|
![]() |
#2971 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Misliš da ta oznaka programa predstavlja verziju androida? Nisam siguran, pogledao sam druge uređaje npr. skroz novi Hero 2 ili Hero 8... program za njih ima oznaku 4.2.2, a Hero 2 i Hero 8 dolaze origigi sa 4.4.2. tako da nisam siguran da ta oznaka ima veze. btw. Pop 7 tablet je imao početnu verziju Androida 4.2, tako da nema logike da program za ažuriranje spušta verziju na 4.1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2973 |
Premium
|
Evo imam doma dva Alcatela od badnjaka. Kupljeni kao poklon klincima, napravljen root i maknuto dosta bloatwarea, te zamijenjen launcher sa Apexom. Sve prednosti i nedostatke treba staviti u odnos sa cijenom, imajte na umu činjenicu da tablet košta 299 kn uključujući i VIPme paket sa free 2 gb prometa i 20kn na računu. PREDNOSTI - Sve čvrsto i kvalitetno napravljeno, ne škripi - Tanak, lagan - Dobra baterija - Brz, znam da izgleda čudno ali tablet je sasvim solidno brz - Dobar touch - Brzi punjač - 2ampera - Podrška za SIM kartice - Bluetooth 4 - GPS - 1 GB RAM-a - Povoljna cijena NEDOSTACI - TFT ekran prilično male rezolucije - 600 x 1024 - Loš kut vidljivosti i upitna vjernost boja - Nema podrške za glasovne pozive (GSM) - Samo 4GB interne memorije od kojih 2GB raspoloživo (riješeno za 55kn kupovinom 16GB kartice) - Nekvalitetna prednja kamera, ali ok za skype - Zaključan na VIP, ali našao sam na ebay-u otključavanje po par dolara - Stariji android (Jelly Bean 4.2.2) --------------------------------------------- Za sve zainteresirane Kratke upute za root i deinstalaciju bloatwarea i par savjeta.
Zadnje izmijenjeno od: GoodLooker. 01.01.2015. u 17:59. Razlog: dodan podatak o memoriji |
![]() |
![]() |
![]() |
#2975 |
Banned
Datum registracije: Feb 2013
|
Da. 100% sam siguran. 4.0 je icecream sandwich, 4.1 do 4.3 su jelly bean, 4.4 je kitkat a 5.0 je lollipop. Treca brojkica su podverzije npr 4.2.2, 4.1.2.itd. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Android_version_history |
![]() |
![]() |
![]() |
#2976 |
Premium
|
@imart, ne pričamo o istim stvarima, jesi pročitao pažljivo što sam napisao? Naravno da znam koja je koja verzija Androda. Pričamo o programu za update koji se zove Mobile Upgrade i imalu slovnu i brojčanu verziju. Ne kužim kako si sto posto siguran da ta brojčana verzija predstavlja verziju androida...bez da si testirao, a objasnio sam ti na primjerima Hero 2 ili Hero 8 koji iz tvornice dolaze na KitKatu, po tvojoj logici program za update ih spušta na 4.2.2 jelly bean? Ili na primjeru Pop 7 tableta koji iz Alcatela dolazi sa Jelly Bean 4.2, sumnjam da ga Alcatelov Mobile Upgrade softver spušta na 4.1, nema nikakve logike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2977 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@GoodLooker Hvala na recenziji. Za 299 kn ne mozes ocekivati cudo. Znam da je ekran TFT i rezolucija malo naknap, ali dal je ekran kao na onim najjeftinijim sav blijed i ispran sa velikim pixelima ili ipak moze proc. Hvala EDIT: Hvala na root instrukcijama i uvjeren sam da uz malo prckanja mogu se i pozivi omoguciti.
![]() |
#2978 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Dobro veče kolege. Moze li preporuka tableta do 150 dolara cca 1000 kn dostupan na ebayu na području US. Stize rodbina pa bih si nesto uzeo.. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2979 |
Premium
|
Alcatel Pop 7
Može proć, nije blijed. Pixeli se ovisno o aplikaciji i primjeni primjete, ali ništa strašno. Mene je u stvari najviše i iznenadio ekran, očekivao sam da je puno lošiji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2980 |
Premium
Datum registracije: Jan 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2981 |
Banned
|
@GoodLooker ispričavam se, ovih dana sam bio u dimu a i ovo gore sam tipkao sa moba pa nisam baš detaljno provjeravao tvoje navode.. ti pričaš o programu koji alcatel nudi na svojoj stranici za upgrade softvera.. tek sam sad bacio oko na to.. ![]() s 4.1.2 je inačica softvera koji se instalira na računalo i povlači udate za određeni alcatelov tablet.. ja sam ga instalirao i sad gledam.. imao sam donedavno alcatel t10 onaj stari koji sam dobio od t coma i isto sam se igrao sa romovima i na kraju stavio tvornički i poklonio ga nećakinji.. konkretno provjeri što se nudi za toj model i probaj upgrejdati možda ima što novo iako kod tih jeftinijih tableta nema više updatea, nema ni kod skupljih, ja sam za samsung galaxy tab 3 10.1 čekao godinu dana sa jelly bean na kitkat.. tak da sumnjam da alcatel nudi odmah update, ali probaj, niš te ne košta.. frendica mi ima taj tablet kao ti pa mogu pogledat na njemu, ali mislim da je to -to.. u svakom slučaju ako ti nudi update prihvati naravno.. http://www.gsmarena.com/alcatel_pop_7-5939.php Zadnje izmijenjeno od: imart. 02.01.2015. u 15:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2982 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Nisam bas upucen u svijetu tableta i trebam savjet, prvenstveno za citanje (net, ebooks) , mozda filmove, nista prezahtjevno. Do nekih 1000 kn. Ovaj http://www.ekupi.hr/VIVAX-tablet-TPC-101130-480529.aspx mi je zapeo za oko, pa sto mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2984 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Ovaj tablet iz vipa radi sa belkin screencast adapterom koji je navodno intel widi only. Sad mi svi aparati idu bezicno na tv :-) Tablet radi cist solidno. Pogasio nepotrebne servise i surfanje/viber/tapatalk/jubito za sad bez problema. Za 300kn koliko je dosao super.
![]() |
#2985 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2986 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Bolje kupit uredan 8 il čak 7 inča tablet, od svih ovih kikiriki(vivax, minit, goclever, archos, prestigio i sl.) 10ki. Nije vrijedno živaca i vremena.
![]() |
#2987 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Pozdrav svima ! Trebam preporuku za 10" tablet koji će služiti samo po doma isključivo za igranje flash igara na netu (Farmerama) te za surfanje. Znači no 3 ili 4G, no fejs, no muviz. Ne preferiram nijedan brand, izgled mi nije važan, ali ne želim ništa vezano uz MR servis (Vivax i slično). Smjernice: da bude čim jeftiniji te da mu baterija traje što duže, te ako je moguće kupiti ga u HR (no ebaj, no inozemni veb šopovi). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2988 |
Banned
|
imaš za 1600kn samsung tab 3 wifi.. http://www.nabava.net/tablet-racunal...0x800__4524991 i lenovo 1400kn http://www.centro.hr/detalji_proizvo...41763F8BF.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2989 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
što se servisa tiče ne znam da li sam kada ugodnije iskustvo imao nego sa pipo tabletom u čipoteci... dakle malo se spigao konektor na punjaču i punio je samo pod određenim kutem (led-ica na tabletu je svjetlila), međutim tablet se nije palio i odnesem tamo reko da vidim, ako je mbo ili nešto nek ide u savu... tjedan kasnije dolazi sms - dođite po tablet. dođem tamo i reko jel radi ili šta... je, je radi, trebalo je prelemit ulazni jack za punjenje i novi punjač - 100kn. dakle netko je ekšli otvorio tablet, lemio po njemu i dao mi zapakirani punjač za ravno 100kn. maestralno, a i tableti su odlični, pogotovo ovi "jači" ips modeli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2990 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Ima i Acer A3-A20, isto neloša kupnja, iako je MR servis. Citiraj:
![]() |
![]() |
#2991 |
Moderator
|
kaj se imaš iznenaditi, znaš da će biti dobro pogotovo u višem cjenovnom razredu... imao sam na testiranju neki samsung (ko da je bitno koji, svi su plastični) i lenovo yoga... nebo i zemlja po kvaliteti izrade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2994 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Kad već spamamo, meni je još uvijek top, bar u filingu Xperia. To je tablet s kojim sam baš ostao iznenađen kad sam ga primio.
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 05.01.2015. u 12:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2995 |
Moderator
|
je, imao sam stvarno sijaset tableta u ruci... što mekovlja, androida i windowsa i kada imaš ono 10-20 divajsova u ruci vidiš točno kolike su razlike u kvaliteti izrade. da vidiš ono čudo thinkpad 10 od 1k€... brutala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2996 |
Banned
|
Tablet ne koristim da imam dobar feeling u ruci pa nije to zenska cica, nego da gledam u ekran i tipkam po njemu. I da tablet bude cim laksi i tanji.. A kod tab s je feeling cisto subjektivan kad znas da je sa 6.6mm najtanji do sada.. :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3000 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ekipa koja ima Alcatela iz Vipa za 300kn. Možete mi reći kakav je ekran za gledanje filmova? Vidim da je TFT i pretpostavljam da nije nešto no da pitam. Možda se isplati dati 300kn za gledanje filmova kad zatreba. I kakva mu je baterija? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|