|
![]() |
#1 |
Yes yes
Datum registracije: Nov 2003
|
Problem Pioneer 109
Nakon postavljanja novog firmware (1.57) nece vise da nijedan DVD normalno sprzi. Bilo koji program da uzmem, svaki put baci poruku da je uspjesno sprzio, ali ga nije DVD citac nece da vidi. Sve cd-e, dvd-e normalno čita i prži obične cd bez problema, ali DVD njet. Molim Vas, ako ima neko ikakvo slično iskustvo ili mozda zna u cemu je problem, neka napise. Hvala.
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ne znam , nemam iskustva s pionirima, a nemam ni želje steći.. Ajmo logički.. Prije nego što su izdali firmeare , sigurno su ga testirali na takve bazične probleme.. DAkle u samom firmware-u teško da će bit problem.. Probaj stavit sve na friške windowse i samo jedan program za prženje, ako neće i ak je pod garancijom ---REKLAMACIJA (By the way jel upgrade prošo bez nekih poruka upozorenja?)
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Vrati stari firmver. Zna se dogoditi da neka novija izdanja firmvera mogu biti lošija od starih, imao sam takvih iskustava sa svojom CD pržilicom, a i pročitao sam ista iskustva ljudi s istom pržilicom na forumu zvao se "forum firmware flash.com ali neznam otkad ga više nema, ali pogledaj ovdje, možda im je to novi site-->> http://forum.rpc1.org/index.php. Zadnje izmijenjeno od: Ivan_1. 15.07.2005. u 17:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kompjuterov frend
Datum registracije: Jan 2005
|
@Ivan_1 ovaj link ti ne radi ili samo meni neče otvorit
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ne radi onaj link....ako si npr. resetiro komp ili ti se smrzo omp tijekom flashanja firmwarea onda ti se dobro ne piše (ali ako prži ostale mediji i čita ih,onda sumnjam....) probaj te DVD koje pioneer sprži dat frendu da ih očita...možda je problem u tvojem DVD čitaču...(koji imaš?Možda koristiš isti uređaj za čitanje medija i prženje...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
Imaš garanciju?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() maknite točku na kraju...kak se samo pojavila tamo?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
pa forum je vrlo zanimljiv, npr rasprava koje čije dvd pržilice su bolje, pioneer, benq, nec.... citat iz posta--->>> "budz wrote: Hands down the BENQ 1620 blows PIONEER away.....bitsetting out of the box, no hacked firmware for that.....frequent firmware upgrades compared to other brands of dvd burners.....there is a hacked firmware to make the drive read at a faster speed but in my opinion why wear out the laser in a dvd burner.....i use my dvdroms to rip unless there is disc that can't be read then my BENQ 1620 is used...it's one of the best readers next to LITEON & TOSHIBA.....just my 2 cents..... ------------------------------------------- Agreed. The benq drive is better then Pioneer because: 1) Bitsetting for DVD+R disks. 2) Can easily read most DVD-R/+Rs at 16 speed when patched. 3) Burns CD and DVDs very well. It seems to burn CDs better then the Pioneer 108 I had. As for dvd's, its a bit of a crapshot, it burns my CMC MAG E01's without a problem unlike my pioneer drive. However, my 8x ritek disks (RITEKG05) don't work correctly in the Benq at 8x speed and have to be burned at 4x speed (which gives great quality, whereas the pioneer deals with these disks at 8x better. 4) Active hacking community, with RPC1 hacks, speed hacks, media code hacking at your fingertips. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Sve što se tiče Benq mogu potvrdit.
![]() |
#12 |
locked in server room
Datum registracije: Mar 2004
|
Bok. Ja imam ASUS DRW-1608P i to je u biti uređaj jednak Pioneeru 109. Imao sam isti problem sa firmwareom 1.50 koji je nabrzake izdan pa povučen....TDK DVD+R medije iz hgšrot-a mi nije htio čitati, ali ih je uredno pržio. Vratio sam stari firmware (v 1.40) i sad sve uredno radi i prži sve DVD-e bez greške. Novo (firmware) nije uvjek najbolje. . . ![]()
![]() |
#14 |
bycod
|
hmn ja sam stavio 1.57 i sve radi savrseno ![]() firmware da se razumijemo ![]()
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
i ja imam tog pioneera i stavio sam novi firmware i nikakve greske do sada?? mozda je problem ipak u tvom uredjaju jer je dosta njih iz ove serije imalo gresku i ljudi su ih masovno mjenjali |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jul 2002
|
I Moze li mi netko reci kako vratit stari firmware na pioneer 109, posto on to ne dopusta. Tijekom flashanja kaze nesto kao the newest firmware allready in use
![]() |
#19 |
locked in server room
|
Upravo sam za Asusa DWR-1608P skinuo firmware 1.57. Sve je prošlo ok, ali također više ne mogu flashati na stari firmware iz Windowsa. Sa verzije 1.50 je to bilo moguće...... Vidjet ćemo kako će pržit. ![]()
![]() |
#20 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Bilo bi normalno prije stavljanja novog firmware-a pogledati koje novosti donosi u odnosu na stari. Jer, kakvog smisla ima flešati uređaj, ako su jedine novosti podrška za neke AYXCJV"# diskove kojih kod nas i onako nema za kupit. A kao posljedica flešanja, desi se ovakvo sranje da kasnije ne radi dobro. Ako uređaj radi bez problema, nema ga smisla flešat, osim ako firmware nije 100% provjeren, a uz to donosi neka prava poboljšanja.
![]() |
#21 | |
nemam kaj napisati
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
locked in server room
|
Apsolutno se slažem sa svime što ste napisali, međutim, sa TDK-om sam sa firmwareom koji je bio na pržilici kada sam je kupio već imao problema, pa mi je logično bilo pokušati sa novijim. Metodom pokušaja i pogrešaka sam došao da je v1.40 bolji od v1.50..... ![]()
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Uglavnom nakon flesanja najnovije verzije firmwaer-a nemoze se vratit prijasnja verzija. To van pise na pioneer-ovoj stranici ka upozorenje. Firmware je slicna shema ka bios kad shebes j.ba si jeza ![]() Caution! Once the drives have been updated, the drive will NOT be able to be restored to an earlier firmware version. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Izasla van je nova verzija 1.58 http://www.pioneer-eur.com/eur/conte.../software.html |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|