|
![]() |
#1951 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
zašto 2 ms odaziv? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1952 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Pa do sad sam vozio 2ms šta ja znam... ma da razliku između 2 i 5 neću ni skužit ne znam zaš sam naveo to... može i 5 onda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1953 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
2ms, 5ms, to su samo izmisljene brojke na papiru. Performance rating nekakav koji je najcesce netocan. Trazi si monitor sa pristojnim odzivom po testovima i to je to. Za takvu primjenu ja bih zaboravio na TN shitove i uzeo nekakav OK IPS. Za povremeno igranje je dobar gotovo svaki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1954 |
1
|
Pa zato sam pitao tu ako imate kakav za preporučit u rangu max 1300kn(bilo bi dobro manje). Ovaj monitor sa linka šta sam stavio mi je nekako prvi zapeo za oko ne znam...dosad sam imao Samsung i zadovoljan sam stvarno nemam neke zamjerke, pa sam ciljao opet na Samsung. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1956 |
1
|
Zašto baš taj mislim po čemu je on poseban u usporedbi sa Samsungom opčenito itd. malo info. ako može. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1957 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
@Thermaltake: Samsung monitore bi zaobišao zbog 24 mjeseca jamstva, za neku cifru od 1000-1300 se da naći boljih modela. Ono što se meni čini kao mogući best buy trenutno je ovo: http://www.centro.hr/detalji_proizvo...C39355796.aspx 24", IPS, DVI, HDMI, podesiv stalak i 3 godine jamstva, drugim riječima kompletan monitor, a to se rijetko viđa. Sve to za malo iznad 1300 kn. Kakav je u praksi ne znam ali na papiru izgleda jako dobro. Da sad kupujem monitor, to bi bio izbor broj 1. Ako tražiš nešto još malo jeftinije, iz prve ruke mogu preporučiti ovaj pošto ga imam par mjeseci: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lg+23mp65 Nije 24" nego 23" i nema podesiv stalak, ali je zato IPS, ima odličnu sliku i predobar dizajn sa uskim rubovima. Pa sad ti vidi što ti je bitno kod monitora i koliko para možeš dati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1958 |
1
|
Acer i LG mi nikad nisu bile neke marke iskreno imam neku sumnju u njih bez obzira šta daju trogodišnje jamstvo, a i dizajn od oba mi je bezveze ne znam.... Dok sam za dell čuo od više njih da to uzimaju samo profići pa me zanima malo više o njima pošto je kolega gore baš onaj model preporučio btw još sam malo i prosrčo i vidio par drugih dellovih za 200njak kn više pa ono nemora značit ako je i skuplji da je i bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1960 |
1
|
Frend kupio prije cca 2god LGov LED monitor probija svijetlost na donjoj strani, plastika izvitoperena pa mi je skroz pao u očima. Uglavnom dizajn od ovih gore LG i acera su mi bezveze, a zašto ekipa tolko hvali Dell po čemu je on tako poseban ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1961 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Dell je kao neki najbolji omjer uloženog i dobivenog. UltraSharp modeli su i kalibrirani uz to što su jeftini, pa ih vole wannabe fotografi i dizajneri ![]() HP Z serija je klasa iznad. Imaš TFTCentral ako te zanimaju paneli, ali koji god da IPS monitor uzmeš, danas je isto. Sve je LG unutra, i više manje biraš onaj koji ti se sviđa.
![]() |
#1962 |
1
|
wannabe ![]() Čekirat ću sutra malo sajt pa vidit, tnx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1963 |
The mighty pirate
|
Ne znam kak drugo nazvati tu klasu. Koliko sam vidio, Dell koristije starije verzije panela, pa tako uspijeva imati nižu cijenu. Onaj kome kvalitetan monitor nosi novce, neće Dell ni pogledati. Ide na EIZO, HP DreamColor i sl. Za nas obične smrtnike, Dell nudi najviše (iako je moj krepao nakon 8 mjeseci) ![]()
![]() |
#1964 | |
|
Citiraj:
HP Dream Color Z24x
![]() |
![]() |
#1965 |
1
|
Sad si mi ga srušio u očima kad si napiso krepo za 8 mjeseci wtf.... jesi ga popravio na kraju mislim garancija mu je vrijedila jel ? Razmišljam si jel mi ima uopće kakve razlike preć sa 22inča na 24, nekako mi premala promjena možda da ipak 26inča uzmem, ali kolko vidim da baš 26 inčnih i nema, nego 27... Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 11.02.2015. u 09:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1966 |
The mighty pirate
|
Garancija je 3 godine što je super. Reklamacija je trajala oko 3 tjedna, jer nije bilo dijelova, a nit novog monitora, pa se čekalo da ga izmisle ![]() Bih li opet kupio Dell nakon ovog...vjerojatno ne. U2913 je inače u pitanju. Nemam neke pritužbe na njega, osim touch tipki i kilave Dell izrade (razmazio me HP). Da postoji HP u toj dijagonali, uzeo bih ga. Prvi adekvatni HP model je bio 1000 kn skuplji. Ovako je izbor bio između LG-a s odvratnim glossy kućištem i ovog Della. Kalibracija je presudila. Usput, ovo nije loš monitor https://www.uzishop.hr/monitori/3035...lay-e241i.html Burazu sam ga preporučio i nema dosad nikakvih kritika.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 11.02.2015. u 10:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1967 |
1
|
Aha. A ti HP Elite su kao isto neki fensi za wannab-e il ? ![]() btw kažem ne znam jel mi je kakva razlika sa 22inča prelazit na 24 ili da mrvicu veći uzmem rađe ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1969 |
1
|
Vidim nema hdmi izlaz, a to bi htio. Ovaj ima dvi, vga, displayport i usb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1971 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Pod pretpostavkom da nećeš mijenjat monitor tako brzo, preporučam rastegnut novaca koliko god treba da imaš na kraju pravu stvar. Ja sam ima 3 godine uzeo HP ZR24w za 3200 kn, na njemu nisan zaradio ni kune jer ga ne koristim u profi svrhe, samo uobičajne kućne aktivnosti i ne žalim nit lipe. Poanta? Ne štedi na monitoriu, radije ostani na 22" nego da uzmeš bilo kakav monitor, ali samo da je 24" jer od tokavog upgrade nemaš ništa ![]() "Mrvicu veći" ti nema smisla nit gledat, jer ako ćeš veću korisnu površinu, odnosno rezoluciju veću od FHD kakvu nude 24" modeli, onda ti treba minimalno 3500-4000 kn. Tako da uzmi 24", sigurno ćeš osjetit razliku u odnosu na 22" koliko god se ta 2" činila mala ![]()
![]() |
![]() |
#1972 |
The mighty pirate
|
![]() |
#1973 | ||
1
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1974 |
The mighty pirate
|
![]() |
#1975 |
1
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1976 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#1977 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Načelno sam se odlučio Dell U2414H, ali mi je, prelistavajući ovu temu, upao u oko i U2415. Sad sam u dilemi. 75€ doplate nije malo, pa me zanima je li netko uspoređivao ova dva i vrijedi li još izdovojiti tih extra 75€ za U2415? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1978 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2015
|
Ovisi za što bi ga koristio. Iz prve ruke ti mogu reći da je U2415 savršeni monitor (za sve osim gaminga i gledanja filmova odnosno serija). Igre su i dalje najbolje na 1080p monitorima. Ako ti je svaki detalj bitan, onda U2415 nije monitor koji tražiš. Kod filmova i serija ćeš iznad i ispod slike imati crnu traku zato jer se uglavnom rade za prikaz na 16:9 ekranima. Ako te to smeta, valjalo bi zaobići ovaj monitor. Meni osobno nijedno od toga ne predstavlja problem i prezadovoljan sam monitorom. Nekima bi takve stvare znatno umanjile ugodnost pri korištenju, pa sam zato i stavio ono u zagradu gore. Ako je monitor namijenjen samo za surfanje i slične razbibrige, rekao bih da se tih 75€ ne isplati, no ako je primarno namijenjen za stvari poput programiranja ili intenzivnog korištenja programa poput Worda i Excela (6+ h dnevno), mislim da se isplati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1979 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Hvala na vrlo konkrentom odogovoru. Koristio bih ga sve od navedenog. Sad imam 4:3, pa mi crna traka kod filmova nije neki problem. Uglavnom, bacio si me još dublje u dilemu i razmišljanje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1980 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2015
|
Pošto ti crna traka kod filmova ne smeta, ja bih to onda sveo na sljedeće tri opcije:
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|