|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Stvar je u tome da se ne slazem u nekoliko stvari s njegovim misljenjem, pa odmah ispada da se svadjam ili prepucavam. Ne znam kako da drugacije izrazim svoje kontra misljenje i argumente, da to ne djeluje tako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Rekoh da sam se izrazio preoštro ![]() Tu smo za raspravu / iznošenje stavova / mišljenja / savjete ... Moj stav je isti / slični kao od kolege D/G. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Premium
|
S tobom se ne isplati prepucavat, jer odmah izbrises te postove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Moderator
|
Mora da si me zamjeno sa nekim drugim, ne sjećam se kad sam zadnji put brisao / dijelio kartone ![]() Ajmo se vratiti na temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
|
Ajmo... Moja je preporuka u situaciji kad je potreban jaki signal (tj da "nosi" sto dalje) nabaviti sto je moguce jaci USB adapter, jer brige oko dobave potrebne (po standardu prekomjerne) snage za USB adapter - NEMA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Svašta se ovdje može pročitati. Ajde da pričate o lažnom Mikrotik, ili ne znam, Ubiquiti uređaju. Ali neka generička tajvanska firma koja štampa uređaje sa Realtekovim čipovima koji su isti takvi ionako posvuda... tja. Ne vidim ništa novoga u tome, ništa to nije "bolje" od ostatka osim što su uspjeli uvjeriti ljude da su nešto ekstra. Da se 100x napiše ne bi bilo koristi - đaba sva ta imaginarna snaga u kinesko/tajvanskim maštovitim specifikacijama, jedino što čini bitnu razliku je antena. Signal je dvosmjeran, jel se tko toga sjeća? Velika izlazna snaga radio čipa ne znači bolji prijem. Pojačanje dobivenog signala u samom radiju povećava šum, što znači loš rezultat. Vjerojatno bi mu ovakvo nešto bilo praktično da se stavi na krov kamiona dok stoji http://protis.hr/products/details/tp...onnector/59011 , šteta što nema odmah i radio čip unutra. Usmjerena bi bila bolja, ali u idealnim uvjetima. Ionako ne može točno znati gdje su stavljeni lokalni access pointovi i zajebavati se se sa usmjeravanjem svaki put, i ako su u unutrašnjosti benzinskih postaja on vani lovi tko zna kakve refleksije edit: http://www.qsl.net/yu1aw/Misc/Vaznos...%20Wi%20FI.pdf - sve objašnjeno Zadnje izmijenjeno od: Dac. 08.02.2015. u 11:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
|
Citiraj:
A to sa deklariranom snagom i zavaravanje netocnim/laznim specifikacijama znam da postoji odavno. To je marketinski dio brige za proizvod i ima velikog uspjeha. Laika to moze lako zavarati, isto kao i deklariranje nekih malenih plasticnih zvucnika na 100W. Uvjeriti kupca kako kupuje 100W snazne zvucnike je puno cesca i veca prevara, a cak nije lazna. Samo je zatajena frekvencija na kojoj je postignuta ta snaga i koliko mikro sekundi ce ju plastikaner izdrzat prije nego ispusti dusu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Dac dobar link na dnu od starog poznanika radioamatera koji je još davnih godina radio antene i sustave za mikrovalne veze..a i sam sam po njegovim nacrtima radio neke antene i pojačala ![]() ![]() pozz...ex 9a2iy |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Oct 2012
|
Dosta je još ovdje nejasnih detalja za mene, ali ajde, osnove kolko-tolko kužim. Uzeo sam ovu direkcijsku da je probam sa mojim adapterom (TL-WN7200ND), i sad jedino što me muči je da ne kužim baš kako isijava ![]() Nekako logično bi bilo da je logo okrenut prema meni, a poleđina da je "aktivni dio". Može me netko (preko slike u attachmentu) prosvijetliti kako da ju zapravo usmjerim prema routeru/ap-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
|
Ta vrsta antene ima aktivni dio i metalni reflektor koji može biti lim ili mrežica. Aktivni može biti dipol ili više dipola ili kvad a ovisno o veličini možda i dupli. Pošto je nisam imao u rukama neznam sa koje je strane aktivni dio ali zrači na tu stranu ... dakle smjer je Z samo vidi ako možeš gdje je aktivni ili reflektorski dio antene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
I nisi se bas nesto usrecio s tom antenom.. https://hackthistutorials.wordpress....panel-antenna/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovako ako je upoređivano u stambenom prostoru gdje refleksije donose većinu signala to testiranje nije relevantno (više puta se dobije bolji signal sa omnicom nego usmjerenom ant.) iako gledajući prema konektoru vidim da je ova panel antena dosta mala i da se slično usmjerenje/pojačanje dobije sa reflektorom od limenke pive (sam svoj majstor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2012
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2015
|
Pozdrav. ![]() Dakle, cimerica i ja se korisimo susjedovim wifijem. Čovjek nam je dao šifru, sve 5. Međutim, ja u sobi na računalu nemam signal, a ako imam, veza učestalo puca. Rekla bih da je do adaptera. Moje pitanje je koji adapter da ja uzmem? Između mog računala i routera je deka i dva zida ako se ne varam. I trebam li znati marku routera prilikom kupnje adaptera? Hvala unaprijed . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Moderator
|
U toj situaciji je bolje da uzmete repeter, npr. TL-WR743ND, podesiš ga u Universal Repeter mode rada, trošak podijelite i nije puno krznenih životinjica, promijeniš mu ip adresu da bude u istom nizu kao gl. router, pozicioniraš ga tako da šta bolje lovi gl. router a onda lako komp / lap uhvati njegov signal. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|