|
![]() |
#4501 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
https://www.internationalparceltracking.com Koliko znam jiayu je ok brand
![]() Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 20.02.2015. u 21:00. |
|
![]() |
![]() |
#4502 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Ja čekam nestrpljivo Ulefone Be x koji su ostali članovi rekli da je dobar i da ima dosta dobru kameru za 90$. I meni je poslan preko NL pošte prije više od 2 tjedna i tracking još ne radi nigdje.
#4503 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Stavljamo ga na punjač svaku drugu noć na oko 30% baterije, a u ta dva dana se igra prosječno po sat i pol dnevno (zbrojeno), malo si čačka google oko pol sata dnevno, 3-4 smsa i 2-3 poziva od ukupno 15-ak min na dan.....mene je jako ugodno iznenadila izdžljivost (doduše ja sam do sad imao izraubani Prestigio s 1500 mAh koji je jedva gurao dan s minimum aktivnosti). Djeluje vrlo živahan s dosta brzim odzivom, a ekran je bez greške (mrtvi pikseli, na svim djelovima isto reagira). Na suncu se vidi nešto slabije (tamnije), no (mislim) vrlo tolerantno. Citiraj:
Hvala na sugestiji. Ma, gledao sam i te Asuse (netko je pisao na forumu pohvalno o njima), ali me brine što je nekako baterija slaba (bar deklarativno). Nekako sam (kroz pomoć ovdje) onda najbliži kupnji ovog Lenova: http://www.kimovil.com/en/where-to-b...den-warrior-a8 Iskreno, nekako mi je radi zadnje strane izgleda onako malo "kineski jeftino" (bez uvrede ikome ili ičemu, naravno) onako, kao igračke za klince, no to mi nije toliki bad. Pokriva sve moje želje i nekako mi se čini da je najziheraškija kupnja (u tom cjenovnom razredu i opcijama koje nudi). Kao što rekoh i dalje vrlo rado prihvaćam neke druge opcije, jer im je ionako Nova godina (pa koliko kužim ne može se baš svugdje naručiti). Da li možda netko zna da li Lenovo malo "nateže" (pretjeruje) u deklariranju kapaciteta baterije? (Dekra je spomenuo da bi to bio slučaj npr. kod Elephonea). Hvala ljudi mod: koristi EDIT/MULTIQUOTE Zadnje izmijenjeno od: Brko. 21.02.2015. u 10:10. |
|
![]() |
![]() |
#4505 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2014
|
Citiraj:
Kak wuchko veli, Elephone je generički brand koji se tek razvija i ne postoji kao brand u kini, a baterije ne nabavlja od sonya ili lg-a koje su najkvalitetnije nego ugrađuje noname rebrandirane upitnog kapaciteta pa zato slobodno možemo pričati o upitnom kapacitetu..
![]() |
#4506 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#4507 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
#4508 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Možda mu se suflira preko privatnih poruk, mailova i drugih foruma da je elefon baš dobar. Tako da, nemojte mu više ništa govoriti. Sve ste mu rekli, potkrijepili činjenicama. Ako mu i dalje nije dosta, neka sluša druge, pametnije i neka kupi elefon i neka bude sretan sa njime kao i mnogi prije njega... |
![]() |
![]() |
#4509 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Meni je jučer kroz ruke prošao Ulefone Be Pro. Kvaliteta izrade je jako dobra (mislim da za tu cijenu i treba biti) ali ono što me iznenadilo je da taj mobitel letiii. Pretpostavljam da je to zbog novog MT6732 CPUa. Da li se do sad netko susreo sa njim ili sa 6752? A ako vas što zanima u vezi moba recite pa ću pokušati pogledati. |
![]() |
![]() |
#4510 |
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
Dobar mob samo lazirali su kameru u specifikacijama i ulefone se ispricao zbog toga.kamera je 8 i 2 mpix a ne 13 i 5 mpix kako su deklarirali u pocetku.i meni je taj mob interesantan ali podrska je upitna iako su obecali lollipop EDIT: Prilazem link za navedenu tvrdnju jer vidim da je neke stranice i dalje nude drukcije specifikacije http://www.gizchina.com/2015/02/05/u...pecifications/ https://www.facebook.com/notes/ulefo...71457576276655 cak i njihova "sluzbena" stranica nije ispravila podatke http://www.ulefone.com/products/bepro/spec.html Toliko o brandu... Zadnje izmijenjeno od: cyclone. 21.02.2015. u 11:38. Razlog: dodani linkovi |
![]() |
![]() |
#4511 |
Premium
Datum registracije: Sep 2013
|
Meni je to najjača stvar, znaci stave krive podatke pa kad ih se otkrije onda se ko fol ispričavaju. A kladim se da barem 96,8% odrona ima lažirane vrijednosti kamere ili baterije. A mnogi i oboje. Najsmješnije mi je kad u ruku uzmem odron s wannabe baterijom od 2500mAh, a deblja, veća i teža moja baterija od 3000mAh nego od odrona i on i baterija i kutija i pucketava folija i cijela pošiljka zajedno. I onda na kraju oooo ispričavamo se, mi smo mislili da je baterija 2500 al dobavljač nam je uvalio ovu od 1500, nismo znali majkemi |
![]() |
![]() |
#4512 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Jel do 150 USD coolpad f1 najbolja kupnja? |
![]() |
![]() |
#4513 |
|
Coolpad je dobar brend. Mozda bi bilo dobro pricekati jos neko vrijeme ako mozes i vidjeti kako ce se kretati novi 64bitni procesori pa onda odluciti o kupnji. Nisam primjetio da se raspravljalo o prilicno velikom skoku (bar po benchmarku) MTK6732 modela koji su entry level modeli u odnosu na MTK6582 koji su prosle godine bili entry level. Za one kojima se dosta toga vrti oko benchmarka, MTK6582 su davali oko 12-14000 bodova po antutu, dok MTK6732 daju oko 30000 bodova. Slicno je i sa drugim testovima. Prave razlike bi se trebale vidjeti izlaskom lollipopa koji bi trebao iskoristiti 64-bitnu arhitekturu nesto vise nego 32-bitni. MTK6592 i MTK6592T su davali antutu score od cca 33-35000 bodova, dok MTK6752 modeli daju u prosjeku nesto iznad 40000 bodova, što i nije toliki skok u performansama. Navodi se da su MTK6732 i MTK6752 ekonomičniji SoC-i u odnosu na prošlogodišnje modele i da bi se nešto od toga trebalo odraziti na potrošnji baterije i samom radu modela. Međutim, koliko je to blizu istini dalo bi se raspravljati, pogotovo zato što dosta toga ovisi o optimizaciji ROM-a i slično. Npr. Jiayu S3 sa deklariranom baterijom od cca 3000mAh "izdrži" jedan dan maltretiranja što ne pokazuje neku pretjeranu ekonomičnost, nekima i 36 sati normalne uporabe. Neki kažu da dosta pojede 4G mreža, čije frekvencije je moguće isključiti u MobileUncle, a ostaje i 5.5" ekran FHD rezoulucije koji je sam po sebi prilično velik potrošač. Možda je stvarno situacija u ROM-u i stanje se popravi izlaskom "kuhanih" ROM-ova bez kineskog bloatwarea i ostalih non-removable aplikacija. Iskreno, zanima me kakva će biti situacija sa drugim MTK6752 modelima (M1 Note, iocean rock i ostali). Eto vam malo materijala za raspravu, da se odmaknemo od klasičnih pitanja "jel valja ovo, je li odron i tko je tu preprodavač" ![]() |
![]() |
![]() |
#4514 |
Premium
|
Mtk 6582 je davao između 16 i 18 tisuća bodova, što je opet drastičan skok, al eto, znam jer sam u to vrijeme nabavio 3 uređaja sa 6582 i svi su davali toliko. Pokojni w450 je, po tome, bio Word high end smartphone. Sa ostalim se uglavnom slažem |
![]() |
![]() |
#4515 |
Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
@cyclone Mašala! Još kad vidiš da je prosjek baterija u novih MTK mobitela preko 3Ah onda je teško očekivati da budu štedljivi.
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#4516 |
|
Slazem se, iako su novi 64bit SoC-i najavljivani kao stedljiviji od MTK6592 modela. A i izbor ekrana je otisao na 5+ inca sa sve visom rezolucijom, pretpostavljam da i to ima veze. Kakva su tvoja iskustva sa Coolpadom i trajanjem baterije na stock ROM-u i ovim commmunity ROM-ovima, ima li razlike u trajanju baterije zbog optimizacije i slicno? |
![]() |
![]() |
#4517 |
Registrirao User
|
Ima ih par (AOSP) koji imaju donji cutt-off limit spušten na 3.4V pa imaju prosječan SOT preko 6 sati ali se inače kreće oko 4.5 - 5 sati (standardni cut-off na 3.6V). Ovi što crpe bateriju do kosti su stock AOSP sa indonezijskog "klona" (Hymax Polymer) i JasonOS (custom MIUI). Kad spominjem Hymax, zanimljivo da Coolpad F2, osim "klona" u vidu Micromax Yureka ima opet Hymax izdanje u Indoneziji pod imenom Polymer X.
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#4518 |
|
Fino, sot preko 5 sati je ok bar ja tako gledam.vidit cemo kako ce community reagirati sto se tice custom romova za ove nove modele.idealno bi bilo kada bi se mtk odlucio na presedan i objavio source code jer bi community procvjetao |
![]() |
![]() |
#4519 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
|
![]() |
![]() |
#4520 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Citiraj:
Krasan odgovor...hvala puno. Kao što rekoh, radi Dekrinog odgovora sam bio na 90% za Lenovo, a ovaj odgovor je i presudio do kraja. Hvala ljudi. Moje dodatno pitanje uz Elephone bilo je iz čisto intelektualne znatiželje kakvo je realno iskustvo s njima, jer nisam bio dobio konkretan odgovor, no sad nakon prelomljene odluke nije ni bitno. Puno hvala svim dobronamjernima, a onima sa vrtičko-nezrelim komentarima iskreno želim da shvate da se u ovaj forum uključe tu-i-tamo ljudi poput mene koji ne znaju cijelu dubinu (i priznaju to), ali se trude naučiti, pročitaju podosta recenzija i stranica foruma (često kontradiktornih), no žele doznati i karakteristike nekog moba u "realnim-životnim-korisničkim" situacijama, te pristojno zamole za pomoć. Najprimarnija briga (pretpostavljam i drugima) mi i nije iznos koji će se potrošiti za mob, nego smanjenje mogućnosti kupnje nečeg lošeg ili neadekvatnog uz što bi se ipak trebalo vezati na ponešto mjeseci ili koju godinu. Sretno svima. Pratim vas i dalje i unaprijed zahvaljujem na nekim budućim odgovorima i pomoći. |
|
![]() |
![]() |
#4521 |
Registrirao User
|
Top lista 10 najprodavanijih "kineza" u četiri najveće/najbolje kineske trgovine s kineskom cijenom do 160 USD:
(viši položaj na listi predstavlja veći broj prodanih primjeraka) EDIT: Navedene cijene su u nama dostupnim trgovinama
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 21.02.2015. u 23:58. |
![]() |
![]() |
#4523 | |
Premium
|
Citiraj:
A kad smo kod statistike, evo jedne za 2014 godinu: FULL YEAR TOTAL HANDSET SALES STATISTICS: Rank . Brand . . . . . . . .2014 units . . Share . . Migration Rate . . 2013 units . . Share 1 (1) . Samsung . . . . . . 395 M . . . . 20.3% . . . . 75% . . . . . . . . . 440 M . . . 23.5% 2 (2) . Microsoft(Nokia) . 252 M . . . . 12.9% . . . . 15% . . . . . . . . . 263 M . . . 14.0% 3 (3) . Apple . . . . . . . . 193 M . . . . . 9.9% . .. 100% . . . . . . . . . 153 M . . . . 8.2% 4 (4) . Huawei . . . . . . . 138 M . . . . . . 7.1% . . . . 55% . . . . . . . . . 77 M . . . . 4.1% 5 (8) . Lenovo *. . .. . . . . 95 M . . . . . . 4.9% . . . 100% . . . . . . . . . 46 M . . . . 2.5% 6 (5) . LG . . . . . . . . . . .. 78 M . . . . . ..4.0% . . . . 80% . . . . . . . . . . 72 M . . . . 3.8% 7 (7) . TCL-Alcatel . . . . . 64 M . . . . . . 3.3% . . . . 67% . . . . . . . . . . 49 M . . . . 2.6% 8 (-) . . Xiaomi . . . . . . . . 61 M . . . . . . 3.1% . . . .100% . . . . . . . .. - - - - . . . . . . - - . 9 (6) . . ZTE . . . . . . . . . . 56 M . . . . . . 2.9% . . . . 65% . . . . . . . . . . 58 M . . . . 3.1% 10 (-) . Coolpad . . . . . . . 50 M . . . . . . 2.6% . . . .100% . . . . . . . . . - - - - . . . . . . - - . Other . . . . . . . . . . . . . . 568 M . . . . . 29.1%
![]() Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 21.02.2015. u 22:16. |
|
![]() |
![]() |
#4525 | |
Registrirao User
|
@drugbrko kineska cijena mu je oko 160 USD ![]() One gore cijene su u nama dostupnim trgovinama. @defang Tmall Jingdong Suning Yixun Četiri najveće kineske B2C trgovine koje imaju specijaliziranu prodaju mobitela i imaju pregled prodaje po modelima. Za detaljnu pretragu prokopaj malo sam. ![]() I još nešto. Ovi podaci što si stavio: Citiraj:
A za smartphones ponavljam podatke s par stranica unatrag: ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 21.02.2015. u 23:49. |
|
![]() |
![]() |
#4526 |
Premium
|
Jel mi netko može reći koji kineski pandan je jednak uređaju mediacom x550u |
![]() |
![]() |
#4527 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2014
|
molim pomoć u rješenju dvojbe,sd 800(gionee elife e7) ili mtk 6752(jiayu s3)?što kupiti ? |
![]() |
![]() |
#4528 |
Registrirao User
|
Prvi je stariji, ima 2.5 x brži GPU, slabu i nikakvu softversku podršku, vjerojatno dobru kameru. Drugi je prilično popularan, vrlo svjež (moguće skrivene mane) Pogledaj i TCL 3N m2u i pričekaj još s kupovinom ako nije hića jer će uskoro biti bolja ponuda mtk6752 i mtk6732 mobitela.
![]() |
![]() |
#4530 | |
|
Citiraj:
http://www.aliexpress.com/item/Origi...279111304.html Samo specifikacije su malo cudne, ovo je sa sluzbene TCL stranice http://www.tclmobile.com.cn/index.ph.../details/123#2 Sluzbena stranica kaze 1280x720 ekran, MTK6752M SoC i 2 FDD-LTE frekvencije, tocnije B1 i B3 ili 1800/2100. Molim da me ispravite ako sam u krivu, jer koliko se sjecam najave su bile nesto drukcije, slicnije ovima sa aliexpress linka |
|
![]() |
![]() |
|
|