|
![]() |
#961 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Casual Racist
Datum registracije: Jul 2006
|
Ne pada bandwidth nakon 3, već 3.5GB. Onaj CUDA benchmark je dokazano irelevantan jer osim što ga ljudi pogrešno vrte, ne može pristupiti manjem dijelu memorije na GTX970. Koliki je točno bandwidth kod pristupa tom zadnjem 0.5GB komadu nitko ne zna. Ono što je sigurno jest da nije tih 20GB/s što piše u cuda benchu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Odmah vrati i 23 mj. stare komponente koje su ti u kompu jer skupljaju prašinu, a nigdje nije navedeno da za to služe. ![]() Zbog ovakvih ideja i imamo situacija koje se nerijetko opisuju u temi o garancijama na forumu. Kao, dućan/servis/prodavač ne valjaju, ja sam samo htio svoja prava. Koja yebena prava za ispravnu grafu? Pa nije te dućan osakatio, Nvidia je. Kad se već hoćeš bosti, odi rogatu nvidiu posjeti pa da vidimo kako ćeš im reći "Hvala i dovidenja." Ako syebe proizvođač, on snosi troškove i posljedice, ali tek nakon što se etablira tko je koga i zašto. Oprosti mi na direktnosti. Vjerujem da nisi tako radikalno mislio. Treba iskru zaliti vodom, a ne pustiti da se sve zapali. I ja sam vlasnik 970-ke i nije mi svejedno kako će se ova priča završiti. Treba dalje dokazati je li pad performansi uvjetovan isključivo ograničenim pristupom memoriji. ---- Ovi testovi koji se sad povlače, povećanje rezolucije ili pumpanje nekih postavki da bi se zauzelo što više memorije, što nije bilo i sa, primjerice, prastarom 6800LE (Fischer, pooousa) da grafa radi osjetno sporije i slabije u igrama kad se nafrlji AA/AF nego što je to 6800ultra odrađivala? Hoću reći, ak je već 970 malkec osakaćena 980, jasno je da će štucat tu i tamo. Ako je moguće da ne štuca, a namjerno su je osakatili da štuca, onda imamo razloga dizat graju. Ono na čemu se testovi trebaju bazirati, ako već sumnjamo da je stvar u prevelikoj količini memorije za GPU, je isključivo na memoriji, ne na postavkama s AF/AA/SFRJ ili koja se već kratica-krilatica danas koristi. Dakle, napuniti memoriju nezahtjevnim podacima i čitati brzinu ovisno o zauzeću. Testovi koji se mogu naći u raznim online izvorima su nekonzistentni po tom pitanju iako pokazuju u dobrom smjeru.
![]() |
![]() |
#964 | |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ne žalim se previše, grafa je odlična (a i dobio je dosta povoljno) ali su ovime bez veze uprskali cijelu priču. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Najbolja grafa ikad. On topic: ![]() ![]() Ja sam baš zabrio na ove GIF reactionse, ako nekoga smeta samo nek kaže, prestat ću ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
http://www.pcper.com/reviews/Graphic...ations-GTX-970 Nvidia-in odgovr, koji ukratko glasi, da dali smo slucajno lazne specifikacije rivjuerima i evo vec 4 mjeseca smo ih zaboravili ispravit. Isto smo napravili sa 550ti i 660ti i niste znali pa niste ni skuzili da gpu koristi manje memorije i sta vam fali? Pa kaze se: sto neznas, ne boli ![]() Nemogu vjerovat kakve govnarije pisu, nadam se da ce ima past neka gadna tuzba za lazno oglasavanje i da cemo na neki nacin mi koji smo popusili foru o 4gb biti obesteceni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Da je grafa "skroz" ispravna koja bi bila razlika izmedu 980 i 970 da vas ja to pitam. Ja mislim da bi bila manja do 10% i tu su morali nesto smislit kako da ju ogranice. Odgovor od nvidie je jednostavan ako vam smeta uzmite si 980-tku i sutite. Iskreno zalosno je sto nisu napisali 3.5gb imate i cao, tu je razlika, a ne ovaj nacin muljanja i laganja. Ja se ne zalim grafa sve melje i stvarno je jedan od mocnijih hardwara koje sam imao podsjeca me na 4870x2 koja je isto gutala godinama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Tom logikom nek izdaju 970 verziju sa 8gb...od kojih dodatna 4gb nek sa duct tapeom zamotaju gore...jer jbga... sta se imaju ljudi zalit, ima 8gb... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Xulos :)
|
Citiraj:
Dakle neznamo napraviti "slabiju" graficku, idemo je okrljastiti na nacin da je u biti arhitekturno "neispravna", isfilozofirati swap na njoj zbog kojeg ona ne radi, nabacimo grbu , pravimo se ludi jer ljudima pada lova s neba i onda kazemo pa sta, eto vam 10% manje performanse jer nemate 1500 kuna vise za gtx 980, 'ko vas jebe sutite i igrajte se na manjim detaljima jer eto s vecim detaljima grafa nije ispravna a mogla bi orati drvlje i kamenje ?Odlican potez, skoro k'o situacija u RH... ![]()
![]() |
![]() |
#974 |
Xulos :)
|
![]() |
#975 |
Premium
|
nista ne znaci samo izgled i mozda bolja stabilnost same kartice da se ne savija pcb. Xulos u pravu si nadam se da ce se nekako oduzit za ovakvu glupost ili ispravit gresku. Istina je da ovo nije nacin ali ocito je njima to bio jedini logicni. Oni su napravili najjaci model i sada ju sakate za slabije verzije smjesno ali je tako. Jer su skuzili da su napravili karticu koja je doslovno identicna 980 modelu i premala je razlika izmedu nje osim u cijeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Dosta je 970 srezana u odnosu na 980 da nebi bilo zabune. Doslovno sve je srezano za 20 tak % za razlku od prije gdje bi neke stvari ostale iste a srezali bi npr. broj CUDA jezgre. Ovdje je rezano sve pa i memorija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Meni je bila Leadtek Winfast 6800 Ultra. btw. tko dobro zna Leadteka sa onim famoznim bakrenim hladnjakom? ![]() Prva plaća i spiskao 5000kn ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Znaci sad ce promjeniti sluzbeno specifikacije kartice i napisati 3.5Gb u full brzini + 0.5GB okrljastene brzine i ostalo i to je to ![]() Brijem da ce biti tuzbi u USA ![]() ![]()
![]() |
#980 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#982 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() |
#985 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
@The AC (još)ne, kartica radi kako je zamišljeno, al su malčice prešutili neke stvari ![]() @Syss neka se samo diže prašina, ovakve stvari su dobre da se te bahate kompanije malo prizemlje prema nama korisnicma i kupcima
I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you. Zadnje izmijenjeno od: BSA<AK-47>. 27.01.2015. u 11:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|