|
![]() |
#4202 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za tu lovu ja sam kupio kopiju Spigen kućišta koje mi štiti cijeli mob. Jest da je malo nezgrapno i da je sada mob ogroman, ali štiti do jaja.
#4204 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
EDIT: Evo: http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=3317 |
|
![]() |
![]() |
#4205 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Imam slican metalni bumper na G3. Ima to dobrih strana. Ne dodiruje mob povrsinu nigdje kad se stavi na obje strane, moze se postavit okomito jer je metalni rub ravan i deblji i solidno izgleda, bar meni. Problem je slabiji signal, ne puno ali je slabiji i to se jako brzo razmrda pa se vidi da ne sjeda savrseno ko prije, itd.. Btw. 60kn je na taj bumper ebay sa dostavom. Ja dobio u roku od 20 dana.. Ne vrijedi vise jer se brzo razj....be. |
![]() |
![]() |
#4206 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#4207 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Stvarno ne znam u koju temu smjestiti ovo pitanje pa ako sam fulao neka admin prebaci. Znači imam S3 koji je radio kao podmazan bez i jedne primjedbe. Prije 10ak dana sam bio na koncertu, klasika slikanje i snimao sam video s bljeskalicom nekih 10ak minuta i nakon toga sam primjetio problem. Radi se o bateriji (koja je prije toga sasvim dobro držala stara cca 1.5 godinu). Skužio sam da mi je izvukao 50% baterije za pola sata. Napunio sam je i opet ju je skinuo na 5% za manje od 3-4h. Sad dolazi čudni dio. Kad je mob na punjaču radi skroz normalno, kada ga skinem, radi super dok baterija ne dođe do 70 ili 50% i primijetim da mi pokaže znak da nema mreže, krene slika titrati i resetira se i pokaže 3-4% baterije?! Tu se resetira po par puta i onda kad ga spojim na punjač pokaže opet 20-30% kako kada. Može li samo netko potvrditi moje sumnje da se radi o bateriji da ne bacim lovu za drugu ako postoji šansa da je nešto do mobitela ili OS-a. Pretpostavljam da se mob/bat pregrijala pa da je zato riknula. Vidljivih deformacija na bateriji nema, možda samo blago iskrivljenje, ali jedva zamjetno. Probao sam 'kalibrirati' bateriju s uputama s neta (punjenje, pa gašenje i punjenje, pa pražnjenje do kraja, pa punjenje i te fore). Hvala ![]()
#4208 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Ovo sve što si opisao izgleda kao klasičan slučaj baterije koja je oslabila i ako već nije u bližoj će se budućnosti gotovo sigurno napuhati. Uzmi si novu bateriju za 100 kuna i rješit ćeš problem. Mislim da se titranje ekrana dešava zbog nestabilnosti napona baterije, a SAMOLED ekran na S3ci vjerojatno treba stabilan power supply da bi normalno radio. P.S. Baterije su potrošna roba i njihovo trajanje dosta ovisi o izlaganju ekstremnim vremenskim uvjetima i o tome koliko maltretiraš mobitel jer nije isto kada se "normalno koristi" (čitaj povremeno zlostavlja) i kada ga se redovno tjera da se napreže i zagrijava do usijanja.
#4210 |
Premium
|
Hvala obojici na odgovoru. Imate neki guide za kupnju baterije? Mislim, nesto na sto treba obratiti pozornost osim klasicnih vrijednosti baterije?
#4211 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kako se zalomi. Moji S3 i S3 Mini uredno rade već 2g. i nemaju problema s baterijom iako znam ljude koji su ih mijenjali, pogotovo na Miniju. Frend i ja smo ih uzeli u t-scumu. On je morao mijenjati bateriju. Uzeo je novu origigi u Europatradeu. Tamo su mu rekli da su te stare serije shebane, ali da su nove serije ok.
#4212 |
Premium
|
Onda idem pogledati pa da vidimo. Otoci cu u scum i kod neke trgovine i nadam se da cu pogoditi dobru. Ima li možda način da znam koja je serija nova? Možda serijski broj ili kako?
#4213 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#4214 | |
Premium
|
Citiraj:
Imamo sasvim dovoljno specijaliziranih dućana za kupovanje takvih stvari u kojima imaš izbor i u kojima ne drže u ponudi ono što nitko normalan neće, već upravo suprotno.
![]() |
#4215 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
#4216 |
Banned
Datum registracije: Feb 2013
|
Pa kolko kosta origigi baterija? Ja imam doma nekoliko samsunga i jedan sam prodao. Svima baterija drzi dobro. To je ko kod auta ak forsiras akumulator krepo bu ti za godinu dve. Ak pazis moze raditi i 5 godina. |
![]() |
![]() |
#4218 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() +1. |
|
![]() |
![]() |
#4223 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Imao sam nove note, s2, s3 mini i s4mini svima je baterija drastično propala nakon 6 mjeseci osim s4 mini kojeg koristi draga njemu nakon godinu dana. 6 mjeseci je garancija na baterije i kod umjerenog korištenja moba ( punjenje jednom dnevno ) bude nešto iznad 70% orginalnog kapaciteta a mjenjau ih putem garancije ako padnu ispod 70 %. Litijske baterije općenito imaju vijek trajanja od 300-350 ciklusa samo mi se čini da su kod samsunga nešto mrvu lošije. Ako dosta koristiš mob kao npr. ja i puniš 2 puta dnevno potrošiš tih 300 ciklusa u pola godine nema tu neke velike filozofije ![]() |
![]() |
![]() |
#4224 |
Premium
|
I onda onaj krš od hatecea ima integririsanu bateriju. Mogu mislit koliko ta u originalu košta i znaju li je uopće ovi naši nevaspitani amateri po servisima zamijenit kako Bog zapovijeda.
#4226 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Negdje se da pročitati da li ion baterije gube 20% kapaciteta tek nakon 500 punjenja, možda su takve i dostupne negdje ali ja je nikad nisam ima ni u mobu ni u laptopu. Zato sam dosad izbjegavao integrirane ali evo vidit ćemo kako će se buduća xperia pokazati, mada čisto sumnjam. Najbitnije je ako je moguće ne praznit bateriju do kraja nego punit mob na 50tak % a jednom mjesečno ispraznit do kraja da uređaj kalibrira bateriju. Sve se ovo spominjalo dosta u temama o laptopima dalo bi se naći a lako se i izgugla koga baš zanima. |
![]() |
![]() |
#4227 | |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Znam iz iskustva kad sam jedan mob koji je imao sasvim solidnu bateriju poklonio nećacima da su doslovce uspjeli demolirati bateriju za 3 mjeseca. No, to se grijalo do neslućenih temperatura (igranje+aktivan 3G) za jedan smartphone. Pogotovo zato što su bili ljetni mjeseci ![]() EDIT: Ima li tko informaciju kada stiže Note Edge u HR? Zadnje izmijenjeno od: Zvone2772. 02.01.2015. u 12:27. |
|
![]() |
![]() |
#4228 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
#4229 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Neke baterije su bolje od drugih, ali i jasno, ponašanje korisnika prema njima je također bitan čimbenik jednadžbe. Osobno sam naviknuo bateriju prvi puta ubiti do kraja, pa puniti cijelu noć i onda uvijek puniti onda kad je na izdisaju (nekad kad se mob i ugasi) do 100%. Nikad ne nadopunjavam ili pripunjavam sa npr 23 na 72%. I nikad nisam imao problema sa baterijama na mobu. Sve su uvijek durale koliko i mob, osim Nokije 3310 kojoj je NiMH baterija otišla nakon godinu i pol... ![]() Naravno, moj način punjenja je nekome bezveze i znam da se dokazivalo da to nema veze (bez konkretnih dokaza), ali eto, ako se netko našao u tome ili želi to tako probati, iz mog iskustva, neće se zeznuti. |
|
![]() |
![]() |
|
|