|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
Kingston V300 120 GB - Windowsi 7 ne kuže da se radi o SSD-u
Kao u naslovu, Stavio sam u kantu navedeni SSD (klonirao sam na njega glavni disk sa windowsima), ali windowsi ne kuze da se radi o SSD disku, tretiraju ga kao obicni disk. Prema Windows Experience Indexu stari disk mi je bio najgora točka na kanti - ocjena 5.9 - sto bi se trebalo promijeniti sad kad sam stavio SSD, ali Winsi ne kuze nikakvu promjenu... Windows 7 Pro 64 bit, disk je Kingston V300 120gb. Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A jel ti kuzis da je ssd unutra? Po brzini mislim. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
AHCI vs IDE u sintetici je vauuuuu ! (skoro) U stvarnoj normalnoj i malo naprednijoj upotrebi je ... koja razlika pa to je isto. P5KSE ima hack BIOS koji omogučuje AHCI i orginalni koji nema AHCI već samo IDE, nisam skužio razliku. Notebooci mi svi imaju AHCI (Y510 (i7, 8Gb, SSD) P i 8530p (C2D, 8Gb, SSD) i nisam skužio u odnosu na desk sa P5Kse ploćom (Q9550, 8Gb, SSD) koja ima orginal BIOS sada sa samo IDE. Stvarni život AHCI vs IDE jednako ista stvar. IMHO
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
osobno sam na svom HP laptopu isprobao IDE sa SSD-om i ne da je osjetno sporiji već je brzina na 4K testu toliko pala da kad sam vidio da će potrajat 40 minuta odmah restartirao i vratio na AHCI. da nema razlike ne bi se nitko ni sjetio da posotje različiti modovi kontrolera diska |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Ja pričam o stvarnom životu, a ne testu. I taj Kingston je ili u banai ili ne znam što jer meni u IDE na P5KSE je Primary disk 7.1 po win ocjeni performansi. (Mushkin Chronos 120GB) Component Details Subscore Base score Processor Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz 7,3 Memory (RAM) 8,00 GB 7,3 Graphics NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 7,5 Gaming graphics 4095 MB Total available graphics memory 7,5 Primary hard disk 50GB Free (112GB Total) 7,1 AHCI ima puno prednosti, pogotovo kod "mehaničkih" diskova, ali ja ovdje govorim o normalnoj upotrebi računala koju provodi 90% ljudi. Ja sigurno prebacim i oddradim puno više zahtjevnijih stvari na kompu od većine ljudi koji se na ovom forumu bave nekim sintetičkim mjerenjima i mogu sa pouzdanošću reć da je razlika minorna u stvarnom radu. Dakle uopće ne dvojim da je AHCI superiorniji i bolji od IDE ali nemojte stvarat mitove o ne znam kojem ubrzanju i poboljšanju jer ga osim u sintetici u stvarnom životu će osjetiti samo "uber power user", a takvih je malo.
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Citiraj:
Bitno only je to da tebi OS startniji je, da bolje "vuče" i "čupa iz zavoja", a brojke ostavi statističarima. P.S. Bolje bilo bi da ubo si Intel 520 koji je danas smiješno jeftin, a ne tog kralja kamena, no ako ti sretan si, tko ja sam da sudim ti.
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
hvala ti na rijecima utjehe ![]() ma, ovo je bilo najjeftinije sta sam vidio... znam da tu uvijek ima manevarskog prostora i da sam mogao bolje proci, ali ajde. na kraju krajeva uvijek ovo mogu prodat i uzet nesto drugo. to sta kazes, kanta je sad avion u odnosu na stari disk, preporodio sam se. sad mi je milina stisnut power button i gledat kako je sve spremno za rad u roku odma, a ne kao prije - upalim komp, odem se presvuci, jos nesto obavim po kuci i onda je mooozda kanta spremna. znam, znam, to ukazuje na druge probleme s kantom, ali kuzis poantu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
To je još i ok. Ja sestri u njen stari lap stavio svoj stari Intel 330 umjesto plavog WD škorpiona i ona kaže da ne kuži razliku, ali da više ne zvrnda. Ajde bar nešto... Placebo je čudo! :-D
![]() |
#16 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Ja sam pak dragoj izvadio v300 60gb na par sati kad sam nešto kemijao i skoro me za jaja na banderu obesila jer je cijeli komp štekao nenormalno xD
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|