|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
GEIL PC3200 Ultra
Navedene memorije ima u Linksu....na njima koliko znam bi trebali biti Samsungovi TCC5 čipovi.... Ima li možda itko ovu memoriju pa da zna sa sigurnošću koji su čipovi gore i kolika je mogučnost OC-a Hvala!
![]() |
#2 |
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
Po ovom reviewu memorija ide na 6-3-3-2 do 225 6-3-3-2.5 do235 9-4-4-3 do 255 Znači da je ful dobra jer ide do 250,a košta manje od 500kn Samo šta su testirani moduli 2x512(drugi review),a ne 2x256 kao šta su ovi u linku |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Onaj prvi review je iz 2002. godine i to nije ta mema....onaj drugi je iz 2004. i to bi moglo biti to... Problem je u tome što bi gore trebo bit TCC5 (barem se tako na testu ponaša jer nema povećanja brzine takta bez obzira na povećanje napona sa 2,9v na 3,3v) a oni idu na 2,5-3-3-x više od 230MHz (idu na 260+), ali opet moram u obzir uzet da je to testirano na DFI NF2 ploči.... Mislio sam ubost 4x256 Ultre ili 2x512 Ultre-X sa BH5 čipovoma i bp keksom... No to je lutrija jer ako naletim na Ultru sa TCC5 ona bi na NF4 trebala ić bar do 270-280MHz Vidit ću kaj će bit...pozdrav i hvala!
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Kod mene 2*256 Ultre ide stabilno na 2-3-3-6 ide do 215 FSB dalje nisam mogao testirati jer me koči ploča. - Epox 8rda3i. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Jesi probo zavirit kaj je ispod tj. koji su čipovi gore? P.S. Imaš Ultra ili Ultra Platinum Ultra Platinum se pokazala kao jedan običan drek (gore su u najviše slučajeva Moseli, ali na novijim može uletit i UTT CH)
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
obična Ultra Geil. Unutra je teško zavirit jer je onaj heatspread na memoriji težak kao da je od olova. Debeo. A nije me previše ni zanimalo. meni na NF2 ploči i s mobilcem na ovim postavkama iz siga radi dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Re: GEIL PC3200 Ultra
Citiraj:
da ne duljim...280fsb na cl2.5... ![]() samsung TCCx čipovi... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
E ljudi koji sam ja pehist....uzo sam 2x256MB kit Ultre u Linksu i pazi ovo jedan modul je bio mrtav a drugi je išo na 2,9v sve do 310MHz (620MHzDDR) na 3-4-4-7: nuts : Ja lud sutradan otišo na reklamaciju i dali mi drugi kit i pazi sad ovi ne idu preko 275 na 3-4-4-7 .....pa ja ću se ubit!!! ![]() inaće na njoj su rebrandirani čipovi GL3LC32G88TG-35 sa gornje i donje strane (rubovima) imaju po dva para metalnih točkica (ko kaj winbond ima pločice tako ovaj ima po dvije točkice sa lijeve i desne strane) na gornjoj plohi nema nikaj potpuno je ravna...PCB je brainpower ima li itko pojma koji bi to mogli bit čipovi? VedranP kaj ti misliš? evo moduli i čipovi su identični onima kaj ja imam (samo što su moji PC3200) http://www.dzikie.net/index.php?art=2xgeil_550
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Pa jel moguce da i ti BlackMack nemas srece kako i ja s takvim starima?Krenuo si mojim stopama, kupio si tenisice, sad mema ne dela kak treba.Jos ces na kraju imat i tamni DivX ![]() Samo jos ne znam zakaj mi nisi reko da si kupio, trebo sam ja ici s tobom, onda bi radila ok.Sjeti se mobilca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
šta piše točno na naljepnici? jel ima nekakav p/n ili nešto slično? jel sa strane izgleda ovako: ![]() (bitan ti je odnos, tj. razmak između točkica) ako da, onda je samsung. ![]() btw geila rebrandira sve što stavlja na svoje memorije. i povrh toga mi se čini da 'obrade' dodatno sve čipove. tako da na gornjoj strani nema nikakvih, inače standardnih, uzoraka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
@ psf ma vidio sam ja to već i prije ali to su stari moduli i reviewi od prije 3g tako da to nije ono kaj ja imam @ VedranP ovako na modulima ti piše slijedeće GL5123200DC PN0651-SN4000675 što se točkica tiće one su raspoređene ovako od rubova 1,5mm udaljene a međusobni razmak između dvije točke je nešto manji od 2mm....čitav čip je širok 10mm zanima me jel bi mogli radit na 3.xv jer na 2,5-4-4-x idu do 255 a na 3-4-4-x do 270-275 dalje im kao fali napona jer normalno postaju al stanu pri logonu u win ili se logiram ali se ubrzo javi blue screen ponavljam da su moduli koje sam uzeo prve išli do 310MHz na 3-4-4-8 na 2,9v uz gotovo nikakvo zagrijavanje (cca35-40°C)
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
prema tvom opisu: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Evo malo sam bolje pogledao link i slike i mogu reć da je ovo gotovo 100% Hynix D43 http://www.dzikie.net/artykuly/2xgeil_550/big/14.jpg vidi čip->ispod oznaka koje je napisao Geil još stoji reljefno otisnut naziv i kod proizvođaća->hynix
![]() |
#18 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Je i to jos D43 se vidi da pise prema tome tih 275 je plafon tom chipu, steta sto si moro zamjenit onaj TCCD.
![]() |
![]() |
#19 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Probaj to zamijeniti , prodaj mozda neku spiku da ti bas ne pasu sa maticnom ili nesto slicno . budi kreativan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#21 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
A gle onaj je išo ....žao mi je kaj nisam slikao screen pada vidite... P.S. ovaj kit će u prodaju pa ak ima zainteresiranih..... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|