|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
2x512 RAM na Newcastleu
upravo sam kupio još jedan stick od 512 rama, i pogledam ja cpu-z kad ono, mema mi radi na 333mhz!!!! znam da nesmijem popunit sva 3 slota (ako mislim da mi radi na 400mhz), ali 2?? wtf???? može li se to kako namjestit, da radi na 400mhz?? opustio sam mu latencije, uključio 2T...ništa prvi stick je A-Data, 3-4-4-8 (radi na 2.5-3-3-7 1T) drugi stick A-Data, 2.5-3-3-8.... POMOĆ!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Jesi probao zamjeniti slotove memi da budu mozda u 1-3 slotu ili 2-3 ili 1-2 .... Mozda da flashas noviji bios ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
nekad moras manualno slektirat odnost fsb:ram, zasto? neke ploce kad detektiraju 2 sticka DubleSide rama, prebace na 2T i 333 mhz, to recimo epoxica radi, pise ti u bios readmeu obicno neke tak. Slobnodno stavi CPU:RAM 1:1
![]() |
#4 |
Guest
|
nisam pokušao slotove mijenjat, probat ću.. bios noviji neću flashat, jer nemogu onda namještat timinge memorije (zacrnjeno ostane na postavkama spd-a...strašno..) edit: probao sam ovaj novi stick, radi 2-3-3-7 u winu bez beda, nisam ga dalje još stigao testirat... edit: stavio sam, bez brige, da mi radi mema na 400mhz, ali ona svejedno prebaci na 333mhz!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Kako se samo usuđuje radit na 333...sram je bilo LOOOOOOOOOOOOOOOL : roller : Probaj stavit na 3.0-5-5-11, možda proradi :clap: :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
zanimljivo je da memorija s višim latencijama mora biti ispred ove nove memorije...inaće se neće bootet, piše: DIMM Timings mismatch!! tako da mi je samo ostao izbor slotova za drugu memoriju 2 i 3...ali opet ništa!!! VedranP gdjeee si??????? edit: a ti crais ispuši, jel ti jasno?!? doću ću ti tamo i napravit na matičnoj LGA socket!!! :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
najzanimljiviji dio sad dolazi!! flashao sam bios novijom verzijom (ne najnovijom) gdje još uvijek mogu namještat tajminge...i super ja zadovoljan sve radi na 400mhz u cpu-z....kad pogledam ja system properties, kaže mi da imam 512 rama, pogledam ja everest, kaže mi da imam korisitim 512 rama, ali kad idem gledat pod SPD vrijednosti, prepoznaje 2 modula!!! mjenjao slotove i postavke u biosu ništa... strašno!!!!!!!!!! idem sad flashat još noviji bios, pa ću vidjet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
evo pazite sad ovo!!!! flasham ja najnoviji bios i super, bios mi prepzna 1024mb....i windows...sve normalno osim pogledam u cpu-z kad ono, mem ami radi na 200mhz s nekim ludim postavkama 2.5-2-2-5 !!!!!!!! i nemožeš promijenit da ga j.... što god stavio!!!! a usput latencije ni nemogu više mijnjat (zbog novog biosa) nego samo brzinu... i ovo: -BANK Interleaving -TWR -DDR Clock Delay -HT Tristate Enable -CRC Flood Enable -2T Command jel mi može netko reć što znače i čemu služe prvih 5 opcija?? Zadnje izmijenjeno od: nicko. 15.09.2005. u 13:04. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() to ti je sigurno do ploče, ili ne voli taj ram ili općenito loše barata s 2 sticka memorije. jesi u mogućnosti probati s nekom drugom 2x512mb memom? meni, kao što sam i prije u par navrata rekao, 2x512mb na newcastleu radi bez frke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Doći će do mene pa ću mu posudit svoje 2x512 kingmax 433 modula. Javimo rezultate... Nije mi jasno nikako da mu novi bios zaključa postavke memorije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
meni piše u manulaima od ploče isto da bez beda radi sa 2 duble-sided sticka...ali očito ne... probao sam cijelu lepezu biosa i ništa.. ako ne radi, nabijem ih ja jer drito mi je prije tjedan dana istekla garancija.. bad fucking luck... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
evo sad sam probao od frenda stavit 2x512 kingmax 433 superram i radi sve normalno s starim biosom!!! očito se ploča kolje s memom, a možda i proc...idem odmah u ve-mulj da mi zamijene rame.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|