|
![]() |
#1831 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Evo da se javim. Grafička predana na servis 23.01., danas napokon prijatelj javlja da je preuzeo grafičku, dobio sam na kraju novu Sapphire R9 280x trix. Na servisnoj primci nema navedeno koliko je jamstvo ali pretpostavljam da je važno ovo što piše na jamstvenom listu od microline servisa, jamstvo 24 mjeseci. Što se mene tiče ja sam odlučio da neću više kupovati u ADM pošto je ovo ipak sve bilo previše komplicirano, i predugo za mene. Pohvale s moje strane na brze odgovore, iako su bili bez detaljnih informacija i na tome što je ovo sve ipak na kraju dobro riješeno za mene. Ali zbog toga vremena, moljakanja prijatelja da mi odnese i pokupi grafičku jer oni naplačuju poštarinu u oba smjera idem sa drugom trgovinom za moje novo računalo. Hvala svima na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#1833 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Ne znam, niti meni to nije bilo jasno jer u drugim trgovinama sam plaćao samo poštarinu prema njima a oni su meni vratili na svoj trošak, magazinrs i h2šop. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1834 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Tako i ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1835 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
![]() |
#1836 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Članak 427. (1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu. (2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari. . Moja logika kaže ako su prodali stvar kupcu na daljinu i istu tako zaprimili da je moraju vratiti kupcu o svom trosku. Neka se javi kome je ADM vratio o njegovom trošku i ima sve papire (dokaze) za to? Pa da mu pošaljemo dopis. Ja refindiram poštarinu i sročim dopis, a kupac pošalje i naknadno napravimo prijavu? Da rascistimo to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1837 | |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1838 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1839 |
Banned
|
Jasno je napisano, i tako je. Adm se pravi grbav ili je nastao negdje vakum u sporazumjevanju jer je on donio grafu fizicki. Dosad je bilo tako, sad ako je po novome da ti je moraju dostavit bilokako neznam, nisam takvih problema imao u zadnje vrijeme, ali definitivno ne placa sve kupac niti oni placaju "samo do servisa". To "do servisa" se opce ne tice kupca kako i tko placa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1840 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Meni je relativno nedavno ADM poslao novi HDD nakon reklamacije, ja do njih platio poštarinu, oni platili nazad, sami od sebe, bez ikakvog dopisivanja, citiranja zakona i sl. s moje strane...
![]() |
#1841 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Dobio si bolju grafu za svoju staru krepanu i jos 2 godine NOVOG jamstva na to. Jako si dobro prosao, ekipa u ducanu ti je brzinski odgovarala na mailove i valjda je ocito da nije bilo do njih problem nego do ovlastenog uvoznika. Jos su ti htjeli brze rijesiti problem kad su vidjeli koliko navaljujes i da oni ne mogu to ubrzat, pa su ti nudili poprilicno okej opcije za zamjenu. Platio si da ti posalju doma, ali to je pretpostvljam do toga sto je frend fizicki dostavio karticu kod njih (kao sto je netko vec i napisao). Vjeruj mi, ja sam reklamirao neke druge stvari u 2 druga ducana (necu navest koja dva). Njih 4 radi za "salterom", sjede za kompom cijeli dan i nitko se nije udostojio 2 dana odgovorit na mail. Tek kad sam osobno dosao tamo (45 minuta autom) predat proizvod, frajer mi je rekao da je "vidio neki mail o RAMu" ![]() U drugom ducanu sam reklamirao HDD, trebalo im je mjesec dana da ustanove da je krepo i jos 2-3 tjedna da dobijem novi. Mislim da je vrijedilo cekati koliko si vec cekao. Cak se ja osobno ne bi ni zalio platiti dostavu (koliko si uopce dao? Ne vjerujem da si 100kn potrosio), a dobio si NOVU graficku, BOLJU i NOVIJU od stare i jos 2 godine jamstva. Da ti je bilo tako hitno kao sto si rekao, uzeo bi neku od one dvije ponudene grafe. Nije da ih branim, ali meni je osobno smijesno kako se zalite na to sto ste platili dostavu, odmah se ministarstvo i udruga potrosaca spominje ![]() a sad malo ontopic: Kupio sam kod njih svoj prvi komp (prije 7 godina), ekipa je tada maksimalno izasla u susret oko preporuka sta da zamijenim u konfiguraciji i objasnila mi par stvarcica oko komponenti. Prije 2 godine je buraz uzeo monitor, sve super proslo. Prije godinu dana je buraz uzeo onaj jeftini komp za 1500kn (trebalo mu za firmu), sve super proslo, dostava bila brza, ekipa je sve brzo odradila, sve dan danas radi. Sestricna prije godinu dana uzela laptop tamo. Bio sam s njom i gospodin za salterom (Dario) je bio jako susretljiv. Sat vremena nam je hodao iza i dolazio naprijed noseci raznorazne modele. Onaj koji smo mi htjeli nisu imali na skladistu, trebalo se cekat tjedan-dva, a sestricna je isla u Split studirat i trebalo joj je malo hitnije. Nakon doslovno sat vremena vadenja raznoraznih laptopa (proslo ih je jedno 10+), njegovog objasnjavanja koji je kakav i koje prednosti ima, mi na kraju nismo uzeli niti jedan ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1843 |
Registered User
|
Bilo je slučaja kad su ljudi plaćali u oba smjera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1844 |
Banned
|
Nije da ih branis ali cijeli post je branjenje da nemoze bit vece. Rekli bi neki prakticki ko da radis tamo. Ovo je valjda zakljuceno ne vidim razloga dalje lupat po istome pa si ponovno naceo ovo. On je izabrao sta je izabrao. Da li je dobro ili nije, nek svak po svome sudi ali oni nisu po zakonu postupali koliko god ti tupio. To da ima gorih ducana, ima, pa pogledaj ED thread, ali je to potpuno nebitno za ovaj slucaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1845 | ||
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() A dostavu su mu rekli da on mora snositi i do njih i od njih, pa i napisao je to. A frenda je poslao upravo zato da ne mora placati dostave, frend mu ide vikendom u zg i vikendom iz zg, s njim sam se i našao te obavio zamjenu za moju 290...pa eto valjda mu je bolje bilo 0kn dati nego 80-100kn za poštarinu Citiraj:
Tako da @ADM čitajte i dalje forum ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1846 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
U pravu si, zovem se Dario i ja sam onaj stricek koji radi tamo. Ulovili ste me ![]() U cijelom postu sam iznio samo kako je meni glupo sto se tolika panika dize za 40kn dostave, a dobio je u neku ruku proizvod od 2000kn ![]() Ja bi ti sad odmah dao na ruke 500kn da mi das za moju 280x (koja ima jos pola godine garancije) novu 280x sa 2 godine gare ![]() Isto to misljenje i stav bi imao i u bilo kojem drugom topicu o iskustvima IT trgovine, ali eto ovdje sam se nasao da ih pohvalim jer vec dosta godina kupujem kod njih i nikad nisam imao problema s njima. Prvi dio posta je bio eto tako jer mi je bilo dosadno i da se malo ukljucim u raspravu i iznesem svoje misljenje ![]() ![]() I da, vjeruj mi, procitao sam poprilicno puno topica o dosta IT trgovina ovdje u zadnja 3 mjeseca, ne moras mi spominjat ED ![]() Meni je ADM uvijek bio dobar i susretljiva je bila ekipa, a smijesno mi je bilo koliko se frke diglo oko te dostave. Iznio sam svoje misljenje, nisam rekao da sam u pravu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1847 | |
Banned
|
Citiraj:
Ne, iznio si to, odobravanje ponasanja koje nije potpuno u skladu s zakonom, i onda nakon toga jos 2 eseja koliko su dobri, i onda nakon toga kazes nije da ih branim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1848 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jao djeco... Dajte nađite nešto pametno za raditi. Uglavnom, zakonski rok je 45 dana i to što negdje netko iz nekog razloga riješi stvar za 1-5 dana nije pravilo. Rok je rok i dok je unutar toga roka nitko ništa ne bi trebao reći. Ja sam kupio laptop u ADMu, kojem je 9 dan crko touch ekran (postao je samo običan ekran). Drugi dan ADM je odnio u ovlašteni servis, a oni su to riješavali cca 40 dana. Dućan je tu da riješi svoj dio kroz 1-3 dana, sve ostalo je na uvoznicima. Ako dućan ne riješi svoj dio kroz 3 dana, onda udri po njemu. To kaj bi svi nešto bez da išta plate, vratiti će Vam se to, prije ili kasnije. Sve na svijetu nešto košta, vrijeme, znanje, info, i nema đabe nigdje. Eto, to je moj stav.
![]() |
#1849 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zakonski rok NIJE 45 dana tj. u zakonu se nigdje ne spominje nikakav konkretan rok. On govori isključivo o 'primjerenom' roku štogod to značilo. Tih 45 dana obično piše u jamstvenom listu, ali ne uvijek.
![]() |
#1850 | |
Banned
|
Citiraj:
Hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1851 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1852 |
Banned
|
Da, osobito za trgovce |
![]() |
![]() |
![]() |
#1853 | |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Kako da udrem po nekom drugom a ne dućanu di sam ostavio svoju reklamaciju, ako npr ne znam di je dućan odnio to na servis ili ako znam a oni vele da ne znaju ništa i da se javim trgovini di sam reklamirao? I zašto bi ja uopće udarao po nekom drugome a ne po dućanu u kojem sam to kupio i to reklamirao? U ostalom zar mene kao kupca treba zanimati tko je njihov uvoznik? Šta npr ako su sami uvoznik i ako sami uvoze taj dio koji sam ja reklamirao? Brate mili, kupio sam kod tebe, ti mi i riješavaj...To što ti ne možeš stisnuti toga što je tebi prodao nije moj problem ![]() Čisto ti dajem primjere kako nisu svi kao ti, ja i netko tko se kuzi i razumije pojam "treba čekati"... Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 05.03.2015. u 09:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1854 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2015
|
Pozdrav! Kakav je postupak kod njih za reklamaciju? Kupio sam prosli tjedan graficku i primjetio cviljenje, coil whine, i unutar sedam dana tj jucer ju odnio na zamjenu. Predao sam ju u servis i isti dan mi je odobrena zamjena i u servisu sam podigao drugu graficku. Nisam ju jos instalirao posto sam iz drugog grada pa sam ostao u ZG do danas. Zamjenska koju mi je dao covjek malo je poderana kutija tamo na rubu gdje se otvara i stavio je onu malu kutiju s power konektorima i driverima i dviem iz prve kutije u ovu novu i antistatic bag je rekao da je zamjenio ili ostavio sebi ovu iz nove kutije nisam sad siguran. Ocekivao sam da cu dobit neki papir da odem u trgovinu iznad po tu novu. Pa vas pitam da li je to uobicajen postupak ili bi se trebao jos danas tam vratit dok sam tu. Ne bi bilo lijepo da su mi uvalili tamo neku servisiranu ili kakvu vec graficku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1855 |
Registered User
|
Mislim da možeš biti posebno sretan što ti je reklamacija obavljena u rekordnom roku tj. isti dan, obično to traje dosta duže. Ja bi još eventualno tražio da se ta druga testira kad sam već tamo, a to što je kutija malo oštećena je nebitno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1856 |
Registered User
|
Svakako sam sretan i iznenaden brzinom, zasad imam pozitivna iskustva s ADM. Samo sam po prirodi paranoican oko tih stvari jer je puno kostala. Pa samo da se informiram sam ovdje pitao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1858 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Dragi moj, vidim da su se zakoni mijenjali. Sve u svemu, izuzevši moje izjavu da je rok 45 dana, kao nekad, i dalje smatram da treba pustiti također neki razuman rok od 10-15 dana da se standarna reklamacija riješi.
![]() |
#1859 |
Banned
|
Pitanje je jel to nova kartica ako je ta kutija poderana. Sve u svemu, malo manje postavljanja s visoka, pogotovo kad nisi u pravu ne bi skodilo. To sto ti smatras da je razuman rok, i sto netko drugi smatra mogu bit dijametralno suprotne stvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1860 |
Registered User
|
Ne, dobio sam novu graficku i kutiju od te graficke zbog tog serijskog broja, ali ona tanka kutija s driverima i priborom je iz stare kutije. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|