|
![]() |
#1 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
BIOS library
Pozdrav, zanima me da li postoji kakva stranica gdje ima velika kolekcija BIOSa za svakakve tipove matičnih znači i stolnih i laptop-a. Malo sam srčo i nisam mogao ništa nać. Pa ako netko zna kakvu stranicu nek šibne link tnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
tesko, jer je to tisuce i tisuce BIOS-a, plus racunaj da jako puno maticnih (sto PC, sto laptopa) ima po 3-5-10 verzija pojedinog BIOS-a. nelosa ideja, ali opet, gotovo svaki proizvodac ih drzi na svoj siteu. ista stvar je za drivere, sluzbene drivere (ali isto i sluzbeni BIOS) ces naci na stranicama proizvodaca i prakticki nigdje drugdje. jer je to prevelika kolicina.....
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Šta se tiče drivera nekoć davno sam znao dosta toga naći na starom www.driverguide.com i tamo je znao ponekad izletit koji bios ako se ne varam.. Za što točno tražiš bios? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Imaš ovdje dosta toga, ali uglavnom novijih stvari, mada kako ti je već rečeno, nema jednostavnijeg nego otvorit site proizvođača i skinut odatle sve šta ti treba za željeni model.
![]() |
![]() |
#5 |
1
|
Aha, tnx na linkovima i info. Ma srčao sam već net, i nisam nigdje mogao pronać bios za laptop IBM ThinkCentre M51 8104CTO. Pronašo sam sad na sajtu ovom driversguide (btw tnx na tom još jednom), al sad sam u dilemi koji od ova dva i šta mu ovo CTO znači jel mogu onda ić neki od ovih dva i koji. http://download.driverguide.com/driv.../d1416154.html ili http://download.driverguide.com/driv.../d1415918.html jedan ima A na kraju drugi USA, pa ne znam jel to lang. ili neš drugo. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 11.02.2015. u 11:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Možda ipak da probaš sa službenim ![]() http://support.lenovo.com/en/downloads/ds013658 Jedino nisam siher da li je to zadnji dostupni. EDIT: izgleda da je zadnji po ovome: http://support.lenovo.com/us/en/prod...centre-a51?c=1 Tu su ti i otali driveri za taj model. Primjeti da je A51.../M51... 8104 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
1
|
To sam i ja vidio, ali ovo je za XP na njemu su Win 7 32bitni ne znam oće to predstavljat problem, jel baš mora bit XP instaliran kod flešanja ? P.S Sa ovog www.driverguide.com nemožeš skidat moraš platit ili skinut neki .exe za instalirat koji su mi uvijek sumnjivi tako da taj sajt otpada. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 11.02.2015. u 14:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ma možeš skidat sa driverguidea bez problema. U biti, ja sam se na taj web registrirao pred valjda 10 godina i nikakav exe nemoraš vuć. Doduše, već jako dugo nisam ništa tamo koristio pa je i moguće da su se u*ebali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() ali ajd onda malo samo okreni pricu, onako, logicki. tko izdaje (u 99.9%) slucajeva BIOS, u ovom slucaju za Lenovo? Kraš? Asus? ne, logicno - Lenovo. e sad ide ovaj drugi dio logike. ako je Lenovo izdao BIOS koji nades na sluzbenim stranicama i posljednji je, te uz to podrzava samo odredeni OS za flashanje iz samog OS-a, kako ocekujes da ces naci neku drugu verziju koja npr "dopusta" flashanje iz W7 ili W8 ili W10, da ne kazem nekog non-WIN OS-a? uglavnom, da ne pilim bezveze jer pilim. sto rece covjek iznad, uvijek postoji DOS. ali ja moram pitati glavno pitanje - zasto flash uopce? ima neki razlog?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
1