Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 12.02.2015., 13:49   #4411
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor KhongLo Pregled postova
Radi dosta dobro i na S5. Nije baš turbomlazno, ali dovoljno je brzo da u međuvremenu ne zaboraviš koga si htio nazvati.

Inace, danas dosao prijatelj do mene. I kaze da mu S5 nenormalno sporo radi. A prije cca tjedan-dva sve ok bilo. Aj da vidimo u cemu je problem, kad vidi vraga - lollipop je instaliran. Nije bas na 'ti' sa tehnikom opcenito, pa me cudilo kako je uopce instalirao. Kaze mob mu ponudio tu opciju (ima otkljucan uredjaj, nije brandiran) i on upgrejdao.

Hebote kako se to vuce i kako lose radi. Uzas. Probao sam sa resetom na factory, ali nije bas pomoglo. Ostavio je mob, vratit cu mu ga na KK. Svaka cast sammyu na upgrejdu, ovo je gore nego iOS7 kad je izasao za iPhone 4, a to je stvarno uspjeh
Mileni je offline  
Staro 12.02.2015., 15:06   #4412
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Jel probao netko L na S4? Tko zna, možda radi bolje nego na S5
Staro 12.02.2015., 15:35   #4413
explorer 4
Premium

explorer 4's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Like l said...
Ako je kitkat dobar, čemu onda drukat toliko za Lolopopa. Bolje da bude popeglaniji nego da onda čekaš fixeve... ili nije?
Razumijem što si rekao, ali ne razumijem zašto pitaš čemu toliko drukat za lolipop?
Pa ako je nešto novo u svijetu softvera, onda je valjda napravljeno zbog poboljšanja performansi i novih stvari. Ako sam iskesio za mobitel toliko koliko jesam, i ako se njega predstavljao kao jedan od, ako ne i najbolji mobitel 2013. koji i danas ima specke bolje od većine mobitela, u čemu je onda problem da ne mogu dobiti novi softver nekoliko mjeseci nakon izlaska istog.
Konkretno, sam Samsung je 19. studenog predstavio lolipop na noteu 3 i rekli su da bi trebao ubrzo izaći jer su u finalnoj fazi. Dakle, sigurno ga rade od početka studenog, a do danas je prošlo više od 100 dana.

Mislim haloo, 100 dana za usrani softver, pa ne mogu vjerovat.

explorer 4 je offline  
Staro 12.02.2015., 15:45   #4414
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova

Inace, danas dosao prijatelj do mene. I kaze da mu S5 nenormalno sporo radi. A prije cca tjedan-dva sve ok bilo. Aj da vidimo u cemu je problem, kad vidi vraga - lollipop je instaliran. Nije bas na 'ti' sa tehnikom opcenito, pa me cudilo kako je uopce instalirao. Kaze mob mu ponudio tu opciju (ima otkljucan uredjaj, nije brandiran) i on upgrejdao.

Hebote kako se to vuce i kako lose radi. Uzas. Probao sam sa resetom na factory, ali nije bas pomoglo. Ostavio je mob, vratit cu mu ga na KK. Svaka cast sammyu na upgrejdu, ovo je gore nego iOS7 kad je izasao za iPhone 4, a to je stvarno uspjeh
Ja uvijek imam malu odgodu kod upgradeova, pa još uvijek nisam prešao na Lollipop. Prvo pričekam da se otkriju veći problemi i naprave fixevi, a tek onda radim upgrade, i to samo ako vidim da će mi to donijeti nešto korisno, što ne mora uvijek biti slučaj.

Inače, isti problem kao tvoj prijatelj ima i šogor i sad plače zašto je morao to dirati, a ne ostaviti sve kako je bilo. I kod njega je sve brutalno sporo i skoro da mu je brže otići do nekoga pješice nego nazvati
KhongLo je offline  
Staro 12.02.2015., 16:00   #4415
imart
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
Takve je probleme imao i S3 na prelazu sa jb na kk. Mnogo bugova da su cak opozvali ljude da ne rade jos update. Neozbiljno za takvu firmu ko Samsung..
imart je offline  
Staro 12.02.2015., 16:03   #4416
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor explorer 4 Pregled postova
Razumijem što si rekao, ali ne razumijem zašto pitaš čemu toliko drukat za lolipop?
Pa ako je nešto novo u svijetu softvera, onda je valjda napravljeno zbog poboljšanja performansi i novih stvari. Ako sam iskesio za mobitel toliko koliko jesam, i ako se njega predstavljao kao jedan od, ako ne i najbolji mobitel 2013. koji i danas ima specke bolje od većine mobitela, u čemu je onda problem da ne mogu dobiti novi softver nekoliko mjeseci nakon izlaska istog.
Konkretno, sam Samsung je 19. studenog predstavio lolipop na noteu 3 i rekli su da bi trebao ubrzo izaći jer su u finalnoj fazi. Dakle, sigurno ga rade od početka studenog, a do danas je prošlo više od 100 dana.

Mislim haloo, 100 dana za usrani softver, pa ne mogu vjerovat.
Rijetko je bilo koji novi Android radio odma super. Od Gingerbreda su svi imali problema na inicijalnim verzijama. Samsung je poznat poznat po fejlovima glede softvera i onda se ja te fejlove doda i poluproizvod zvan Lollipop i eto ti veselja. On sam po sebi ne bude stabilan i bez FCova do 5.0.5 najmanje ili čak 5.1, a di su tu još i zakrpe od samog proizvođača mobitela.

U svakom slučaju, sretno vam bilo. Ukoliko je Lollipop posljednji upgrade za Note 3, budeš skužio kako je korisnicma S3 koji su zaglavili na 4.3 stocku koji radi ajme majko.
Brko je offline  
Staro 12.02.2015., 16:22   #4417
imart
Banned
Moj komp

Oni puste os u poluzavrsnoj fazi u opticaj i onda imaju korisnike ko beta testere..
imart je offline  
Staro 12.02.2015., 17:45   #4418
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Pa ja sam mislio da je već svima ušlo u naviku da nikada ne rade upgrade odmah prvi dan kada se pojavi nova verzija OS-a, bilo da se radi o kompu, bilo o mobitelu. Osobno koristim pravilo da kod Windowsa čekam prvi service pack, dok sam imao Ubuntu, koristio sam samo LTS-ove, a kod mobitela čekam 2-3 mjeseca. Koliko god beta testera OS ili bilo koji drugi software imao, njihov broj je relativno malen u odnosu na broj korisnika i jasno je da će im dosta toga promaknuti, a da će to netko od korisnika uočiti i prijaviti.
KhongLo je offline  
Staro 12.02.2015., 19:26   #4419
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova

To ti je taktika - kupi s6.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline  
Staro 12.02.2015., 19:31   #4420
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Jasno da je taktika. Kao i što je taktika da neće preveć updateova više ni fixeva biti za starije mobitele iako je prethodni flagship u pitanju.
Brko je offline  
Staro 12.02.2015., 21:02   #4421
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Malo me razočarava S6 - jedina bitna promjena je metalno kućište. Hardver je naravno poboljšan, ali je dizajn i dalje c/p dizajna koji se vuče još od S3. Mi dont lajk it.
Staro 12.02.2015., 22:36   #4422
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Malo me razočarava S6 - jedina bitna promjena je metalno kućište. Hardver je naravno poboljšan, ali je dizajn i dalje c/p dizajna koji se vuče još od S3. Mi dont lajk it.
Slazem se. I mene je razocarao dizajn. Kakav je ovo project zero?
Note 4 FTW.
Staro 13.02.2015., 06:10   #4423
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Kao što rekoh kolegi na PM, činjenica je da TouchWiz i brdo bloatwarea ubijaju vrhunski hardver u S seriji. Nisam probao, ali vjerojatno GP verzije sa AOSP verzijom OS-a lete u odnosu na standardne verzije.
Staro 13.02.2015., 08:46   #4424
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Kao što rekoh kolegi na PM, činjenica je da TouchWiz i brdo bloatwarea ubijaju vrhunski hardver u S seriji. Nisam probao, ali vjerojatno GP verzije sa AOSP verzijom OS-a lete u odnosu na standardne verzije.
KitKat na mom S4 radi kao svicarski sat ( kucam od drvo ). Disable-ao sam 11 aplikacija koje su dosle kao bloatware a nikad ih ne koristim. Nema lagga, sve radi fluidno i brzo. Necu odmah napravit upgrade na Lollipop, prvo cekam da vidim sto ljudi kazu. Ako sve bude super, onda radim update.
Staro 13.02.2015., 09:17   #4425
imart
Banned
Moj komp

Citiraj:
i šteta kaj S5 GP neće nikad napraviti..

ja mislim da nisu oni glupi.. naprave S5 koji super radi sa svojim 4.4.2 softverom i kad izbace update 5.0 nije to više to.. na taj način kod taštih ljudi odmah pobude ideju za novim modelom koji radi perfektno.. i tak svake godine..
imart je offline  
Staro 13.02.2015., 11:48   #4426
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Stiže Lollipop i za Snapdragon Note 4.

Dosta su ažurni. Baš me zanima koliko će dobro složiti Lollipop za Note 2 koji je isto najavljen.
Zvone2772 je offline  
Staro 13.02.2015., 14:14   #4427
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Staro 13.02.2015., 14:55   #4428
explorer 4
Premium

explorer 4's Avatar

Citiraj:
Rijetko je bilo koji novi Android radio odma super. Od Gingerbreda su svi imali problema na inicijalnim verzijama. Samsung je poznat poznat po fejlovima glede softvera i onda se ja te fejlove doda i poluproizvod zvan Lollipop i eto ti veselja. On sam po sebi ne bude stabilan i bez FCova do 5.0.5 najmanje ili čak 5.1, a di su tu još i zakrpe od samog proizvođača mobitela.

U svakom slučaju, sretno vam bilo. Ukoliko je Lollipop posljednji upgrade za Note 3, budeš skužio kako je korisnicma S3 koji su zaglavili na 4.3 stocku koji radi ajme majko.
Nije ovo zadnji upgrade za Note 3, mogu to slobodno reći. I evo, jutros je stigao )
Znam kako je korisnicima S3-ce, imao sam ga i vidio kakav je taj famozni 4.3 softver za njega. Toliko loš da sam vratio na 4.1.2.

explorer 4 je offline  
Staro 13.02.2015., 15:13   #4429
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

A isto je bio nekima jako skup mobitel i bio je top uređaj u samsungovoj ergeli.
Brko je offline  
Staro 13.02.2015., 20:52   #4430
explorer 4
Premium

explorer 4's Avatar

Bio je, ali note serijal je sada ono najbolje od Samsunga i vidi se da najviše pozornosti daju njemu, tj. toj seriji mobitela. Samsung je Noteom II dao do znanja kako Galaxy S više nije ono najbolje od njih.

explorer 4 je offline  
Staro 13.02.2015., 21:04   #4431
glazZ
Premium
Moj komp

glazZ's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Evo danas me pita bas kolega koji ima s5, slucajno je stisnuo da se apdejta na lolipop i kako da vrati, kaze da mobitel ne da ne radi nego ubija. Kaze da je kao daa se vratio na s3
glazZ je offline  
Staro 13.02.2015., 21:09   #4432
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Čemu vraćanje na Kitkat ?
Pa sad će izaći S6 koji će raditi glatko sa Lolipopom.
Nek si kupi novi mobitel.
Neo-ST je offline  
Staro 13.02.2015., 21:09   #4433
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Bio je, ali note serijal je sada ono najbolje od Samsunga i vidi se da najviše pozornosti daju njemu, tj. toj seriji mobitela. Samsung je Noteom II dao do znanja kako Galaxy S više nije ono najbolje od njih.
Po glasinama Galaxy S6 bi "trebao" imati bolju kameru i zvijer procesor ( octa core ) od Note-a 4. Ako se glasine obistine teorija ti pada u vodu.
Al i meni je draza Note serija nego Galaxy.

Citiraj:
Autor glazZ Pregled postova
Evo danas me pita bas kolega koji ima s5, slucajno je stisnuo da se apdejta na lolipop i kako da vrati, kaze da mobitel ne da ne radi nego ubija. Kaze da je kao daa se vratio na s3
Moze vratiti ali ce mu se aktivirat knox ako flash-a stariju verziju i izgubit ce garanciju.
Staro 13.02.2015., 21:21   #4434
spajder
Registered User
Moj komp

spajder's Avatar

Datum registracije: May 2011
Staro 13.02.2015., 22:30   #4435
glazZ
Premium
Moj komp

glazZ's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Moze vratiti ali ce mu se aktivirat knox ako flash-a stariju verziju i izgubit ce garanciju.
Znam da, rekao sam mu i nije se bas odusevio. Onako sjetio se na brzinu svih svetaca
Ali ipak sam pitao da nebi bilo da se moglo a ja nisam htio..
glazZ je offline  
Staro 14.02.2015., 09:41   #4436
imart
Banned
Moj komp

moraju na S5 nešto napraviti jer je mob sve sporiji i sporiji i ponovno radi normalno tek nakon što u recoveryju pobrišem cache..
mislim nezna to svatko napraviti ali tada lolipop ponovno proradi.

Zadnje izmijenjeno od: imart. 14.02.2015. u 10:25.
imart je offline  
Staro 14.02.2015., 14:25   #4437
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Po glasinama Galaxy S6 bi "trebao" imati bolju kameru i zvijer procesor ( octa core ) od Note-a 4. Ako se glasine obistine teorija ti pada u vodu.
Al i meni je draza Note serija nego Galaxy.
Galaxy S
Galaxy Note
Sve je to galaksija, samo Note košta više i ima više milimetara kvadratnih

Inače, ovaj nesrazmjer u "zvijer procesoru", kameri ili bilo čemu drugome je izazvan ponajviše činjenicom da ne izlaze u istom dijelu godine, a svi znamo (bar mislim) da se svako malo izdaju novi SoC-ovi i moduli kamere pa tu dolazi do odstupanja i preklapanja.

No, bilo kako bilo, činjenica je da će čak i Note II dignuti na Lollipop je vrlo pohvalna
Zvone2772 je offline  
Staro 14.02.2015., 15:50   #4438
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Kako kad najbolji... Jedan je flagship smartphone, drugi flagship phablet, a kako uvijek prvo S izlazi logično je da će Note imati nešto jači hardware i razvijeniji dizajn, S5 je uzeo smjernice od N3, došao N4 koji je dizajnerski podloga (počeci metala na Samsungu) za S6 i tako dalje... Oba su najjači predstavnici svojih klasa dokle god ne dobiju nasljednika.
doky je offline  
Staro 14.02.2015., 17:02   #4439
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor glazZ Pregled postova
Reci ti svojim kolegama da se mane flagship mobitela i da se vrate na neki dumbphone.
Jednog kolegu ti uništava S5, a drugog G3 i po tvojim kolegama to su katastrofa mobiteli.

Nokia 3310 je za njih. Mobitel bez bugova i radi ko podmazan.
Brko je offline  
Staro 14.02.2015., 19:37   #4440
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Citiraj:
Nokia 3310 je za njih. Mobitel bez bugova i radi ko podmazan.
Da se na 3310 mogu koristiti WhatsApp, Viber i Firefox/Chrome te da je u boji, nikada ne bih ni pogledao neki drugi mobitel. Ja sam ovakav tip
KhongLo je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na