|
![]() |
#573 |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
840 EVO Basic 120GB kupljen sredinom 5. mjeseca prošle god, Samsung Performance Restoration ver. 1.0 odrađen 15.10.2014. i od tada do danas nije diran. Evo prije i poslje defraga: ![]() ![]() Sad ne vidim neke prevelike razlike, malo je brži poslje defraga (Defraggler) doduše spojen je na SATA II, pa je odmah u startu sporiji.
#574 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
#575 | |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Malo bolje, ali opet u početku sporiji.
![]() |
#577 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Znao sam da nismo gotovi s fixevima, kako sam rekao kad sam enkriptirao osjetio sam drasticni rast performansi, znaci ista stvar kao defrag ili regeneration. http://www.anandtech.com/show/8997/s...s-in-the-works
#578 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Bilo bi fer da priznaju da je cijela serija u banani i daju nam svima uređaje koji rade kako se spada. Pratim tu SSD problematiku tamo od 2008 i evo nakon 7 godina se moram osjećat ko early adopter. |
|
![]() |
![]() |
#579 |
#erase startup-config
|
Rekao sam još onda u listopadu da čisto sumnjam da se EVO TLC bug može riješiti firmwareom već samo "regeneracijom". To je HW problem TLC NANDa. |
![]() |
![]() |
#580 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Oprez ljudi, niti za živu glavu updateati firmware preko Samsung Magiciana zasad, izgleda ljudima kolje SSDove... ![]() http://www.tomshardware.co.uk/answer...t-problem.html Da se ne zaletite pa onda iznenađenje ![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
#582 |
It's all cool!!!
Datum registracije: Oct 2006
|
Samsung Evo 850 sata III 120 Gb Dal je to dobar izbor zu ugradnju u MSI GP70 Leopard? Koristit ću laptop za rad u grafičkim programima i tu i tamo koja igrica. Zadnje izmijenjeno od: mirtek10. 13.03.2015. u 11:49. Razlog: Nisam vidio da je ovo samo za Samsung rasprava |
![]() |
![]() |
#583 |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Imam trenutno Corsair Force GT 120 GB za OS/instalacije, i kronično mi fali mjesta pa tražim adekvatnu zamjenu - ima li u cjenovnom rangu nešto pogodnije od 850 Pro 256 GB ili bi to bilo najbolje rješenje? Također, nevezano: je li netko isprobao M.2 SSD spojiti na PCIe adapter? Kako bi se to ponašalo u praksi?
#584 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
#585 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Gle, 850 pro je provjerena stvar i recenzija ima dosta vec... sto se tice Vectora 180 ces naci recimo ovdje samo hvalospjeve jer kako bi to bilo da dobijem djabe proizvod da ga recenziram a moram ga popljuvati ? ![]() Mozda je ok a mozda i nije no jednostavno je prefrizak da bi mogao nesto zakljuciti u toj usporedbi. U globalu sve je manje realni i kritickih recenzija bilo cega ovdje, sve hvalospjevi pa se sad ti misli.... |
![]() |
![]() |
#586 |
Vršni visioc
|
Hmm da....ali opet, mene zanima smo jedno...a to je degradation.. Psoto rokam po tom ssdu ko stoka, i scratch disk mi je za primarni poslovni komp (iMac)... Nisam naso istu sliku sa 850 pro ukljucenim... Sad koristim jos uvijek vertex 4... koji pocinje davat svoje ![]()
Bez potpisa. Zadnje izmijenjeno od: RaneZ. 28.03.2015. u 13:59. |
![]() |
![]() |
#587 |
Uptime 99.99%
|
Izgleda da ce napokon srediti 840 EVO: http://www.anandtech.com/show/9158/n...ter-this-month Bas se osjeti pad performansi s vremenom, 2 mjeseca nakon enkripcije svi se drasticno usporilo, ovo bi mogao biti finalni fix.
#589 |
DIY DILETANT
|
Privitak 14813 Ovo je rezultat prethodnog FW updatea nakon pol godine. Nadam se da će ih netko tužiti za ovu svinjariju. Ajd barem prokletinja ima 3 godine garancije, nadam se da će crknut uskoro. Jel ima ko ideju kako sjebat SSD na brzaka? Zadnje izmijenjeno od: kopija. 09.04.2016. u 15:11. |
![]() |
![]() |
#590 |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
ima je i adata al misliš da sam lud da ga čekam? ovi spajkovi su NAKON erase-a, prije erase-a su bili zgusnuti toliko da nije bilo ravne crte već samo zig-zag i to s padovima do 50 MB/s 12V DC adapter vanjski dio prisloni na sata konektor diska, žičicu gurni unutra i lagano cimaj po kontaktima. adata je pala u par pokušaja cca 2 minute. ![]() |
![]() |
![]() |
#591 | |
DIY DILETANT
|
Citiraj:
al riskantno je, sumnjam da bi ovi na servisu skužili, al što ako se ispostavi za mjesec-dva da je i EVO 850 u nekoj sličnoj banani? A jesmo suckeri.... oču reć, early adopteri. |
|
![]() |
![]() |
#592 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Evo moj samsung. Star je nesto vise od godinu dana. Svakih par mjeseci uredno izvrtim Samsung EVO performance restoration.
|
![]() |
![]() |
#594 |
DIY DILETANT
|
Stigo novi FW Prije: Privitak 14865 24 sata nakon flasha, bez "performance restoration". Privitak 14864 Zadnje izmijenjeno od: kopija. 09.04.2016. u 15:11. |
![]() |
![]() |
#599 |
DIY DILETANT
|
|
![]() |
![]() |
#600 |
Premium