Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.03.2015., 12:16   #16411
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Slažem se sa Kristijanom, do pola ok, nakon toga biiiip.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 12:26   #16412
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Probat ću ukratko reć šta mi se sviđa a šta ne. Znači obožavam SF-ove i film mi je super, al kao što rekoh, zadnjih pol sata filma nema veze s fizikom.
Film mi je dobar jer je puno toga ugurano u ta 3 sata, znači nisu cjepidlačili s nekim pripremama, odbrojavanja i šta ti ja znam, nego je maksimalno skraćeno, što ima smisla jer bi film trajao 4 ipo sata.
Ovo što kolega kristijan kaže mi ne igra preveliku ulogu jer praktički tome i težimo, uništit ćemo usjeve, pčele i općenito biološku raznolikost. Dok s druge strane možemo imat super mobitele, aute i šta ti ja znam. Kažem, to me ne dira previše u filmu..
Ono što je cjenjeni gospon fizičar imao s ovim filmom je, kolko sam ja shvatio, crna rupa i samo to. Al unutrašnjojst, onaj neki hipercube i šetanje po sobama prošlosti njegove kćeri, ak to ima veze s fizikom onda molim da mi se objasni. Jer za mene je to samo osrednji prikaz nečije mašte. I samo taj dio filma me razočarao.
Čak bi rekao da mi je primer bolji.
domina je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 12:39   #16413
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Pogledao Black Sea kojeg je netko preporucio; film je blago rečeno - sranje. Ne znam otkud Low u tom filmu no ni on se bas nije proslavio glumom iako je par koplja iznad drugih.. Ajde gluma no i priča saka žešće..
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 12:41   #16414
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ajmo ljudi malo više spoil gumb koristiti...
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 12:44   #16415
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009

Cooper also sacrifices himself to reduce weight on the Endurance, ensuring that Amelia can make it to Edmonds’ planet and enact Plan B should TARS fail. However, instead of dying alone in space, Cooper is pulled inside The Tesseract - the gravitational singularity that is maintaining the wormhole – created by the aforementioned “They”.

But who are these beings (the “They) that gave humanity a helping hand?

Cooper and the other NASA scientists assume “They” are an advanced extraterrestrial (or supernatural) race who have unlocked the mysteries of dimensional manipulation - and, for some unknown reason, decided to aid mankind in escaping our doomed planet. The NASA team believes that the beings may be unable (or unwilling) to communicate directly with humans – specifically that “They” are fifth-dimensional, having transcended our three-dimensional ways of understanding the universe. Brand thinks “They” have laid out a series of rudimentary breadcrumbs (binary messages) and advanced technology (the wormhole) for humans to follow – in order to save ourselves from annihilation.

However, as revealed in Interstellar‘s final act, what NASA postulated was a single alien race is actually two separate but related entities:

Future humans who have mastered the laws of our universe - allowing them to manipulate time and space.
Cooper attempting to communicate with his daughter inside the “Tesseract” – which was built for him by the future humans.

Vazno je ovdje mastered the laws of our universe - allowing them to manipulate time and space.

To bi valjda trebao biti science-fiction dio filma koji jos nema veze sa stvarnoscu,a koliko znam gledali ste Sci-Fi/Adventure sto je Interstellar.

A sad kako je prikazano je prikazano,ne znam kako onda tvoja masta zamislja petu dimenziju lol ?

http://screenrant.com/interstellar-e...time-travel/2/
-->
Film je science-fiction,a ne vjerna reprezentacija sto bi bilo kad bi mi "sami" otisli na takvo putovanje.

Tesseract je znaci science-fiction dio filma,nisam se ja dodirnuo da je Kip Thorne vjerno rekreirao unutrasnjost crne rupe vec izvana,kao sto je objasnjeno.

No,evo Tesseract

Cooper also sacrifices himself to reduce weight on the Endurance, ensuring that Amelia can make it to Edmonds’ planet and enact Plan B should TARS fail. However, instead of dying alone in space, Cooper is pulled inside The Tesseract - the gravitational singularity that is maintaining the wormhole – created by the aforementioned “They”.

But who are these beings (the “They) that gave humanity a helping hand?

Cooper and the other NASA scientists assume “They” are an advanced extraterrestrial (or supernatural) race who have unlocked the mysteries of dimensional manipulation - and, for some unknown reason, decided to aid mankind in escaping our doomed planet. The NASA team believes that the beings may be unable (or unwilling) to communicate directly with humans – specifically that “They” are fifth-dimensional, having transcended our three-dimensional ways of understanding the universe. Brand thinks “They” have laid out a series of rudimentary breadcrumbs (binary messages) and advanced technology (the wormhole) for humans to follow – in order to save ourselves from annihilation.

However, as revealed in Interstellar‘s final act, what NASA postulated was a single alien race is actually two separate but related entities:

Future humans who have mastered the laws of our universe - allowing them to manipulate time and space.
Cooper attempting to communicate with his daughter inside the “Tesseract” – which was built for him by the future humans.

Vazno je ovdje mastered the laws of our universe - allowing them to manipulate time and space.

To bi valjda trebao biti science-fiction dio filma koji jos nema veze sa stvarnoscu,a koliko znam gledali ste Sci-Fi/Adventure sto je Interstellar.

A sad kako je prikazano je prikazano,ne znam kako onda tvoja masta zamislja petu dimenziju lol ?

http://screenrant.com/interstellar-e...time-travel/2/
blava je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 13:02   #16416
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Normalno da neki dijelovi filma su nelogični ili nerealni. To je umjetničko djelo, a ne znanstveni elaborat. Kao da idete gledat Picassovu sliku pa kažete "nemoguće da su im glave takve, a pogledaj im vratova, lol".
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 13:15   #16417
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Hm, nisam tako razmišljao - sad si me razuvjerio, film mi je zapravo ipak bio baš odličan, dapače, ostavit ću si ga na ovoj telki u shuffle-u zauvijek. Umjetničko djelo...
Staro 18.03.2015., 13:33   #16418
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Gledati SF filmove i tražiti nemoguće/moguće stvari u filmu mi iskreno graniči sa psihičkim poremecajem (NHF)....Gledaj dokumentarce pa ce ti sve biti super...

Mislim ono reci za takav film 1/10 je totalna debilana, pa cak bih i sumrak sagu ocijenio sa vecom ocjenom...

Znaci stvarno po tebi nema nista dobro u tom filmu....ajde super....:facepalm
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 13:34   #16419
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
Hm, nisam tako razmišljao - sad si me razuvjerio, film mi je zapravo ipak bio baš odličan, dapače, ostavit ću si ga na ovoj telki u shuffle-u zauvijek. Umjetničko djelo...
Većina onih pitanja što si postavio pod "Spoilerom" nemaju veze s vezom (neka postavljaš jer nisi shvatio određene dijelove, neka tvoja pitanja su debilna sama po sebi, a samo 1-2 su na mjestu ali baš i je poanta da ih postaviš i da se misliš oko njih).
Ne znam zašto si toliko frustriran oko ovog filma

I ne namjeravam ulaziti u rasprave s tobom jer nemam ni volje ni vremena za to, tako da ako misliš i dalje o ovoj temi - preskoči me i nastavi s nekim drugim jer neću dalje pisati o ovome.

Meni je osobno ocjena 8/10. Jako solidan Sci-Fi i moja preporuka za ljubitelje dotičnog žanra
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 13:58   #16420
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kao i svaka druga stvar, pogotovo u filmu i umjetnosti nekima ce biti super, nekima lose. Uopce je nepotrebno razvlaciti i razuvjeravati. Ne moze svima biti super.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 14:01   #16421
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Koji ste vi pceksperti jbt bez ikakvih vizija i mašte. Da ste živjeli u doba stvaranja star treka bili bi zagovornici spaljivanja zbog blasfemije tj bogohuljenja. Uostalom,tko od nas zna što postoji u crnoj rupi? Koje stvari nemaju logike budući da se radnja odvija u budućnosti? Imate kuglu koja pokazuje budućnost pa znate sto i kako? Koliko je nelogičnosti i nerealnosti bilo 70-ih pa je danas stvarnost? Pceksperti na papiru

Ovaj film može biti dobar ili loš nekome zbog glume,spore ili brže radnje , duljine filma,efekata itd a nikako zbog "nelogičnosti " ili nerealnosti o kojima u stvari nemamo pojma.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 14:09   #16422
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006

Nije glupo da je odlazak i razdvajanje od familije na put bez povratka tako površno i nedramatično odrađen? Nije glupo da spuštanje na nove planete nije dramatičnije i slikovitije odrađeno, a ne samo "odrađeno"? Kolega im umre na planetu, a oko toga nula, ništa, čak ni ne komentiraju po povratku. Nije li glupo da napredna ljudska rasa zapravo spašava sama sebe, a sve što mogu koristiti jest gravitacija, na koju ne utječe vrijeme, pa izgrade knjižnicu u crnoj rupi nadajući se da će otac djevojke koja ima kapacitet shvatiti rješenje, postupiti baš prema scenariju? Ljubav je peta dimenzija, obzirom da je to kanal na koji napredna rasa računa kao poveznicu između glavnog glumca i kćeri? Tko ih je spasio na prvom mjestu, obzirom da su oni tu prošlost već preživjeli? Zašto bi uopće trudili se spasiti sebe u prošlosti kad su već spašeni? Ako mogu upravljati gravitacijom, zašto ne napišu primjerice veliku poruku u kukuruzu za kćer umjesto hintova i Morseove abecede? On sam sebi šalje koordinate da ode na put na kojem već je, kao da ako sad on faila, možda onaj uspije, ali što ako onaj iza faila? Kraj je poseban fail u mojoj knjizi, pa ga se neću ni doticat jer bi imao kaj pisat... Još jedan grafički flop, od filma ni F.

-->
Igorr - ne kužim koji dio oko subjektivnog ne kužiš? Ne frustrira me sad više film, nego to kaj čovjek nemre reć kaj misli. Nemam ni ja vremena seruckati po temi, ali vidim da se "subjektivna" ocjena ipak mora propitkivati od inih... Sve sam shvatio, bez brige. Ocjena 1/10 je kao što sam napisao, moja ocjena, zato što sam veliki poklonik i scifi-a i Nolana, i zato što sam još pod dojmom razočarenja. Ako tražiš ili tražite objektivnu ocjenu, onda je ona po meni 6/10, jer film ipak treba biti kompletan da bi zaslužio više, a ovaj po meni to nije. Priča je dobra, ideja je dobra, ali izvedba i jednog i drugog je glupa ili gloopa (čitaj: razvodnjena i patetična, preduga, komercijalna) i ponavljam, meni.
Do pola filma sam gledao s guštom, dalje je film koma (meni), yebe mi se iskreno ko film gleda kao umjetničko djelo ili bilo kaj drugo, ja sam očekivao film.
Nije mi dobro odrađena dinamika, nisu mi dovoljno razrađene emotivne a ni adrenalinske scene, bitni djelovi priče su površno i nabrzinu odrađeni i film je veliki zapakirani klišej. Film nema nikakve mistike iza sebe da bi ga trebalo posebno shvaćat? Jasna je simbolika, jasna je poruka, al i dalje - film meni ne valja.
Možete vi mene popljuvat zbog odabira rječi ili ocjene kolko god puta hoćete, pa čak mi raditi i psihološki profil, do čega se vidim već dolazi, ali opravdanje za film neću dobiti. Ma kolko se iz pitaj Boga kojih razloga trudili.

Ali for the sake of argument, a onda od mene EOD:

Nije glupo da je odlazak i razdvajanje od familije na put bez povratka tako površno i nedramatično odrađen? Nije glupo da spuštanje na nove planete nije dramatičnije i slikovitije odrađeno, a ne samo "odrađeno"? Kolega im umre na planetu, a oko toga nula, ništa, čak ni ne komentiraju po povratku. Nije li glupo da napredna ljudska rasa zapravo spašava sama sebe, a sve što mogu koristiti jest gravitacija, na koju ne utječe vrijeme, pa izgrade knjižnicu u crnoj rupi nadajući se da će otac djevojke koja ima kapacitet shvatiti rješenje, postupiti baš prema scenariju? Ljubav je peta dimenzija, obzirom da je to kanal na koji napredna rasa računa kao poveznicu između glavnog glumca i kćeri? Tko ih je spasio na prvom mjestu, obzirom da su oni tu prošlost već preživjeli? Zašto bi uopće trudili se spasiti sebe u prošlosti kad su već spašeni? Ako mogu upravljati gravitacijom, zašto ne napišu primjerice veliku poruku u kukuruzu za kćer umjesto hintova i Morseove abecede? On sam sebi šalje koordinate da ode na put na kojem već je, kao da ako sad on faila, možda onaj uspije, ali što ako onaj iza faila? Kraj je poseban fail u mojoj knjizi, pa ga se neću ni doticat jer bi imao kaj pisat... Još jedan grafički flop, od filma ni F.

Zadnje izmijenjeno od: Kristijan_7. 18.03.2015. u 14:15.
Kristijan_7 je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 14:13   #16423
vranjba
Premium
Moj komp

vranjba's Avatar

Datum registracije: Aug 2009

da nisu objasnili šta je sa ostatkom svijeta, jel na svim kontinentima pustoš. Jel ne mogu jesti ribu, životinje, žireve, bube... baš mora biti pšenica. Ne mogu stvoriti mikro klimu za uzgoj povrća, ali mogu napraviti svemirske letjelice i na njoj stvoriti mikro klimu.
Totali fail je sama ideja zašto se moraju ljudi preseliti sa zemlje, a pošto se film bazira na tome mislim da su se trabali malo bolje pozabaviti time.

Ako su filmovi samo lijepi kadrovi, malo mjuze i pokoja srcedrapateljska scena onda je film odličan, ali treba i malo logike.
Film nije ni za 1 ni za 10, po meni običan prosječni film.
-->
Kad se već dotičete nelogičnosti u Intersellaru nitko nije napisao

da nisu objasnili šta je sa ostatkom svijeta, jel na svim kontinentima pustoš. Jel ne mogu jesti ribu, životinje, žireve, bube... baš mora biti pšenica. Ne mogu stvoriti mikro klimu za uzgoj povrća, ali mogu napraviti svemirske letjelice i na njoj stvoriti mikro klimu.
Totali fail je sama ideja zašto se moraju ljudi preseliti sa zemlje, a pošto se film bazira na tome mislim da su se trabali malo bolje pozabaviti time.

Ako su filmovi samo lijepi kadrovi, malo mjuze i pokoja srcedrapateljska scena onda je film odličan, ali treba i malo logike.

CPU: AMD Phenom II X2 545 @X4 B45 + AC Freezer 64 Pro PWM
MBO: Asrock a780GXH @ bios 1.70
RAM: Kingmax 2x2GB PC2-8500
VGA: Sapphire HD5570 1GB
Zvučna: Asus xonar d1
HDD: WD6401AALS + WD2000JB + WD3200AAJS
PSU: Corsair cx400W
Case: Gigabyte GZ-X6
Keyboard: Logitech mk520 + Microsoft Natural Wireless Mouse 6000
Daljnski: Mce ir
Zvučnici: Swans d1080mkii 08
Monitori: Philips 220SW + HP L1950g
TV: Panasonic TX-P50C3E
AIO: HP Deskjet F4280

HP Compaq nx7010
CPU: Pentium centrino 2.0 GHz
RAM: 1gb + 512mb PC2700
VGA: ATI Mobility Radeon 9200 32mb
HDD: wd 40 GB

CPU: Pentium 3 1.0 GHz + Glacialtech igloo 2520
MBO: Intel D815EFV
RAM: 2x 256mb PC133
HDD: Maxtor 80gb + Seagate Barracuda 7200.7 160gb
PSU: Codegen 400W
PCI Lan: Linksys cisco gigabit EG1032 v3
Routher: Thomson ST780i WL
Net: T-com Flat

Acernote lite 350pc
CPU: Pentium 100 MHz
RAM: 8 mb edo onboard
VGA: chips&tech f65545
HDD: ibm 540 mb

CPU: pentium 166 MHz
MBO: ga 586vx rev 3.37
RAM: 4x16 mb edo ram
VGA: Ati 3D rage II +dvd 4 mb
HDD: quantum fireball se2.1a 2.1 gb
PSU: seasonic ssa-200g
Monitor: Acer 13"

Zadnje izmijenjeno od: vranjba. 18.03.2015. u 14:27.
vranjba je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 14:25   #16424
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ajmo ljudi malo više spoil gumb koristiti...
pa dobro majka mu stara ono ima ljudi kaj nisu pogledali film, kaje tako teško staviti spoiler gumb?!?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 14:35   #16425
ivan77
Guest

American Ninja je pojam za inteštelam. Nema ni jednog aliena u 3 sata SF svemirskog filma.
  Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 14:39   #16426
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Koji ste vi pceksperti jbt bez ikakvih vizija i mašte. Da ste živjeli u doba stvaranja star treka bili bi zagovornici spaljivanja zbog blasfemije tj bogohuljenja. Uostalom,tko od nas zna što postoji u crnoj rupi? Koje stvari nemaju logike budući da se radnja odvija u budućnosti? Imate kuglu koja pokazuje budućnost pa znate sto i kako? Koliko je nelogičnosti i nerealnosti bilo 70-ih pa je danas stvarnost? Pceksperti na papiru

Ovaj film može biti dobar ili loš nekome zbog glume,spore ili brže radnje , duljine filma,efekata itd a nikako zbog "nelogičnosti " ili nerealnosti o kojima u stvari nemamo pojma.
+3 :syss:

Ova tema stvarno treba biti zalockana ili nedostupna nekima
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 15:13   #16427
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007

blokbastercic koji materiju trivijalizira do te mjere da postaje pateticno i zapravo tu i tamo poneku potencijalno dobru tezu zaseceri melodramatiziranjem i silom ljubavi na kraju...pa jebote stvarno steta sta mu ljubav njegovog zivota nije ostala u vezi s ljubavi njenog zivota i onda ostanu zivit u threesome vezi gdje bi nas junak do smrti slusao njih dvoje kako se peglaju u susjednoj sobi dok se on istodobno 'zabavlja' sam sa sobom.

-->
interstellar je dobar dokaz na koju se bijednu razinu spustia hollywood pa mu je christopher nolan posta flagship autor...ko da kruzimo u alternativnom, amd svemiru

e sad stvarno, doveli kip thornea...pa i hawking i george smoot je gostovali u tbbt, saltzberg je bia aktivni suradnik na scenariju, pa opet vidimo di ih je to dovelo...

nije problem hoce li ljudski organizam izdrzati prolazak kroz crnu rupu, jer to je ionako jos uvijek u teoretskoj domeni, treba se samo prisjetit restrikcija i ogranicenja koji su pratili felixa baumgartnera pri slobodnom padu iz atmosfere...a ne ovde teksaski hillbilly, jedan dan prevozi kukuruz, a drugi - ćeraj frende meduzvjezdano....ma za kurac njima i 100 kip thornea, kad obitelj sjedi za ruckom a tata prica teksaskim, a djeca menhetnskim naglaskom...

bmk sta ce ko gledat, i kako ko definira sf, ali ono je

blokbastercic koji materiju trivijalizira do te mjere da postaje pateticno i zapravo tu i tamo poneku potencijalno dobru tezu zaseceri melodramatiziranjem i silom ljubavi na kraju...pa jebote stvarno steta sta mu ljubav njegovog zivota nije ostala u vezi s ljubavi njenog zivota i onda ostanu zivit u threesome vezi gdje bi nas junak do smrti slusao njih dvoje kako se peglaju u susjednoj sobi dok se on istodobno 'zabavlja' sam sa sobom.

flyer1 je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 15:35   #16428
HumWeed
~~~
Moj komp

HumWeed's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
I EOD od mene
tako je poseri se i pobjegni, zrelost na maximumu
i onda da covjek uopce raspravlja s tvojim tipom o necemu

Citiraj:
Autor vranjba Pregled postova
upravo to
prerazvikan mu score, a oni koji ga nece ni do pola prozvakat ce mu dat 1
HumWeed je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 15:39   #16429
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor HumWeed Pregled postova
tako je poseri se i pobjegni, zrelost na maximumu
i onda da covjek uopce raspravlja s tvojim tipom o necemu
Objasni mi sta ja imam sa tobom raspravljati,tebi je *ranje meni je super cak do remek djela,ti ćeš tjerati svoje i sad si me prozvao iako sam rekao da neću komentirati,onda te molim odgovori protuargentom na moj post .

I sva sreća pa ce film pokupiti desetak nagrada,ogromnu lovu i većini kritičara + recenzije dok ti tupis kako je crna rupa nerealna lol
Staro 18.03.2015., 16:06   #16430
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor flyer1 Pregled postova
.ma za kurac njima i 100 kip thornea, kad obitelj sjedi za ruckom a tata prica teksaskim, a djeca menhetnskim naglaskom...
Susjedi slavonci, otac naglašena ekavica a djeca uredno po zagrebački, gotovo purgerski. Možda su više vremena provodili sa mamom, u školi i društvom iz ulice nego sa ocem.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 17:25   #16431
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Kristijane, mislim da su i vanzemaljci skužili da ne reagiramo na poruke u kuruzi . Zato je trebalo izmislit neki drugi način komunikacije .
Sad kad bolje razmislim, film nije razvučen, al trebalo je ipak skratit početak filma i rastegnut kraj.
poptis na kristijanov spoiler
a blava.. to kak ja zamišljam petu dimenziju nije stvar s kojom se trebate živcirat, meni je bezveze, stvar ukusa, jer ovako kako je prikazano.. mogo je napravit puno više..
Staro 18.03.2015., 18:09   #16432
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008

U potpunosti se slazem.
-->
Citiraj:
Autor flyer1 Pregled postova
interstellar je dobar dokaz na koju se bijednu razinu spustia hollywood pa mu je christopher nolan posta flagship autor...ko da kruzimo u alternativnom, amd svemiru

e sad stvarno, doveli kip thornea...pa i hawking i george smoot je gostovali u tbbt, saltzberg je bia aktivni suradnik na scenariju, pa opet vidimo di ih je to dovelo...

nije problem hoce li ljudski organizam izdrzati prolazak kroz crnu rupu, jer to je ionako jos uvijek u teoretskoj domeni, treba se samo prisjetit restrikcija i ogranicenja koji su pratili felixa baumgartnera pri slobodnom padu iz atmosfere...a ne ovde teksaski hillbilly, jedan dan prevozi kukuruz, a drugi - ćeraj frende meduzvjezdano....ma za kurac njima i 100 kip thornea, kad obitelj sjedi za ruckom a tata prica teksaskim, a djeca menhetnskim naglaskom...

bmk sta ce ko gledat, i kako ko definira sf, ali ono je

U potpunosti se slazem.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 19:10   #16433
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006

Ne vidim kakvog smisla ima rasprava oko prolaska kroz crvotočine i sadržaja crne rupe te što se u njima događa, obzirom da o tome znamo vrlo malo, i to samo teoretski.

Redatelj nudi verziju koja je sa stanovišta onog što znamo - moguća. Tako dugo dok netko ne dokaže suprotno. I pišem to uz jasnu distinkciju da sci fi filmove ne bit trebali gledati samo kroz prizmu fizikalnih zakona. To je onaj FIction dio, jel.

Usput budi rečeno, Nolanova prva želja je bila taj daleki put do Gargantue i i planeta u filmu prevaliti putovanjem većim od brzine svjetlosti, za što današnja fizika s određenom dozom sigurnosti zna da je gotovo nemoguće za sve što ima masu, pa su ga fizičari odgovorili i odlučili se za crvotočinu/crnu rupu.

Isto se odnosi i na vremenske pomake, i o tome imamo jedva nešto malo više od teorije.

Što se tiče melodrame/ljubavnog dijela, mislim da je to bilo jasno od samog početka. Ali o ovdje ona nije tipična romantična fora, već ljubav između oca i kćeri.

I da, i meni bi film možda bio bolji bez zadnjih par minuta ali to je redateljeva sloboda. Ako ovdje ima znalaca koji ovakav film mogu napraviti bolje, samo naprijed, velika vas slava čeka u hollywooodu

Ako vam pak smeta što nema aliena, to je vrlo bezvezan stav. neki od najboljih sci fi filmova nisu imali aliene, ili su oni bili ''u pozadini'' samo natuknuti (2001., moon, sunshine, još neki kojeg se sad ne mogiu sjetiti...)

Film sigurno nije za deset, ali meni oosbno najbolji sci fi film u zadnjih ohoho godina. A d aje dobar, oko toga se bome slaže i velika većina uglednih filmskih kritičara.

-->
Ajme ljudi oko čega se vi svađate

Ne vidim kakvog smisla ima rasprava oko prolaska kroz crvotočine i sadržaja crne rupe te što se u njima događa, obzirom da o tome znamo vrlo malo, i to samo teoretski.

Redatelj nudi verziju koja je sa stanovišta onog što znamo - moguća. Tako dugo dok netko ne dokaže suprotno. I pišem to uz jasnu distinkciju da sci fi filmove ne bit trebali gledati samo kroz prizmu fizikalnih zakona. To je onaj FIction dio, jel.

Usput budi rečeno, Nolanova prva želja je bila taj daleki put do Gargantue i i planeta u filmu prevaliti putovanjem većim od brzine svjetlosti, za što današnja fizika s određenom dozom sigurnosti zna da je gotovo nemoguće za sve što ima masu, pa su ga fizičari odgovorili i odlučili se za crvotočinu/crnu rupu.

Isto se odnosi i na vremenske pomake, i o tome imamo jedva nešto malo više od teorije.

Što se tiče melodrame/ljubavnog dijela, mislim da je to bilo jasno od samog početka. Ali o ovdje ona nije tipična romantična fora, već ljubav između oca i kćeri.

I da, i meni bi film možda bio bolji bez zadnjih par minuta ali to je redateljeva sloboda. Ako ovdje ima znalaca koji ovakav film mogu napraviti bolje, samo naprijed, velika vas slava čeka u hollywooodu

Ako vam pak smeta što nema aliena, to je vrlo bezvezan stav. neki od najboljih sci fi filmova nisu imali aliene, ili su oni bili ''u pozadini'' samo natuknuti (2001., moon, sunshine, još neki kojeg se sad ne mogiu sjetiti...)

Film sigurno nije za deset, ali meni oosbno najbolji sci fi film u zadnjih ohoho godina. A d aje dobar, oko toga se bome slaže i velika većina uglednih filmskih kritičara.

Staro 18.03.2015., 20:10   #16434
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Slažem se da je film bolji od većine sajfajeva unazad nekoliko godina.. al kad ih nažalost možemo nabrojat na prste jedne ruke. Zaš ih nema više .
Staro 18.03.2015., 20:11   #16435
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
eh... možda popularnost ovakvog filma potakne malo više sci filmova općenito
Staro 18.03.2015., 20:17   #16436
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Ma mislim da su ipak pare problem.
Zato sam namjerno bio spomenuo film Primer, koji je snimljen s buđetom od 7k dolara.
Staro 19.03.2015., 09:44   #16437
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Pogledah neki dan simpatičnu španjolsku komediju, u prijevodu "Osam baskijskih prezimena" http://www.imdb.com/title/tt2955316/?ref_=nv_sr_1

Svaka sličnost s našim prostorima je slučajna...
Staro 20.03.2015., 12:28   #16438
HumWeed
~~~
Moj komp

HumWeed's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
pogledah Along the Roadside, zgodan flick za čilanje, doduse malo tuzan na kraju

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Susjedi slavonci, otac naglašena ekavica a djeca uredno po zagrebački, gotovo purgerski. Možda su više vremena provodili sa mamom, u školi i društvom iz ulice nego sa ocem.
ovo nekuzim, stoga se necu ni zamarati

Citiraj:
Autor domina Pregled postova
Zaš ih nema više .
ima samo su svi šit
HumWeed je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2015., 13:34   #16439
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Film je totalno nerealan jer Monsantov kukuruz bi sigurno bija otporan na tu pošast
Staro 20.03.2015., 13:37   #16440
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Možda je bio Pioneer u igri
Juice je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge