|
![]() |
#3781 |
Uber pwner
Datum registracije: Aug 2007
|
Proizvodi su osvojeni na aukcijama na ebay-u. I navedeno je da prima samo bank transfer. Jednom sam već plaćao na račun selleru, ali sam od njega i prije kupovao pa sam znao šta ću dobit. Bitno mi je samo ukoliko proizvodi ne stignu, da mogu dobiti novce nazada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3783 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Pogledaj te transakcije na PayPalu, pa kad vidiš istu firmu na izvatku, sve će ti biti jasno. Uostalom, obično se skuži i po dizajnu oglasa na eBayu da se radi o istoj firmi.
![]() |
#3784 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
pitanje za mobitel. ako poželim kupiti smartphone iz Kine koji kosta 179 dolara ( 1180 KN) da li ce biti carinjen ili ne. Ako da zna li netko po kojoj stopi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3785 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Pdv 25%.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#3788 |
PizzoZder
|
Sve je moguce. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#3789 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
Takve stvari inače ne doživljavaju kao nešto vrijedno carinjenja. Ja sam iz Japana dobio matičnu od ~75$ i nije bilo nikakvih dodatnih troškova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3790 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#3793 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Pitanje, kako da s Paypala pare pretvorim u prave pare ![]() Išao sam prije 2 tjedna u RBA banku gdje imam Maestro i rekao da imam lovu na Paypalu, rekoše mi da mi treba Visa Electron. Platio ja Visu 50 kn došla za 10 dana doma s pinom, regao ju na Paypal, sve 5. Stisnem withdraw, odaberem Visu i onda mi veli: You cannot complete this transaction at this time. Zatim dobih odgovor (automatski) na upit koji sam poslao Paypalu A. How do I withdraw money from my PayPal account? Due to local regulations and guidelines from the issuing bank, it is not currently possible for customers to withdraw money to a MasterCard or American Express. Currently it is only possible to withdraw to a Visa card. I šta mi je sad činiti ? EDIT: Upravo sam našao što ZABA ima navedeno: http://www.zaba.hr/home/wps/wcm/conn...terneta/paypal EDIT2: Nađoh sada i ovo: http://www.honorarniposao.net/#!paypal/c1jp Ha miša mu, ostaje mi razmisliti što ću, a ako netko možda ima direktno iskustvo, slobodno nek napiše ili usmjeri. Hvala
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 04.01.2016. u 20:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3794 |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Uzeo sam neku sitnicu s eBaya (privjesak za ključeve ![]() Gdje je to konkretno moglo zapeti, tj. gdje stižu vanjske pošiljke? Carinski ured Zagreb ili negdje drugdje?
![]() |
#3795 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Ne stizu u carinski ured ako se nema sta carinit,valjda trebaju bit u postanskom uredu ja sam 100 put narucivao i znao bih dosta cekati ali sve je ok valjda bi ti trebalo to doc nego zbog ovih silnih praznika niko nije pomislio |
![]() |
![]() |
![]() |
#3796 |
PizzoZder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3797 |
These go to 11
|
@ nino ![]() Pričekat ću još koji dan, pa ako ne stigne javljam se u Zg; valjda će me uputiti na pravu adresu, ako nije kod njih. Fascinantno mi je sljedeće: pošiljka je poslana 8.12., stajala je kod njih u Maleziji iz nekog razloga sve do 24. (2015-12-24 14:39 MPC PMIH (KLIA), Item Sent to CROATIA) i kod nas stigla za nešto više od 2 dana (2015-12-26 17:35 Croatia, Item Arrived at Croatia) - i od tada ni makac.
![]() |
#3798 |
Registered User
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3799 |
Registered User
|
Ja sam mislio da samo roba odredene vrijednosti ide tamo |
![]() |
![]() |
![]() |
#3800 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
Citiraj:
Prvi puta je u pitanju bio Xiaomi Wifi Mini router kojemu je trebalo 2 mjeseca da ga Malezijska pošta dostavi. Isto nakon par dana od kad je prema trackingu poslan u hrvatsku tu kao i stigne,no sumnjam da im je tracking uopće pravi već da je fakean. Drugi puta je u pitanju usb kabel za programiranje baofeng radio stanica. Trenutno putuje oko 2 mjeseca u hrvatsku i još nije stigao. Uglavnom najgora pošta na svijetu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3801 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3802 |
These go to 11
|
Bokte, kao da RH prima milijarde paketa svaki dan, pa se čeka tjednima ... rekao bih da je problem ipak u nečemu drugome. Što se plaćanja tiče, moj je poštar kul tip pa mi ne zaračunava ta sranja ![]()
![]() |
#3803 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3805 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Čitam ove komentare i vidim da se stvarno nema pravila oko carine i pdv-a i da se ide od slučaja do slučaja. Naime ja bi htio naručiti jedan PE set za maketu iz Amerike, cijena mu je 55 USD + 4,50 USD za slanje. To nije veće od neke koverte A5 formata recimo, možda i manje. E sad mene zanima koji me najgori scenarij očekuje, da li je to samo da mi naplate 25% PDV-a ili još i neka carina ? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3806 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Za ovo tvoje i je po PS-u 25% PDV-a plus troškovi obrade.
![]() |
![]() |
#3807 |
Premium
|
Aha. Hvala. Troskovi obrade su fiksni ili ? I kakva je procesura ako mi zapne na carini. Dobijem neku obavijest ? Hvala. Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3808 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Dobiješ obavijest.
![]() |
![]() |
#3809 |
Premium
|
Evo jučer mi došla pošiljka iz SAD-a, prošlo bez PDV-a i carine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3810 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
slučaj - naručio 10.4 sa ebaja neke satove. 3 komada. 1 stigao, 2 nisu. sad me zanima gdje imam uvid u moje narudžbe (bez obzira na status) i ID sellera. jer ih na mom profilu ne nalazim... na amex pay pal transakciji imam neke brojeve i kao nick sellera al ne mogu po tom naći sellera da ga pitam za narudžbu. e-bay traži neki ID koji ja nemam. neka pomoć? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|