|
![]() |
#1231 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ide bez problema standardni micro USB konektor u G700(s). Već duže vremena imam G700s (ranije G700) priključen na ovakav tanki kabel, mehanizam za namatanje sam naravno rastavio i bacio. ![]() Kabel je jako lagan i puno bolja opcija od svakodnevnog prebacivanja s bežičnog moda na onog udava od Logitechovog kabla. ![]()
![]() |
#1233 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Prije par dana smo o podlogama pričali Za rođendan sam dobio Razer Vespula mouse pad Ima control i speed stranu, naslon za ruku koji mi ne paše ( inače mi to nikad nije pasalo ) Sama podloga je super, control strana je brža od speed strane ![]() Nedavno sam si složio aluminijsku+teflon (fleksom izrezao teflonsku posudu) podlogu i nema razlike u brzini između te dvije, super klizi i to je točno ono kaj sam htio Vespula je plastična, sa nekakvim premazom gore da miš lakše klizi Sve u svemu jako sam zadovoljan |
![]() |
![]() |
![]() |
#1234 |
Terror Absolut!
Datum registracije: May 2014
|
Za casual rad na računalu + programiranje i web dizajn, te kojih sat-dva casual gaminga dnevno: RAZER Abyssus 2014 (optika) ili Sharkoon Drakonia (laser) (ili pak nešto treće?)? Trebala bi mi 2 komada, jedan frendu i jedan meni (njemu je bitniji dizajn i da miš izgleda kao komad miša (da je iznadprosječno velik - ne znam kolika je ova Drakonia, ali ona mu je najviše upala u oko), meni je bitno da je optika (ovaj Razer Abyssus mi je najviše upao u oko)). Neki max koji bi svaki od nas dvojice platio za miš je 300kn. Imao sam Copperheada jedno 2 godine i nisam nimalo bio zadovoljan njime (je l' to bilo do podloge ili nečeg drugog ne znam, bio mi je vrlo neprecizan, ali mi se barem dizajn dosta sviđao) tako da bih otišao na dobru staru optiku i platnenu podlogu (vidim da preporučujete Sharkoon 1337 XL pa bi vjerojatno išla ona - ne mislim nikako davati više od 100kn za podlogu, a već imam neku staru Sharkoonovu XL podlogu preko 6 godina i zadovoljan sam s njom otkad sam prešao na optički miš, samo je sva isproljevana i neuredna pa bih i to htio promijeniti ![]() Pretpostavljam da za laserski miš bolje ide neka tvrda podloga, pa bih i za to htio neku preporuku (za što manje para po mogućnosti, a da se dobije što više). I još, ako je bitna stavka, miševi bi se koristili na laptopima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Abyssus 2014 je ok, pogotovo ako ti odgovara stock 1800dpi, jer razer često zna sj... miš sa svojim driverima. A podlogu uvjek možeš oprat ![]() Za sharkoon miš ne znam, al za laser može bilokakva podloga, ne mora tvrda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
Drakonia će frendu svakako više odgovarati jer je prilično velika.. Puno veća od abyssusa.. Probao sam abyssus onaj stari i nije me se dojmio.. Novi ne znam kakav je, ali za tu cijenu pretpostavljam da je sharkoon bolja kupnja |
![]() |
![]() |
![]() |
#1237 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
http://www.ebay.com/itm/Universal-10...item4179c8332b Kad ti dodje, samo ga jos dobro isavijas da omekas i to je to Neznam jel bilo, al gledajte ovu pilu Logitech MX Master Wireless Mouse
![]() |
#1238 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
Citiraj:
![]() više o mišu http://www.logitech.com/en-roeu/prod...-CTA3-mxmaster
![]() Zadnje izmijenjeno od: mamutarka. 25.03.2015. u 00:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 | ||
Terror Absolut!
|
Citiraj:
Citiraj:
Još sam se tokom dana čuo s jednim frendom koji ima Abyssusa (stariju verziju) i prezadovoljan je, padao mu je sa stola više puta i nikad ništa, što je pohvalno. ![]() Ako itko ima neke druge prijedloge, slobodno nek ih iznese. Hvala! Zadnje izmijenjeno od: ssarik. 25.03.2015. u 04:06. Razlog: sintaksa |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
PREMIUM
|
A sad dal razer uljeva povjerenje, ne bih rekao. Često izbacuju miševe s greškama koje ponekad smetaju i prosječnom korisniku (jitter). Nekad se popravi s novim firmwareom, nekad ne. Pa i abyssus 2014, koji je jedan od boljih razerovih miševa, nije bez problema; ne preporuča instalirat synapse jer samo radi probleme, a ako je raniji model treba i firmware updateat. Tak da ono, za "gaming" miš bi očekivao da radi out of the box. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1241 |
Terror Absolut!
|
Jitter problem sam imao s Copperheadom, i onda dok sam bio više casual user nego sad sam to odmah osjetio. Pokušao sam razne podloge, bez podloge, nove drivere i ništa, mislio sam da je bio neki tehnički problem, ali prebolio sam ga. Nisam ga ni nosio na reklamaciju. Nakon jedno 2 godine, možda i malo više, mi je riknuo scroll i onda sam ga ostavio u vječnim lovištima. Kako misliš da je jedan od najboljih Razerovih miševa, po dosadašnjoj pouzdanosti ili? Jer je po cijeni mislim čak i najjeftiniji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1242 |
PREMIUM
|
Ima odličan senzor, responzivne klikove, relativno malo problema za razer i dobar oblik/težinu (subjektivno). A cijena nije uvjek indikator kvalitete. Za više novaca uglavnom dobiješ veći miš, više tipaka, više DPI-a, više opcija osvjetljenja, itd, što je po meni sve nepotrebno izuzev možda tipaka ako ti trebaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1243 | |
Premium
|
Citiraj:
Sensor technology: Darkfield Laser sensor Nominal value : 1000 dpi Minimal and maximal value : 400 dpi to 1600 dpi (can be set in increments of 200 dpi) Jel se oni šale sa samo 1600 dpi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1244 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
To nije gamerski mis, aktualni Performance Mouse MX ima od 100 do 1500 dpi. ![]() Citiraj:
![]() ![]() Odlicno je i sto se moze spajat preko Unifying Receiver-a ili BT-a i bit uparen sa 3 razlicita uredjaja. A i baterija bi trebala durat duze nego na Performance Mouse MX. Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 25.03.2015. u 10:36. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
da, DPI mi ne predstavlja problem, jer evo već sto godina sam na G700/G700S i nikad nisam preko 1200 koristio, tak da tu neću biti zakinut. to je vidim laser, a G700 optički, što je bolje?
![]() |
#1247 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Cijena Performance Mouse MX je isto $100. Kupuje ga neko ko radi s mišem cijeli dan i potreban mu je kvalitetan mis. Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 25.03.2015. u 10:56. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1249 | ||
Premium
|
Citiraj:
Postuj i ti ekipu koja je zainteresirana za ovakovu periferiju ![]() Samo cu ti rec da nisi u redu, naso si sliku iz najgoreg kuta, gdje izgleda da mis ima grbu. Ali uzivo nema, rijec je o ergonomsko oblikovanoj krivulji koja prati oblik dlana. Ergonomski dizajn MX Mastera je evolucija dizajna sa Performance Mouse MX-a, koji je opet evolucija dizajna sa MX Revolution-a i tako sve do MouseMan Wheel-a iz 90ih ![]() Citiraj:
![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 25.03.2015. u 11:27. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1251 |
Premium
|
Nub - pa nije baš sve marketinška svrha, frend igra na 4000dpi ja na 2000 čitao sam postove od ekipe koja igra na 5k... ako već imaš senzor koji može raditi na većem opsegu, onda ga stavi u miš pa će ga sigurno veći broj ljudi kupiti što se tiče miša Opustite se, čovjek se ne smije ni zajebavat više ![]() Odmah nekoga ne poštujem bla bla Meni se ovo ne sviđa, ako netko hoće, nek si ga kupi Inače, ledica na mišu mi je ugašena ![]() Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 25.03.2015. u 11:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja sam i daljen a G502, kad sam ga uzeo, igrao sam na 9000dpi, ali sada sam ipak na 5500 dpi. Nekako, bolje mi leži tako. Ingame sence je x1, raw input.
![]() |
#1255 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
Citiraj:
drugo, lijep mi je, patim dosta na eleganciju i dizajn terće, gledao sam mu recenziju na jutubu, i stvorila se ljubav ![]()
![]() |
![]() |
#1256 |
PREMIUM
|
Zapravo veliki dpi nema nekog smisla, još manje u igrama nego na desktopu. Ajde dok se prvi put probilo vječnih 400, pa onda 1000, pa 1600... Sve iznad je samo mazanje očiju kupaca, ne treba ne znam kakva pamet da se proračuna da je i 400dpi velika preciznost, a nesto malo više od toga dobro dođe zbog windowsovog računanja desktop sensa. Al eto, zanimljivo je gledat dokle će proizvođači gayming miševa gurat tu dpi priču. Već sada je na apsurdnim razinama s probijanjem 10.000 dpi-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1257 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Ova bakrena boja mi je bljak. Oblik je ok, ali zašto nema odmorište za mali prst. Uvijek mi se objesi do podloge i smeta.
![]() |
#1258 | |
Terror Absolut!
|
Citiraj:
Nije mi bitno previše tipaka, kao ni DPI (800 mi je dosta), điđe miđe i osvjetljenja, pogotovo ako isti miš bez tih "beneficija" dobijem za duplo manje para. Evo, složio sam neku novu listu, pa što bi bio best buy od ovoga: Logitech Gaming G100S - za 200kn čini mi se možda i najisplativiji i ima 3 godine garancije no ima problem sa prebrzim crkavanjem tipki (partikularno lijeve) Razer Abyssus - 270kn, možda malo ljepši i kvalitetniji, ali ima određene softverske probleme i godinu dana manju garanciju nego gornji Logitech Roccat LUA - 220kn, 2 godine garancije, ljepši od G100S i Abyssusa SteelSeries Kinzu v3 Black - 285kn, 2 godine garancije, svi revieowi koje sam pročitao su u najgoru ruku dobri Znači, miš bi se koristio najviše za casual rad i igranje FPSa i TPSa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1260 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
|
|