|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
Bios mi prepoznaje krivo model laptopa
Pokusao sam instalirati linux na msata ssd koji je bio na laptopu (prvotna namjena mu je bila kesiranje hdda dok nisam ugradio jos jedan ssd), na drugom ssdu je bio windows 7. Prije toga sam moramo razbiti RAID. Nakon instalacije linux nije bootao te mi je zakljucan bio bios - nisam mogao uci (neki problemi s linuxom i Intel Rapid start tehnologijom). Da bih otkljucao bios cinilo mi se najlakse samo flashat bios i izgasit IRST dok ne instaliram linux ponovno i onda ga ukljuciti nakon instalacije. Flash je prosao u redu, bar mi se tako cinilo dok nisam ponovno probao upaliti racunalo. Nista. Ne reagira na paljenje na power button, odnosno niti ekran se ne pali, samo botun zasvijetli. Uspijem ga svaki put upaliti drzeci FN+R prije stiskanja botuna za paljenje. Windowsi onda rade uredno do iduceg paljenja. Koliko sam shvatio, BIOS mi prepoznaje komp kao u310 umjesto u410 (ista verzija biosa se instalira i za jedan i za drugi model). Razlika izmedju ta dva laptopa je sto u310 ima npr. samo jedan memorijski slot, moj ima dva itd. Osim problema s paljenjem, ne mogu niti aktivirat windowse, instalirat sve drivere i sl. Sto da radim? Ne postoji novija verzija biosa, istu mi ne da ponovno flashat? Zadnje izmijenjeno od: Jeajea. 08.02.2015. u 11:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
fx
Datum registracije: Sep 2007
|
ima svaki flash nacin da forsiras flashanje, ne mogu ti direktno pomoc, koji je to bios tj. flash program, znaci ako je npr bubam bezveze, ami onda googlaj ami force flash update |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|