|
![]() |
#901 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
hahah... izjava godine, skoro mi kava izasla iz usta van ![]() Ovu izjavu mi je nabacio isto tehnicar iz t-coma kad mi je selio liniju prije nekih 10-15 dana i stavio "tog kineza" u duljini od 15m jer toliko i trebam do routera. On ode a poslje prvog gasenja routera ili reseta ja cekam sinhronizaciju skoro 10min... reko odhebi i kabl i tehnicar t-djubreta. ![]() Dakle nikakvi UTP i slicna kineska govna nego cisti/pravi punokrvni telefonski kabl 2 x 0,8mm tj. ovaj crveni je 2 x 2 x 0,8mm tak da mogu po njemu i telefon iz routera poslat na drugi kraj kuce po slobodnoj parici. Zalemito u razvodnu kutiju naravno, dobro izolirano. Cijena nemalih 10kn po metru ali ocitanja routera direktno spojenog u razvodnu kutiju ili nakon 15m kabla su identicna i sinhronizacija je za 1min doslovce. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Svasta se da na ovom forumu procitat, pa tako i ovo sto si ti napisao. Tu zakoni fizike ne vrijede, vec samo osobna iskustva, koja u obzir ne uzimaju 20 drugih faktora zasto tebi nesto nije radilo u odredjenom trenutku. Ali ok, je, samo "punokrvni telefonski kabel" (sta god to bilo) moze to sto si ti napravio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#903 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 30.12.2014. u 14:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#905 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2014
|
Pozdrav,U zadnje vrijeme na iskonu imam jako puno problema s telefonom i više mi ne radi nego radi.Prijavljivao sam puno puta kvar ali kažu da imam veliki upload i da mi zato puca veza, što je najbolje to se počelo događati kad su mi promjenili ruter i tražio sam da mi promjene ruter ali su mi rekli da sigurno nije ruter krivi da nema potrebe za mijenjanjem. Sad ozbiljno razmišljam o prelasku drugom operateru samo još nisam odlučio gdje.Ovo su moji podaci parice i baš mi nisu jasni pa bi molio ako mi možete reći koliko je loša parica Line Mode ADSL_2plus Line State Up Latency Type Fast Line Up Time 70:21:34 Line Coding DMT Line Up Count 1 Statistics Downstream Upstream Line Rate 5999 Kbps 639 Kbps Attainable Line Rate 6576 Kbps 1128 Kbps Noise Margin 106 dB 221 dB Line Attenuation 315 dB 315 dB Output Power 195 dBm 131 dBm |
![]() |
![]() |
![]() |
#906 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Koji strucnjaci, sve redom veci od vecih a nijedan se nebi potrudio makar i upisati u google telefonski kabl. Dakle evo vam rijec/pojam koju trebate izgooglati. J-Y(St)Y Tko prvi dodje sa ovim pojmom do kineza ili optike ja mu se javno izvinjavam u roku odmah ![]() Eto sad cekam sta cete izmisliti kako bi ovo popljuvali, cekam sa tri linka pripremljena. 1. PDF sa podatcima o telefonskom kablu. 2. Link na koorporaciju koja ima prava na proizvodnju istoga u ovalstenim firmama. 3. Razno, par linkova gdje se isti moze nabaviti. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Premium
|
OK, kad bi ti moga citat misli, onda bi mi bilo odmah jasno da je "cisti/pravi punokrvni telefonski kabl" ustvari J-Y(St)Y ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#908 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
No imaš očajnu paricu/liniju. Možeš maksimalno imati (tvoja linija može idržati) 6,5mbps a profil ti je na 6mbps i normalno da veza puca. Provjeri kako ti je spojen telefonski kabel iz utičnice u zidu do tvog routera, provjeri spoj na routeru jer možda nije dobro sjeo. Kada to obaviš resetiraj router pa se možda podaci promijene.
![]() |
![]() |
#909 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma kako se to samo nismo sjetili... ![]() Nabaviti telefonski kabel.... Hmmmm da vidimo... U Billi? Konzumu... Neeeee... Možda u trgovini kabelima? ![]()
![]() |
![]() |
#910 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2014
|
Ovo što si ti ovdje naveo je, ako me pamet dobro služi, oznaka za signalne kabele. Znači nazvati ovo ultimativno-jebačkim telefonskim kabelom je apsolutno netočno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#911 | |
Banned
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
Ne znam zasto si lemio na regleti? nepotrebno , regleta onda nema smisla, ili je ovo plavo izolirani spoj? onda ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#912 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#913 | |
Premium
|
Citiraj:
Code:
http://www.tim-kabel.hr/content/view/295/376/lang,hrvatski/ Da, bas tako jer to regleta sa koje je skinuta parica/zice i polemito na moj kabl. Regleta je stavljena jos od prije kada su kompletan vod izmjestali pa kod mene na tavanu stavili istu. Gornji crni je dolaz pa regleta i donji crni je odlaz dalje na druge kuce... znaci uzete zice sa dolaza/reglete i polemito na moj kabl. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#914 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ja sam probao smanjiti upload na utorrentu ali mi se onda i download drastično smanji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#915 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#916 |
Premium
|
A sta sam trebao po tvom ? Crimpati svoj kabl u regletu ? To je jedan dodatni spoj vise i otvoreni je spoj podlozan atmosferskim utjecajima, vlaga, temperatura itd... Zar nije bolje da je regleta totano zaobidjena i sa njihove zice jednim spojem se nastavlja na moju s time da je to izolirano. Bilo kakvo petljanje po regleti su samo dodatni spojevi i dodatne smetnje. Gle, neka stavlja ko sta oce ako mu radi i dok mu radi... probao sam, testirao UTP i ovaj kabl, spajao router i direktno gore na tavanu kod reglete/kutije, dakle nije da sad nesto izmisljam. Neda mi se sad raspakiravat ZTE ZXDSL 931VII iz kutije jer sam na sx 763 i dd-wrt gore i jedino sto ovdje mogu ocitati je DSL Signal (up/down) 12 dB / 13 dB. Inace za ZTE sto se napamet sjecam je: Noise Margin: 12/13 dB Data Path: Fast/Fast Pa neradim ja u tvornici kabla niti agitiram za iste, danas sam zamjenio i kabl od druge linije u kuci koja nije na VOIP-u kao ova nego je klasicna anologna jos tj. ide do adsl splitera pa dalje zna se - inace od optime linija. I tu sam dobio nesto bolju brzinu po speed testu jer nije prelazilo 4000 kbps, 3800 kbps je plafon bio a sad zakuca i iznad 4000 kbps. Samo nesto jeftiniji je kabl stavljen ali isto J-Y(St)Y 1 x 2 x 0,6mm u duzini oko 10m do splitera. Za razliku od ove VOIP linije mogu reci da izmjenom kabla sinhronizacija traje isto, max brzina su nesto malo veca ocitanja i naravno veca je brzina nesto, VOIP linija i kad se bila sinhronizirala brzina je bila ista samo ko ce ju docekati da se podigne/spoji. Dakle sve na osnovu ovih testiranja mogu zasigurno reci da los UTP tj. nekvalitetan vise utjece na VOIP liniju nego klasicnu analognu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#917 | |||
Banned
|
Citiraj:
Ovo dalje sto si linkao, ti meni hoces reci da a) ovakav kabel ja nemogu kupit od kineza? b) bez ovakvog kabela (sve ostalo isto) ti ne bi imao iste/marginalno_razlicite rezultate s "tankim kinezom" ? yea rite. Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#918 | |||
Premium
|
Citiraj:
lemljenje niti je efikasno (ovisno je o regleti, ali u principu je nakon toga uništena) niti se dobiva išta, dapače, nekad možeš dobiti lošije rezultate (ovisno tko i kako zna raditi). Citiraj:
Citiraj:
Bitni su spojevi i stanje tih par kilometara DTK do centrale. To što ćeš ti staviti par metara ultra turbo hung chang kabela (i još po toj cijeni ![]()
![]() |
![]() |
#919 | |
Premium
|
Citiraj:
dva bijela telefonska kabla (isti proizvođač) 10m-attenuation 34 dB probano puno puta u različitim vremenskim trenucima i nepogrešivo dobijam ove vrijednosti. svi kablovi su tvornički tj. nisam ja ništa čarobirao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Registered User
|
Danas mi max brzina bila 8,5mbit pa me zanima šta bi se desilo da uzmem brzinu interneta 10mbit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() |
#924 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
el. rezultati su vjerujem jako dobri u tom višem segmentu, a tek prodajni... FIJUUUUUUU ![]() malo ću zaofftopičarit, nadam se da se modovi neće ljutit... zapravo ček malo... ![]() recimo tamo nekada je ekipa otkrila da je neki oppo player zapravo luxman, accuphase ili tako nešto, nebitno sada, poanta je da je aparatus bio spot-on kopija osim vanjštine i koštao je tipa 500$, a "high-end" brat je bio 5000$... čak nisu ni bolje kondiće stavili majka mu stara ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Banned
|
Da ne zaboravimo pozlacene kontakte. Ako ti je to "atteinable" nema smisla jer to je max sync, i sad bi valjda dobio 6/6.5 mbita, a neznam dal im je to uopce unutar "garantiranih" vrijednosti za 10mbit te bi li te spojili onda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Premium
|
Moj susjed-Grundig TV, Strong DVB_T receiver i slika "nije dobra ko u Austriji." Rješenje -zamjena HDMI kabla sa OEHLBACH kablom koji se ne može naći ispod 100 EUR. moćni placebo efek -to je sad to. pozvan sam da se uvjerim na vlastite oči. i mjenja on kablove i govori "vidiš sad" "a vidiš sad". teško se ne nasmijati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#927 | |
Premium
|
Citiraj:
Dakle ovdje se ne radi o placebo efektu i ono... joj sad mi leti internet i slicne trckalice koje sam tu procitao nego o konkretnoj razlici, pametnom dosta... ostali uzivajte u rapsodiji teorijskog naklapanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Premium
|
ma ja govorim za placebo i HDMI. kod mene je sa bijelim kablom max atteinable rate 14800-15100, a sa crnim ( i to mu je još pukla capica na konektoru) nikad ispod 15500. zamijenio sam crni sa bijelim baš jer mu je pukla capica. budući da mi se na bijelom često znalo syncati na manjojn brzini vratio sam stari kabel i sve je bilo u redu, i kažem burazu da mi kupi drugi kabel kad je išao u grad i on kupi opet isti u Konzumu. stavim njega i opet 34 dB. vratim crni 32.5. probao sam to barem 10 puta. PS šta nema nikakve veze ako je kabel unshielded UTP ili STP Zadnje izmijenjeno od: cruiser. 31.12.2014. u 14:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#930 |