|
![]() |
#1 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
(riješeno) GPU driveri (bilo koji) restartaju komp
Dakle problem se danas javio u toku surfanja u win se smrzo na sekundu i onda restartao, poslije toga kad treba doći u win. kad se ono treba pojavit welcome na monitoru kao da ode out of range, stalno treperi digital/analog na monitoru.(bili instalirani zadnji nvidia driveri) (Komp specs u Moj komp) Nisam ništa bio instalirao niti prčkao pa me čudi da se samo odjednom to dogodilo. U eventu kaže error 7001 onda kad je trebalo se welcome pojavit i piše : The Computer Browser service depends on the Server service which failed to start because of the following error: The dependency service or group failed to start. drugi koji se pojavi isto pod 7001 The Network List Service service depends on the Network Location Awareness service which failed to start because of the following error: The dependency service or group failed to start. i treći The Workstation service depends on the Network Store Interface Service service which failed to start because of the following error: The dependency service or group failed to start. ima i error 10005 DCOM got error "1084" attempting to start the service EventSystem with arguments "" in order to run the server: {1BE1F766-5536-11D1-B726-00C04FB926AF} Ono šta sam probao: 1. Guglo problem, svi servisi su popaljeni i pokrenuti ovi koji trebaju bit vezani uz taj problem. 2. Probao sam uninstall i clean drivera u safe mode-u te ponovno instaliranje ali ovaj put predzadnjih drivera šta je dovelo do BSOD-a kad se treba welcome pojavit, u BSODu je pisalo nvlddmkm.sys (od nvidie neki fajl). Kad uninstaliram drivere normalno ulazi u win. samo onda grafičku prepozna kao standard vga, ali radi. 3. Očistio sam grafičku ispuhao, iskopčao komp na 20min i CLRCMOS napravio. 4. Probao sam sve ostale drivere maknut i instalirat ispočetka Ništa od toga nije uspjelo, format bi ostavio za posljednju opciju i instalirao umjesto trenutnih Win 7 Win 8.1 no kažem to je zadnja opcija i još šta ću sutra napravit je posudit od prijatelja grafičku jer imam sumnju neku da je grafička otišla ![]() EDIT: Ipak je nesto do hardvera. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 13.02.2015. u 19:25. Razlog: preimenovan naslov |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
clean install OS-a to 90% rješava |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
1
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Možda se nešto OS pojebao. Ne znam kako iz ovih errora proizlazi da je do grafičke - ali kao što si rekao možeš probati svoju grafu kod frenda i obrnuto. Inače što se tiče drivera - ako misliš da oni zezaju ostatke možeš probati skroz maknuti iz pc-a sa driver sweeperom, ili ovim pa onda nanavo drivere instalirati. Ako nije do toga, najbolje clean install OS-a. Onda ćeš biti siguran dal je do softwera ili hardwera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
1
|
Citiraj:
Pa nije da od njih proizlazi nego oni nastaju zato što neće uć u win. ili možda oni rade problem pa neće uć neam pojma uglavnom kad je bez drivera od grafičke normalno ulazi kao da je sve normalno samo nisu instalirani driveri od grafičke jel. Probam još danas sa drugom grafičkom pa javim, ali ako netko ima kakvu još ideju pomagajte. Pročitaj ponovno ovo šta sam u prvom postu napisao pod broj 2. Clean install OS-a mi je zadnja opcija jer imam za instalirat stvari i podešavat par dana pa bi rađe ako se ikako može to izbjego. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 04.01.2015. u 13:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Meni su beta drajveri davali slične simptome. Ako nije to onda je možda do napajanja. GTX 470 zahtjeva minimum 550W. Ako uzmemo u obzir da napajanja s vremenom gube na snazi vrlo je vjerojatno da će radit ako odspojiš dvd i koji ventilator iz kućišta. Ako ni to ne pomaže jedina opcija je isprobat sa jačim napajanjem tipa 600W (na tvojoj trenutnoj konfiguraciji) da bi se ustanovilo konkretno da li je u grafičkoj problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
1
|
Guralo je ono i duplo jačeg potrošača(4870x2) bez beda je doduše prije godinu-dve al nema veze tako da čisto sumnjam da je do napajanja. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 04.01.2015. u 16:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Ne vidim ni ja kako to može biti do napajanja Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
1
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 24.01.2015. u 16:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
A zasto ne neka live distra ak vec sumnjate na OS, za sec se provjeri. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
1
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
1
|
Ali na live-u mi nisu instalirani driveri od nvidie nego neki generički predpostavljam, a meni na generičkima radi samo na njegovim nvidijinim neće. No čini mi se da sam otkrio sad, neki konflikt sa driverima od matične je mislim, no čini mi se da neću to moć riješit nego da ću morat formatirat. 1. Probao drugu grafičku(gtx 560 Ti) ista stvar se dešava. 2. Combofix mi je našo neka 4 fajla i obrisao, al kolko sam prosrčo nisu nešto važni bili makar ih je on označio kao viruse i obrisao, ni to nije bio razlog zašto visi prije welcome-a. 3. startup repair mi je napisao da nemože popravit startup i pod details napisao BadDriver. 4. Probao i setup.exe -overall napravit od 9.4.1027 drivera od čipseta i dalje isto. 5. Napravio chkdsk sve je uredu sa diskom nema nikakvih grešaka ni bad sectora. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 24.01.2015. u 16:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
1
|
Formatirao ga stavio win 8.1 i na pocetku sve ok i podesim neke feature i restartam i opet ista prica treba doc ono welcome il sta vec na win 8.1 i konstantno se restarta i onda udje u onaj njegov recovery nakon drugog restarta. U safe mode mi normalno ulazi. EDIT: Ponekad tj. evo i sad trenutno mi iz nekog razloga nece signal bacit na monitoru, prvo sam mislio da je do dvi to hdmi konvertera, ali na prijateljevoj grafickoj(gtx560ti) koja ima hdmi ulaz sam spojio direktno i u njemu zeza. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 24.01.2015. u 16:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
1
|
Probao sam sljedeće 1.Kombinacije sa jednom i sa dve memorijske plocice koje imam u sva 4 slota. 2.Probao drugi PCIE utor na matičnoj. 3.Probao memoriji dić voltažu na 1.6V. 4 Napravio opet CLR CMOS-a i držo gumb za paljenje 60 sek da se isprazne kondenzatori. 5.Poiskopčo sam sve potrošače osim dva diska i grafičke. 6.Probao drugi sata kabel. 7.Probao drugi sata port. Ništa od tog nije pomoglo. Matičnu neku drugu skt 1155 nemam tako da ne znam kako bi još i nju testirao. Probat ću sad memtest stavit pa nek ga vrti nemam pojma više šta da radim, stvarno mi nije jasno... pomagajte. EDIT: Sad mi se pokazalo ono welcome i moje ime koje sam stavio i kad je to odradio opet se ekran zacrnio i restart. Vrti se sad memtest pa ću ga valjda ostavit preko noć nek izvrti il nešto. EDIT2: Ušao u safe mode i uninstaliro drivere od nvidie koje je automatski povuko i sad kad sam ih maknuo ulazi u win normalno, samo sa malom rezolucijom jer nema drivera od grafičke. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 05.01.2015. u 22:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
1
|
Napajanje ce mi drugo jos frend danas dat pa cu i to vidit, ali cisto sumnjam u seasonica da je otiso jer voltaza mu je ok u biosu i normalno se komp dize samo kad nema nvidijinih drivera instaliranih, sumnjam u tu maticnu nekako a najgore mi je to sta nije stara ni 3 godine. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 13.02.2015. u 13:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
1
|
Probao sam drugo napajanje ista stvar, jedino još matičnu ploču nisam probao drugu nekako bi mi bilo bed da zamijenim sa novom pa da isti problem imam, ima ko kakvu ideju još možda. Sad trenutno pišem sa tog kompa al više mi niti ne želi instalirat drivere, naime kad instalacija dođe do onog installing drivers kad monitor treba napravit flickr kao pa se razolucija promjeni ekran se zacrni i tu stoji i lampica od diska uopće ne vrti ništa kao da je stao skroz komp jedino mi preostaje onda restartat komp i onda on vrati display drivers ove generičke od windows-a i tako ih sad vozim. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 16.01.2015. u 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
fx
Datum registracije: Sep 2007
|
Nisam detaljno gledao sve postove, da li graficka kartica radi na drugom kompu i da li na drugom mozes instalirat drivere? Sto kaze memtest? Slican slucaj sam imao ja kod frenda, crkla graficka, cim pokusas driver ucitat, bsod ili se smrzne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
1
|
Probao sam drugu memoriju ista stvar sve slotove sve kombinacije. Da je grafička onda bi mi frendova radila kad sam ju stavio, svoju nisam probavao u drugom kompu kad sam probao drugu u svom pa mi onda nije baš imalo smisla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
1
|
A probavam ali nitko se nije javio još da bi imao kakvu za posudit, a kupio bi drugu samo mi bed da mi nebi opet bilo isto i sa novom pločom. EDIT: Sad nakon jedno 10ak dana od kako sam započeo ovu temu više me bacanje signala na monitor pri početku paljenja kompa ne zeza, sad uvijek upali od prve ali i dalje neće instalirat drivere od grafičke. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 24.01.2015. u 16:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
1
|
Dakle problem još nije riješen u utorak bi trebao novu matičnu uzet pa probat. Dakle probao sam pokrenut mint linux u normalnom modu gdje mi on učita neke svoje drivere od grafičke no kad hoće podić grafičko sučelje vide se samo kockice na polovici monitora(vidi sliku) zatim sam probao ugasit monitor pa upalit i nije više htio signal ulovit, pa me zanima da li bi to moglo bit da su neki kodnići u ekranu unutra otišli za visoku rezoluciju ili nešto pa da me to zeza možda ? Mislim znam da mogu pogledat tako da otvorim monitor fizički pa sam vidim, ali me zanima možda ako je netko imao sličan slučaj. Često mi se ujutro dok je hladan kad upalim kompjuter u stanju u kakvom je znači bez drivera od grafičke sa win 8.1 Pro, ne želi mi signal ulovit i monitor ostane tražiti kao Analog/Digital signal, ali ništa ne nalazi, a on je normalno ušao u win. i to znam jer kad stisnem power button jednom on ga normalno gasi iz win kao i da imam sliku. Matičnu ću znači u utorak uzet novu pa još isprobat s novom matičnom(samo se nadam da mi neće isto radit) a monitor na žalost nemam od nikog posudit da isprobam, mislim imam jedan stari monitor poslužio bi, ali nema dvi to vga konveter ko za peh. Imao jedan prije par mjeseci i budala ga dam prijatelju. Monitor je Samsung T220 star nekih cca 5-6 godina tako nešto. Slika: http://i.imgur.com/rRbglk0.jpg Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 08.02.2015. u 13:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
1
|
Probao sam i drugi monitor danas ista stvar. Ma sumnjam da je do grafičke jer i na frendovoj se isto dešava, matična je još ostala samo čini mi se da nema šta drugo bit nego nešto do nje neki kondenzator il nešto slično, meni se neda otkrivat. Uglavnom kupio sam danas novu matičnu pa sutra isprobam i javim, nadam se da će problemi nestat sa novom matičnom. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 10.02.2015. u 19:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
1
|
Stvarno nemam sreće baš sam očajan jer mi treba komp za posao, a nemogu ga sredit. Kupio matičnu jučer i evo sad je stavio i ista stvar kad instaliram drivere od grafičke flickr napravi i ostane crno i kad ga resetiram nemože nać signal prije ulaska u win. Probao sam i na onboard grafičkoj sa očišćenim driverima u safe modu i firško instaliranim od intel-a i istu stvar napravi. Normalno on može uć u normal mode od win. ali nesmiju bit instalirani driveri niti od jedne grafičke nego ovi generički od win. tako sad vozim. Probao sam opet memorije malo premiještat ista stvar, mislim nova matična pa znam da svi slotovi rade bar. Stvarno više ne znam jedino procesor još nisam probao, jel moguće da procesor tako nešto radi ? CPU je i3 2120 nije nikad prešo 46-47C, nikad klokan mislim to je malo i smiješno govorit za taj procesor, al da se zna. Znači kako se to desilo sve ukratko, surfo prije jedno mjesec dana netom komp se smrzo samo i resetiro i od tad kreću ovi problemi. Hard sam formatirao instalirao win 8.1 Pro, prije njega bila sedmica na kojoj je sve i počelo. Ako netko ima sutra iz novog zagreba da ima 1155 procesor kakav samo da isprobamo još mi jedino on ostaje kojeg nisam isprobao bio bih zahvalan, na žalost pljunuo sam zadnje novce za novu matičnu misleći kako je do nje, sad nemam ni kinte više. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 11.02.2015. u 22:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
1
|
Nemam na žalost nikog ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
1
|
Čuo sam se sa protisom gdje sam i kupio proc. i kažu da mogu njima poslat na besplatnu diagnostiku ako je procesor u jamstvu šta moj i je, ali da ću čekat cca 15 dana ovisno o dobavljaču na šta sam im ja reko da je msan dobavljač pa su mi rekli da u tom slučaju bi mogao još i duže čekat te da bi mi mogli naplatit 70kn ukoliko je procesor ispravan. Ako neko ima na pola sata da isprobam pa da znam sigurno da je proc bio bih zahvalan. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 13.02.2015. u 13:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
1
|
Ako je nekom lakše mogu ja uzet svoj procesor pa ga gurnemo u neku konfu i vidimo, možemo i takvu kombinaciju napravit, ali da je negdje blizu novog zagreba jer nemam osim ovog javnog drukčiji prijevoz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
nekak imam osječaj da je ipak grafička problem (mada kažeš da gtx560ti isto radi problem) ,ako si eleiminirao ram za 1155 cpu nisam još čuo da je crko (def. postavkama) lp |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|