|
![]() |
#932 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Nije još ništa potvrđeno. Misli se da je ipak na low levelu, dakle "prije" ili "ispred" drivera. Neki nagađaju da će novi BIOSI moći to riješiti, a neki čak da je hardware fault i da će morati napraviti recall kartica. Kako bi to izveli s obzirom na cijeli distribucijski ciklus - nemam pojma. Bilo kako bilo, platili ste karticu sa 4Gb Vrama, i to bi trebali i dobiti, tako da ovo nema smisla. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Forsiraju 4k rezolucije da bi ekipa trošila sve više love na igraći hardver, koji to može prožvakati. Pritom zaboravljaju popraviti trome matrice,imput lag i naravno očajan kontrast lcd monitora. Dati 7-8k kn da bi dobio sliku kontrastnog omjera 800:1 - zbilja jadno za današnje vrijeme. Kada se gledaju filmovi ili igraju igre sa puno mračnih scena ili u sjeni ultra hd 4k rezolucije ne vrijede pišljiva boba na lcd monitorima/telkama Ja bi prije oled monitor 20" rezolucije "samo" 1600x1200 nego trostruki setup 32inčnih lcd monitora rezolucija xxxxx x xxxxx. Što je najvažnije za to bi bila dobvoljna i neka gtx 750ti grafička, a kvaliteta prikaza ukupno gledano bi bila puno bolja Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 25.01.2015. u 13:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#934 | ||
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
__________________ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Nego, cisto sumnjam da ce pomocu BIOS--a ovo biti popravljeno. Ali nije da prije nije bilo moguce preko BIOS-a otkljucat neke grafe i procove (ako me sjecanje sluzi phenomi i otkljucavanje 1-2 jezgre, radeoni 9500 na 9700, i sam sam imao x800GT ''na kvadrat'' koja se otkljucavala na x800xt sto sam i napravio i radila je savrseno sve dok nisu izasle igre koje su zahtjevale shadere 3.0 i onda kupio 8800gts 320 da igram Bioshock ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Pa sjetim se 8800gts 320Mb ![]() ![]() Ustvari, može pokrenuti ali neigrivo zbog 15-25fps i pucanja teksture na low postavki. Mislim, nVidia je gadno zeznula u opisu modela sa memorijom. Nisu trebali staviti naslov 4Gb nego manje. Mislim slično kao u stvarnim kapacitetima hard diskova.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
I u tom slucaju ce tek preci s konja na magarca jer mora ici na TN sto je katastrofa jer razliku u slici ni jedan refresh rate nemoze zamjeniti. Nakon ipsa nebi se vratio vise na tn nikada. Jedan 24" dell 1200p i mirna bosna. A ako imas priliku za vracanje kartice uzmi pare nazad i ubodi polovnu 780/ti.
![]() |
#938 | |
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() Pojavljuju se sad 120Hz IPS i VA monitori.
![]() |
![]() |
#939 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#940 | |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Nego, ako netko zna ili ima ideju kako utvrditi memoriju na Gigabyte gaming G1 970 (ne, ne skida mi se hladnjak na novoj kartici, sry) jer postoji BIOS za Hynixovu i Samsungovu memoriju a ne bih htio isprobavati APP metodu. AIDA i GPU Z mi nisu pomogli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#941 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
I nije samo problem sa memorijom, nego i ROP-ovima.
![]() |
![]() |
#942 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
U čemu je problem s APP metodom? Ako je bios krivi, flešaš drugi i to je to.
![]() |
![]() |
#945 |
Vršni visioc
|
![]() |
#946 | |||
Casual Racist
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Misanthrope
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() |
#948 |
Prvoklasni Krkan
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Tko mi može ovo objasniti??? (pogledajte memoriju) https://imgur.com/ps2nv6Z Moj bed, to je System RAM Nevermajnd! ![]()
![]() RedGreenBlue Zadnje izmijenjeno od: 2 die 4. 25.01.2015. u 17:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
|
http://www.eteknix.com/nvidia-releas...970-vram-issue Isuse kakav bullshit i bacanje masnih krofni. Kao ima 3.5gb sekciju i 0.5 gb sekciju. Oni stvarno misle da ce to netko popusiti ?
![]() |
#951 |
Vršni visioc
|
![]() |
#952 |
|
Yes, its a feature , not a bug. In this case, problems are obviously hardware related ![]()
![]() |
#954 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Pa da i jest tako kako se tu tvrdi, zašto su onda taj "swap" tako loše napravili? Ispada ko da su stazice do pol gige memorije slijepe ulice pa se sve vraća istim putem i zagušuje sve.
![]() |
#955 |
Prvoklasni Krkan
|
Trebaju disable-at tih zadnjih 512mb preko BIOS-a i vratit dio love kupcima. Ja bi volio bas kn, ali ako nema boljeg rijesenja, moze i neki Steam credit... I nemojmo zaboravit isto tako da BW naglo pocinje padat vec nakon 3gb, a ne 3,5gb kako se svugdje tvrdi, samo je ovih 3,5gb donekle upotrebljivo, dok je zadnjih 512 apsolutno neupotrebljivo. Ali da, raznorazni proizvodjaci nam stalno podvaljuju muda pod bubrege, bili to mobiteli koji se pregrijavaju, nemaju signala, savijaju se i slicno, konzole koje nemogu radit bez odredjenih dodataka i koje su onlajn only, pa npr usluga online igranja koju placam a svako toliko neradi, pa nam oni to onda nadoknade minimalnim produzetko pretplate od 5 dana...svi nam serviraju ovakve gluposti, a mi samo jedemo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
|
Je to je bas super rjesenje za karticu od 500 € , budi sretan da uopce radi, zato nam i je sve tako. Da je moja, pravac shop i molim novce nazad ili drugu grafu (ne 970) jer ova je neispravna. Hvala i dovidenja. E sad, ako netko ima viska 3000 kn onda nek bude "sretan" i nek suti ionako ima novaca pa ga briga.
The Rich pays to win. The Poor spends to lose. Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 26.01.2015. u 13:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#958 | |
Prvoklasni Krkan
|
Citiraj:
![]() A znam da, tako je to u ovom vrlom svijetu. To me podsjetilo na naseg premijera kad je izjavio u vezi poplava da je i njemu pukla cijev od vode u stanu pa da ne drami. @ xulos: o tome i razmisljam, ionako jos nisam uspio prodat GTX 560 (neide za 400kn ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
|
pazi ovo ( nije moj oglas, ne reklamiram niti znam covjeka) Evga gtx 780 ti classified (kartica jaca i od titana) http://www.njuskalo.hr/graficke-kart...oglas-13757650
The Rich pays to win. The Poor spends to lose. Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 26.01.2015. u 13:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Prvoklasni Krkan
|
A ja sam iskreno htio dosta stedljiv komp, zato sam i ciljao na gtx 970 a i i5 3350p nije neki potrosac. Da sam ciljao na ciste performasne, mogao sam uzeto kakvu r9 290 obicnu ili x i dobit odlicnu karticu za OK cijenu. Meni komp sluzi za internet, download i igranje, dakle za nis ozbiljno, s time da je igranje zastupljeno kakvih 20%. E sad ide pitanje, pa zasto onda tako skupa grafa? Pa zato jer ju ne mislim mjenjat svake godine, neka izdura 2-3 godine kao ova 560 ili 8800 prije nje i ja zadovoljan. Ali eto, radije bi neku kompenzaciju od nv nego bilo sto drugo jer je iskreno...graficka odlicna! Necujna (sa Vsyncom ukljucenim ![]() EDIT: i da, najbitnije od svega, volim tisinu, trenutno najglasnija komponenta u mom kompu je HDD kojeg planiram zamjenit kroz dogledno vrijeme sa Seagate NAS od 2tb koji navodno stvara buku od samo 19dB! Imam inace verziju od 3tb i taj je vec jako tih, a on je nekih 26dB ako se ne varam. Kad se HDD ugasi i ostanu radit samo SSD-i, komp je prakticki necujan ![]() Zadnje izmijenjeno od: Disco. 26.01.2015. u 10:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|