|
![]() |
#61 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
6845 3DM05 Marksa impresivno do bola............ ako hoćeš još bolji score clockaj grafičku, a procesor ostavi na 2450MHz skupa s RAM-ima na 222MHz-a. Kaj se tiče da je serija 7 ograničena procesorima to je točno, ali za pošteno filanje takve grafičke trebal bi ti neki od Athlona FX (cijena).........mislim bi da s tim kaj si uspel zvleči iz procesora i memorije trebal biti i više nego zadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
@McG Uspio sam 7300 Marksa nabiti, no to i nije za pohvalu - stavio sam high performance u nV control panelu, tak da je stvar letila, ali nije izgledala tak dobro (ne bi rekao puno lošije, ali ako gledaš vidiš na čemu GPU 'špara' - tipa sjene, filtriranje). Ako niš ne diram u nV control panelu default (nVidijine default postavke) mi je oko 7200 Marksa, ali uvijek bencham na high quality jer želim gledati igre u najboljoj kvaliteti, a ne sa 5-10fps-a više, kad i hq potpuno glatko ide. Zadnje izmijenjeno od: Arcanum. 05.09.2005. u 23:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Premium
|
A čuj, nije da nisam niš saznao ni postigao - sada znam da mi procesor može na 2.65+GHz uz 1.45v stabilno, no teško da bum ga preko toga držao uz ovakav RAM. Ovih 2450MHz 1:1 izgleda da je isto kao 2650MHz (barem što se 3DM05 tiče) sa ram-om na 202MHz, a ovo mi je na stock voltažama. Sada sam pohvatao dosta toga o oc-anju A64, a ako me baš uhvati da hoću 250MHz+ na RAM-u bum počeo šparati za Crucial Ballistix DDR500 2x1GB kit (ide na 260-270MHz prosječno ![]() Nadao sam se da ću doći do 230MHz na RAM-u (u 2x512MB, na XS-u su uspjeli ovaj ram na 230MHz, no izgleda da 4x512 smanjuje oc), to bi bilo nešto kao 'bonus', ali i ovih 23MHz je čist dobro za value ram. Isprobavao bum još danas fore s dividerima da vidim da li ću nešto izmusti, no kako je dosada išlo, živo sumnjam. Idem se bolje vratiti WoW-u sada (samo da mi lik nije poginuo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
|
Sorry na double post-u, ali htio sam da ljudi vide zahvalu: pram-pram-pam-pam (loša imitacija bubnjeva) - Zahvaljujem se svima koji su htjeli pomoći na njihovim savjetima, osobito VedranuP, izgleda da se više nije stvarno moglo izvući iz RAM-a - Pošto više nisam mogao dignuti RAM, probao sam spustiti timinge memorije na 222MHz 1:1, sada je situacija sljedeća (potpuno stabilno Prime95 blend 4h): ![]() Usporediti možete s slikama na strani 3: glavne promjene su da ram je sada na 2.5-3-3-6 (prije 2.5-3-3-7) i async na 7 (prije 8), dosta sam još promjenio, ali ovo je glavno. Sliku sam stavio i da pomognem ljudima s 'lošim' ram-om kako bi iscijedili sve što mogu kad već ne mogu na viši takt... Nadam se da će nekom i koristiti. Da ne bi bilo da samo dosađujem s brojkama i textom, evo nekoliko slika (i brojke ![]() 1. High-quality u nvidia panelu, sve optimizacije na off, 7800GT na stocku (430/1050): ![]() a detaljno po testovima: ![]() BTW, ak pogledate par postova prije na potpuno istom sam dobio 6845 Marksa - 378 Marksa dobitka zbog nižih timinga (koji i sada nisu bog-zna-kaj, ali su limit ovog RAM-a), nice boost ![]() 2. High-performance u nvidia panelu, sve optimizacije na on, 7800GT na stocku (430/1050): ![]() Razlika između hq i hp je samo 164 Marka sada, a s time koliko je slika bolja na hq modu, ne isplati se ići ispod barem quality-a, ako ne i samog hq moda. 3. High-performance u nvidia panelu, sve optimizacije na on, 7800GT overclockan na 463/1120 - safe overclock koji mi je predložio nVidijin CP (nisam imao hrabrosti ići na max OC): ![]() 7800 Marksa za 7800GT-ejku ![]() Kako se ove brojke čine, jesu uredu??? - nisam 3D Mark 2005 expert... 2001 i 2003 su mi puno poznatije područje. Još jednom zahvala svima na savjetima. :clap: ![]() ![]() (P.S. da li se ovo samo meni čini, ili je ovo ispalo kao promoviranje 7800GT i nVidijine GeForce 7 linije? hint nVidiji da me uzme za promotora na području Hrvatske (plaća se podrazumijeva) ![]() Zadnje izmijenjeno od: Arcanum. 06.09.2005. u 00:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
-------
|
@Arcanum Clockaj grafičku na 480/1350 (najstabilnije kaj ide bez artefakata), pa izvrti testove........ono tek tolko da vidimo dal ide prek 8000 3DMarksa (a ide sigurno). BTW: tipovi u BUG-u su dobili iz stock GTX-ice oko 7600 3DMarksa, tak da si već s ovim clockom iz svoje GT-ice ''napravil'' GTX-icu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
|
LOL, ti bi 480/1350 na 7800GT-u ![]() ![]() GTX ti oc-a na 490/1350 (i to onaj dobar od bfg-a), ali i to ti je sreća. Malo sam gledao i izgleda da ljudi sa stock GTX (450/1200) stvarno imaju rezultate od oko 7600 na sličnim konfama (pretpostavka je da su benchali na quality modu - default), a ja na quality-u dobivam ~7300 Marksa (doduše CPU i RAM su mi oc-ani), 300 marksa razlike između karticama koje su cijenama udaljene skoro 1000kn ![]() Ne bum dirao na više uz stock hlađenje, kak sam rekao: 7800 Marksa za 7800GT, više ne treba tražiti na stock hlađenju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
-------
|
@Arcanum Moja greška kaj se tiče Clockaj grafičku na 480/1350. To mi je još ostalo u glavi od one GTX-ice iz BUG-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|