|
![]() |
#31 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Koliko mene pamćenje služi objektivni-i-ja-sam-uvijek-u-pravu je zastupao teoriju da je u stvari FX serija bila čist ok. samo je postojala urota MS-a i ATI-ja oko DX-a pa su ih eto zato zajebali... Pa bi FX pobrisao pod sa R300 ali... Toliko o objektivnosti ![]() bdw-zanimljivo je da gorenavedeni u zadnjih mjesec dana nije beknuo ni riječ o paljevini i varanju kaj se tiče ANISO filtriranja i pojave shimmeringa na novim 7xxx serijama. Taj problem je bio prisutan i na 6xxx seriji samo kaj se mogao izbjeći stavljanjem postavki na High Quality. Bogme se malo govorilo i o prevari sa Pure Video obećanim điđama. Kad je ATI usrao drivere ili sfušao WDM-na ovom forumu se takve stvari uredno popljuju i normalno se razgovara o tome. To je za mene OBJEKTIVNO. A forice tipa "ekipa koje diže u nebo", "fantazira o uspjesima" "FanAtici", je generaliziranje, preseravanje i sve u svemu spika koja nija primjerena ni za osnovnjak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
iskreno zaboli me ona stvar kak ati posluje išlo im je predobro i naravno da je morao doći pad ali stvari nikako nisu tako katastrofične kakvim ih se želi prikazati nek oni posluju s gubitkom ali nek bude dobrih i kvalitetnih grafa po povoljnoj cijeni jedino o čemu ja i jelc pričamo je kvaliteta grafa i kaj se nama sviđa ili ne a ne kolko koja kompanije zarađuje i zašto ne vidim kakve veze imaju problemi sa pregrijavanjem FX5800 kartica sa onim o čemu je bila riječ??? nikakve a kakvi su to navodi o tebi i Ozrenu? osim onih da vam je ipak nvidia bliža srcu ![]() ovo nije tekstualno šamaranje niti je beskrajno a o tome ko voli biti u pravu samo mi ti nemoj pričat nisi ti ništ bolji od nas ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
Nikad se u recenzijama ne spominje tripple buffering ( imho bitna stvar za gamere ) ili potpora svih IHV modova AA... ali uvijek ima ono " atijeva OGL podrska nis nevalja" etc etc... zasto na beyond3du ima puno vise recenzija ATi kartica? ovako to ide: Citiraj:
anyway, nezelim jos jedan topic pretvorit u rat nvidia/ati, predlazem da se topic locka i zaboravi... ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() znam da sam to negdje ranije vidio nema razloga da se bilo kaj zaključava ovo je ipak samo prijateljska rasprava ili ak hoćeš prijateljsko podbadanje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
: lol2 : : lol2 : DOBRA!!!! svaka čast!!! stojim uz Jelca i pinslu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Super Moderators
|
Ah, dotični je malo zastranio ![]() Dobro-nije mu za zamjeriti, nema neta, ne može igrati WoW, pa je "puka ka kokica" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Hm... prema onom sta sam sad procitao, zamjeram ATi-u sta povlaci AGP modele X8xx serije i ostaje samo na X700 za AGP... ne,ne... prasci ![]() ![]()
![]() |
#38 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() JC Denton-SM3 na slabijoj ATI-ci je isti racku kao i na slabijoj Nvidii. Za HDR vrijedi isto. A jaču AGP grafu je skupo i neisplativo sad uzimati. 70% ti je čisti marketing-evo za primjer kako se sad ATI uredno špinči sa điđom nazvanom adaptive AA koji je brat-bratu samo ušminkani naziv za temporal AA. ![]() Mogao bih sad drobiti o tome i za jednu i za drugu firmu (marketinške điđe) ali nema smisla... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Vidjet ćemo. Samo da ovo "adaptive" nije komadić softa koji će isključiti temporal AA kad frame-rate padne ispod igrivog ili pojačati ako je konstantan ili već predefiniran ovisno o igri ili benchu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
je i mene zanima kaj mu dođe taj avivo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Super Moderators
|
Sad sam naletio na ovo: ATi R520XT Scores 85xx In 3DMark05 According to preliminary tests done by our friends at HKEPC, R520XT clocked at 650MHz core and 1400MHz memory will score ~8600 on 3DMark05 using FX-55, nearly 1K higher than GeForce 7800GTX at 430/1200MHz. If the R520 clocks run at 550/1200MHz, the score will be around the same as the 7800GTX. It is certainly interesting to see how the R520XTs in Crossfire performs. There is a 32 pipes version of the R520 as well but it can only be clocked at 520MHz and as a result it will perform lower than the 24 pipes R520XT @ 650Mhz core. Therefore ATi will not release it until R580 comes along. http://www.vr-zone.com/?i=2667&s=1 Zanimljivo. Ova banda sa HKEPC-a u zadnje vrijeme ima najfriškije vijesti i kaj se tiče Crossfire i kaj se tiče R5xx |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]() Stvar je u tome sta jos ima sck939 i sck754 ploca sa AGPom, a procovi za te ploce mogu iskoristit bar potencijal neke grafulje u rangu X800XT..samo nek jos dodaju sm3.0 i malo bolju cijenu..i da vidis feste! ![]() Moram priznat da me jako zanimaju performanse RV530 i RV515. Ipak sam ja siromasan student.. nadajmo se ne jos dugo, ali boze moj.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Zanimljivo je to da ako ih ne prodaju dovoljno po tržišnoj cijeni ostatak chipova ide u smeće jer bi onda kad nove grafe izađu-ove bi se prodavale po jako niskim cijenama i tak jasno ugrozile prodaju novih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]() A nemam namjeru jos neko vrijeme prelazit na PCI-E platformu jer mi je to bacanje para. Ovaj Barton ce me sluzit jos barem godinu i pol - dvije.
![]() |
![]() |
#47 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Jer sam skupio lovu za to, da nisam kupio novo ne bih dugo vremena. Gdije si vidio da neće biti AGP vertije GT ili GTO? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Super Moderators
|
Čitam ja jučer onaj news na vr-zone, (X1800-8500 u 05 Marku), čitam danas specifikacije i mislim si sve da ko tu koga jebe:confused: ![]() Radeon X1800 (R520) Series ? X1800 XT Crossfire Edition : 24 pipelines, 10vs, 650MHz core, 1400MHz memory, Composition Engine ? X1800 XT : 24 pipelines, 10vs, 650MHz core, 1400MHz memory ? X1800 Pro : 16 pipelines, 550MHz core, 1250MHz memory ? X1800 XL : 16 pipelines, 500MHz core, 1000MHz memory ? X1800 LE : 12 pipelines, 450MHz core, 900MHz memory E jebi ga sad ![]() Jel 16 ili 24??? Snijeg, labudovi ili nešto treće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Gadi mi se i nova ATIjeva i nova nVidijina debilna politika nazivanja modela.. Joj, još kad lijevi proizvođači krenu škart ubacivat, pa kad ljudi počnu svakave okljaštrene grafe kupovat Što vam bolje zvuči? Radeon x1800xt pe gto (2) LE crossfire ili 7800gtx tdh glh xt LE sli? Oboje je kul ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Znam da najači modeli prije nisu imali bridge, XL npr. ima. Vidjet ćemo. Ako je ovak kak je napisano trebalo bi biti-bez. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|