|
![]() |
#13651 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ljudi voze polako jer ih zanosi jer imaju prednje zimske, a zadnje ljetne... Ili sve ljetne. Ili stare zimske. Ili ne znaju vozit. Kažem jer ja cijeli dan vozim normalno od neociscenih do ociscenih cesta veoma pristojnim brzinama uz svu sigurnost i sad mrvicu sa poznanikom koji cistim zelenim valom ide 30km/h, svako polukruzno mu baci guzicu, a u zavoju se boji dirat pedale a kamoli kocit jer su mu prednje zimske, a zadnje ljetne. Pa reko daj odi pješke rađe... I taxi je jeftin. Ak već imaš takve gume il auto onda se ak baš moraš vozit ne ide na ceste dok su u ovakvom stanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13652 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja sam danas išao pješke na posao, po mene je s posla došao frend. Pošto radim popodne a nemam gdje parkirati gdje je natkriveno, nisam ni išao autom. Snijeg na cesti me ne brine, imam zimske gume no brine me kad mi vruć auto zapad snijeg i kada mi se sve smrzne ( vrata, preklopni retrovizori, brisači i sl.) To može biti gadno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13653 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() nije stvar u tome da on meni "da" prostora, nego da mi ga ne uzima ![]() kuzis, pogotovo kada budala u autobusu meni ide u susret, on treba zaobic par ljudi koji idu njegovom stranom ceste i po tom relativno ociscenom dijelu ceste (jer je plocnik skroz pod snijegom). i gledam, on njih zaobilazi i ide meni na pol auta, jer se tako vec namjestio ![]() razumijem ja da pojedine zavoje ti jednostavno moras zasjeci da bi povukao prikolicu ili jednostavno duzinu vozila, ali se ne radi o tome nego o jednostavno kretenima za volanom. da mu je naisao jednako veliko vozilo, njih dvojica se mimoilaze bez veceg problema..... kamoli osobno vozilo i ne velik kamion ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13655 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
a jarka ko da i nema.. I tako dok bus ide.. treba mu se maknut pošto poto. (opet velim.. normalnim šoferima, ima i ovih manje normalnih ili se jednstavno boje takve slike) I onda kad ti kao vozač "šoferčina" moraš da biraš, malo izgurat ovog ili se prevrnut, šta bi vi birali? Jer sam auto, ako ga uhvati bankina, jednostavnije se vrati, nego li bus |
![]() |
![]() |
![]() |
#13656 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Neki imaju psihu, neki boje promašiti željno skretanje na zelenom valu, neki nemaju jednostavno novce za bolje gume. Možda početnici voze prvi put na snijegu. Voze tuđi auto , od roditelja itd... Sam zn aš da nije isto voziti suho/mokro u odnosu na snijeg. ![]() Na cesti imaš dvije trake, lijeva traka nije potpuno očićena tj. pola ,a desna kolona. (barem kod mene u Dubravi) Onda znaš da nije promet normalan. Ja imam strpljenja, ranije krećem , palim EnterZg stanicu i ispijam kavu termo-šalici Starbuck. Uopće ne želim živcirati. ![]() Danas ljudi kukaju da ralice ne čiste snijeg a nikada ne primaju lopete u ruke. A neki dozivaju Bandića da pojede snijeg. Stvarno ne pristojno i neukusna šala.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13657 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
stvarno zadnja vuca nije ni za qurac, zena je snimila neuspjesan pokusaj penjanja uz dvorište, a jedva iz garaže izašao ![]() https://www.youtube.com/watch?v=xkhS...ature=youtu.be |
![]() |
![]() |
![]() |
#13658 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Cistina iza Ine kod Velesajma je odlicna za divljanje. Vec je bila fino izrovarena kad sam doso, WRX STi sparkan sa strane.. http://www.pohrani.com/f/2H/4C/uA1An...0206223447.jpg Zbog ovog ce mi otic kuplung kao i zbog bezbroj startova po snijegu ko budala. Jedino sad mogu sve ostavit u prasini na semaforima, skoro sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13659 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja isto tako uživam (ako mi se ne žuri, a to je rijetko) i guštam u trenucima izoliranosti i miru (ne javljam se ni na mob u vožnji) uz glazbu. Gdje god sam danas bio nije bilo problema ako imaš adekvatnu opremu... Popeo se na Arenu po još tada neočišćenoj rampi bez proklizavanja. Prije koji tjedan za vrijeme najveće mećave usred noći sam išao preko Laza iz Marije Bistrice u Zagreb i isto nikakvih problema... A cesta čisti utaban/neutaban snijeg uz pristojne nizbrdice i uzbrdice. ![]() Nije ni moja vozilica koju vozim 90% vremena daleko od Yuga... Ima samo ABS i ovjes sa 340k km pod kotačima. ![]() Ali kad se štedi na tome da se kupe samo prednje zimske gume, iza se ostave ljetne, a ima se za iPhone šesticu... To mi ne ide u glavu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13660 |
Premium
|
Iza ostavit ljetne gume je suludo, narocito u nekom autu kaj ima laksi straznji kraj. Na svakoj neravnini straznji kraj divlja. Jbt cak se i slabije zimske iza rade probleme i cak bi ih rade ima naprijed a dobre ize.. Te ralice sa tankom za soder, sol nije tesko prevrnut jer ih pretpaju. Ja se svaki put bojim da ce se nas lokani Unimog preokrenut kak ga natrpaju, sve mu ispada van sa strane i njise se ko brod. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 06.02.2015. u 23:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13661 |
Extrema Thule
|
@IcyTexx Isto mi ne ide u glavu da koriste javni prijevoz, a nema za kartu. A ono FAIL ima Iphone šesticu. #švercanje Puno faktora ima, neiskustvo, ne poznaje svoj auto do same granice (kao što i Magarac spomenuo stražnji kraj ) i ostalo sve znaš ![]() Odvrni do daske radio i uživaj ![]() Krenuo prema Sljeme i zatvoreno.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13662 |
Premium
|
Novi Swiftać, iza je lagan ko perce i leti guzicom na onim svojim 175 gumicama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13663 |
Premium
|
I stari vjeruj mi. Moj je bio ko da ima 4x4.. Kad je bio nov i utegnut bio je jako zabavan auto za vozit bez obzira na sto i sitno ks. Dize unutarnji straznji kotac u ostrim zavojima i 4x4 proklizavanja. Svi ti mali auti kaj imaju kotace prakticki na krajevima karoserija i relativnu sirinu su zabavni za vozit, osim ak ih ne zaseru sa neki pekmez mjenjacem, volanom i sl.. ko Koreanci ili Audi na primjer.. Govore cijeli tjedan da bu Sljemenska cesta zatvorena danas i sutra.. Novi SX4 je gadan al ima jos malo bolji AWD, software i jeben diesel uz ustalo.. Xenon i brdo opreme. Od svih tih malih crossovera je najvozackiji auto ali udobnost zato nije na razini.. Uskoro dolazi nova Vitara, isto gadna ko cucak al to bu zvijer od auta jer ce bit manji i laksi od SXa sa istim pogonom i motorom. Ja trenutno imam ASX ko prvi izbor zato jer je tenk i 100% japanac. Robusniji je od bilo cega takvog, imam taman motor 115ks/300Nm i ne kosta ko Ford Kuga ili sl. da ti mrak padne na oci. Njima isto dolazi novi i taman onda cu ic gledat stari max opremljen AWD sa jebackim popustom. https://www.youtube.com/watch?v=QzbiAFDq7iM#t=18 Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 07.02.2015. u 00:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13664 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13665 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Znam da nije ono na što asocira, al na prvu... ![]() I btw, spominjao sam 200 ks manje, ostane ti još cijelo krdo. ![]()
![]() |
![]() |
#13666 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
yebeš sve ove sa fwd rwd,kad malo zapadne ili tak nešto,jad i bijeda,kad budem velik..ok,jesam velik,kad budem imao para,mora biti awd,ne treba biti terenac,al awd treba,pa makar ga trebao 7 dana na godinu ![]()
![]() |
#13667 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Problem je cigančenje sa gumama i opće neznanje/nesposobnost vozača. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13668 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13669 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Jučer sam s Bravom i Ibizom izašao na cestu cca 30-40cm friškog snijega. Auti jednostavno ne mogu dalje od 5-6 metara. Sava Eskimo S3. Nikad više te gume. Nekad su žvakale takav snijeg za doručak.
![]() |
#13670 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
pa nije sve u tome,imam iskustva i dobre gume,stvar je kamo i kuda,moj posao nije kuća-poso-poso-kuća ![]() ja sam na terenu stalno,razni usponi,padovi,mala dvorišta,puno snijega,grabe,pregibi,šudrani putevi itd..a i sam živim na bregu,jedno 300m uspona,zimi stalno zapuhi.. da se izgurat,ne velim ja,ali da je jedan jimny,panda,sx4,bilo bi lakše,makar tih par dana na godinu.
![]() |
#13671 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#13672 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13673 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13674 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
edit. Danas sam vozio po zelenom valu od 10 do 15. Brzo ide i stanje je normalno.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13676 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
ja prednje od pretprosle zime, straznje od 2008-e ili 2009-e. jucer snijega dobrano, vozim se bez pol frke. mozda razlika u godistima proizvodnje?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13677 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13678 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Bok ljudi. Čemu služe gewinde ? Znam okvirno i ne uspijevam dokučiti razliku između njih i običnih tvrđih/kraćih opruga koje su jeftinije ? Nekako sam dojma da ljudi s gewindama to jednom podese i više nikad ne diraju
![]() |
#13680 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Možda ovi s lošim gewindama... Jedne postavke za zimu, druge za ljeto i pičionu po dobroj cesti, treće za ljeto i pičionu po lošoj cesti, četvrte za stazu.... To je neki minimum...
![]() |
|
|