemljiste, sagrade kucu, sve provedu instalacije, sve sve sve - besplatno ![]() je malo poveca razlika u smislu obujma posla i financija, ali je princip isti. previse ocekujes, pomiri se s tim da je ta graficka koju imas najvjerovatnije za smece (kao i more drugih koje su prdnule), skucaj za drugu i mirna Bosna. i jos nesto (shvatio ti ovo na bilo koji drugi nacin osim iskrenosti), gledam ti konfu. sorry, ali to nisu komponente od parstokuna, kostao je taj procesor. kostala je i ta maticna, i napajanje i ta kolicina diskova. ima se i jebena periferija od vise nego sto kuna, hej........... hej jebemu!!!!!! prvo sto bi te ja odjebao da mi dodes sa nekim BMW 5 starim dvije godine da ti ja gradim sa svojim materijalom i zaposlenicima i strojevima kucu ![]() ![]() jedino ako je Alvin prikrivena Majka Tereza ili Mahatma Ghandi. onda imas srece, jer to su bili ljudi koji su bezuvjetno pomagali svima. ja nisam takav, ako razumijes sto zelim reci ces skuziti da danas takvih ljudi ako i ima - ima pun k potrebitijih od tebe.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
1
|
To pod moj komp šta je bilo odavno nije moj komp, sad sam maknuo da ljudi ne misle to šta i ti. A jedino na taj način radeći preko kompjutera mogu zaradit nekako za minimalac ako i tolko pa nebi bezveze pitao za ovo. Radio sam i ja i još uvijek radim dosta puta usluge za đabe i gubim svoje dragocjeno vrijeme, ali nije sve u novcu, očito nekima je no i to razumijem. Znam ja jako dobro da ima onih kojima je potrebnije jer i ja takvima često pomažem i doniram stvari, računalne komponente i računala. Nebi htjeo zvučat pohlepno niti tako što, ali eto zamolio sam pa eto ako ima kakva dobra duša da bi mi pogledao to bio bih zahvalan. Što se grafičke tiče ne treba ništa mjenjat na njoj nego samo diagnostiku bi htio ako mi netko može odradit da vidim koji je problem oko nje te da li mi se isplati popravljat mislim da nije ništa otišlo što se čipova tiče samo lem. P.S Sa heatgunom nisam nikad radio bojim se da ne zapalim parket il neš ili uništim do kraja grafičku, a i nemam ga morao bi ga posudit ali me više brine ovo prvo ![]() Ako može neko objašnjenje procesa kolko udaljen moram bit sa heatgunom od čipa kolko dugo ga moram grijat itd. molio bi detaljno jer nikad to nisam radio pa da ako ću se upustit u tako što znam, tnx. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 31.03.2015. u 16:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Banalno pitanje: izvrtio si sa Hirena mem test grafičke i takve alate? Mislim da negdje još uvijek se može iskopat i PcCheck koji isto ima određene dijagnostičke alate .... Vjerojatno ima još par alata koji su u stanju testirati memoriju na grafičkoj .... Naravno govorimo softwerski ..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
1
|
Citiraj:
EDIT: Našo sam programčić video memory stress test mogo bi s njim možda zavrtit. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 31.03.2015. u 21:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Pitanje je postoji li uopće nekakav stroj kojim bi se mogao vidjeti kakve je kvalitete lem i gdje je propustio? Ako se dobro sjećam Alvinovih postova to je ili nemoguće ili preskupo, pa se vrše standard testovi. Izvrti video memory stress test pa vidi što on kaže. Možeš pokušat i još jednu glupost a to je flashati novi bios na grafičku, pa je probat underclockati itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
1
|
Citiraj:
Ima samo jedan bios na techpoweru za moju gtx 470 tako da nemam šta flešat, a i nemogu underclockat osim da je u biosu već namješteno na manji takt no to nema apsolutno nikakve veze sa ovim mojim problemom jer sam riješavao i na taj način par grafičkih i ovo je sasvim drukčiji problem tako da ništa od tog, ali test memorije ću svakako napravit kad tad. Također bi volio ako mi netko ko je radio već sa heatgunom na grafičkoj može malo objasnit udaljenost kolko vremenski moram držat na čipu itd. jer nisam nikad rukovao heatgunom i nije mi baš svejedno da nebi predugo držao pa da ne spalim il neš. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 01.04.2015. u 19:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Osobni opis - pitaj me
|
imas najcesce dvije razine, prva je na ~350°C, druga na nekih 500-550°C. nema nekog pravila, na cca 30-40cm radis krugove oko chipa ili memorije cca 30 do 45 sekundi, pa pustis kojih 15tak minuta da se ohladi. nikako ne smijes micati graficku dok ovo radis, tek kad je hladna (prije i poslije tretmana). ali imas i na jubitu tonu videa, sve ovisi kako tko odluci raditi. ja sam isao nekom logikom, nisam spalio (ubio) jos niti jednu (iako se nemam s cim pohvaliti, svega 4-5 komada od cega sam jednu prodao sa napomenom (bas ovdje, 8800 ULTRU ![]() ![]() ali opet ti kazem, ta graficka je laganini za smece. iako realno, to mozes nju prziti do trenutka kada skroz ne otkaze, onda ju doslovce baciti.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
1
|
Gledao sam na yt-u malo i ekipa ima istih problema ko i ja i zagrijavalo je gpu i proradila je, samo frajer ima i thermal gun pa mu je malo lakše onda s njim isto. Vidit ćemo jel za smeće ne odustajem tako lako jer za novu neću imat bar još neko dulje vrijeme na žalost tako da ću tek odustat kad sve mogućnosti isprobam. Da bar ima netko tu voljan mi pomoć ko je baratao već sa heatgunom jer ja neam blage mislim da ne zapalim još neš ![]() Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 01.04.2015. u 22:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Osobni opis - pitaj me
|
a-ma nemas sta zapalit. jedino ako stavis sa strane gazu natopljenu u benzin i udaras po njoj, onda ce sve planut. kazem ti, nema tu nekog pravila. metoda pokusaja i promasaja, najcesce upali iz prve (grij memoriju, nju ne ides kruzno nego poprilicno brzo lijevo-desno preko jednog reda, pa predes nakon 30tak sekundi na drugi red chipova itd), prodes sve, ohladi se djubre, sastavis i vidis da li radi. sta mislis, da su sve przene graficke na oglasnicima napravljene od strane majstora kao Alvin npr? jok, heat gun kosta 150 kuna u prvom marketu, za 20 min imas graficku koja naizgled sljaka bez najmanjeg problema..... i tako do prvog pucanja ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
1
|
Citiraj:
![]() Ok potrudit ću se pa javim rezultat, tnx na info. E da nisam pitao na kolko stupnjeva mora bit puhalica jer ima raznih sa raznim stupnjevima pa kolko da se stavi ako će ova šta posudim imat regulaciju ? Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 02.04.2015. u 10:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Jbte ti kao da ćeš to radit sa flamethrowerom u zatvorenoj prostoriji, pa te frka da ne spalis grafu/parket/stan/zgradu/grad ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Osobni opis - pitaj me
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
1
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Aha okej, znači ako si gore reko 30ak sekundi da na toj temp. kružim recimo 50sek ? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Osobni opis - pitaj me
|
nemam vise volje..... ne ides operirati raznesenu nogu vojniku jebemu.
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
1
|
|
![]() |
![]() |
|
|