Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.01.2015., 13:16   #631
G-boy
Premium
Moj komp

G-boy's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor exzzy Pregled postova
Kolko treba fasttechu od shipped to overseas da dode do nas? Od 31.12 mi to stoji, a 23 sam kupio. Sad vec ludim lagano, vec sam sredil i kutiju luckya u meduvremenu kolko god da se trudim...

Meni je doslo za 6 dana nakon sta se pojavilo na IPS Tracking-u, sad su malo guzve zbog blagdana i svega jos, ugl doci ce ti za koji dan.

Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Ima li još kakav stroj da paše na moju bateriju i da mu idu ivakvi BVC grijači?
Mislim da samo na obicni Nautilus, ali to je ista stvar, samo veci tovarni prostor.
G-boy je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2015., 14:50   #632
sin93
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2014
Citiraj:
Autor G-boy Pregled postova
Je, prvi link bi trebo biti.
KTS odnosno Tihomir, znam za to odavno
sin93 je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2015., 15:22   #633
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Nisam se zagledao dosad ali od neki dan otkad ona donja brtva nije nasjedala kako treba tj. kada bih sve zašarafio i stisnuo,vidio bih nesimetriju navedene brtve. Tad sam je poravnao malo ali sam isto tako uočio da ovaj gornji dio s vrha tanka gdje je usisnik,ne stoji u samome centru. Sinoc sam tako ispraznio/potrošio tank i rastavio sve i stavio ga na ravan stol. Vidi se da nije savršeno okrugao tj kad ga zakotrljam,ponasa se kao jaje. Nije sad to jajasto ali osjeti se kako poskoči kad napravi krug... Cini mi se da je staklo i evidentno je kako bi reko Goran Vlaović,da je tank kriv.
Evo i slika iako ni slika nije u centru pa da se vidi sto mislim skroz,al cito orjentacijski da vidite da je metal nejednako udaljen od stjenke na svim stranama:

smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2015., 15:44   #634
G-boy
Premium
Moj komp

G-boy's Avatar

Nije ni moj pt3 mini skroz ravan, isto visi na jednu stranu, ali dok ne curi boli me uvo.
Staro 08.01.2015., 15:58   #635
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Mene hebe sto pucketa na paljenje i ponekad prsne tekucinu van. Sad kad ocu povuc,moram ga stisnut sekundu,cekat da prsne,i tek onda ga uzest u usta i povuc. Kad lezi 10 minuta pukne poprilicno...
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2015., 16:02   #636
G-boy
Premium
Moj komp

G-boy's Avatar

A cek, to nije normalno? Ja tako otpocetka parim
Mislim meni ne pukne tako jako da me "strcne" u facu ili slicno, ali prvo stisnem, on zapucketa i onda vuci brate kolko mozes.
Staro 08.01.2015., 16:10   #637
exzzy
Premium
Moj komp

exzzy's Avatar

Datum registracije: Aug 2014
I meni je uvijek pucketalo, to mi je bilo pod normalno vec. Inace kad na trackingu pise "Insert item into domestic bag" to znaci da ide u lokalnu postu ili? Nadam se samo da sam PDV izbjego jel mi je bilo knap nekih 125kn.

EDIT: Dosla igracka

http://i.imgur.com/Zv1zzDD.jpg

EDITx2: Jos nesto, kak se mota grijac na ovom kayfunu? Sad gledam i dobil sam spagu i nesto malo zice, vidim da ekipa to namota oko neceg tankog i onda provuce vatu. Sad ja nemam vate neg spagu a to sumnjam da cu uspjet provuc jel je deblje. Isto tako sam trazio domaci tut i nadem frajera kak mota grijac al mu je razmak izmedu namota po pola milimetra a kolko vidim svi na yt motaju jedan uz drugog, onda jos zagriju i stisnu malo.

Zadnje izmijenjeno od: exzzy. 09.01.2015. u 12:43.
exzzy je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2015., 14:10   #638
exzzy
Premium
Moj komp

exzzy's Avatar

Evo uspio sam nesto smotat konacno, sad pitanje dal ce to bit iskoristivo? To sam sve dobio sa kayfunom, tak da drugih zica, vata, spaga nemam.

http://i.imgur.com/arleTow.jpg
Staro 09.01.2015., 15:12   #639
G-boy
Premium
Moj komp

G-boy's Avatar

Pa kolko ohma ti je ispalo ovako?
Staro 09.01.2015., 15:18   #640
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Evo uspio sam nesto smotat konacno, sad pitanje dal ce to bit iskoristivo? To sam sve dobio sa kayfunom, tak da drugih zica, vata, spaga nemam.

http://i.imgur.com/arleTow.jpg
Zice sa strane si pretpostavljam odrezao.
Meni djeluje malo predugo, imas na jubitou lika sa najboljim setupom za kaju, nemam na zalost linka. Ukratko, on kao i ja koristi vati, i stavlja jako malo, pa ih sa tekucinom slijepu uz onaj kanalic preko kojeg vuce tekucinu.

Meni osobno najbolji moguci setup, odlican mi okus daje, odlicno se kaja drzi cijelo vrijeme. Po mjesec dana drzim zicu, samo vati malo izvadim i stavim.

Mada mislim da cu prodati ubrzo kayfun, vrijeme je da se isprobaju neke druge stvari pa sam otvoren za prijedloge
Mileni je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2015., 15:22   #641
G-boy
Premium
Moj komp

G-boy's Avatar

Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
Zice sa strane si pretpostavljam odrezao.
Meni djeluje malo predugo, imas na jubitou lika sa najboljim setupom za kaju, nemam na zalost linka. Ukratko, on kao i ja koristi vati, i stavlja jako malo, pa ih sa tekucinom slijepu uz onaj kanalic preko kojeg vuce tekucinu.

Meni osobno najbolji moguci setup, odlican mi okus daje, odlicno se kaja drzi cijelo vrijeme. Po mjesec dana drzim zicu, samo vati malo izvadim i stavim.

Mada mislim da cu prodati ubrzo kayfun, vrijeme je da se isprobaju neke druge stvari pa sam otvoren za prijedloge

Ako se odlucis za prodaju javi
Staro 09.01.2015., 15:24   #642
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
@G-boy
Nemam sta odlucivati, to sam vec odlucio.
Najbolje ako imas nesto za zamjenu, jer trenutacno sam u fazi experimentiranja. A iz iskustva, ako ne prodam/poklonim/zamjenim, samo ce mi propadati negdje u donjoj ladici
Mileni je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2015., 15:25   #643
exzzy
Premium
Moj komp

exzzy's Avatar

Citiraj:
Autor G-boy Pregled postova
Pa kolko ohma ti je ispalo ovako?
Nemam pojma, onog mjeraca za to nemam. Ovo je bilo napamet, 6 namotaja ima, al nzn uopce specifikacije zice jel sam ju dobil s kayfunom.

@mileni

Nisam nista nasao, tj naso sam nekog tipa kaj mota dual coil sto mi netreba. Sta da onda ne diram dok ne nabavim nesto za izmjerit otpor?
Staro 09.01.2015., 15:25   #644
G-boy
Premium
Moj komp

G-boy's Avatar

Imam samo pt3 mini, a kolko sam skuzio njega ne gotivis nesto. Aj pm.
Staro 09.01.2015., 16:40   #645
exzzy
Premium
Moj komp

exzzy's Avatar

Evo slozio ga napunio i dela, ali mi daje dosta malo pare u usporedbi s protankom mini 3. Makar je to moguce radi ovog mog strucnog motanja. I jos jedna jako bitna stvar di se to gasi, ja imam dole tipku koju stisnem kad vucem ali se nemoze ugasic ko egica nakon 5 puta. Tak da sad vadim bateriju kad necu pusit vise, sto je jako neprakticno.

EDIT:skonto kak se gasi :S
Staro 09.01.2015., 18:41   #646
CheCola
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
kad motaš kaju složi vick kao broj 8 ili koristi vatu, i obavezno odigni grijač bar milimetar od rupe za zrak ovo sve ostalo je banana....

btw. mehanika nije za početnike, dok se ne ispraksaš da već u malom prstu znaš koliko si ohma složio ili dok ne nabaviš ohmmetar, zato fino za početak vamo pa eventualno uz njega neku mehaniku, iako mene kod mehanike iritira velika razlika od pune baterije do prazne, u aromi i pari, e da i pazi da ne prazniš previše bateriju jerbo ćeš ju upropastit....

@mileni nakon kaje jedino thaifun ili ithaka.... ovo sve ostalo je odlazak na magarca....

Zadnje izmijenjeno od: CheCola. 09.01.2015. u 18:47.
CheCola je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2015., 19:35   #647
exzzy
Premium
Moj komp

exzzy's Avatar

Odnekud se mora pocet, nego kak znas kad je baterija blizu kraja?
Staro 09.01.2015., 20:03   #648
CheCola
Premium
Moj komp

Citiraj:
Odnekud se mora pocet, nego kak znas kad je baterija blizu kraja?
slabije radi, opet stvar iskustva, i zašto ne mehanika za početnika, koliko me pamćenje služi ne valja praznit baterije ispod 3.2V
Staro 09.01.2015., 20:10   #649
sin93
Premium
Moj komp

eo jedan dobar program za računat otpor zove se: LucBigjohn fait de la resistance, ima i engleski i još neki kalkulator za Ampere i to..

grijač odnosno žicu motaj oko malog šarafcigera ili borera (nez književnu rječ) od 2mm, a zaključavanje je da jednostavno zašarafiš ga

aa zašto bi mehanika bila komplicirana za početnika? kad je baterija slabija ubaci drugu i to je to, otpor oko 1.6 i sasvim dovoljno
Staro 09.01.2015., 21:01   #650
exzzy
Premium
Moj komp

exzzy's Avatar

Citiraj:
Autor CheCola Pregled postova
slabije radi, opet stvar iskustva, i zašto ne mehanika za početnika, koliko me pamćenje služi ne valja praznit baterije ispod 3.2V
Lol da, ali kak bi doslo to iskustvo ako do sad nisi koristio mehaniku. Ko da cu nakon godinu danu egice bit kaj pametnije sta se tice mehanike.
Staro 09.01.2015., 21:13   #651
CheCola
Premium
Moj komp

Citiraj:
Lol da, ali kak bi doslo to iskustvo ako do sad nisi koristio mehaniku. Ko da cu nakon godinu danu egice bit kaj pametnije sta se tice mehanike.
pa zato velim da je slljedeći korak nakon egice, nešto tipa vamo (v/w vartijabilni mod), možeš mjerit otpor grijača, možeš fino štelat napon/snagu, neće radit ako napraviš šlus i sl., još nisi došao do užarenog moda, a još ako nema hot spring da vidiš veselja...

Citiraj:
Autor sin93 Pregled postova
eo jedan dobar program za računat otpor zove se: LucBigjohn fait de la resistance, ima i engleski i još neki kalkulator za Ampere i to..

grijač odnosno žicu motaj oko malog šarafcigera ili borera (nez književnu rječ) od 2mm, a zaključavanje je da jednostavno zašarafiš ga

aa zašto bi mehanika bila komplicirana za početnika? kad je baterija slabija ubaci drugu i to je to, otpor oko 1.6 i sasvim dovoljno
oko šarafcigera se mota microcoil, dakle 0,3 žica i gusto namotana, užarena pa stisnuta, pa kroz nju provlačiš vatu, mehanika je komplicirana jer ne možeš ispravit početničke greške, a sa nekakvom regulacijom lakše dođeš do željenog rezultata, vjeruj mi, od modova sam prošao: bolta, caravelu, nemesisa, evica, vamoa, lavatube, svd-a i ko zna šta sam još zaboravio

pa čak i vamoa složenog od dijelova nađenih na radnom stolu evicove tube, dripera, šprice, neke divlje glave i vamo elektronike....
https://www.youtube.com/watch?v=avdz88cs-D0

Zadnje izmijenjeno od: CheCola. 09.01.2015. u 21:24.
Staro 10.01.2015., 15:48   #652
sin93
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor CheCola Pregled postova

oko šarafcigera se mota microcoil, dakle 0,3 žica i gusto namotana, užarena pa stisnuta,
zašto samo to?! može se i obični coil zamotat i oko drškle od lopate, nije to bitno
pa dobro napravit če novi coil sa digitronom i onda če mu valjat na mehaniki bez ikakvih promjena.. bitno je pokušavat
Staro 10.01.2015., 16:20   #653
G-boy
Premium
Moj komp

G-boy's Avatar

Na jutabli postoji milju tutorijala za napravit coil s odredenim otporom.
Isprobavat i dok se ne dode do zeljenog rezultata.
Ja isto nisam nikad prematao, ali uz te tutove mislim da nemam sta puno fulat.
Staro 10.01.2015., 23:44   #654
CheCola
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor sin93 Pregled postova
zašto samo to?! može se i obični coil zamotat i oko drškle od lopate, nije to bitno
pa dobro napravit če novi coil sa digitronom i onda če mu valjat na mehaniki bez ikakvih promjena.. bitno je pokušavat
al čemu u počecima forisirat mehaniku kad nema ama bap nikakve prednosti naspram v/w modova osim nešto niže cijene, a zbog loših setupa, otpora i ostalog može te samo odbit od parenja....
Staro 11.01.2015., 10:13   #655
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ja isto ne vidim nikakve prednosti mehanike osim niže cijene.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2015., 10:23   #656
CheCola
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ja isto ne vidim nikakve prednosti mehanike osim niže cijene.
pa u biti ima još jedna loša strana kloniranih mehaničkih modova, većina nije ni svjesna koliko uglavnom imaju voldropa na mehanici, a nagledao sam ih se sa 0,5V+
Staro 11.01.2015., 11:19   #657
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ma ja gledam generalno, ne vidim prednosti mehanike osim niže cijene i što ti praktički niš nemre riknut. Al sve ostalo mi je na strani variable v/w modova.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2015., 01:33   #658
exzzy
Premium
Moj komp

exzzy's Avatar

Ja cu popizdit, potrosil sam pola metra zice i nikak napravit nesto. Svaki build mi smrdi po paljevini uzas jedan. Nzn dal je nesto krivo radim, ili mi je negdje ostalo vode nakon pranja pa je zbog toga. Al mislim da cu zesce izludit.

Znaci ovo je prvi koji je ok radio

https://drive.google.com/file/d/0B5G...ew?usp=sharing

Onda sam iso probat micro coil

1

2

Da bi na kraju slozio opet s spagom ko onaj prvi samo sa manjim otporom. Ista stvar...
Staro 13.01.2015., 06:18   #659
G-boy
Premium
Moj komp

G-boy's Avatar

Jesi skurio zicu prije nego si vatu stavio?
Staro 13.01.2015., 10:52   #660
CheCola
Premium
Moj komp

ako radi microcoil, mora skurit inače nama šanse stisnuti ga , koliko ti je odignut coil od rupe za zrak?, prenizak otpor može također dati zagoren okus, kao što rekoh prije vw modovi ispravljaju početničke pogreške....

također možda slabo wicka pa ne dobiiva dovoljno tekućine...

probaj ga složit ovako i obavezno malo nakapaj i po vati.... 0.3 žica i 12 namotaja, to bi trebalo biti oko 1.6 ohma

Zadnje izmijenjeno od: CheCola. 13.01.2015. u 11:03.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na