Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 17.02.2015., 23:03   #1741
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Čelnici Huaweia se sprdaju sa stavljanjem i forsiranjem 2K i ostalim još većim rezolucijama na tako malim ekranima.

Ovdje su svi čoravi i nitko nema vizus 3.0

Jer da ima, letio bi na F 16 a ne lupao po tipkovinici cijeli dan
Staro 17.02.2015., 23:19   #1742
glazZ
Premium
Moj komp

glazZ's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Sto se mene tice qhd ekrani mi ne smetaju uopce, ali ako ce ih stavljati ubuduce na bilo koji uredaj onda neka poprave i baterije. Ili neka stavljaju veceg kapaciteta ili neka naprave nekakvo brzo punjenje ili nesto.
glazZ je offline  
Staro 17.02.2015., 23:33   #1743
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pa G3 se užasno brzo puni.

Isto mi qhd nema smisla i ne vidim neku razliku, osim kad pokrenem jedan od ugrađena 2 qhd videa. Bezveze.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline  
Staro 17.02.2015., 23:56   #1744
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Dok ce baterija trajat ko na g3 nek rade i 2k ekrane.
Evo upravo stavio g3 na punjac nakon 84 sata, a to mi je sluzbeni.
A za ekrane ne treba nis ocekivat kad vec imamo octacorove na fucking mobitelu, to je stvarno neophodno.
Svi moraju stavit na svoj flagship nekaj kaj drugi nemaju i tu lezi najveci problem jer ce svaki morat bit bolji i jaci od starog i konkurencije.
Meni osobno bi bilo draze da je ekran manji na g3, malo je ipak prevelik, valjda necemo za koju godinu na tabletima pricat...

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Staro 18.02.2015., 00:31   #1745
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam svog danas ubio za 16 sati i nepunih 4 sata SOT. 12 sati je bio na Tcomovim valovima od e od 4g. Uploadal sam skoro 1gb na 4G (nije mi se dalo cekat), dva sata BTa u autu, radil sam i neku mini prezentaciju na telki, youtebe i ostalo. Skurio bi i Z3c u jedan dan sa takvim koristenjem, vjerujem posto mi se to polazilo za rukom sa G2 i Z2. Jos uvijek nije auto brightness na nekom nivou i trebam ga stavljat na 80% po suncu. To jedino kaj me malo vise smeta trenutno na G3. Da i Usteda energije se nesto opako kara sa notifikacijama do te mjere da se mora kemijat da se otkljuca mob.. Puno ga i uspori i to vise nebum koristil..

Od 2k najmanje koristi imaju oni sa super vidom a najvise oni sa slabim kaj tegle tablete i Ultre, Flexove i sl... Njima rezolucija solidno nadomjesti velicinu ekrana. Jedan moj kiolega ne moze koristit ni jedan avg. 1080p flasgship sa oko 5 inca. Mislim, moze al mu je muka. Glavni mob mu Je G Flex, samo zbog velicine.. G3 mu je jedini koji mu pase mada mu ni to nije to al veli da je bolje od drugih kaj je probal..

Nebi se uopce cudio da LG izbaci G4 sa 4k ekranom. Cak mislim da je to vrlo moguce..

qFHD SS sa Youtuba, velki. Meni svaki put "sline pocnu curit" kad gledam 1440p video na G3. Za to se ne mora bit corav niti imat 4g vid da se skuzi razlika. Materijala ima puno vise nego prije od privatnih videa do trejlera za filmove u 4k.. Svaki bolji camcorder snima 4k, GoPro itd. i to proizvodaci koriste kao "opravdanje" za 2k i nadolazeci 4k. Kao, zasto nebi kupci mogli gledat svoj snimljeni 4k video u toh rezoluciji...

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 18.02.2015. u 02:37.
MAGARAC je online  
Staro 18.02.2015., 13:06   #1746
glazZ
Premium
Moj komp

glazZ's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Pa G3 se užasno brzo puni.
Mislio sam na nekakvo punjenje od pola sata ili tako nesto, a moze i krace
Ma bateriju su sada manje vise svim mobitelima oke, sve dok se ne pocne ono dosta surfat na 3g i 4g onda nestaje ono uzasno. A cemu danas takav mobitel ako ces palit edge :S
glazZ je offline  
Staro 18.02.2015., 17:33   #1747
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Trebam frendu spustit G3 sa Lollipopa na KitKat, može uputa koji kdz da skinem za VIP 32gb verziju i radi li to isto kao i na G2, flash preko LG Flash Tool 2014?
GoodLooker je offline  
Staro 18.02.2015., 17:46   #1748
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
http://cafe.mobil.hr/threads/79737-L...-custom-romovi....

Imas tu zadnji KK rom za skinut.
Goranbm je offline  
Staro 18.02.2015., 19:04   #1749
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Od 2k najmanje koristi imaju oni sa super vidom a najvise oni sa slabim kaj tegle tablete i Ultre, Flexove i sl... Njima rezolucija solidno nadomjesti velicinu ekrana.
Objasni ovo malo, na koji nacin ultra sitni pikseli nadomjeste velicinu ekrana onima sa losijim vidom?
Rista je offline  
Staro 18.02.2015., 21:51   #1750
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Od 2k najmanje koristi imaju oni sa super vidom a najvise oni sa slabim kaj tegle tablete i Ultre, Flexove i sl... Njima rezolucija solidno nadomjesti velicinu ekrana. Jedan moj kiolega ne moze koristit ni jedan avg. 1080p flasgship sa oko 5 inca. Mislim, moze al mu je muka. Glavni mob mu Je G Flex, samo zbog velicine.. G3 mu je jedini koji mu pase mada mu ni to nije to al veli da je bolje od drugih kaj je probal..
Reci kolegi da proba ovako nešto:

Bit će mu još lakše...
Brko je offline  
Staro 18.02.2015., 23:23   #1751
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citam rivju na gsmareni od flex 2 i nije me nekaj impresioniral, baterija prosjek, a ni ovaj s810 mi nije ostavio utisak "zvijeri". Vjerojatno zbog pregrijavanja, pa ni performanse nisu u vrhu..

Uglavnom prvi mob sa s810 koji je probio led...

http://www.gsmarena.com/lg_g_flex2-review-1209.php
zvonac je offline  
Staro 18.02.2015., 23:46   #1752
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Objasni ovo malo, na koji nacin ultra sitni pikseli nadomjeste velicinu ekrana onima sa losijim vidom?
Na G3 ja do sad nisam imal potrebe zumirat tekst cak i sa najsitnijim slovima i mislim da tu lezi zec kad se u racunicu ubaci netko tko ima problema sa vidom.

Na Felxu mi se ne svida jer ekran nije nis svjetlili od G3ovog bar kolko sam vidio na video usporedbi. Optimus UI vec po obicaju radi dosta lose, nes ko G3 u startu al to ce popravit sa updejtovima. Kamera je mrvicu brza i drugo je jako slicno. Baterija isto nije nis posebno. Mislim da 810 trosi osjetno vise od 801 al jos je prerano za neke takve zakljucke..

Ovdje se GFlex 2 nije bas dobro proveo. Mada vjerujem da ce to ispast sasvim solidan telefon s vremenom i manjom cijenom koja bu prije ili kasnije..

https://www.youtube.com/watch?v=dkwsPf6KvR0
https://www.youtube.com/watch?v=-1N6aocLPZg

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 19.02.2015. u 02:17.
MAGARAC je online  
Staro 19.02.2015., 09:15   #1753
rbrex
Premium

rbrex's Avatar

Datum registracije: Mar 2013
Pozdrav
Imam jedno pitanje kako se stavlja sim kartica u lg l90 ja nikako ne uspjevam stavit ju sad nez jel to do mene il neke greske u mobitelu. Pise da ide mini sim kartica ali ona meni ne stane.
rbrex je offline  
Staro 19.02.2015., 09:20   #1754
imart
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
imart je offline  
Staro 19.02.2015., 16:46   #1755
rbrex
Premium

rbrex's Avatar

Datum registracije: Mar 2013
A vidio sam taj video vec al meni tako nece
rbrex je offline  
Staro 19.02.2015., 16:58   #1756
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Na G3 ja do sad nisam imal potrebe zumirat tekst cak i sa najsitnijim slovima i mislim da tu lezi zec kad se u racunicu ubaci netko tko ima problema sa vidom.
Netko sa slabim vidom ne bi ni vidio razliku i ne bi mogao ni procitati najsitnija slova... Upravo zato se i vode polemike oko toga jesu li tako visoke rezolucije zaista potrebne kada velika vecina ne moze razaznati tako sitne piksele na normalnoj udaljenosti.
Rista je offline  
Staro 20.02.2015., 09:27   #1757
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Najbolje bi bilobda izbacuju mobitele sa opcijom biranja ekrana. Pa neka budi 2 verzije i svi sretni i zadovoljni . Ako je LG mogao izbaciti G3 sa 2GB/16 i 3/32 onda moze i verziju s fHD. Iako mislim da im je ovo drugo puno skuplje

mislav_os je offline  
Staro 21.02.2015., 02:18   #1758
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Nisam zadovoljan sa baterijom na 20h. Pocelo je dobro a sad vise nije. Mozda je vrijeme za hard reset, mislim da ga imam 8 mjeseci i to bi bilo prvi put..
MAGARAC je online  
Staro 21.02.2015., 10:45   #1759
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ja sam do sad imao 2 put probleme sa bakterijom i svaki put to rjesim tako da potrosim bateriju do zadnjeg atoma i ostavim je mrtvu sat vremena i onda tek na punjac.
Radilo je prije sa ajfonom kasnije i android.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Staro 21.02.2015., 16:11   #1760
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ja sam do sad imao 2 put probleme sa bakterijom i svaki put to rjesim tako da potrosim bateriju do zadnjeg atoma i ostavim je mrtvu sat vremena i onda tek na punjac.
Radilo je prije sa ajfonom kasnije i android.
Previse cuge neki dan. Zaboravio sam skroz da mi se ispraznio do kraja pred par dana. Prva dva dana nakon su bila grozna, danas vec djeluje normalno. Valjda joj je trebalo da su uhoda..

Google aplikacije su do nedavno letile na G3 sad od jednom Google music radi ko na pentiumu a 256 mb rama. Sporo za poludit. Stavio sam Shuttle i odlican je, sve leti, preglednost itd..

G FLex 2 kamera.

http://www.androidauthority.com/lg-g...ootout-588883/

Jako slicno G3. Indoor i low light takoder al nemam bas takvih problema sa fokusom i mogu uslikat kaj god hocu u mrakaci. Tablice, slova i sl.. i dobit dosta cistu sliku. Note 4 je kralj za indoor fotke i detalje..
MAGARAC je online  
Staro 21.02.2015., 17:24   #1761
zig
Premium
Moj komp

zig's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Kako ste vi ostali zadovoljni sa 20h ?
Dali stvarno sad uređaj radi fluidno ili još uvijek zna štucnut ?
zig je offline  
Staro 21.02.2015., 18:39   #1762
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Vidio sam ga par puta da malo duze izlazi iz nekih zahtjevnijih stvari al to je bilo samo na max ili blizu brightness. Nis strasno, Ultra kad mi to napravi traje 3x dulje a ni ne znam dal sam vidio flagship kojem se ne desi manje ili vise.
MAGARAC je online  
Staro 23.02.2015., 08:07   #1763
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Evo dopao me G3, pa da pitam nesto sto vjerojatno i nema previse veze sa LG-jem, al eto.

- moze li se kako bez roota rijesiti reklama? iskacu mi jako cesto full screen reklame za neke Forex-like servise, itd

- koliko je uopce rootanje na G3 komplicirano? U usporedbi sa recimo Samsung S3 koji sam imao prije, ovo je gotovo Vanilla Android, samo nekoliko LG aplikacija ima, pa ukoliko se oglasi mogu rijesiti bez roota, zasad bi ga ostavio ovako
perich je offline  
Staro 23.02.2015., 08:35   #1764
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
G3 na Lolllipopu nema root, moraš prvo rootat KitKat, flešat Recovery i onda instalirat custom Lollipop rom, sve u svemu zaj***ncija.
Ako ga ostaviš na Kitkatu imaš regularan root u par klikova.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 23.02.2015. u 21:20.
GoodLooker je offline  
Staro 23.02.2015., 08:51   #1765
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Ne trazim ja krivca za reklame, samo nacin kako ih blokirati. Nije da sam dummy, koristim high-end smartphone zadnjih 4-5 godina, pa ziher nisam nesto "syebao" da su mi pocele iskakat reklame.

Koristim isti set aplikacija koji sam koristio i na S3 (koji je bio rootan i imao AdBlock ili tako nesto, ne mogu se sjetit).

Drugi razlog za root bi mi eventualno bio Titanium, kojeg sam se navikao koristiti vec dugo vremena.

EDIT: vec sam na 5.0, V20f, tako da nista... ne da mi se, bar zasad, brljati nista.
perich je offline  
Staro 23.02.2015., 09:35   #1766
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

U kontaktima sam podesio da mi se prikazuju samo oni sa brojem telefona. Svi kontakti su mi inace na Gmail accountu. E sad, ako hocu poslati SMS na vise primatelja, taj filter ne radi; ne prikazuju mi se samo oni kontakti sa brojem telefona vec svih valja 5000 kontakata sa gmaila (mail adrese i slicno, jer je gmail automatski dodavao u kontakt listu sve s kim sam komunicirao u zadnjih 10 godina). Kako sad poslati taj sms bez da scrollam kroz hrpu kontakata? Ili kroz Messages aplikaciju ili kroz Hangouts, svejedno, samo da ima kakvo rjesenje.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 23.02.2015. u 21:21.
perich je offline  
Staro 23.02.2015., 11:55   #1767
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor perich Pregled postova
U kontaktima sam podesio da mi se prikazuju samo oni sa brojem telefona. Svi kontakti su mi inace na Gmail accountu. E sad, ako hocu poslati SMS na vise primatelja, taj filter ne radi; ne prikazuju mi se samo oni kontakti sa brojem telefona vec svih valja 5000 kontakata sa gmaila (mail adrese i slicno, jer je gmail automatski dodavao u kontakt listu sve s kim sam komunicirao u zadnjih 10 godina). Kako sad poslati taj sms bez da scrollam kroz hrpu kontakata? Ili kroz Messages aplikaciju ili kroz Hangouts, svejedno, samo da ima kakvo rjesenje.
Koristim Textra SMS i samo mi prikazuje brojeve.
Hangouts i LG Message aplikacije sam maknuo s moba pa ne mogu isprobat.
Juice je offline  
Staro 23.02.2015., 11:59   #1768
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Koristim Textra SMS i samo mi prikazuje brojeve.
Hangouts i LG Message aplikacije sam maknuo s moba pa ne mogu isprobat.
Aj mi reci za tu Textru, jel ima mogucnost backupa sms poruka na Gmail account? ili to moram raditi kroz neku 3rd party aplikaciju?

I jos jedno pitanje, obzirom da sam se sjetio da koristis originalni LG Slim Guard; stane li tempered glass ispod njega?
perich je offline  
Staro 23.02.2015., 12:37   #1769
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor perich Pregled postova
Aj mi reci za tu Textru, jel ima mogucnost backupa sms poruka na Gmail account? ili to moram raditi kroz neku 3rd party aplikaciju?

I jos jedno pitanje, obzirom da sam se sjetio da koristis originalni LG Slim Guard; stane li tempered glass ispod njega?
E to ti nema.
Za to možeš koristiti neku SMS backup aplikaciju koja može to napraviti.

Jep, koristim Slim Guard i mogu reći da mi je to najbolji case koji sam imao. Evo nakon tri mjeseca korištenja nema niti jedne crtice na njemu, kao da sam ga sada stavio. Od takvog materijala bi trebali biti mobovi. Tragovi korištenja nula. Stvarno izvrstan.
Što se tiče tvog upita. Stane tempered glass jer case ne ide preko stakla. Ide samo milimetar do dva iznad, ali ne i preko.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 23.02.2015. u 21:22.
Juice je offline  
Staro 23.02.2015., 12:37   #1770
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
Odredjeni dobici postoje,ali po meni ne opravdavaju rizik.
A gle, za sve sto je van standarda postoje dobici uz rizik. i za root, i za clockanje, i za voznju auta brzu od propisa, i za vise secera u kavi ili vise soli u juhi. I jedino sam sebi mozes opravdati ili osporiti risk/benefit ratio. dakle, individualno je. i nema smisla uvjeravati raju u suprotno.

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Jep, koristim Slim Guard i mogu reći da mi je to najbolji case koji sam imao. Evo nakon tri mjeseca korištenja nema niti jedne crtice na njemu, kao da sam ga sada stavio. Od takvog materijala bi trebali biti mobovi. Tragovi korištenja nula. Stvarno izvrstan.
Što se tiče tvog upita. Stane tempered glass jer case ne ide preko stakla. Ide samo milimetar do dva iznad, ali ne i preko.
Nis, morat cu ga trazit na ebayu ili negdje. Vidim da su na ebayu po skoro 40$, nadam se da ce negdje naletit jeftinije. Gledao na njuskalu, isto nema trenutno.

Zadnje izmijenjeno od: perich. 23.02.2015. u 12:50.
perich je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na