Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 18.03.2015., 21:09   #31
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Pawzilla Pregled postova
Čitam tu par postova ranije o zanosima nakon prve plaće, iskušenjima pretplate/kredita i pronađem se u previše toga. Uvjek sam kemijao i kombinirao, jer novaca nikad na bacanje nije bilo. Kao student sam šparao i na odjeći i izlascima da bi na kraju uložio u noviji polovan hardware, mobitele ili što je tad već bilo bitno. I sad nedavno nađem posao i dođe prva prava plaća i odmah bi sve. Ideje raznolike od flagship mobitela na pretplatu do kredita za stan, no velika šalica kave i malo zdravorazumskog razmišljanja su me brzo odgovorili od svega navedenog. Jednom će svega biti, no sada ne. Treba i neku obitelj osnovati, omogućiti joj opstanak, a ostalo graditi na tome, pa uz to na umu i stari mob, laptop i auto postanu više nego dobri, služe svrsi, a za ostalo igram loto i nadam se
Kak vele, pokriješ se koliko ti je duga deka, jelte i to je to. Ono što meni nije normalno da je ljudima veći račun za telekomunikacije nego za struju. Konfor košta, ako se bez nečeg može i nije nužno, čemu onda plačati takve stvari.
Brko je offline  
Staro 18.03.2015., 21:12   #32
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Nema vajde od igara na sreću. Ili kradi ili radi, treće nema.
Mene hebe ova mirovina, zasad su 1. i 2. stup, no nikako da uspijem odvojiti nešto u štednju za sebe. Uostalom, nit imam pojma u kojoj valuti bi štedio, sve i kad bi imao love?

Zanimljivo je to što UVIJEK nekaj iskrsne, nikad ne možeš reći "e sad smo sve riješili, ovaj mjesec ili dva ćemo prišparati pa otići negdje ili vidjeti nešto". Ili rega, ili nadoplata struje, ili osiguranje, ili popravak auta, ili nova veš mašina. I tako stalno u krug. Uvijek se veselim toj 13-toj plaći, i baš onda kad ju dobijem, iskrsne najveće sranje.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline  
Staro 18.03.2015., 21:24   #33
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Ovo s lotom je samo psihološki Evo, osobno sam veći dio dana na poslu, pa na kraju smjene ni ne pomislim na ništa drugo osim kreveta (dnevni troškovi nula..). U unajmljenom sam stanu gdje se vlasnik brine oko toga da sve radi, tako da platim zadnji dan u mjesecu i gotovo. Da se ne brine o stanu, našao bi drugi stan i opet ok. Mob mi je na bonove, 50-75kn mjesečno potrošim, što mislim da je ništa, a opet skemijam neku tarifu da imam uračunate pozive/sms/data promet. Oko auta se brinem u najvećoj mogućoj mjeri sam, čuvam ga koliko mogu i kvarova nema, a uz razmišljanje da mi je auto sretstvo a ne luksuz brzo pregrmim cifru, još i na Daruvar registriram U konačnici kad sve zbrojim nemam 2500kn mjesečno troška, a opet živim dosta dobro. Ostalo dam na štednju, malo se poigram s vremena na vrijeme s tečajnim listama i eto, živi se
Pawzilla je offline  
Staro 18.03.2015., 21:40   #34
windfucker
Guest

Sretan rođendan, majstore
To je sve što ti mogu poručiti.

Staro 18.03.2015., 23:02   #35
ivan77
Guest

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Kak vele, pokriješ se koliko ti je duga deka, jelte i to je to. Ono što meni nije normalno da je ljudima veći račun za telekomunikacije nego za struju. Konfor košta, ako se bez nečeg može i nije nužno, čemu onda plačati takve stvari.
Objasni ti to ovoj balkanštini okolo kojoj je bitnije "kaj bu sused rekel i vidil", a ne dal će imat za kruh do kraja mjeseca.
Ovo sam ti boldao, jer je to uvijek moja baka govorila i to kod nas razumije možda 5% populacije. Pa ja ne kužim, kao da je nemoguće bit sretan sa mobom od 500 kn, nego treba Z3/I6, i kao da je apsolutno nemoguće gledat tekmu na TV u od 2500 kn nego treba bit od 10 k kuna,pa makar ti non stop zvonio telefon od poziva agencija za naplatu.
I koji se klinac neko ima vozit autom na leasing, ako nema ni za pol rezervoara, a kamoli za ratu?
I onda kad nekom takvom, dobronamjerno kažeš da se sabere i posloži prioritete, optuži te da si zavidan i jalan. To je začarani krug iz kojeg nema van.

Epilog: takvi "genijalci" mi onda mašu sa naslovnica "24 sata" i sličnog,
"hoće nas deložirat, imamo kredu za stan a nemamo za ratu", pizde o "socijalnoj osjetljivosti države", a nas ostale, ko hebe.. jer smo valjda mi ostali budale koji plaćamo rate/račune na vrijeme, i ne furamo luksuz i klošarizam.

Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na