Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 26.12.2014., 13:12   #4201
imart
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
Pa to sam mislio.. Krivi izraz..
imart je offline  
Staro 26.12.2014., 15:17   #4202
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Za tu lovu ja sam kupio kopiju Spigen kućišta koje mi štiti cijeli mob. Jest da je malo nezgrapno i da je sada mob ogroman, ali štiti do jaja.
Staro 26.12.2014., 16:21   #4203
imart
Banned
Moj komp

Ma nije stvar u lovi imao sam cijeli cover al prevelik mi je mob u tome . bitnije mi je da u padu stiti cosak jer najcesce mi padne na cosak.
imart je offline  
Staro 26.12.2014., 16:33   #4204
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor imart Pregled postova
Ma nije stvar u lovi imao sam cijeli cover al prevelik mi je mob u tome . bitnije mi je da u padu stiti cosak jer najcesce mi padne na cosak.
Preporucam Urban armor gear kuciste. Imam ga na S4 i prezadovoljan sam. Mrvicu je vece od obicnog silikonskog kucista. Stavio sam u ovu temu i usporedne slike pa baci oko.

EDIT:

Evo:

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=3317
Staro 26.12.2014., 17:04   #4205
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Imam slican metalni bumper na G3. Ima to dobrih strana. Ne dodiruje mob povrsinu nigdje kad se stavi na obje strane, moze se postavit okomito jer je metalni rub ravan i deblji i solidno izgleda, bar meni. Problem je slabiji signal, ne puno ali je slabiji i to se jako brzo razmrda pa se vidi da ne sjeda savrseno ko prije, itd..

Btw. 60kn je na taj bumper ebay sa dostavom. Ja dobio u roku od 20 dana.. Ne vrijedi vise jer se brzo razj....be.
MAGARAC je offline  
Staro 26.12.2014., 17:27   #4206
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Imam slican metalni bumper na G3. Ima to dobrih strana. Ne dodiruje mob povrsinu nigdje kad se stavi na obje strane, moze se postavit okomito jer je metalni rub ravan i deblji i solidno izgleda, bar meni. Problem je slabiji signal, ne puno ali je slabiji i to se jako brzo razmrda pa se vidi da ne sjeda savrseno ko prije, itd..

Btw. 60kn je na taj bumper ebay sa dostavom. Ja dobio u roku od 20 dana.. Ne vrijedi vise jer se brzo razj....be.
Metalna kucista mi nikad nisu bila draga. Bumper kucista isto tako. Najdraza su mi hybrid kucista ( gumeno kuciste + plastika ) koja stite cijeli mob.
Staro 29.12.2014., 12:18   #4207
vision19
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Stvarno ne znam u koju temu smjestiti ovo pitanje pa ako sam fulao neka admin prebaci.

Znači imam S3 koji je radio kao podmazan bez i jedne primjedbe. Prije 10ak dana sam bio na koncertu, klasika slikanje i snimao sam video s bljeskalicom nekih 10ak minuta i nakon toga sam primjetio problem. Radi se o bateriji (koja je prije toga sasvim dobro držala stara cca 1.5 godinu). Skužio sam da mi je izvukao 50% baterije za pola sata.

Napunio sam je i opet ju je skinuo na 5% za manje od 3-4h. Sad dolazi čudni dio. Kad je mob na punjaču radi skroz normalno, kada ga skinem, radi super dok baterija ne dođe do 70 ili 50% i primijetim da mi pokaže znak da nema mreže, krene slika titrati i resetira se i pokaže 3-4% baterije?! Tu se resetira po par puta i onda kad ga spojim na punjač pokaže opet 20-30% kako kada.

Može li samo netko potvrditi moje sumnje da se radi o bateriji da ne bacim lovu za drugu ako postoji šansa da je nešto do mobitela ili OS-a. Pretpostavljam da se mob/bat pregrijala pa da je zato riknula.

Vidljivih deformacija na bateriji nema, možda samo blago iskrivljenje, ali jedva zamjetno. Probao sam 'kalibrirati' bateriju s uputama s neta (punjenje, pa gašenje i punjenje, pa pražnjenje do kraja, pa punjenje i te fore).

Hvala
Staro 29.12.2014., 12:46   #4208
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Ovo sve što si opisao izgleda kao klasičan slučaj baterije koja je oslabila i ako već nije u bližoj će se budućnosti gotovo sigurno napuhati. Uzmi si novu bateriju za 100 kuna i rješit ćeš problem. Mislim da se titranje ekrana dešava zbog nestabilnosti napona baterije, a SAMOLED ekran na S3ci vjerojatno treba stabilan power supply da bi normalno radio. P.S. Baterije su potrošna roba i njihovo trajanje dosta ovisi o izlaganju ekstremnim vremenskim uvjetima i o tome koliko maltretiraš mobitel jer nije isto kada se "normalno koristi" (čitaj povremeno zlostavlja) i kada ga se redovno tjera da se napreže i zagrijava do usijanja.

The Man je offline  
Staro 29.12.2014., 14:47   #4209
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
A i S3 i S3 Mini su poznati po tome da nakon godinu, godinu i pol treba nabavit novu bateriju...
Brko je offline  
Staro 29.12.2014., 15:17   #4210
vision19
Premium
Moj komp

Hvala obojici na odgovoru. Imate neki guide za kupnju baterije? Mislim, nesto na sto treba obratiti pozornost osim klasicnih vrijednosti baterije?
Staro 29.12.2014., 15:34   #4211
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Kako se zalomi. Moji S3 i S3 Mini uredno rade već 2g. i nemaju problema s baterijom iako znam ljude koji su ih mijenjali, pogotovo na Miniju.
Frend i ja smo ih uzeli u t-scumu. On je morao mijenjati bateriju. Uzeo je novu origigi u Europatradeu. Tamo su mu rekli da su te stare serije shebane, ali da su nove serije ok.
Staro 29.12.2014., 16:05   #4212
vision19
Premium
Moj komp

Onda idem pogledati pa da vidimo. Otoci cu u scum i kod neke trgovine i nadam se da cu pogoditi dobru. Ima li možda način da znam koja je serija nova? Možda serijski broj ili kako?
Staro 29.12.2014., 16:13   #4213
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor vision19 Pregled postova
Onda idem pogledati pa da vidimo. Otoci cu u scum i kod neke trgovine i nadam se da cu pogoditi dobru. Ima li možda način da znam koja je serija nova? Možda serijski broj ili kako?
Uzmi si provjerenu ONYX bateriju za 100kn i miran si.
Staro 30.12.2014., 01:11   #4214
The Man
Premium

The Man's Avatar

Citiraj:
Autor vision19 Pregled postova
Imaš Samsung brzi servis u Zagrebu pa proguglaj broj i čuj se sa njima. U tekomu nikako ne kupuj zamjenske baterije i punjače jer im je takva roba uglavnom zadnji škart koji se u normalnom (specijaliziranom) dućanu ne prodaje dobro pa onda to kroz veleprodaju uvale njima po nižoj "best buy" cijeni samo da se tog riješe jer ovi u tekomu takve stvari uzimaju na vagone i onda imaš takav šit po centrima u cijeloj Hrvatskoj + webshop + dijele to "gratis" uz mobitele, tablete i ostalo.

Imamo sasvim dovoljno specijaliziranih dućana za kupovanje takvih stvari u kojima imaš izbor i u kojima ne drže u ponudi ono što nitko normalan neće, već upravo suprotno.

The Man je offline  
Staro 30.12.2014., 10:24   #4215
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Uzmi si provjerenu ONYX bateriju za 100kn i miran si.
Utvrđujem i potvrđujem
Batali njuškalo a posebice ebay jer je puno lažnjaka. ONYX za 100kn i to je to. Odlična baterija.
Brko je offline  
Staro 30.12.2014., 19:52   #4216
imart
Banned
Moj komp

Pa kolko kosta origigi baterija? Ja imam doma nekoliko samsunga i jedan sam prodao. Svima baterija drzi dobro. To je ko kod auta ak forsiras akumulator krepo bu ti za godinu dve. Ak pazis moze raditi i 5 godina.
imart je offline  
Staro 30.12.2014., 20:50   #4217
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Da, ali puno ih se napuhne nakon godinu, godinu i pol te izgubi poprilično na kapacitetu.
Brko je offline  
Staro 30.12.2014., 21:07   #4218
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor imart Pregled postova
Pa kolko kosta origigi baterija? Ja imam doma nekoliko samsunga i jedan sam prodao. Svima baterija drzi dobro. To je ko kod auta ak forsiras akumulator krepo bu ti za godinu dve. Ak pazis moze raditi i 5 godina.
Malo vise, europatrade ti je ovlasten za Samsung pa ih kontaktiraj i pitaj.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Da, ali puno ih se napuhne nakon godinu, godinu i pol te izgubi poprilično na kapacitetu.
+1.
Staro 30.12.2014., 21:50   #4219
imart
Banned
Moj komp

Za s4 je originalna 200 kn.. Provjereno.
imart je offline  
Staro 30.12.2014., 21:53   #4220
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Za S3 je 170 kn u EuropaTradeu ali samo po narudžbi, kako mi reče njihov zaposlenik u 8. mjesecu.
Brko je offline  
Staro 30.12.2014., 21:55   #4221
imart
Banned
Moj komp

Ima i samsung store u draskovicevoj. Tam sam ja bio..
imart je offline  
Staro 31.12.2014., 08:31   #4222
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

A ima i u Areni.
Staro 31.12.2014., 08:53   #4223
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Imao sam nove note, s2, s3 mini i s4mini svima je baterija drastično propala nakon 6 mjeseci osim s4 mini kojeg koristi draga njemu nakon godinu dana.
6 mjeseci je garancija na baterije i kod umjerenog korištenja moba ( punjenje jednom dnevno ) bude nešto iznad 70% orginalnog kapaciteta a mjenjau ih putem garancije ako padnu ispod 70 %.
Litijske baterije općenito imaju vijek trajanja od 300-350 ciklusa samo mi se čini da su kod samsunga nešto mrvu lošije.
Ako dosta koristiš mob kao npr. ja i puniš 2 puta dnevno potrošiš tih 300 ciklusa u pola godine nema tu neke velike filozofije
6Finger je offline  
Staro 31.12.2014., 13:00   #4224
The Man
Premium

The Man's Avatar

I onda onaj krš od hatecea ima integririsanu bateriju. Mogu mislit koliko ta u originalu košta i znaju li je uopće ovi naši nevaspitani amateri po servisima zamijenit kako Bog zapovijeda.

The Man je offline  
Staro 31.12.2014., 13:40   #4225
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

A možda imaju i bolje baterije pa su zato integrirane, za razliku od ovih samsungovih koje se mjenjaju nakon godine dana...
Brko je offline  
Staro 31.12.2014., 17:42   #4226
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Negdje se da pročitati da li ion baterije gube 20% kapaciteta tek nakon 500 punjenja, možda su takve i dostupne negdje ali ja je nikad nisam ima ni u mobu ni u laptopu.
Zato sam dosad izbjegavao integrirane ali evo vidit ćemo kako će se buduća xperia pokazati, mada čisto sumnjam.
Najbitnije je ako je moguće ne praznit bateriju do kraja nego punit mob na 50tak % a jednom mjesečno ispraznit do kraja da uređaj kalibrira bateriju.
Sve se ovo spominjalo dosta u temama o laptopima dalo bi se naći a lako se i izgugla koga baš zanima.
6Finger je offline  
Staro 31.12.2014., 21:48   #4227
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor 6Finger Pregled postova
Negdje se da pročitati da li ion baterije gube 20% kapaciteta tek nakon 500 punjenja, možda su takve i dostupne negdje ali ja je nikad nisam ima ni u mobu ni u laptopu.
Zato sam dosad izbjegavao integrirane ali evo vidit ćemo kako će se buduća xperia pokazati, mada čisto sumnjam.
Najbitnije je ako je moguće ne praznit bateriju do kraja nego punit mob na 50tak % a jednom mjesečno ispraznit do kraja da uređaj kalibrira bateriju.
Sve se ovo spominjalo dosta u temama o laptopima dalo bi se naći a lako se i izgugla koga baš zanima.
Jako lijepo je ovdje objašnjeno. Sve u svemu, ovo s ~50% stoji, plus još neki faktori (temperatura, DoD i dr.).

Znam iz iskustva kad sam jedan mob koji je imao sasvim solidnu bateriju poklonio nećacima da su doslovce uspjeli demolirati bateriju za 3 mjeseca. No, to se grijalo do neslućenih temperatura (igranje+aktivan 3G) za jedan smartphone. Pogotovo zato što su bili ljetni mjeseci

EDIT: Ima li tko informaciju kada stiže Note Edge u HR?

Zadnje izmijenjeno od: Zvone2772. 02.01.2015. u 12:27.
Zvone2772 je offline  
Staro 03.01.2015., 09:23   #4228
The Man
Premium

The Man's Avatar

Citiraj:
Ako je ovo istina onda je to maltretaža i robovanje mobitelu jer meni je i full charge malo, a da ga punim na 50% radije bi ga prodao, kupio štrik i objesio se na prvu banderu. Svoja 3 mobilna druga punim onda kad mi je zgodno, a to uglavnom znači maksimalno korištenje baterije do 5% ili manje, a nerijetko mi se i zgase u radu. Po ovom 50% pravilu morao bi ga spajati na punjač 3 puta dnevno po cca 1 sat (i to zahvaljujući brzom 2A punjaču), a to je onda fakat sranje.

The Man je offline  
Staro 03.01.2015., 13:33   #4229
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
18 mjeseci korištenja Xperije Z sa integriranom baterijom, punjenje samo onda kad je došlo na 5 ili manje %, i naravno do 100%. I nisam primjetio da je imalo izgubila kapacitet. Sadašnja vlasnica tog moba se nije žalila na trajanje baterije.
Neke baterije su bolje od drugih, ali i jasno, ponašanje korisnika prema njima je također bitan čimbenik jednadžbe.

Osobno sam naviknuo bateriju prvi puta ubiti do kraja, pa puniti cijelu noć i onda uvijek puniti onda kad je na izdisaju (nekad kad se mob i ugasi) do 100%. Nikad ne nadopunjavam ili pripunjavam sa npr 23 na 72%. I nikad nisam imao problema sa baterijama na mobu. Sve su uvijek durale koliko i mob, osim Nokije 3310 kojoj je NiMH baterija otišla nakon godinu i pol...

Naravno, moj način punjenja je nekome bezveze i znam da se dokazivalo da to nema veze (bez konkretnih dokaza), ali eto, ako se netko našao u tome ili želi to tako probati, iz mog iskustva, neće se zeznuti.
Brko je offline  
Staro 05.01.2015., 02:53   #4230
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Metalno kuciste Galaxy-a S6! Bome izgleda dobro ako je ovo istina.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na