|
![]() |
#1 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Zvučna kartica C Media 8738 pucketanje
Vozdra! Uzeo najjeftinije jer ne treba bolje. Liku prdnula integrirana i ja naručio,metnuo,instalirao najprije s CD-a koji je došao s njom,pa s još nekoliko lokacija al đaba. Svaka instalacija prođe al zvuka nema tj. ima samo pucketanje. Pokrenem li neku pjesmu,svaka stane nakon par sekundi (gledam timer u playeru) i ništa osim pucketanja ne čujem. Ona je kao 6 kanala a ja kopčam 2.1 zvučnike s jednim 3.5 mm u zeleni izlaz s nje. Isto je i kad bodem u bilo koji drugi... Koji joj je belaj? Da nije neka postavka negdje ili šta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Jeste li instalirali nove windowse ili si stavio karticu u postojece? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Napravi ovako: 1 - ugasi i izvadi novu 2 - pali i deinstaliraj drajvere od obje, probaj sa driver cleaner - om 3 - reboot i u Biosu ugasi onboard 4 - gasi i ubaci novu 5 - install drajvera za novu, probaj naći zadnju verziju |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
fx
|
moguce i da kartica ne radi.. dogadalo se, probaj u nekom drugom kompu, ako je isto, reklamiraj. ne trebas nista posebno izvoditi ako imas sedmicu jer ja imam u dva kompa onboard i dodatnu karticu i rade bez problema obje. naravno, obzirom da onboard ne radi u tvom slucaju onda disable u biosu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
AMD Hammer
|
To sam prakticki i napravio. Deinstalirao sam onboard u startu,ugasio,upalio i u biosu desableao onboard. Kasnije upiknuo novu i instalirao s pripadajuceg cd-a i drivere i aplikacije. Ima nekih spdif ili kako se zovu,postavki,ima jos i 5.1 postavki,ne sjecam se tocno jer nisam sad doma.... Sad sam cak i misljenja i da onboard radi jer svira al se nista ne cuje a lik je reko da su mu crkli zvucnici i da odtad nema zvuka... Onboard se ponasa normalno al ne daje zvuk. Bas cu sutra stavit drugi hard i mlatnut windowse za probu bas sam znatizeljan.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
AMD Hammer
|
Update: Stavio drugi hard,enableao onboard zvuk i instalirao windowse. Sve se instaliralo i pjesma vozi a pod playback devices tiska na digital out a speakers su zatamnjeni i pise da nije ukopcano nista i ne da ih upogonit. Onda disable onboard zvuka,montiranje nove i opet windowsi i opet ćorak. Stavim dtivere i opet puca. Luda kuća..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
fx
|
mozda moras pod playback devices izabrati default zvucnu, tj. novu cmedia, btw neke kartice imaju detekciju da li su spojeni zvucnici i nece ti raditi dok ne spojis zvucnike, takoder ako su windowsi instalirali drivere automatski, ti driveri nemaju detekciju zvucnika i onda nemas zvuka zbog toga, za onboard ako nije realtek zvucna skidaj drivere od modela ploce, a realtekove sa www.realtek.com.tw |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
AMD Hammer
|
Sve sam probao sto se je moglo. Narucio sam liku usb zvuk i amen. Hvala svima na savjetima. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|