Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 05.11.2014., 08:49   #7081
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Single sim. Mislim da nema dual sim. Ak su izbacili 3,5 mm jack di ce jos jedam utor ugurat.
Juice je offline  
Staro 15.11.2014., 17:52   #7082
Poggiali
Rocker
Moj komp

Poggiali's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Moze mali help, pokusavam preko S5 u storeu pronaci here maps, ali ne uspijeva mi.. kako da ih nadjem ?
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Poggiali je offline  
Staro 15.11.2014., 17:54   #7083
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

U beti su pa ih nema na play storeu, ali ih mozes skinut na sluzbenoj stranici: http://here.com/beta/android/?lang=en-GB
Juice je offline  
Staro 15.11.2014., 17:56   #7084
Poggiali
Rocker
Moj komp

Poggiali's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
hvala Juice
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Poggiali je offline  
Staro 15.11.2014., 18:03   #7085
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Čovječe, karta Hrvatske im ima preko 300Mb. Toliko veliku kartu kod iGO-a imaju nekoliko puta veće Italija i Njemačka.
Staro 15.11.2014., 18:06   #7086
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Sad, jel je detaljna ili lose optimizirana
Juice je offline  
Staro 16.11.2014., 08:22   #7087
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ne znam, ali definitivno je prevelika za jedan mali Hrvatistan. Ne govorimo o razlici od par 10Mb nego od 10-15x!
Upravo gledam HR mapu & co. za iGO - Here mapa Q1-2014 14,8Mb/poi 2,65Mb/building 1,48Mb.
U Sygicu HR mapa 03/2014 sa svim (poi, building,..) ima 24,8Mb.
Staro 26.11.2014., 14:41   #7088
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Staro 26.11.2014., 16:46   #7089
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Ovo bi moglo biti super awesome! :-)

The Man je offline  
Staro 26.11.2014., 19:51   #7090
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ili najveća prevara otkad je neta..
Staro 27.11.2014., 08:57   #7091
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ne sviđa mi se oblik, iako je neobičan i originalan, i notification traka na dnu ekrana skupa sa osnovnim tipkama - ima premalo mjesta za sve to. Po cijeni, mislim da bi mogao imati MTK čipset što mi se baš i ne sviđa. Exynos bi bio bolja opcija.
Staro 03.12.2014., 22:42   #7092
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Danas stigao mail iz firme, kaže: biraj si mobitel.

Jedini uvjeti koje bi budući uređaj morao imati, a da aplikacija kojom obavljam posao radi su:
Citiraj:
• Android 4.0 or newer
• Screen Size minimum 4.0" (bigger is better)
• Camera with auto focus (min. 3 M camera resolution, higher is better)
• International brands are recommended such as Samsung, HTC, LG.
• GPS
• GPRS, 2G, 3G
• Battery Life: min 10 hours of talk time (talk time is a better indicator of battery performance, not the stand by time).
Budžeta nema, dakle, go crazy.

Ono što mi treba je barem 5" ekran da imam manje scrollanja po appu. QI punjenje bi bilo lijepo. Igram se zadnjih par dana s Note 4 i znam da njega ne želim

LG G3 mi je zapeo za oko. Imao sam ga prilike samo malo isprobati u trgovini i čini mi se boljim od HTC One M8 koji je bio pored, vjerojatno zbog šarenijeg launchera Nikakvo duže iskustvo korištenja nemam na njima, a i Android ne pratim već skoro 2 godine...

Mišljenja i preporuke?

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline  
Staro 03.12.2014., 22:58   #7093
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Ovako iz prve. G3 bi preporučio. Imam ga i zadovoljan sam.
Zatim Xperia Z3. Od svih flagshipova ima daleko najbolju bateriju.

Mislim da dalje od ova dva nije potrebno ići. Izabrati onoga koji se tebi više sviđa. Mislim, s nijednim flagshipom nećeš pogriješiti ali ja bi između ova dva dvoumio.
Jedino ako može iz cijelog svijeta onda Motorola Moto Maxx
Juice je offline  
Staro 03.12.2014., 23:04   #7094
dinox
Banned

Datum registracije: Oct 2014
Smotani Sony izbjegavaj, nemaju pojma napraviti pravi software, pogotovo za kameru.

Preporuka LG G3 + bolja baterija http://www.amazon.com/Warranty-ZeroL.../dp/B00NVR93IY

A ako zelis "povoljan" a dobar dual sim, kineski ZTE NUBIA Z7 MAX (ili Z7 ako ti je stalo do opticke stabilzacije kamere a ne bas do prosirive memorije)...
dinox je offline  
Staro 03.12.2014., 23:48   #7095
explorer 4
Premium

explorer 4's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Zašto Xperia Z3 kada je skuplja od Z2, a nije bolja od nje, kiksali su kod bitnih stvari, poglavito ekran i baterija.

Evo jedan primjer koliko su upropastili prikaz boja na ekranu Z3. Boje su toliko nerealne i napumpane da se neke nijanse ne razlikuju jedna od druge. Jedino na čemu su poradili je maksimalna svjetlina koja je izvrsna. Evo slika na kojoj se lijepo možete vidjeti razlika. Jest da je mala rezolucija, ali evo primjer da lakše prepoznate. Nebo je na xperiji Z2 (gore) potpuno prirodne plavkaste boje s tmurnim sivim oblacima, dok je na Z3 nebo agresivne, gotovo tirkizne boje s oblacima koji su totalno preplavljeni nekom drugom bojom, a ne tmurno sivom kako bi trebalo biti.

Baterija nešto manje traje na Z3, ali izrazito u video reprodukciji gdje troši dosta više od Z2. Također, softver za kameru nisu ništa doradili i to opet izgleda traljavo i jadno, jer konkurentni modeli s lošijim senzorima naprave bolju fotku.
Naravno, ima Z3 i dobrih tj. boljih stvari nego na Z2, ali kikasti na ovako bitnim stvarima i to naplatiti fino je po meni glupavo.

explorer 4 je offline  
Staro 03.12.2014., 23:50   #7096
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

O Sonyu sam čuo horor priče, a i frendov Z nešto me se nije nimalo dojmio.

LG zasad vodi. Onakvo čudovište od maske/baterije mi je nepotrebno, a ionako mi je radno mjesto više manje u autu, pa imam pristup struji skoro stalno.

Neko mišljenje o One M8? Originalni One je bio pun problema, bratić mi ga ima, ali o svim problemima šuti kao zaliven nakon što je iskrcao toliko love na njega.
O ovom M8 ne znam ništa, a iskustva ostatka naroda s prošlim HTC-ima i nisu ohrabrujuća. Jesu li se popravili možda?

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline  
Staro 04.12.2014., 00:10   #7097
explorer 4
Premium

explorer 4's Avatar

Moj stari ima one mini 2 i generalno gledajući nije loš mob, a razlika naspram M8 u svakodnevnom radu i nije baš velika koliko sam primijetio.
Veći model ima dosta bolji ekran i nešto bolju bateriju, dok mu je kamera koma. Ok za ovako nekakvu fotkicu društva za bacit na face ili slično, ali za ostale stvari ne.

Za mene u Andorid svijetu trenutno postoje Samsung i LG, ostali se stalno spotiču o' isti kamen. Po tvojim zahtjevima bih nekako gledao na G3 ili S5, a ako ćeš neki kompaktniji onda svakako galaxy alpha, mobitel je zbilja jako dobar. Rekao si da note 4 imaš, pa eto, neki kompaktniji će dobro doći

explorer 4 je offline  
Staro 04.12.2014., 00:12   #7098
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor explorer 4 Pregled postova
Nebo je na xperiji Z2 (gore) potpuno prirodne plavkaste boje s tmurnim sivim oblacima, dok je na Z3 nebo agresivne, gotovo tirkizne boje s oblacima koji su totalno preplavljeni nekom drugom bojom, a ne tmurno sivom kako bi trebalo biti.

Jel tu isključeno ono X-Reality procesiranje?
trouble je offline  
Staro 04.12.2014., 10:10   #7099
explorer 4
Premium

explorer 4's Avatar

Iskreno ne znam, ali uspoređivao sam jedan do drugog istu sliku, ali sa svim tim stvarima isključenim. Rezultat je opet ovakav. Ne znam zašto su to napravili, ali zasigurno nije dobro. Jbg. masa se pali na žarke boje i te ludosti, valjda u tom smjeru ide Sony.

explorer 4 je offline  
Staro 06.12.2014., 08:35   #7100
dinox
Banned

Citiraj:
Autor explorer 4 Pregled postova
Iskreno ne znam, ali uspoređivao sam jedan do drugog istu sliku, ali sa svim tim stvarima isključenim. Rezultat je opet ovakav. Ne znam zašto su to napravili, ali zasigurno nije dobro. Jbg. masa se pali na žarke boje i te ludosti, valjda u tom smjeru ide Sony.
meni se upravo zbog tih nerealnih boja zgadio sony i ljut sam na sebe sto sam ga ga kupio. to se pogotovo vidi kada slikam nesto u sobi crvene boje, boja ispadne mutnija i svjetlkasta, a kad upalim snimanje to je tek horor od boje, nicemu nalik. mada je kod mene rijec o t2 ultra dual, ali sam naprosto sokiran kako su ljudi recimo na gsm areni ODUSEVLJENI "amazing" kamerom tog "mog" mobitela...Bas to sto kazes da se pale na zarke boje i te ludosti!!!!!!!!! A to je za mene smijesno i zalosno da ljudi vole apstrakcije ili kako vec da kazem...Naravno sve ovo govorim za straznju, prednju nikad ne koristim. Takodjer mi je mikrofon dok snima UZAS, susti u mrtvoj tisini, pa usuti, pa lupka povremeno, a sto me je zapinjilo, drzao sam ga pola metra od sebe ispod u ruci dok sam stajao, disao skroz tiho taj minut-dva snimka i to samo na nos, a prosto nevjerovatno na snimku se culo to disanje....A nit sam kakav astmaticar i bilo sta, pluca super....Ispada da je mikrofon mu dosta senzibilan kako da kazem, ali ima neke greske, mozda je i do softwarea....kako citam sonijevi inzenjeri nemaju pojma napraviti firmware kako spada....Mada je isto i na Jelly Beanu i na Kitkatu na dva ista modela Sonija....Rom je oficijelni, nije custom....

@1v@an

molim te podijeli sa nama tu koju horor pricu.....sva sreca sto nisam kupio Z3 kojeg sam planirao uzeti a nisam imao hrabrosti dati ogromne pare za njega........jos bi me opeljesio jos bi bio jos vise isfrustriran............zao mi je sto nisam kupio samsungov note 3.....trebao sam dual sim verziju 9002 a nije mi se kupovalo iz kine jer je i on mi preskup.........

Zadnje izmijenjeno od: dinox. 06.12.2014. u 09:06.
dinox je offline  
Staro 06.12.2014., 14:28   #7101
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
E pa tako ti je to kad kupiš mob bez da ga vidiš u živo. Sad ti je Sony kriv.
Sam si si kriv što nisi detaljnije proučio materiju i vidio mob uživo, barem na 10 minuta...

E lvane, i mene zanima ta horor priča o Sonyju Z. Baš me zanima taj hororac, budući sam imao XZ više od godinu i pol, a sada već 2 mjeseca Z1 sa 0 problema, a iskorištavam ih maksimalno
Brko je offline  
Staro 06.12.2014., 15:23   #7102
dinox
Banned

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
E pa tako ti je to kad kupiš mob bez da ga vidiš u živo. Sad ti je Sony kriv.
Sam si si kriv što nisi detaljnije proučio materiju i vidio mob uživo, barem na 10 minuta..
Ma znam, ali nije ga bilo u mom mjestu vec u drugom a nije mi se dalo putovati nekoliko sati do tamo....

Znam da ima i moje krivice, neopreznost, srljanja.....vjerovao sam ko budala nekim stranim upitnim mozda tendencioznim u smislu marketinga recenzijama u vezi kamere da je super kao i komentarima kupaca na gsm areni.....Nisam znao da je tu vecina frikova koji vole zarko, sareno...usijano....A ono sto sam od juce saznao ovdje, je da i Z3 cak ima isti problem, prenaglasene boje slika, a to prije kupovine nisam znao....Niti da to vecina svijeta voli kad je malo strcavo, drecavo i naglaseno.....A mene nervira.....Ja zelim realnu boju slike bas onakvu kakvu je vidim svojim ocima......A to kod Sonija neeeema..........
dinox je offline  
Staro 06.12.2014., 15:27   #7103
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Onda kupiš pošteni digitalac za 2000kn a ne mobitel
Brko je offline  
Staro 06.12.2014., 15:30   #7104
dinox
Banned

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Onda kupiš pošteni digitalac za 2000kn a ne mobitel
Jebes digitalca!!!!!!!! Nije stalno u dzepu i pri ruci!!!!!!!!! Nosim ga samo na more, tj. jednom godisnje (ako imam para da odem....) i za specijalne, jako rijetke prilike!!!!!! A i ne znam odabrati pravi, neki sad aktuelni i bolji, imam neki sa jezivom baterijom, a povoljan mi treba samo do 200-250 eura najvise, naravno nov.... A i nisam fan fotoaparata......Ne mozes ih ni u dzepu farmerica nositi, a to mi je takodjer primarno!
dinox je offline  
Staro 06.12.2014., 15:45   #7105
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Najrealnije boje u slikama po danu mi je davao G2. Sad imam S5,slika je bolja po noci ali po danu mi jos uvijek realnije slike davao G2.S5 ostrije,ali g2 realnije boje.Po noći bez blica G2 je davao žućkaste slike,bez veze. Z1 sam imao tjedan dana, ne mogu progutat oblik cokolade,dva prsta praznog postora ispod ekrana i njegov software pogotovo znajuci da radi lošije slike od drugog proizvodjaca s istim senzorom. Z sam imao 2 dana ravno, meni osobno nije sjeo zbog istog razloga kao i Z1 ali to je subjektivan dojam. Z3 izgled je dosta ljepši ali opet taj cisti pravokutnik i dva prsta praznog prostora ispod ekrana. Ajde,prst i po
Na G2 me nervirali soft dugmići koji su me izbacivali na desktop prilikom tipkanja.
Što se M8 tiče,stvarno lijep mobitel,premium mob. Ali onaj donji dio,pa jbt 30% telefona je prazno. Od donjeg ruba do ekrana je užasan luft,imaš feeling da je ekran 4". Što se mana tiče,kamera nije upgradeana sa M7 niti malo. Možda onaj purple bug je smanjen. Ali je fokus i slikanje dosta brže,možda zbog dodatne kamere/senzora. Slike su kao na G2,dosta realne boje ali navečer puno bolje. Za sada mi je S5 zlatna sredina. Baterija odlična,kamera radi dobro i po danu i po noći,nema mi soft dugmiće koji me bacaju na desktop. Mana je istrošen i jeftin izgled i taj TW se počne gušiti nakon nekog vremena korištenja pa neke aplikacije počinju kasniti prilikom otvaranja.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 06.12.2014. u 15:50.
spawn je offline  
Staro 06.12.2014., 16:18   #7106
dinox
Banned

Ima li iko da je probao Gigabyte GSmart Saga S3?

Recenzija par sam vidio,

http://www.racunalo.com/gigabyte-gsm...a-s3-recenzija

Ne mogu iz nje da procijenim da li daje realne boje a uzivo ne mogu da ga isprobam.

Mogu ga kupiti za 200 eura, a druga opcija je ZTE Nubia Z7 Max za oko 320 eura.....Ubih se od dileme......

Je li iko probao neki od ova dva? Bitne su mi realne boje i SOT za surfanje webom najmanje 6 sati. Znam za G2, ali ne kupujem single sim mobitele, a mini dual sim verziju ne zelim. Dok mi je S5 preskup, dual sim kosta oko 440 eura.....

BTW. Plisana lutkica pored saksije cvijeca, iz recenzije, je slikana sa tim mobitelom, sta mislite? Djeluje mi super slika, ostro i realno....?!
dinox je offline  
Staro 06.12.2014., 17:55   #7107
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Nemaš dileme,uvijek Qualcom,pogotovo što je u Nubiji 801,brži fon,Quickcharge 2.0 je tu,GPS je neupitan,brzina je tu,bolji ekran je tu,bolja kamera je tu,4G je tu i što je najvažnije,community,iako sa samo 4 različita ROMa,je tu. Ubij se zbog života,zbog ljubavi,zbog financija....ali zbog ove dileme nemoj. Ako možeš iskeširat 120€ više.....nema dileme
trouble je offline  
Staro 01.03.2015., 18:55   #7108
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Budući mob. Nadam se

http://www.phonearena.com/phones/Alc...L-3-4.7_id9274

http://youtu.be/CPIzSaLlvWw

Normalne dimenzije, 13mpx sony kamera i to je manje više to
Staro 01.03.2015., 18:59   #7109
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor rodriguez Pregled postova
Budući mob. Nadam se

http://www.phonearena.com/phones/Alc...L-3-4.7_id9274

http://youtu.be/CPIzSaLlvWw

Normalne dimenzije, 13mpx sony kamera i to je manje više to
Sviđa mi se kako izgleda.
Staro 02.03.2015., 22:21   #7110
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Zanima me koliko bi me izasao popravak ekrana (screen puknuo, ali touch radi) i mikrofona za LG Optimus 4X?
Makar ako mi netko moze reci okvirnu cirfru, da znam jel se uopce isplati popravljati...
dinos3 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na