|
![]() |
#32 |
CNE @ Verne global DC
Datum registracije: Feb 2015
|
Stigla iznenadjenja ![]() http://monsooncooling.com/ ![]() ![]() ![]() Zahvala BlackNoise Technologies-u ( aka NoiseBlocker ) na tri B12-PS PWM eLoop ventilatora. www.blacknoise.com/ ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Perestrojka. 20.02.2015. u 11:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
CNE @ Verne global DC
|
Zadnje izmijenjeno od: Perestrojka. 20.02.2015. u 12:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
CNE @ Verne global DC
|
Znaci savrseno se uklapa u koncept moda, odgovara na svaki gpu, vrm blok je takodjer univerzalan, a ostatak kartice ( VRAM i PCB ) ce se hladiti preko gornjeg venta sa radijatora. Dok se o CPU bloku pak nema sta previse govoriti, koristi se dizajn i princip koji je postao neki standard kod proizvodjaca blokova. Uz to EKw mi je nekako odbojan postao s godinama ( vjerovatno jer se ekipa tolko lozi na njega i masom buildovi izgledaju sablonizirano sa njihovim blokovima ![]() ![]() -------- Monsoon spojnice na CPU bloku ![]() Monsoon spojnice na GPU bloku ![]() Morao sam nabit cijev ( Alphacool 10/13 Black UV ), da vidim kak ce to izgledat ![]() ![]() + Update sa EKw-a da je poslan paket ( CoolStream PE 360, RES X2 - 100 Basic, XTOP DDC - Acetal (Original CSQ) ) za Kroejsu ![]() Citiraj:
![]() ![]() Update: Izgleda da se malo tracking sjebao, pred 20tak min stigao paket iz AquaTuning.de ![]() ![]() ![]() ![]() Phobya Nano Grease ![]() Phobya 2 component thermal glue / grease ![]() AlphaCool Jezici za VRAM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------- Malo o blokovima: Koriste isti dizajn baze, voda kroz CPU inlet dere od sredine prema rubovima, dok kroz GPU prolazi poprecno s jedne strane na drugu. ![]() IMO, ovaj GPU blok je najbolje sto se na trzistu univerzalnih GPU blokova moze naci, posto postoji dodatan VRM blok, koji se moze modificirati prema zelji korisnika ( nisam ga uzeo jer cekam novi gpu, pa da se ne bacam bezveze u trosak ) Znaci savrseno se uklapa u koncept moda, odgovara na svaki gpu, vrm blok je takodjer univerzalan, a ostatak kartice ( VRAM i PCB ) ce se hladiti preko gornjeg venta sa radijatora. Dok se o CPU bloku pak nema sta previse govoriti, koristi se dizajn i princip koji je postao neki standard kod proizvodjaca blokova. Uz to EKw mi je nekako odbojan postao s godinama ( vjerovatno jer se ekipa tolko lozi na njega i masom buildovi izgledaju sablonizirano sa njihovim blokovima ![]() ![]() -------- Monsoon spojnice na CPU bloku ![]() Monsoon spojnice na GPU bloku ![]() Morao sam nabit cijev ( Alphacool 10/13 Black UV ), da vidim kak ce to izgledat ![]() ![]() + Update sa EKw-a da je poslan paket ( CoolStream PE 360, RES X2 - 100 Basic, XTOP DDC - Acetal (Original CSQ) ) za Kroejsu ![]() Zadnje izmijenjeno od: Perestrojka. 20.02.2015. u 15:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
i sad, obzirom da zima pomalo ide kraju, konacni cilj je imat funkcionalna 4 gb vram-a na 970 nvidiji? to oce ti pirkat/grgoljat na +/- 5-6C gore dole je manje bitno, priznaj! ![]()
![]() |
#43 |
CNE @ Verne global DC
|
Update: Zavrsavaju se pripreme za paint job, pa usput kombiniram pozicije komponenata, gledam mogucnosti montaze i sl ![]() ![]() Nek slike pricaju ostatak: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sjecate se onog kejsa sa pocetka, koji je stajao sastrane na stolu ? Eh ispostavilo se da ima mbo tray koji se da izvadit ![]() ![]() ![]() Takodjer iskoristit ce se i postojece rupe za montazu nekih komponenata, tipa radijatora i napajanja... ![]() ![]() ![]() Tu cu ubacit sistem zakacki, da se ne limitiram sa trajnim montiranjem necega, pa kasnije skidam sve svete sa neba ako ce bit potrebe za demontazom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
S radijatorom barataj jako jako pažljivo da ne poguliš boju. Jedan malo jači potez po aluminiju kućišta i ode boja. ![]() Prvi put vidim ove uvodnice, iako mi se vizualno ne sviđaju. Koja je posebnost kod njih da su "najbolje"? ![]()
![]() |
#45 |
CNE @ Verne global DC
|
Naucil sam to na tezi nacin pred par sati ![]() ![]() Pa mislim da nema "najboljih" stvari, tj. nebi ih svrstavao u naj naj, ali (IMO) imaju dobar pristup montazi ( kljucic ). + Monsoon sponzorira projekat s 10 komada uvodnica ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
EK pravi sve ružnije blokove/topove. Jebali ih ovi krugovi ![]() Inače, mogli bi se ovako neki kvalitetniji modovi poput ovoga fićurat na stranici/fejsu od PCE. Vjerujem da bi bilo još više sponzora i svega.
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 24.02.2015. u 19:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Avocado
|
A to je sve subjektivno, meni su nako, nit vrit nit mimo, na ovom mobo bloku su mi super, al na grafi jaooo ![]() Gorbachove, jel će ti poslat koju kutnu uvodnicu pa da i to "uživo" vidimo? ![]()
![]() |
#54 |
CNE @ Verne global DC
|
@ Destro - Slike stavim kasnije, nije da se hvalim ![]() ![]() ![]() ![]() @ Xulos, Pupo - Masina ubija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Avocado
|
Originali su odlični, problem je jedino onima koji nisu baš vješti i ne mogu ravno rezati, onda znaju puknuti i bez zaštite se s tim nije za igrati. Izgleda da si dovoljno spretan ![]()
![]() |
#56 |
CNE @ Verne global DC
|
Ajmo na lagani update workloga ![]() Dan se cinio ko dealan za rijesit grafu, bacih se prvo na sredjivanje coolinga VRM-a i kriticnih komponenata. ![]() Dostavljac me iznenadio taman prilikom stavljanja zadnjeg heatsinka na VRM kontroler, pa sam se bacio na dremeliranje. Valjalo je i odrezat visak sa poklopca za optiku. ![]() Nije perfect fit, ali meni dovoljno, ovaj dio je gotov i ceka epoxy / busenje rupa. ![]() ![]() ![]() MBO tray je imao istu sudbinu: "pod noz" ![]() ![]() ![]() ![]() Bocna stranica od Chiefteca ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rezanje rupa za radijator, IO bracketa i jos nekih sitnica - tokom narednih dana. Stay tuned ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
CNE @ Verne global DC
|
![]() Citiraj:
![]() Radilo se malo i tokom popodneva, treba ipak iskoristiti alat i vrijeme u dobre svrhe ![]() Nosaci / drzaci za radijator panel su izrezani iz starog PSU case-a. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ovak bi se to trebalo montirat ( takav je barem plan, no lako se sve promjeni u toku izrade ) ![]() ![]() ![]() Volim iskoristit stvari maksimalno, pa sam i skinuo dio honeycomba koji cu koristiti negdje u projektu, dvoumim se izmedju pozicioniranja negdje kod pumpe, ili kod gornjeg dijela gdje dolaze nosaci za radijator panel. ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Perestrojka. 13.03.2015. u 19:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
CNE @ Verne global DC
|
Novi dan, novi worklog update ![]() Na red je doslo rezanje IO bracketa s Chiefteca ( pain in the ass #1 ) i rupe na Powermac case-u za nj. ( pain in the ass #2 ) Nek slike pricaju za sebe: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() IO bracket odvojen ![]() ![]() ![]() 3 put mjeri, pa jos jednom; onda rezi ![]() ![]() Grubi dio je gotov! ![]() ![]() ![]() Na ovoj random fotki se moze vidjet prava moc Dremela, obratite pozornost na blizinu rupe s obzirom na rez. To je valjda 0.5mm razmaka od reza do ruba rupe, a materijal i dalje stoji bez deformacije ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|