Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 17.01.2015., 13:21   #3871
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Da, baš gledam. Na Z1 imam 6 h i 45min sot na G2 isto tu negdje. Gasim wifi i net kad mi ne trebaju, brightness je na cca 40-45% i nikako preko 7h i dulje od 3 dana overall. A 3000mAh baterije u oba.

Biće da se kinezi opako popravljaju.
Brko je offline  
Staro 17.01.2015., 13:29   #3872
CubeS
Premium

CubeS's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Ako Inew ikad izbaci mobitel sa 3000 mAh taj se nece nikad ugasiti..min 25h SOT :P

Isprike na ovom..dalje samo o mobitelima
CubeS je offline  
Staro 17.01.2015., 13:45   #3873
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor rodriguez Pregled postova
Meizu, Xiaomi, ZTE, Huawei, OPPO, Lenovo, Coolpad i ne vidim potrebu za bacanjem novca na odrone. Mazohizam ili šta?
Po meni Coolpad ne spada u tu grupu. Radije bi u nju stavio THL. Ako ništa drugo onda zbog činjenice da im mobiteli rade out-of-the-box za razliku od onih gdje za dobro funkcioniranje moraš staviti drugi ROM.
Staro 17.01.2015., 14:14   #3874
Eyekool_CN
n00bmate
Moj komp

Eyekool_CN's Avatar

Ti to ozbiljno?
Eyekool_CN je offline  
Staro 17.01.2015., 14:19   #3875
Slav3n
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor darmarH Pregled postova
ak ti je u postavkama odabrano da ti prikazuje samo kontakte sa maila trebaš u kontaktima/prikaz kontakta/prikaži sve odabrat..
Inace mi je na svim mobovima automatski ocitavalo kontakte, pa sam se uplasio da nekaj nije u redu, samo ih je rucno trebalo povuci sa kartice.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Kad sam uzimao Jiayu, nitko živ ga nije hvalio. Svi su rekli da nije nešto, ali sam ga uzeo i bio je vrlo solidan uređaj (sa minusima glede kamare i GPSa). Tako da, nekad treba i riskirat
Takoder, uzeo sam ga samo zbog velike baterije i to je bio pogodak u sridu. Baterija se pokazala oodlicna, ma i vise od toga. Neki dan sam ga dao burazu jer mi je stigo Xiaomi Note 4G sa kojim sam za sad prezadovoljan.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Po meni Coolpad ne spada u tu grupu. Radije bi u nju stavio THL. Ako ništa drugo onda zbog činjenice da im mobiteli rade out-of-the-box za razliku od onih gdje za dobro funkcioniranje moraš staviti drugi ROM.
Koliko sam skuzio, F1 je dolazio sa razlicitim romovima od shopa do shopa i od dosta shopova je radio "out of the box".
Slav3n je offline  
Staro 17.01.2015., 14:47   #3876
Blakadder
Registered User

Datum registracije: Nov 2014
Samo kratki osvrt na Dakele i trajanje baterije: supruga, potpuno prosječni user, ima standardno 2,5 sati SOTa i 1d baterije. Korištenje se svodi na: web, facebook, viber i razgovore.

On otther note:
Kako je mišljenje o UMI Zero. Nahvaljen na par siteova, PCAdvisor npr. No, čitajući po forumima korisnici imaju problema s bugovitim i neoptimiziranim ROMom, tu i tamo baterija u banani. Jel itko naručivao UMIja da podari iskustva?
Blakadder je offline  
Staro 17.01.2015., 15:17   #3877
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
thl je provjereno dobar brend, sve mobitele koje sam imao od njih su bili iznad ocekivanja
Staro 17.01.2015., 15:22   #3878
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zato i kažem da može u skupinu kvalitetnijih kineskih mobitela.
Staro 17.01.2015., 15:49   #3879
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

OK, dakle složili smo se da je Dakele Small Cola ispodprosjećan mobitel koji ne vrijedi više od 86 USD koliko su ga neki kolege platili.
Staviti ćemo ga na listu nepreporučljivih mobitela.

Let's move on.
Brko je offline  
Staro 17.01.2015., 16:12   #3880
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
Nedavno sam pisao da netko moj ima doogee mobitel. E pa vise nema, bar ne u funkciji. Samo se ugasio, vjer. otisla maticna. Toliko o doogee smeću. A vlasnik asusa koji je imao probleme s aplikacijama prodaje mob. cini se da su zivci otisli.
puding22 je offline  
Staro 17.01.2015., 16:35   #3881
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
OK, dakle složili smo se da je Dakele Small Cola ispodprosjećan mobitel koji ne vrijedi više od 86 USD koliko su ga neki kolege platili.
Staviti ćemo ga na listu nepreporučljivih mobitela.

Let's move on.

A neki su se tu trzali ko ribice na suhom pokušavajući prikazat stvar drugačijom....

Sad mi ovo za Inew 3 plus smrdi,pošto nitko u reviewima na planeti nije spomenuo bateriju ko plus,već samo ko blagi upgrade v3 modela koji je imao lošu bateriju.

Neko pitao UMI Zero...
Čitam da neki superzadovoljni sa njim,a neki,pogotovo u Češkoj i Slovačkoj gube signal podosta. Dobra stvar je kaj UMI sudjeluje u raspravama na XDA i brzo rade na uklanjanju bilokakvih problema.

Zadnje izmijenjeno od: trouble. 17.01.2015. u 16:45.
trouble je offline  
Staro 17.01.2015., 16:45   #3882
JohnnyBravo
Registered User

Datum registracije: Feb 2006
Barem nije plaćen 180$.
JohnnyBravo je offline  
Staro 17.01.2015., 17:08   #3883
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Evo jedan polu OT

Prije godinu dana uzimali su se mobiteli kategorije 100-160$ i vecina ljudi se slozila da je to, ajmo reci, ok cijena s obzirom na probleme oko garancije koja praktici ne postoji zbog neisplativosti slanja na RMA. Rijetko koji forumas je pucao na brand modele tipa Xiaomi, Oppo, Zopo i sl zbog visoke cijene. Danas se na forumu prica samo o top modelima koji su cjenovnog ranga 200+ $ i prakticki niti jedan mob ne valja ispod toga. Naravno, puno forumasa se zaletilo sa "preporukama" i ostalim za neke no name modele. Kategorija Odron se umjesto par modela svela na 90% kineskih mobitela, u principu sve osim Xiaomi, Lenovo, Zopo, Meizu i jos par brendova.

Nekako sam dojma da je u dobrom dijelu sve to lutrija, mozes kupiti low range model koji ce ti dobro sluziti dugo vremena, a opet mozes kupiti flagship model i imati probleme, kao sto je to npr bio slucaj sa zutom linijom na 1+1. Moje osobno misljenje je da bi za kineza dao 1500kn cca sa PDV-om i preko toga ne bi isao, pa dok traje-traje, bez obzira kako se on zvao. Naravno, na kupnju se najbolje odluciti nakon detaljnijeg proucavanja vise foruma, procitanih korisnickih iskustava i slicno.

Netko je nedavno napisao da je kvaliteta rasprave u ovoj temi pala u zadnjih par mjeseci, slazem se s tim. Od 200 postova mozda 5% je kvalitetno sa nekim mini review-om, preporukom iz prve ruke i slicno.
cyclone je offline  
Staro 17.01.2015., 17:11   #3884
brisani
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
Autor puding22 Pregled postova
Nedavno sam pisao da netko moj ima doogee mobitel. E pa vise nema, bar ne u funkciji. Samo se ugasio, vjer. otisla maticna. Toliko o doogee smeću. A vlasnik asusa koji je imao probleme s aplikacijama prodaje mob. cini se da su zivci otisli.
Ako je vlasnik Asusa kupija mobitel iz kinsekog shopa, onda vjerovatno nema instaliran ww rom(internacionalni rom), tako da sigurno ima problema, a koliko vidim sa ww romom nema problema. Može se zamjenit rom, malo je komplicirano, pogotovo neiskusnim korisnicima, ali može se . Inače custom romova za zen fon 5 nema a ni root ne preporučujem, zbog ažuriranja softvera, koje u ovom slučaju root onemogućuje.
brisani je offline  
Staro 17.01.2015., 17:12   #3885
thesaint255
Premium
Moj komp

thesaint255's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Ja sam uzeo u zadnja 2 mjeseca 3-4x THL T6s i svi korisnici su jako zadovoljni, jedini minus po meni je rezolucija ekrana i slaba kamera, ali sve to se da srediti ako ste voljni dodati 10-15 $ za T6 Pro verziju koja dodaje MTK 6592, HD ekran i malo bolju kameru. Moja briga je bila slaba baterija koja dolazi uz mobitel ali cijeli dan normalnog koristenja izdrzi, rom koji dolazi out of the box je jako jako fluidan i bez buggova, s time da odmah mozete bez ikakvig rootova i modifikacija obrisati odmah van svo smece koje vam se ne svida, tako da se u mom slucaju THL pokazao kao jako dobar izbor.
RTX 4070 ti Gamerock
Corsair SF750
Cooler Master NR200P
thesaint255 je offline  
Staro 17.01.2015., 17:12   #3886
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Citiraj:
Autor cyclone Pregled postova
Netko je nedavno napisao da je kvaliteta rasprave u ovoj temi pala u zadnjih par mjeseci, slazem se s tim. Od 200 postova mozda 5% je kvalitetno sa nekim mini review-om, preporukom iz prve ruke i slicno.
Problem je kaj su preporuke iz prve ruke često laži potaknute vlastitom dobiti. Valja samo pogledati rasprave prije kioju stranu di su mene uvjeravali da je kamera super za tu lovu,iako je metalik srebrni auto ispao roza. Sve ti je jasno onda.
trouble je offline  
Staro 17.01.2015., 17:36   #3887
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Problem je kaj su preporuke iz prve ruke često laži potaknute vlastitom dobiti. Valja samo pogledati rasprave prije kioju stranu di su mene uvjeravali da je kamera super za tu lovu,iako je metalik srebrni auto ispao roza. Sve ti je jasno onda.
A gle , zna se tko se izblamao , to su padobranci bez pce forumskog staza.
Staro 17.01.2015., 17:37   #3888
tutom
Registered User

Oprosti ali sto se tice kole ja nisam primjetio nikakav osobni interes... mislim da nas je sve povukla dobra cijena i 2gb... evo ja nisam imao srece pa je dosla sa kvarom, a bila je namjenjena sa zenu

I da samo da velim Newman n2 je avion za kolu...

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 17.01.2015. u 18:20.
tutom je offline  
Staro 17.01.2015., 18:18   #3889
R3nchi
Registered User
Moj komp

R3nchi's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor thesaint255 Pregled postova
Ja sam uzeo u zadnja 2 mjeseca 3-4x THL T6s i svi korisnici su jako zadovoljni, jedini minus po meni je rezolucija ekrana i slaba kamera, ali sve to se da srediti ako ste voljni dodati 10-15 $ za T6 Pro verziju koja dodaje MTK 6592, HD ekran i malo bolju kameru. Moja briga je bila slaba baterija koja dolazi uz mobitel ali cijeli dan normalnog koristenja izdrzi, rom koji dolazi out of the box je jako jako fluidan i bez buggova, s time da odmah mozete bez ikakvig rootova i modifikacija obrisati odmah van svo smece koje vam se ne svida, tako da se u mom slucaju THL pokazao kao jako dobar izbor.
Meni je pprvi mb bio thl w100, svidja mi se brand al su mi nekako u klasi dacie... Imaju sve al im fali ono nesto.. nemaju mi ni jedan woooow mb, al svi rade poso... Curi sam kupio 4400 thl i svidja mi se sto kod snimanja videa ti se upali bljeskalica ( fino ako pravis home made xxx) sto9 recimo moj hongmi nema kojem je btw nakon 1mj crkla vibra al nema sanse da ga saljem nazad...
R3nchi je offline  
Staro 17.01.2015., 20:17   #3890
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Priznajem, ne samo da sam na platnoj listi Coolpada nego i Dakele mjesečno odvaja dio dobiti od kontejnera mobitela što ih, uz moju svesrdnu pomoć, uvaljuje ljudima bez iskustva.

Lijepo je vidjeti da ovdje ima članova koji ne samo da daju konstruktivne prijedloge, uočavaju prigode za kupovinu i pomažu ostalima oko problema s kineskim mobitelima već su sposobni otkriti i zavjere svake fele. I ne propuštaju ni jedan radni dan da opale čvrgu. To treba znati cijeniti

Koga zanimaju detalji u vezi Dakele, imate 2 foruma s tom temom, pogledajte komentare, a ako želite konkretan odgovor vlasnika - postavite tamo pitanje koliko su zadovoljni.

Što se mene tiče, ovim zaključujem ovu preiritantnu raspravu.

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 17.01.2015., 20:27   #3891
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Je li se na kraju ispostavilo (ili nije) da je (možda) prva serija Dakele Small Cole išla sa drugom kamerom/senzorom pa kad se rasprodala, počela se uvaljivat odron-kamera.
Imali smo takav slučaj sa ZTE V967S.

Imali smo i podatke da se ta Small Cola prodavala ko pljeva i da se rasprodavala nekoliko puta u nekoliko sekundi na internetu. I da, vidjeli smo podatke da su i slike bile sasma OK. Ali te slike i ove slike koje je prezentiao kolega RAUL nemaju veze s vezom.

Znači, moguće su dvije stvari. Ili je otpočetka bila muljaža od strane Kineza i "firme" Dakele da je to jako jako dobar foto-mobitel ili su u međuvremenu počeli stavljat neke leve kamere. Ne vidim treće mogućnosti.

No kao što rekoh, dok netko ne iskopa konkretan dokaz, mislim da nema dalje smisla šamarat mrtvog magarca (tm by Željko Vela).
Brko je offline  
Staro 17.01.2015., 20:29   #3892
tutom
Registered User

Ne razumijem kakve veze ima kola s tobom...ako se ne varam ti si samo prenio vijest o phonu prije skoro godine dana... o tvojim savjetima I infu sve nsjbolje
tutom je offline  
Staro 17.01.2015., 22:15   #3893
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Malo sam se zanio i nahvalio ga više no što je zaslužio, kako se ispostavilo na kraju iako je po senzoru trebao imati izvrsnu kameru.
I tako dao materijala dvojici s foruma da me zbog toga popljuckaju svaki put čim se spomene pojam dakele a i bez toga. Prolistaj posljednjih 50-ak stranica.

Uzalud mi trud oko savjeta, preporuka pa i "proizvodnje" recoveryja i romova za pojedine mobitele.
Ne znam što je tu po srijedi, nekakva fiksacija, što li.
Gušti su gušti, rekao bi Vitasović.

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 17.01.2015., 22:47   #3894
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Prije neg kaj krenes sijat pretpostavke,moras znati da sam senzor doesn't mean shit na mobitelu.

Za početak procitaj ovo:

http://mob.hr/sto-cini-dobru-kameru-na-mobitelu/

Potom dodaj jos software ktome.

Cisto za budućnost.
trouble je offline  
Staro 17.01.2015., 22:49   #3895
džek bauer
Registered User

džek bauer's Avatar

Koliko pratim ovaj, a i druge forume (a pratim redovito i duže vrijeme), Dakok je preporučio, čini mi se, 2 "lošija" mobitela. Prvi je bio neki Isa (ili nešto slično tomu), a drugi Dakele. Čovjek je oba preporučio na osnovu proučavanja uglavnom kineskih foruma i stranica. I sad su se neki zakačili za njega kao da je napravio ne znam što. Nisam ovdje da ga branim, ali prateći ove forume nisam vidio da je netko od ovih koji ga napadaju konstruktivno doprinosio temi. Uglavnom su išli u beskorisne rasprave i razvodnjavali ovu temu. Ne optužujem, ali tko zna, možda im je upravo to i namjera. Ako moderator smatra da je ovaj moj post otišao predaleko od teme nek ga slobodno izbriše, ali jednostavno više nisam mogao podnositi ovolike napade na čovjeka koji se trudi svima pomoći svojim savjetima.
džek bauer je offline  
Staro 17.01.2015., 22:53   #3896
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Koliko znam Dakok nije preporučio Dakele Kolu već je uglavnom prenosio sa Kineskih stranica novosti vezane za nju, primjere fotki, činjenice o popularnosti u Kini. Postao je i linkove pa ne bidim što bi on tu bio kriv, i ja sam imao velika očekivanja od Kole, al jeb*jga.
Za Isa nikad čuo.
GoodLooker je offline  
Staro 17.01.2015., 23:06   #3897
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ajd sad dosta od Dakele Small Coli. Nećemo ga kupit jer ga ni vlasnici istog ne preporučuju za te pare koje košta sada i doviđenja.
Brko je offline  
Staro 17.01.2015., 23:49   #3898
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kolega uzeo xiaomi note 4g. Samo cu reci perverzija koliko je dobar uredaj. Za cca 1300 kn koliko ga je izasao, bolji uredaj na trzistu vjerojatno nema, onome kom ne smeta da je "šlapa" , jer je poprilicno velik, uredaj je cudo koliko je dobar.
Staro 17.01.2015., 23:59   #3899
Eyekool_CN
n00bmate
Moj komp

Eyekool_CN's Avatar

Citiraj:
Autor džek bauer Pregled postova
Koliko pratim ovaj, a i druge forume (a pratim redovito i duže vrijeme), Dakok je preporučio, čini mi se, 2 "lošija" mobitela. Prvi je bio neki Isa (ili nešto slično tomu), a drugi Dakele. Čovjek je oba preporučio na osnovu proučavanja uglavnom kineskih foruma i stranica. I sad su se neki zakačili za njega kao da je napravio ne znam što. Nisam ovdje da ga branim, ali prateći ove forume nisam vidio da je netko od ovih koji ga napadaju konstruktivno doprinosio temi. Uglavnom su išli u beskorisne rasprave i razvodnjavali ovu temu. Ne optužujem, ali tko zna, možda im je upravo to i namjera. Ako moderator smatra da je ovaj moj post otišao predaleko od teme nek ga slobodno izbriše, ali jednostavno više nisam mogao podnositi ovolike napade na čovjeka koji se trudi svima pomoći svojim savjetima.
ISA ET T45/ET100 je sve osim loš ili "lošiji" mobitel, brat mi ga još uvijek ima, a ne bi vjerovao što je taj mobitel sve prošao i još radi.
Eyekool_CN je offline  
Staro 18.01.2015., 00:19   #3900
džek bauer
Registered User

džek bauer's Avatar

Zato sam ga spomenuo i stavio pod navodnike, jer kasnije nije bilo nekog velikog govora o navedenom mobitelu. U svakom slučaju drago mi je da i dalje služi svrsi za koju je namijenjen, a ovdje je spomenut u sasvim drukčijem kontekstu jer nikada ne bih tvrdio da je neki mobitel stvarno loš ako ga nisam sam imao u rukama.
džek bauer je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na