Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.02.2015., 20:57   #1351
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Pa ista stvar s memorijom je bila i kod 660 serije, i tamo je prisutno 1,5 Gb+512 Mb da bi se dobilo 2 GB na kartici. I nije bilo nikakvih tužbi. Kod 970 serije ne vidim da se baš išta primijeti na rezultatima i benchmarku bilo koje igre, rezultati su konstantni kroz sve igre , nema odsupanja od igre do igre, ne vidim neki neproporcionalno veliki pad rezultata kod 4k igara.
Ali za ovo 56 vs 64 ROP-a bi ih objesio za jaja na sudu...
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2015., 00:18   #1352
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Na kojim je sve karticama takva memorija na kraju?

I na titanku se odnosi isto (kao što reče "inžinjer iz nvidije" ), a i ovdje se spominje:

http://www.hardwarecanucks.com/forum...-tested-2.html

Baš se vidi kako 290 i 290X jako dobro stoje na 1440p i 4K

Kao i ovdje isto (već linkano prije) http://www.pcper.com/reviews/Graphic...rmance-Testing
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2015., 00:21   #1353
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Uf sad se odjednom poteže amd na nevidija temi, a kad se to napravi u temi o amd procesorima onda paljba, jao

290 i 290x su tolko dobre kartice da će 3xx serija dolaziti s istim čipovima: sors

A na mobilnim gpuima nevidija navodno ponovo omogućuje OC: sors
Staro 22.02.2015., 01:35   #1354
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
290 i 290x su tolko dobre kartice da će 3xx serija dolaziti s istim čipovima: sors

Isporučuju se sa vodenim hlađenjem (link)

Citiraj:
We just hope the decision to use liquid cooling was not dictated by high temperate of the next high-end GPU, but rather a design upgrade.

Siguran sam da je to radi poznate AMDove optimizacije potrošnje high-enda
potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2015., 08:26   #1355
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Uf sad se odjednom poteže amd na nevidija temi, a kad se to napravi u temi o amd procesorima onda paljba, jao

A na mobilnim gpuima nevidija navodno ponovo omogućuje OC: sors
pa u biti i jesu one nereferentne,logično je onda samo da flagship bude nova arhitektura jer će bit puno jači od nvidie...ako dolazi sa vodenim onda se vjerojatno i grije jako ali ako performanse to opravdaju zašto ne
esc je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2015., 10:17   #1356
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
esc previše drobiš, ne razumijem što si htio napisati u tom postu

Citiraj:
Autor potemkin.hr Pregled postova
Isporučuju se sa vodenim hlađenjem (link)
Siguran sam da je to radi poznate AMDove optimizacije potrošnje high-enda
Najjače 39x kartice će biti nešto novo i navodno se isporučuju s vodenim hlađenjem, ali sve 380 će izgleda biti dorađeni 290 čipovi.

EDIT: nu, što htjedoh reći jest: očito je da AMD ima odličan čip što se performansi tiče iako je stariji od maxwella, cijene AMDu padaju, a ugrabiti neku 290x kad izađe 3xx serija će biti best buy bez premca. Nvidia će i dalje rasturati što se tiče manje potrošnje.

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 23.02.2015. u 08:57.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2015., 11:40   #1357
vahha
Premium
Moj komp

vahha's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
vahha je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2015., 12:03   #1358
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor vahha Pregled postova
Pa to je ista tužba koju sam i ja postao na prošloj strani (#1310). Već sam se ponadao da je krenula lavina, a kada ono - ljudi ne čitaju postove.
Amepshi je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2015., 14:10   #1359
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Molio bih samo da se sad ovaj thread ne pretvori u ATI vs Nvidia.
Za takve rasprave imate druge threadove. Ovdje je riječ o GTX 9x0 seriji kartica, naravno da može biti uspoređivanja rezultata ali molim da vodite računa da postovi ne izgledaju kao da reklamirate ATI 3x0 seriju kartica ili uzdižete ATI 290x seriju u nebesa. Svatko je dovoljno pametan da pogleda benchmarke i vidi da je određena serija Nvidije jednako jaka kao pandan u ATI taboru. A ovo što postoje razlike na 4k rezoluciji, dajte mi se javite poimenice vi koji imate 4k monitore. Ako računate da ćete svi imati za 2-3 godine 4k na svom stolu, OK, imajte, samo računajte da ćete onda kupovati i novu grafičku.
Ka što sam već napisao, GTX 970 možda ima zadnjih 512 Mb memorije sporiju nego prvih 3,5 Gb, jedino ne vidim nigdje da se to u nekom testu primijeti osim u sintetičkom testu koji testira samu memoriju odnosno propusnost memorije, sve drugo, svi ostali testovi su skroz uredni.
Staro 22.02.2015., 14:38   #1360
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Slažem se, uostalom već odavno ima ati 3xx tema.

Samo opet ne može se gtx 970 uspoređivati sa kupusom, nego sa konkurentnim karticama (290 i 290X) i gtx 980 (ali samo po pitanju arhitekture, ne i price rangeu)
Staro 22.02.2015., 15:57   #1361
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Slažem se, uostalom već odavno ima ati 3xx tema.

Samo opet ne može se gtx 970 uspoređivati sa kupusom, nego sa konkurentnim karticama (290 i 290X) i gtx 980 (ali samo po pitanju arhitekture, ne i price rangeu)
I zato evo usporedbe GTX 970 vs ATI R290.
I evo GTX 970 vs R290x.
I evo GTX 980 vs R290x.

Ako se mene pita, razlike su pri tim rezultatima stvarno male. Tu i tamo ima odstupanja u onim sintetičkim testovima ali kod njih ionako korisnik odabire karticu koja najbolje odgovara njegovim potrebama, pogotovo ako GPU koristi 90% vremena u jednoj aplikaciji.
Staro 23.02.2015., 23:35   #1362
debeljko
Registered User

Datum registracije: Apr 2014
JozicA riječ je o grafičkoj kartici od 3200kn, nije to baš kikiriki da se mjenjam sa nekim iz oglasa i sl, npr za r9 290, pa ce mi jos rec covjek da ja njemu nadoplatim a ne on meni jer grafa ima samo 3.5gb prave memorije. A da ne govorim koliko kartica cucla više struje. Ja imam normalno rezoluciju monitora, kak sam vec i rekao gtx 970 a ni r9 290 nije za 4k pa čak i malo manje rezolucije.
debeljko je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2015., 21:01   #1363
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Veliki Vođa je progovorio - link!
Staro 24.02.2015., 21:11   #1364
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
I opet ne piše da li je uz osmijeh pokaza "zelenu" tetovažu na bicepsu

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2015., 21:44   #1365
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Amepshi Pregled postova
Veliki Vođa je progovorio - link!

Hahahah, ja umirem na komentare dolje

Ali kakva izjava. Manje se nije ni očekivalo.

It's a new feature, kakav bug
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2015., 00:40   #1366
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
"zajebali" su se oni jarca. Da su ikaj "revolucionarnog" izmislili hvalili bi se s tim do preksutra, meni je njegov tekst samo cisti dokaz prodavanja muda pod bubrege.

Ok svega je par igrica koja ekipi danas zeza, al za cirka godinu dana dok izadju nove koje gutaju ram ko beba zvečku i dodje do microsttueringa na koji se ekipa konstantno žali onda ću poželit sreću svima.

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2015., 06:33   #1367
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
i to je/bit ce iskljucivo nvidijin problem sta raznorazni ubisofti i slicni izbacuju poluproizvode koji su optimirani tek u zderanju resursa?
flyer1 je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2015., 09:30   #1368
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Optimizirani ili ne, on prica o capu gdje ce ostale grafe doci u podrucje od 4 gb i radit sasma normalno docim ce ovi nvdiini frankensteini pocet laggat i stutterat preko 3.5 kad se upali ovih 512 mb sdram . A tehnologija ide naprijed, kao i razvoj igara. Vec sad lagano probijes 3-3.5 gb na 1440p sa svim nafrljenim do kraja, a kamoli za godinu-dvije.
Staro 25.02.2015., 14:29   #1369
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

probije se 3.5 i na 1080p kao što je već mnogo puta spomenito
Staro 25.02.2015., 15:16   #1370
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Optimizirani ili ne, on prica o capu gdje ce ostale grafe doci u podrucje od 4 gb i radit sasma normalno docim ce ovi nvdiini frankensteini pocet laggat i stutterat preko 3.5 kad se upali ovih 512 mb sdram . A tehnologija ide naprijed, kao i razvoj igara. Vec sad lagano probijes 3-3.5 gb na 1440p sa svim nafrljenim do kraja, a kamoli za godinu-dvije.
Koliko god se mnogi PC korisnici gurali kao "master race", činjenica je da će morati progutati gorku pilulu zbog konzola, čitaj - vrlo brzo dati 9xx karticu na tržnicu i kupovati novo (pod novo mislim ono što će doći nakon 9xx).

JER, konzole imaju 8GB jedinstvene memorije i prema tome se onda programeri ravnaju kada pokušavaju iscjediti performanse. Tržište konzola je tržište gdje zarađuju svoju plaču, a PC uvijek može pričekati.

Ionako je AMD već najavio da će u 2016 HBM druge generacije omogućiti 8GB kartice, a nVidia će vrlo vjerojatno imati isto neku vrstu TSV memorije, ne bi me začudilo da uzmu HBM.

Ne treba biti posebno pametan da se vidi gdje je budućnost. Mislim da su davno prošla vremena kada je jedan GTX 8800 trajao više od 3 godine...
Staro 25.02.2015., 15:57   #1371
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

To je jos bolje, mogu ocekivati u iducih 6 mj krk u bulju kroz najlon kosulju kad izadju novi portovi. Divno, sve bolje od boljeg
Staro 25.02.2015., 16:14   #1372
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Koliko god se mnogi PC korisnici gurali kao "master race", činjenica je da će morati progutati gorku pilulu zbog konzola, čitaj - vrlo brzo dati 9xx karticu na tržnicu i kupovati novo (pod novo mislim ono što će doći nakon 9xx).

JER, konzole imaju 8GB jedinstvene memorije i prema tome se onda programeri ravnaju kada pokušavaju iscjediti performanse. Tržište konzola je tržište gdje zarađuju svoju plaču, a PC uvijek može pričekati.

Ionako je AMD već najavio da će u 2016 HBM druge generacije omogućiti 8GB kartice, a nVidia će vrlo vjerojatno imati isto neku vrstu TSV memorije, ne bi me začudilo da uzmu HBM.

Ne treba biti posebno pametan da se vidi gdje je budućnost. Mislim da su davno prošla vremena kada je jedan GTX 8800 trajao više od 3 godine...
Treba uzet u obzir da su konzole prosle generacije (ps3 i x360) imali sveukupno max 512gb RAM-a(x360 je svojih 512 mogao rasporedit po zelji za graficku i za sistem, dok je kod ps3 to striktno bilo po 256 za oboje) dok je na PC-u bila potrebna graficka sa 1-2gb i 4gb sistemskog RAM-a za normalno igranje (tj za kvalitetniji graficki prikaz nego na konzolama).
A sada konzole imaju 8gb superbrzog GDDR-a, ne zelim ni pomislit sto ce biti za 1-2 godine po pitanju sto grafickog a sto sistemskog RAM-a na PC-u sto se tice kvalitetnog igranja
Staro 25.02.2015., 17:50   #1373
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
To je jos bolje, mogu ocekivati u iducih 6 mj krk u bulju kroz najlon kosulju kad izadju novi portovi. Divno, sve bolje od boljeg
Nebih baš sad rekao da će biti tako dramatično, kad je u testovima pokazano da u slučajevima preko 3.5gb bude pad max 5% veći u odnosu na gtx 980

http://www.hardwarecanucks.com/forum...-tested-2.html

E sad drugo je što nijedan site nije testirao navodni microstuttering odnosno frejmtajminge u tom scenariju kao što neki useri spominju

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
dok je na PC-u bila potrebna graficka sa 1-2gb i 4gb sistemskog RAM-a za normalno igranje (tj za kvalitetniji graficki prikaz nego na konzolama).
Preciznije prije 512mb - 1gb za grafu u većini igara iz tog razdoblja za pc, i za sistemski ram 3gb (jer je u većini igara cijeli sistem trošio tipa 1.5 do max 2.5gb igrama). Sistemski ram je krenio preko kad su došle ove igre sa 64-bit OS instalacijom.

Naravno za konzole se sve multiplatform igre optmiziraju, iz njih će izvući zadnji atom snage, a za pc kako već bude. Mislim ono, nema razloga čuđenju kad i po 98% prodaje određenih serijala otpada na konzole

Kažu da je grafička moć ps4 nešto kao HD7850, a vidjet ćemo svi kako će ps4 u igrama za nekoliko godina šit tu grafu debelo. Isto kao nešto slično 7600GT u konzolama prošle generacije:

https://www.youtube.com/watch?v=spA3VOWD33M

Ovo gore jednostavno nije bilo moguće na 6-7 godina starom pc koliko je tada imao xbox360. BTW radi se o igri koja je prvo eksluzivno napravljena za pc. Dakle čak nije ni neki "loši port za pc"

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 25.02.2015. u 18:02.
Staro 26.02.2015., 01:31   #1374
Odinarius
All-rounder
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Evo testa koji pokazuje kad 4GB RAM-a postaje ogrnaičenje.

http://www.tweaktown.com/tweakipedia...-8k/index.html

Iskreno, mislim da se nemamo čega bojati. Dok zahtjevi dosegnu razinu da je 4 odnosno 3.5GB premalo za full hd, grafičke će ionako biti zastarjele po drugim osnovama (brzina čipa, featuresi poput dx12). 4k monitori i slična čudesa isto moraju proći svoj razvojni put i dovoljno pasti u cijeni prije nego što budu dostupni većini nas.
Odinarius je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 01:50   #1375
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Autor Odinarius Pregled postova
Evo testa koji pokazuje kad 4GB RAM-a postaje ogrnaičenje.

http://www.tweaktown.com/tweakipedia...-8k/index.html

Iskreno, mislim da se nemamo čega bojati. Dok zahtjevi dosegnu razinu da je 4 odnosno 3.5GB premalo za full hd, grafičke će ionako biti zastarjele po drugim osnovama (brzina čipa, featuresi poput dx12). 4k monitori i slična čudesa isto moraju proći svoj razvojni put i dovoljno pasti u cijeni prije nego što budu dostupni većini nas.
1080p, naravno sve odčepito do daske, ali to ljudi i očekuju od ovakvih grafa

http://youtu.be/PW3GdR4Gnzc?t=1m57s
http://youtu.be/MgRus2W7aN4?t=2m48s
http://youtu.be/Yq3M1LTgFcE?t=3m8s
http://youtu.be/mYrI3FAs3uE?t=5m25s (filteri nisu do kraja)

Naravno, još dugo 2 i 3gb (određene snage naravno) neće biti premalo tj. moći će se igrati, čak i 1gb

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 26.02.2015. u 02:43.
Staro 26.02.2015., 14:26   #1376
Perestrojka
CNE @ Verne global DC
Moj komp

Perestrojka's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Ne znam da li je bilo vec objavljeno

Perestrojka je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 21:38   #1377
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Nova igra i novi debakl za 970 (link). U pitanju je Total War Attila, navodno je skrolanje ekrana sa 970x stvarno za poderati živce zbog micro stutteringa :-( Stvarno zabrinjavajuće je da kartica posustaje u 1080p bez AA.

Jel tko probao igru da potvrdi situaciju?

Ispada da će 970 na kraju biti taman za 720p!

Zadnje izmijenjeno od: Amepshi. 26.02.2015. u 21:47.
Staro 26.02.2015., 21:57   #1378
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011

Exclusive: DirectX 12 Will Allow Multi-GPU Between GeForce And Radeon

http://www.tomshardware.com/news/mic...dia,28606.html
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 22:23   #1379
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Nova igra i novi debakl za 970 (link). U pitanju je Total War Attila, navodno je skrolanje ekrana sa 970x stvarno za poderati živce zbog micro stutteringa :-( Stvarno zabrinjavajuće je da kartica posustaje u 1080p bez AA.

Jel tko probao igru da potvrdi situaciju?

Ispada da će 970 na kraju biti taman za 720p!
Švabe se prvi sjetili frame time istražit, ili je pak ovo prva igra sa problemom, gugl tranlejt

Citiraj:
Frame Time graph you will get more frequent now, moreover, at our face. These measurements show small deviations in the output image much better than classical benchmarks are able to do. This is especially true for the often tiny Stocker, which may occur through lack of memory. Frametimes to show how much time elapses between two successive frames. This allows much more precise conclusions, as the fluctuations of the frame rate of one second to the next - many small stuttering only take a few milliseconds and do not show up in measurements of the frame rate - but certainly in the frametimes with which also explain the perceived performance leaves.

In the next issue PCGH 04/2015 as we use frametimes to explain the memory problems of the GTX 970, in another article, it turns the other hand, to the main memory: How much RAM for optimum play is needed and how and whether additional memory positively to the feel effect. Without frame time measurements, the differences in these articles would be fine in order to communicate with classical benchmarks. Since the memory and its management may gain importance in several respects again: There would be driven by rising resolutions that should be found in the nearest future a significantly higher proliferation, new and potentially at least memory demanding effects such as global illumination, plus possibly with Direct X 12 is a more direct access to the graphics card memory by the game developers. The latter is also a possible source of error that could have a strong impact on the performance and a review would be worth in any case. Frametimes be so from now on frequently appear in our article.
Međutoa u ovoj igri (prema njihovom testu) ni sam fps (prema kojemu se ne vidi taj problem) nije baš bajan, minimum lošiji od 280X i gtx 960

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 26.02.2015. u 22:33.
Staro 26.02.2015., 22:34   #1380
Nybelung
Guest

Ima i graf.

Edit:
Za GTX 980 i R9 290X grafovi izgledaju normalno.

Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 26.02.2015. u 22:41.
  Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na