|
![]() |
#1051 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Ha,ha,ha ovo je još bolje. Kako ovih u Iskonu nije briga, tražeći novog providera naletim na H1 ukucam adresu i broj telefona i dobijem ponudu za paket od 20Mbs |
![]() |
![]() |
![]() |
#1053 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
koliki je maksimalni stabilni download koji se moze izvuci iz ovoga? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1054 | ||
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
![]() Ali ako imas mogucnost vdsla, uzmi! Citiraj:
![]() ![]() Samo net? Nekih 8 mbps po routeru, ali ti si tolik odaleko da sumnjam ja u tog kinezica i njegove prikaze. Po online mjerenju oko 4, a kako su nam parice obicno gore nego standard malo manje od toga, znaci 3 valjda. Ako imas vise od toga super. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1056 |
Banned
|
Ti si pisao vec prije sto ne? Vidim iste su stvari. Kazao si da on vidi drugacije parametre. Anyway, nategnut si, a po trenutnom maxu linije neznam bas 20 koliko bi islo. Prije ne nego da, a i pitanje je bi li oni tebe uopce stavili na vdsl. Iako ja uvijek zagovaram vdsl ako nista, onda barem radi povecanog uploada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1057 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Ma, mislio sam da se netko u međuvremenu javio sa sličnom paricom ili parametrima da podijeli iskustvo. Ja čekam uključivanje na vdsl i router no mislio sam da oni nešto provjeravaju jer nisu sigurni mogu li imati vdsl.
![]() |
#1058 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2014
|
mislin da ce 20 ic bez problema ako ti puste |
![]() |
![]() |
![]() |
#1059 |
Registered User
|
Evo nakon moje žalbe dobio sam odgovor od Iskona: "Poštovani, kao što sami navodite, infrastruktura je u vlasništvu T-Coma. Samim time smo poteškoće s radom usluge/linije prijavljivali T-Comu i zaprimili informaciju da ne mogu dodatno ustabiliti liniju. Svakako nam je u interesu korisnicima pružiti stabilnu uslugu i što veće brzine interneta, no u ovom trenutku Vam ne možemo omogućiti stabilan rad usluge u slučaju povećanja brzine. Nakon posljednjeg podešenja profila linije primjećujemo da usluga radi stabilno, te sa samo neznatno manjom brzinom od maksimalne u paketu koji koristite." Kako se vidi iz slike u prilogu max. brzina na routeru je povećana, margina je smanjenja, a pošto neznam iz kojeg podatka očitavate gušenje parice molio bi da mi objasnite jesu li oni samo podešavali router ili ima i napretka vezanog za gušenja u parici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1061 |
Registered User
|
Desno je novo, brzina je veća i nema više restartanja routera. Samo što očito po njima nema ništa od povećanja brzine. Sutra ću provjeriti u HT dali je nalog stigao do njih i jesu li oni išta radili po parici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1062 |
Banned
|
Sve je to jos meh. Ali kao sto vidis iz odgovora, oni pruzaju ugovornu brzinu, ostalo ih se ne tice bas jer je ostalo investicija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1063 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() Novi router, ZTE 931VII. Zanimljivo ovo su vrijednosti koje su na 12 MB/s profilu. Kad je bio profil 4.9 MB/s, tad je max attainable vrijednost bila oko 18.5 MB/s. S ovim profilom ide skoro na 21 MB/s. Šteta što je kod mene stara centrala pa nema mogućnosti VDSL-a, ali aka sam dobro shvatio T-HT mijenja sve stare centrale s novim digitalnim tako da dok dođe nova tu kod nas u selo, vrlo vjerojatno će biti mogućnost VDSL-a. Prema vašoj procjeni, koliko bi ova parica na VDSL-a mogla podnjeti? Ukoliko bi uopće išla (pretpostavljam da bi išlo). |
![]() |
![]() |
![]() |
#1065 | |
Banned
|
Citiraj:
Vdsl ce ti ic slicno tako, oko 20ak, jer si i dalje udaljen dosta od centrale, tako da to ne mijenja previse na stvari. Ali naravno, imas benefit veceg uploada. Ako te budu htjeli premjestit jeli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1066 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ok budemo vidjeli kad se centrala zamjeni da li ima pomaka nabolje ![]() Zanimljivo je sto je SX763 na profilu 4,9 davao max vrijednost 21, dok je ZTE davao 18. Na profilu 12 sad ZTE daje 21, dok je SX763 pokazivao 18 ![]() Očito im različiti profili različito odgovaraju. Da mogu dobiti 20Mb, to bi bilo odlično, jedino mi ostaje čekati da centralu nadograde. No dobro, i na 10 se lakše diše nego na 4 ![]() EDIT: Daj mi molim te objasni o čemu onda ovisi? Jer ista linija, isti spliter, uključim jedan, max je 21, promjenim router i evo max 18. Maknem taj i vratim prvi, i opet je max 21. Jedini faktor koji se izmjenio je bio uređaj tj profil na centrali. Paricu nisu mijenjali. Volio bih malo i o tome naučiti pa ako ti nije problem da probaš ugrubo objasniti o čemu još ovisi. thnx! Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 09.03.2015. u 00:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1067 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1068 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
VDSL Training Status: Showtime Mode: VDSL2 Annex B VDSL Profile: Profile 8b Traffic Type: PTM Mode Link Uptime: 0 day: 6 hours: 12 minutes ============================================================================ VDSL Port Details Upstream Downstream Line Rate: 5.119 Mbps 33.791 Mbps Actual Net Data Rate: 5.120 Mbps 33.792 Mbps Trellis Coding: ON ON SNR Margin: 34.8 dB 23.3 dB Actual Delay: 0 ms 0 ms Transmit Power: - 1.2 dBm 18.6 dBm Receive Power: 0.2 dBm 11.9 dBm Actual INP: 12.0 symbols 29.0 symbols Total Attenuation: 2.2 dB 6.7 dB Attainable Net Data Rate: 18.611 Mbps 65.320 Mbps ============================================================================ VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3 Line Attenuation(dB): 4.3 12.5 N/A N/A 8.2 15.9 N/A Signal Attenuation(dB): 4.3 12.1 N/A N/A 6.7 15.8 N/A SNR Margin(dB): 31.1 35.2 N/A N/A 23.3 23.2 N/A Transmit Power(dBm):-12.0 - 1.5 N/A N/A 18.3 7.4 N/A ============================================================================ Iskonov 30/5 VDSL je uključen danas, može li mi netko reći da li je ovo gore ispravno (neke vrijednosti su negativne?) i da li bi radio Iskon 50/10. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1070 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2015
|
Trenutno sam na Amisu i zvali su me iz Iskona i nude mi VDSL s brzinom od 50 Mbps download(min. 35). Meni je uzasno cudan ovaj jako visoki line attenuation. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1071 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Trenutno imaš lošu paricu/vezu i mogao bi imati VDSL paket od 20mbps, nekako sumnjam za vdsl 50mbps. Makar prema ovim podacima, na adsl-u možeš do 15mbps. Atenuacija ti je 18db. No ne znam jesi li vidio, ja imao atenuaciju 19-21db, max 18mbps na adsl-u i na Iskonovom dslamu nekom greškom sada ne mogu ni imati vdsl. Sve ovisi gdje ti je centrala.
![]() |
#1072 |
Registered User
|
Kaj je to 18, mislim pise bas 185 dB, a lik iz Iskona koji je zvao je rekao da garantiraju 35 minimalno na mom podrucju |
![]() |
![]() |
![]() |
#1073 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Na tom uređaju nema zareza, riječ je o 18.5db. Probaj pa ako ne bude išlo na 50 staviti će te na manji paket. Prema kalkulatoru za 18.5db mogao bi imati oko 25mbps na vdsl-u.
. Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 15.03.2015. u 19:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1074 |
Registered User
|
Aha, hvala na pojasnjenju. Definitivno se prebacujem s Amisa kad mi istekne ugovor sad za par mjeseci tako da cu probat Iskon pa vidjet kolko ce maksimalno ic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1075 | |
Registered User
|
Citiraj:
Meni je primjerice margina šuma 21.6dB a atenuacija linije 21.7dB i sad čekam da mi jave jel prošao zahtjev za prebacivanje i što čekaju jer 3 radna dana nakon zaprimanja zahtjeva su prošla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1076 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1077 | |
Registered User
|
Citiraj:
U ostalom evo ti moj ss... http://imagizer.imageshack.us/a/img661/290/3w5mdx.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1078 | |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1079 |
Registered User
|
Pa da. Ako bolje pogledaš vidiš da je Connection status: Disabled. Što znaći da nemam interneta već samo VOiP. Nije mi se dalo prebacivati SS sa kompa na mob da bi ga uplodao pa sam samo na brzinu poslikao i odmah uplodao sa mobitela. Jasnije? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1080 | |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
|