Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.12.2014., 03:12   #61
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004

Prvi link koji sam dao u ovoj temi vezano uz predikciju i ostalo je iz 6 mjeseca 2014 godine http://esreality.com/post/2612716/mi...ss-sensors-v2/

Drugi link iz 01 mjeseca 2011 godine ... http://www.esreality.com/index.php?a=post&id=2024663

Treči link za kojeg si zapeo, za kojeg tvrdiš da ih je ima više (a nema ih više) koji su prastari je praktički iz 01 mjesesca 2007 godine ... http://www.esreality.com/?a=post&id=1265679

Slika iz posta 48 je iz 6 mjeseca 2013 godine. Na nju sam se pozvao u postu 55 kad sam spominjao noviji Logitech G9X

Dokaz link 1. je iz 2 mjesecca 2011 godine.. http://www.overclock.net/t/951894/th...ul-mouse-guide

link 2 je iz 1 mjeseca 2012 godine... http://www.overclock.net/t/1251156/a...use-technology

link 3 je iz 4 mjeseca 2013 godine... http://linustechtips.com/main/topic/...g-as-possible/

Istaknuo sam bitno , koga zanimaju pojedinosti neka detaljnije pročita i pogleda linkove.

Evo i završnog, Lucky no. 7

Mouse Guide 2.0 iz 4 mjeseca 2014. godine isto stavlja na listu Optičke miševe ... Pitam se zašto
https://geekhack.org/index.php?topic=56240.0

...Idem spavat 3 i 15 je

When it comes to the sensor being able to track well on a surface, there are differences between the two, but one is not strictly better than the other. Laser sensors track better on some surfaces (like glass) while optical sensors track better on others (typically, cloth mousepads). Where the laser sensors lose out to the optical sensors is when it comes to accuracy and reliability. While the newer laser sensors manage to avoid prediction, the popular Avago laser sensors (9500, 9800) found in many modern mice all suffer from acceleration issues. Furthermore, while these sensor have a very high malfunction speed, their maximum perfect tracking speed is actually lower than that of the typical optical sensor. Another frequently used laser sensor, the Philips twin eye sensor, uses a different method to register mouse-movement. It actually does not have any acceleration issues, but introduces a problem when lifting the mouse, commonly referred to as a z-axis problem. The cursor moves when the mouse is lifted, which creates a problem for people who lift the mouse frequently with the intention of having the sensor stop its tracking.
-->
@ bor1s ... Nisam sve stigao kad bi. Pročitao sam večinu najbitnijeg.

Godina testiranja ne mijenja činjenicu kako funkcionira koji hardver- senzor funkicionira - očitava detalje na podlozi i pomak na istoj.

Suma sumarum svega toga je upravo suština, a ona je uvijek osnovni princip na koji način neka tehnologija radi.

Tema je preciznosti u radu s mišem prilikom pomicanja i očitavanje tog pomaka što preciznije.
Pokretač teme nije znao za specfičnosti prilikom testiranja i suštinu tehnologije kao ni ti.
Pogledaj linkove što sam dao od početka, a ne samo one djelove koji te bodu u oči.
Smijala se sova sjenici, podizaču teme i meni.

Mislim da sam shvatio suštinu i uvidio drvo umjesto šume (podataka).

Od 6 linkova što sam dao, ti si zapeo samo za 1 iz davne 2007 godine koji je čudnog li čuda čak i točan.
Da se ne izgubi preglednost stavio sam svih 6 linkova u gumbić.

Prvi link koji sam dao u ovoj temi vezano uz predikciju i ostalo je iz 6 mjeseca 2014 godine http://esreality.com/post/2612716/mi...ss-sensors-v2/

Drugi link iz 01 mjeseca 2011 godine ... http://www.esreality.com/index.php?a=post&id=2024663

Treči link za kojeg si zapeo, za kojeg tvrdiš da ih je ima više (a nema ih više) koji su prastari je praktički iz 01 mjesesca 2007 godine ... http://www.esreality.com/?a=post&id=1265679

Slika iz posta 48 je iz 6 mjeseca 2013 godine. Na nju sam se pozvao u postu 55 kad sam spominjao noviji Logitech G9X

Dokaz link 1. je iz 2 mjesecca 2011 godine.. http://www.overclock.net/t/951894/th...ul-mouse-guide

link 2 je iz 1 mjeseca 2012 godine... http://www.overclock.net/t/1251156/a...use-technology

link 3 je iz 4 mjeseca 2013 godine... http://linustechtips.com/main/topic/...g-as-possible/

Istaknuo sam bitno , koga zanimaju pojedinosti neka detaljnije pročita i pogleda linkove.

Evo i završnog, Lucky no. 7

Mouse Guide 2.0 iz 4 mjeseca 2014. godine isto stavlja na listu Optičke miševe ... Pitam se zašto
https://geekhack.org/index.php?topic=56240.0

...Idem spavat 3 i 15 je

When it comes to the sensor being able to track well on a surface, there are differences between the two, but one is not strictly better than the other. Laser sensors track better on some surfaces (like glass) while optical sensors track better on others (typically, cloth mousepads). Where the laser sensors lose out to the optical sensors is when it comes to accuracy and reliability. While the newer laser sensors manage to avoid prediction, the popular Avago laser sensors (9500, 9800) found in many modern mice all suffer from acceleration issues. Furthermore, while these sensor have a very high malfunction speed, their maximum perfect tracking speed is actually lower than that of the typical optical sensor. Another frequently used laser sensor, the Philips twin eye sensor, uses a different method to register mouse-movement. It actually does not have any acceleration issues, but introduces a problem when lifting the mouse, commonly referred to as a z-axis problem. The cursor moves when the mouse is lifted, which creates a problem for people who lift the mouse frequently with the intention of having the sensor stop its tracking.

Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 26.12.2014. u 03:18.
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2014., 09:40   #62
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Zar nije glupo dati 500 kn za kvalitetnog miša koji dobro radi samo na kvalitetnoj podlozi od 200 kn?
Ako je miš toliko kvalitetan i skup očekujem od njega da radi po šodranom dvorištu.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2014., 10:07   #63
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Zar nije glupo dati 500 kn za kvalitetnog miša koji dobro radi samo na kvalitetnoj podlozi od 200 kn?
Ako je miš toliko kvalitetan i skup očekujem od njega da radi po šodranom dvorištu.
Ocekivanja su jedno, a realnost drugo.
DANCI je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2014., 11:24   #64
mario1
Premium
Moj komp

mario1's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor bor1s Pregled postova
Da ne spamam čovjeku temu koja mi je smiješna otpočetka jer je ovo što je on predložio smjeh za testiranje ali vidim još tema nije zagasnula.
Svrha teme je bila da se, ako već moj test nije objektivan, da se raspravi da li postoje testovi koji mogu dokazat koji je miš bolji a koji lošiji. E pa ako tebi to nije dovoljno pametna tema, nemoj ju ni čitat. Svi drugi su pomogli sa svojim odgovorima, štoviše dzlobec mi je dao toliko linkova da trebam čitat još tjedan dana o tome. Naravno i ostali su doprinjeli.

Eto pa kad je tebi tema smješna, slobodno se smij, smjeh je dobar za zdravlje.
mario1 je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2014., 12:53   #65
DANCI
Premium
Moj komp

Ja niti nemrem izvesti ovaj test sa Sharkoon Glider (crni-laserski) jer je sastrane guminiran i onda zapinje o ravnoj bocnoj podlozi pa bezveze sara.

No sto se tice misonje ima tri godine i nemam nikakvih zamjerki. Za preciznu radnju smanjim dpi na jedan gumbic koji je pri vrhu misa, a za normalan rad imam jos dva parametra dpi iako ih moze biti 5 ako se nevaram, sve sa jednim gumbicem saltam.
Staro 26.12.2014., 15:20   #66
mario1
Premium
Moj komp

mario1's Avatar

OK a sada jedno drugo pitanje (da ne otvaram novu temu). Vidim da je Logitech G400S po tim testovima super miš. A pitanje je - da li bi ja uopće osjetio razliku ako zamjenim svoj sadašnji MX sa G400S. Testovi su jedna stvar a druga stvar je koliko se to osjeti. Ako testiraš dovoljno duboko, svaki uređaj će bit bolji a neki drugi lošiji. A na kraju se to ni ne mora osjetiti u stvarnom životu.
Staro 26.12.2014., 18:27   #67
bor1s
Premium

bor1s's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor dzlobec Pregled postova
@ bor1s ... Nisam sve stigao kad bi. Pročitao sam večinu najbitnijeg.

Godina testiranja ne mijenja činjenicu kako funkcionira koji hardver- senzor funkicionira - očitava detalje na podlozi i pomak na istoj.
...
Ajd drago mi je da si uzeo 3-4 sata nakon moga posta pa malo pročitao to što si linkao sve iskreno se nadam da si nešto i naučio, ili ipak nisi
bor1s je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2014., 20:44   #68
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor mario1 Pregled postova
OK a sada jedno drugo pitanje (da ne otvaram novu temu). Vidim da je Logitech G400S po tim testovima super miš. A pitanje je - da li bi ja uopće osjetio razliku ako zamjenim svoj sadašnji MX sa G400S. Testovi su jedna stvar a druga stvar je koliko se to osjeti. Ako testiraš dovoljno duboko, svaki uređaj će bit bolji a neki drugi lošiji. A na kraju se to ni ne mora osjetiti u stvarnom životu.
Mislim da ti to nitko sa sigurnošću ne može odgovoriti, jer je to subjektivan dojam. Ali ipak bi ti savjetovao da probaš prvo sa promjenom podloge pa onda da pređeš na promjenu miša kasnije.

Isto tako nešto što mi je palo napamet: ako je Os win ima ona opcija na driveru enhance mouse precision ... ne znam jel to kome šta znači meni ponekad opcija paše ponekad me živcira pa ono.....
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2014., 21:28   #69
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Umjesto povlačenja vertikalnih/horizontalnih crta koje nemaju smisla (tj. imaju ako želite osjetiti koliko je LOŠA predikcija miša) radije onda crtajte spirale.

U pitanju je Genius Maurus. Po stupcima su različiti DPI-evi koje miš, tj senzor (Avago 3090) podržava. U prvom je redu povećan mouse speed na maksimalno te dotični nije diran bez obzira na povećanje DPI-a.

U drugom je redu stavljen mouse speed tako da smanjim akceleraciju i da mogu kontrolirati miš. To je u nekakvom omjeru 1:2,5 gdje 1cm micanja miša rezultira pomicanjem miša na zaslonu za kojih 2,5cm. Znači, kako je povećavan DPI tako je smanjivan mouse speed.

Sensitivity je u svim slučajevima stavljen na maksimum. Postavke u Winsima su standardno na 6/11, enhance mouse precision je isključen u Winsima i u driverima miša.

Podloga je neka jeftina sa e-baya sa uloškom za zapešće. Upišite na ebayju "Square Mouse Pad With Wrist Rest Fabric (Front)-BLACK"

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2014., 03:00   #70
DANCI
Premium
Moj komp

Citiraj:
Gle za ozbiljnije i preciznije poslove od pukog igranja je tvoja pogreska sta si uopce uzeo bezzicni mis. Bezzicni mis ima jedinu prednost sto nema zicu, al zato ima posla oko pretvaranje informacije iz optickog u digitalni signal plus bezzicno putem radio valova slati radio prijamniku koji je ustekan u PC putem USB. Pa opet taj radio prijamnik mora taj radio val pretvarati u digitalni signal da bi uopce racunalo prepoznalo ocemu se tu radi i sta treba napraviti.
Drugim rijecima postoje gubici zbog prijenosa plus baterija koja polako s vremenom slabi.

Ja nekazem da bezzicni misevi nevaljaju, vec da za puno ozbiljnije poslove kak je crtanje nije mu to primarna namjena. Vidio sam u praksi brdo bezzicnih miseva koji znaju stekati u radu em zbog slabe baterije em zbog prekida signala ili nesto trece.

Zapocetak napravi sta su ti forumasi rekli mijenjaj podlogu.
Staro 27.12.2014., 04:35   #71
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004

Plus referentna slika iz posta 48 je iz 6 mjeseca 2013 godine.

Sve je što je bitno več je odavno rečeno, citirano, podvučeno, navedeno, dokazano, evidentirano, potkrijepljeno linkovima...

Več sam sebi dosadan od tolkog ponavljanja , pisanja i sl....

Shvatite suštinu i uvidjet čete drvo umjesto šume (podataka).

Jel trebam svaki bor ispitat i proučit iz šume striborove, kako bi znao kako bor izgleda ? Borise, Borise - crni bor1s -e !

Sve treba pojednostavniti koliko je god moguće, ali ne više od toga.

Pitam se ko je to rekao ?

@bor1s Uzeo sam uzeo 3-4 sata odmora uz film, kolače i sok. Treba izdržat i povratit snagu od količine tvojih kvazi izjava.

Da sam na tvom mjestu pokrio bi se po glavi i napustio komentiranje ove teme da se daljnje ne blamiraš po 3 put ako misliš još spamat (pričat radi pričanja kao baba na placu jer možeš) i mudrovat (bez zrna soli u glavi - post 60 i 67)

Iz 3 razloga:

1) Ponovo ne čitaš cjeli sadržaj posta, nego samo moju bombastičnu izjavu u postu 55 što te bode u oči
Citiraj:
Autor bor1s
...malo me bocnula ova tvoja gore teza da je optika bolja od lasera
Pročitaj po prvi puta od početka do kraja post 61 možda naučiš nešto.

2) komentiraš ono što ne razumiješ, što nisi proučio do kraja , govoriš mi da pročavam cijelu šumu drveča (podataka)

Prije prvog tvog javljnja u temu i posta mogao si vidjeti i pročitati svih 6 linkova kroz postove što sam dao, samo 1 od 6 linkova je star a i točan

Citiraj:
Autor bor1s
...ovi linkovi su dosta stari
opet krivo, jedan link iz 2007 godine, al još uvijek točan i preciznan i u skladu sa ostalim linkovima

Citiraj:
Autor bor1s
pratio sam neke od njih još prije nekoliko godina
Koji su to oni, gdje se nalaze, pokaži, rekla- kazala ?!

Mogao si i drugi puta vidjet iste linkove, svih 6 ali ovaj put na istom mjestu u postu 61 klikom na spoiler gumb

Da si pročitao u postu 61 na samom dnu tekst ispod slike nebi ovako nekulturno spamao i trolao temu.

3) djeliš znanje kojeg nemaš i pametuješ na istoj osnovi
Citiraj:
Autor bor1s
Nema neke velike razlike između kvalitetnog laser sensora i optičkog.
Ima itekako, zavisi o namjeni i radu s istim.
Pogledaj gore u ovom postu karakteristike pojedinih senzora.

U igranju Solitaire-a slažem se nema.

@ DANCI dobro zboriš za bežićni miš al si i ti zapeo za famozni besmisleni test.

@ Mario 92 tekst i i slika je na mjestu kao informacija i orijentir. Ali slika kao test koji če drugi uspoređivat i stavljat svoje slične te kritizirat, opet je varijacija testa povlačenje horizontalo vertikalno mišem prihvatio ti to ili ne. Opet dolazimo na iste stvari... do nesavršenosti,nasumičnosti i neponovljivosti pokreta ljudske ruke. I besmislenosti istog...

@ ostali što komentirate i stavljate svoje/ tuđe pokrete - poteze u Paintu / Photoshopu generalno to nije loše za znat, vidjet, shvati i uočit na svojim miševima

Ali što se teme tiče .... mislim da je slika i njihovih komentara nepotrebno stavljat...

Masa ljudi to nije shvatila !

Četvero forumaša je več od 34. posta nadalje govorilo istu stvar!

Citiraj:
Autor Prki
Post 34... Ja i dalje tvrdim da se miševi ne mogu ovako testirati
Citiraj:
Autor 1v@n
Post 35...Naravno da ne može. Zato mi je i čudno zašto se toliko ekipe upecalo.
Citiraj:
Autor Sinac
Post 38 Shvati da je u pitanju više faktora koji određuju kako će se očitavati pomak miša

Najvažniji Quote među njima
Citiraj:
Autor Forace
Post 39...nemamo laboratorijske uvjete da to možemo provjerit

Kako češ testirat pokret ruke koji je uvijek nasumičan i neponovljiv, nuesporediv, nemjerljiv (odokativno ne priznam) sa ostalima jer njime testiraš preciznos pokreta svoje ruke a ne miša. Čak i da koristimo pomagalo- ravnalo, kutnik. Da se rade nekakve linije za usporedbu miša kojega bi naslonili da klizili po njima,da li je savršeno ravan sa boka ? Dal bi pokreti bili savršeni i jednaki svaki puta ?

Ne mislim se borit protiv budučih takvih kao boris vjetrenjača koje ne čitaju, ne razumiju i pametuju.

Hvala Bogu, velika večina forumaša je korektna i pita ako nezna, ako i ko što provali ne drže se toga kao pijan plota.

Hočete li vjerovat meni, navedenim linkovim da ili ne, nikada ili nakon određenog vremena meni je svejedno.
Podjelio sam s vama ono što sam pročitao i shvatio.

Ovo je moj zadnji post u ovoj temi, miševima opčenito, i u budučim LASER VS / + - OPTICAL diskusijama.

Ko voli nek izvoli , nek se šeče u kurg po šumi i njezinim labirintima.

Izlazim iz mraka šume i nailazim na danje svjetlo, srest ćemo se opet na nekom drugom putu (forumskim temama).

Do klikanja.

-->
@mario1 & Forace

Osjetio bi razliku kad bi prešao s Logitech MX Performance na G400S.
Taj miš je zmaj nema dvojbe.

Iz 3 razloga:
1) Bolji grip ruke (za tu namjenu) - upravljivost samog miša (zenemari na tren O & L senzore) prilikom pokreta
2) Precizniji OPTIČKI senzor od LASERSKOG
3) Žica je žica, kod nje nema kašnjenja signala kao kod bežićnih miševa

MX Performance meni je drag komad hardvera. Dobro mi stoji u ruci, bežičan je, ima dodatne gumbe koji se mogu iskoristiti u igrama, svakodnevnom radu u windowsima i ostalim programima. Očitava SVE podloge... staklo, tkaninu, A4 papir, kauč, drveni stol, you name it. To je prednost snaga i moč LASERA

ALI budimo iskreni MX Performance za vrhunsku preciznost i specifičan rad Photoshopu i ostalim grafičkim programima jednostavno nije dobar.

Kad bi oba miša G400S i MX Performance imala isti (čip , laserski ili optički) senzor, G400S bi opet bio bolji jer ima bolji grip ruke (za tu namjenu) - upravljivost miša prilikom pomaka (znamearimo O & L senzor). Moj stari MX510 ima bolju upravljivost miša prilikom pokreta od Logitech MX Performance-a. Kako nebi G400S (ima praktički isto kučište kao i MX510 + G400S ima najnovi senzor) bio bolji od MX Performance-a ! Vidi se iz aviona.

LASERSKI miš preciznije očitava podlogu i njene teksture.
OPTIČKI miš preciznije očitava pomak samog miša po podlozi.

Da li miš prilikom rada stoji na mjestu i skuplja prašinu na podlozi ili se pomiče po istoj ?

iz linka Dokaz 1, tema iz 2 mjeseca 2011 godine..
, post 55 http://www.overclock.net/t/951894/th...ul-mouse-guide

Laser vs Optical

In almost every mouse review I've read, the writer makes the automatic assumption that laser mice must be better than optical. I imagine it's down to the perceived firepower of each word. No one ever destroyed an Imperial Cruiser with an LED gun. The performance benchmarks show that todays batch of laser mice can't keep up with the finely tuned optical ones. They do have slightly higher resolution, but not enough to make up for their poor performance at speed.

također iz istog linka

Što se tiče DPI-a kod LASERSKIH miševa

DPI/CPI refers to dots per inches or counts per inches. It refers to the sensitivity of your mouse. However a very common misunderstanding about it is that DPI/CPI is a benchmark for how accurate your mouse is.This is wrong! DPI/CPI is just the distance your mouse cursor moves in relation to the distance your mouse moves in real life. So for example, a mouse with higher sensitivity moves 3 pixels/cm whereas a mouse with lower sensitivity moves 1 pixel/cm, BUT they both have the same accuracy. Many gaming companies take advantage of this misunderstanding and often boast about their high DPI/CPI mice when they are actually overpriced garbage. Some gaming companies even use interpolaration (using software to trick the sensor) to increase the DPI/CPI further even at the expense of the mouse's performance. DO NOT BELIEVE their marketing and fall for their traps. DPI/CPI HAS GOT NOTHING TO DO WITH ACCURACY OF YOUR MOUSE. A good example is the microsoft intellimouse 3.0, a very popular choice among professional gamers, it only has 400 dpi but its a very good mouse nevertheless.

Što tu piše! Kako rade i koje su karakteristike pojedinih senzora u miševima ?

When it comes to the sensor being able to track well on a surface, there are differences between the two, but one is not strictly better than the other. Laser sensors track better on some surfaces (like glass) while optical sensors track better on others (typically, cloth mousepads). Where the laser sensors lose out to the optical sensors is when it comes to accuracy and reliability. While the newer laser sensors manage to avoid prediction, the popular Avago laser sensors (9500, 9800) found in many modern mice all suffer from acceleration issues. Furthermore, while these sensor have a very high malfunction speed, their maximum perfect tracking speed is actually lower than that of the typical optical sensor. Another frequently used laser sensor, the Philips twin eye sensor, uses a different method to register mouse-movement. It actually does not have any acceleration issues, but introduces a problem when lifting the mouse, commonly referred to as a z-axis problem. The cursor moves when the mouse is lifted, which creates a problem for people who lift the mouse frequently with the intention of having the sensor stop its tracking.[/SPOILER]

Zašto se se iste stvari, karakteristike i liste samo OPTIČKIH miševa ponavljaju u svakom od ovih 6 linkova ?

Plus referentna slika iz posta 48 je iz 6 mjeseca 2013 godine.

Sve je što je bitno več je odavno rečeno, citirano, podvučeno, navedeno, dokazano, evidentirano, potkrijepljeno linkovima...

Več sam sebi dosadan od tolkog ponavljanja , pisanja i sl....

Shvatite suštinu i uvidjet čete drvo umjesto šume (podataka).

Jel trebam svaki bor ispitat i proučit iz šume striborove, kako bi znao kako bor izgleda ? Borise, Borise - crni bor1s -e !

Sve treba pojednostavniti koliko je god moguće, ali ne više od toga.

Pitam se ko je to rekao ?

@bor1s Uzeo sam uzeo 3-4 sata odmora uz film, kolače i sok. Treba izdržat i povratit snagu od količine tvojih kvazi izjava.

Da sam na tvom mjestu pokrio bi se po glavi i napustio komentiranje ove teme da se daljnje ne blamiraš po 3 put ako misliš još spamat (pričat radi pričanja kao baba na placu jer možeš) i mudrovat (bez zrna soli u glavi - post 60 i 67)

Iz 3 razloga:

1) Ponovo ne čitaš cjeli sadržaj posta, nego samo moju bombastičnu izjavu u postu 55 što te bode u oči
Citiraj:
Autor bor1s
...malo me bocnula ova tvoja gore teza da je optika bolja od lasera
Pročitaj po prvi puta od početka do kraja post 61 možda naučiš nešto.

2) komentiraš ono što ne razumiješ, što nisi proučio do kraja , govoriš mi da pročavam cijelu šumu drveča (podataka)

Prije prvog tvog javljnja u temu i posta mogao si vidjeti i pročitati svih 6 linkova kroz postove što sam dao, samo 1 od 6 linkova je star a i točan

Citiraj:
Autor bor1s
...ovi linkovi su dosta stari
opet krivo, jedan link iz 2007 godine, al još uvijek točan i preciznan i u skladu sa ostalim linkovima

Citiraj:
Autor bor1s
pratio sam neke od njih još prije nekoliko godina
Koji su to oni, gdje se nalaze, pokaži, rekla- kazala ?!

Mogao si i drugi puta vidjet iste linkove, svih 6 ali ovaj put na istom mjestu u postu 61 klikom na spoiler gumb

Da si pročitao u postu 61 na samom dnu tekst ispod slike nebi ovako nekulturno spamao i trolao temu.

3) djeliš znanje kojeg nemaš i pametuješ na istoj osnovi
Citiraj:
Autor bor1s
Nema neke velike razlike između kvalitetnog laser sensora i optičkog.
Ima itekako, zavisi o namjeni i radu s istim.
Pogledaj gore u ovom postu karakteristike pojedinih senzora.

U igranju Solitaire-a slažem se nema.

@ DANCI dobro zboriš za bežićni miš al si i ti zapeo za famozni besmisleni test.

@ Mario 92 tekst i i slika je na mjestu kao informacija i orijentir. Ali slika kao test koji če drugi uspoređivat i stavljat svoje slične te kritizirat, opet je varijacija testa povlačenje horizontalo vertikalno mišem prihvatio ti to ili ne. Opet dolazimo na iste stvari... do nesavršenosti,nasumičnosti i neponovljivosti pokreta ljudske ruke. I besmislenosti istog...

@ ostali što komentirate i stavljate svoje/ tuđe pokrete - poteze u Paintu / Photoshopu generalno to nije loše za znat, vidjet, shvati i uočit na svojim miševima

Ali što se teme tiče .... mislim da je slika i njihovih komentara nepotrebno stavljat...

Masa ljudi to nije shvatila !

Četvero forumaša je več od 34. posta nadalje govorilo istu stvar!

Citiraj:
Autor Prki
Post 34... Ja i dalje tvrdim da se miševi ne mogu ovako testirati
Citiraj:
Autor 1v@n
Post 35...Naravno da ne može. Zato mi je i čudno zašto se toliko ekipe upecalo.
Citiraj:
Autor Sinac
Post 38 Shvati da je u pitanju više faktora koji određuju kako će se očitavati pomak miša

Najvažniji Quote među njima
Citiraj:
Autor Forace
Post 39...nemamo laboratorijske uvjete da to možemo provjerit

Kako češ testirat pokret ruke koji je uvijek nasumičan i neponovljiv, nuesporediv, nemjerljiv (odokativno ne priznam) sa ostalima jer njime testiraš preciznos pokreta svoje ruke a ne miša. Čak i da koristimo pomagalo- ravnalo, kutnik. Da se rade nekakve linije za usporedbu miša kojega bi naslonili da klizili po njima,da li je savršeno ravan sa boka ? Dal bi pokreti bili savršeni i jednaki svaki puta ?

Ne mislim se borit protiv budučih takvih kao boris vjetrenjača koje ne čitaju, ne razumiju i pametuju.

Hvala Bogu, velika večina forumaša je korektna i pita ako nezna, ako i ko što provali ne drže se toga kao pijan plota.

Hočete li vjerovat meni, navedenim linkovim da ili ne, nikada ili nakon određenog vremena meni je svejedno.
Podjelio sam s vama ono što sam pročitao i shvatio.

Ovo je moj zadnji post u ovoj temi, miševima opčenito, i u budučim LASER VS / + - OPTICAL diskusijama.

Ko voli nek izvoli , nek se šeče u kurg po šumi i njezinim labirintima.

Izlazim iz mraka šume i nailazim na danje svjetlo, srest ćemo se opet na nekom drugom putu (forumskim temama).

Do klikanja.

Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 27.12.2014. u 07:04.
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2014., 10:06   #72
DANCI
Premium
Moj komp

@dzlobec

Ajde malo smiri dozivljaje nek kupi ko sta hoce prema svom uvjerenju, tebi ne ide ni iz dzepa ni u dzep kak ni meni jer mi nedajemo svoje novce.

Sto se tice testa nisam se nista usosio. Mene je jednostavno zanimalo sto cu dobili prilikom tog testa i nista vise. Nisam ostao bez misa zbog takvog testa pa da mi se sad drugi smiju.
Ja nisam mogao uopce provesti taj test zbog toga sto je sastrane guminiran pa poskakuje uz bocnu podlogu koja drzi pravac. A podloga je obican PC stol koji nije savrseno ravan. Ono vucem ga tako vec preko godinu dana cisto po stolu bez podloge i nemam zamjerki.
Staro 27.12.2014., 10:56   #73
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Koja nauka oko običnog miša. Normalan korisnik kupi miš s kojim mu je dugotrajan rad ugodan. Ne znam što bi me natjeralo da istražujem gdje je kakav senzor. Uzmem što mi paše za ruku, a MX Performance je prvi nakon brda promijenjenih miševa s kojim mogu precizno raditi i 8h u komadu ako treba, a da ne osjetim nikakvu bol u ruci.

Gaming je već dugo industrija u kojoj se podvaljuje svašta s natpisom gaming, i više nije bitan skill, nego što skuplja oprema. Ista stvar je s tipkovnicama, pa i "gaming" slušalicama.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2014., 13:28   #74
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Postavlja se pitanje koliko su te razlike vidljive u praksi, no u svakom slucaju senzor je po meni samo jedan dio price. Ne koristim wireless miseve zato jer su "cool" nego jer mi je ugodnije tako raditi. Bilo kakvi mozebitni nedostatci wireless tehnologije mi manje utjecu na rad nego da konstantno vucem zicu po stolu. Tu je i tezina. Ne valja mi da je mis prelagan ali ni pretezak. Oblik koji svakome drukcije odgovara itd. Sve to na neki nacin utjece i na preciznost tijekom koristenja. Ne vidim kako je nakon svega napisanoga moguce ocekivati odgovor na pitanje "hoce li mi taj i taj mis biti bolji ili nece". Probaj pa nam javi
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2014., 14:09   #75
bor1s
Premium

bor1s's Avatar

Razlike u praksi su neprimjetne ali kako je se kolega gore uzrujao na moj post te izreferirao svoju tezu ja se nadam da mu je srce sad na mjestu, ili se ipak nije
Staro 27.12.2014., 14:24   #76
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
/CUT/
...
Gaming je već dugo industrija u kojoj se podvaljuje svašta s natpisom gaming, i više nije bitan skill, nego što skuplja oprema. Ista stvar je s tipkovnicama, pa i "gaming" slušalicama.
Oko ovog s tipkovnicama ne bih se baš mogao složiti. Gaming tipkovnice postoje, samo opet među njima ima razlika koje su prave a koje lažne gaming tipkovnice. One koje imaju šarene WASD tipke i natpis "gaming, turbo, mega, hyper... for gamers" su jednake kao da koristiš bananu umjesto ručice joysticka, radi ali to nije to.
Pravu gaming tipkovnicu čini kvaliteta odziva i registracije pritisaka tipki. Pri tome mislim prvenstveno da tipkovnica nema kašnjenja kad se pritisne jedna tipka niti da se ne registriraju sve tipke koje se određenim redoslijedom pritisnu. Tu se jedino i osjeti razlika između kvalitetnih gaming i non-gaming i loših gaming tipkovnica.
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2014., 15:06   #77
mario1
Premium
Moj komp

mario1's Avatar

Citiraj:
Razlike u praksi su neprimjetne ali kako je se kolega gore uzrujao na moj post te izreferirao svoju tezu ja se nadam da mu je srce sad na mjestu, ili se ipak nije
Bit će mi srce na mjestu ako si se dobro nasmijao. Ja volim nasmijavat ljude, na jedan ili na drugi način

Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Probaj pa nam javi
Još razmišljam što napravit. u svakom slučaju ako kupim G400 napisat ću da li vidim ikakvu razliku.
Staro 27.12.2014., 15:39   #78
bor1s
Premium

bor1s's Avatar

Citiraj:
Bit će mi srce na mjestu ako si se dobro nasmijao. Ja volim nasmijavat ljude, na jedan ili na drugi način

Još razmišljam što napravit. u svakom slučaju ako kupim G400 napisat ću da li vidim ikakvu razliku.
To nije bilo namjenjeno tebi ali ako si se našao tu negdje nema problema. Ja se iskreno nadam da ćeš naći ono što tražiš od miša što se mene tiče kolege 1v@n i rista su napisali 2 posta koja su bila dovoljna za cijelu ovu temu.

Zadnje izmijenjeno od: bor1s. 27.12.2014. u 16:28.
Staro 27.12.2014., 16:16   #79
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Oko ovog s tipkovnicama ne bih se baš mogao složiti. Gaming tipkovnice postoje, samo opet među njima ima razlika koje su prave a koje lažne gaming tipkovnice. One koje imaju šarene WASD tipke i natpis "gaming, turbo, mega, hyper... for gamers" su jednake kao da koristiš bananu umjesto ručice joysticka, radi ali to nije to.
Pravu gaming tipkovnicu čini kvaliteta odziva i registracije pritisaka tipki. Pri tome mislim prvenstveno da tipkovnica nema kašnjenja kad se pritisne jedna tipka niti da se ne registriraju sve tipke koje se određenim redoslijedom pritisnu. Tu se jedino i osjeti razlika između kvalitetnih gaming i non-gaming i loših gaming tipkovnica.

Prave i lažne tipkovnice, daj me nemoj...

Tko god mi kaže da mu za "gaming" treba 30 programabilnih tipki i mehanički switchevi na tipkovnici, sere koliko je dug i širok. Kvaliteta odziva i registracija pristiska...wtf?! Ili si stisnuo tipku ili nisi. Ja nisam doživio delay na tipkovnici, od 90-ih do danas. Ok, imaš ghosting, ali ako uspiješ ciljano stisnuti 5 tipki na tipkovnici odjednom, bolje da si osiguraš egzistenciju kao daktilograf. Ovaj gaming je postao znanost. Čak ti ni 5 prstiju na lijevoj ruci nije dosta da stišćeš tih par potrebnih tipki. Što ti treba osim WASD, Ctrl, Shift, Alt, Space, YXCV, QERT? Ne koristiš više od 16 tipki na tipkovnici od 102 tipke, ali osjetiš da ti na non gaming tipkovnici i mišu "signal" sporije putuje do kompa preko USB priključka? Zanimljivo, internet veza nije ni najmanje bitna, tipkovnica i miš jesu...

Staro 27.12.2014., 17:34   #80
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
A brate, šta ne znaš gubiti, baš tužno.
Staro 28.12.2014., 03:22   #81
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:

Tko god mi kaže da mu za "gaming" treba 30 programabilnih tipki i mehanički switchevi na tipkovnici, sere koliko je dug i širok. Kvaliteta odziva i registracija pristiska...wtf?! Ili si stisnuo tipku ili nisi. Ja nisam doživio delay na tipkovnici, od 90-ih do danas. Ok, imaš ghosting, ali ako uspiješ ciljano stisnuti 5 tipki na tipkovnici odjednom, bolje da si osiguraš egzistenciju kao daktilograf. Ovaj gaming je postao znanost. Čak ti ni 5 prstiju na lijevoj ruci nije dosta da stišćeš tih par potrebnih tipki. Što ti treba osim WASD, Ctrl, Shift, Alt, Space, YXCV, QERT? Ne koristiš više od 16 tipki na tipkovnici od 102 tipke, ali osjetiš da ti na non gaming tipkovnici i mišu "signal" sporije putuje do kompa preko USB priključka? Zanimljivo, internet veza nije ni najmanje bitna, tipkovnica i miš jesu...
Ovisi jesi li korejac ili ne i koju igru peres
Staro 28.12.2014., 09:30   #82
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ne bi vjerovao, sad je postalo i bitno kaj piješ ako si gamer. Gameri piju nekakav poseban Mtn Dew, i pričam s tipom koji drži Foodness.. Kaže da klinci krvavih očiju ujutro stoje pred otvaranje ispred dućana da kupe "gejming" cugu jer su im onda bolje reakcije. Taman čovjek pomisli da je sve vidio...

Trebalo bi rehabilitacijski centar otvoriti u sjevernoj Koreji

Staro 28.12.2014., 10:26   #83
Prki
Premium
Moj komp

Prki's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Pa ovdje se još uvijek testira, za ne povjerovati
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2014., 14:17   #84
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:

Ti si zabrijao skroz u drugu krajnost. Nitko ne kaže da treba stisnuti brdo tipki odjednom niti da signal tipkovnice putuje do game servera brzinom svjetlosti. Isprobaj neku igru tipa BFBC2, BF3 ili neki FPS tog tipa, tamo se dešava da za redom stisneš A-F-R što ispada lijevo-bacanje granate-reload oružja pa da ti igra registrira samo A i tvoj lik ko pijanac tetura ulijevo, ne baci granatu i ne napuni oružje. A sve to desi se jer su stisnute tipke izvan WASD klastera i tipkovnica ne registrira dobro stisnute tipke.
Ako ti igraš neke sporije igre, onda se ne čudim da ne vidiš razliku između kvalitetne "gaming" tipkovnice i ostalih tipkarala...
Staro 28.12.2014., 14:21   #85
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Nije tipkovnica kriva tome, nego veza sa serverom. Otvori si Word, pa stišći iste te tipke do iznemoglosti. Kad primijetiš da ti nije registrirao tipku, javi se

Staro 28.12.2014., 14:38   #86
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Nije tipkovnica kriva tome, nego veza sa serverom. Otvori si Word, pa stišći iste te tipke do iznemoglosti. Kad primijetiš da ti nije registrirao tipku, javi se
isprobano na vulgaris wireless tipkovnici, vata sve u wordu 5 odjednom,bez problema
webstartm je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2014., 15:29   #87
mario1
Premium
Moj komp

mario1's Avatar

Sad ćemo testirat koliko tipkovnica može slova odjednom ulovit XD. Moja je još uvijek Microsoftova Industrial stara 8 godina. Ona koju dobiješ u paketu s kompjuterom, najjeftinija. Ali za čudo sve tipke rade i vide im se oznake.
Staro 28.12.2014., 16:44   #88
mario1
Premium
Moj komp

mario1's Avatar

OK ljudi skužio sam u čemu je problem. Miš je pre pre velik. Ja sam navikao na manje miševe i kod ovoga ne mogu imat prste na stolu, a još uz to mi ruka stoji jako prema gore. Zbog toga mi se čini nezgodan i neprecizan. Ako koga zanima na prodaju je, pogledajte u podforumu tržnica.

Zadnje izmijenjeno od: mario1. 28.12.2014. u 17:03.
Staro 28.12.2014., 21:58   #89
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Momci, bilo koja tipkovnica će najnormalnije raditi u Wordu, Excelu pa čak i notepadu. Svi znakovi će biti registrirani onako kako se i unose. Ali u igrama se dešava ono što sam spomenuo, ne registriraju se svi pritisci na tipke onako kako treba. Ista igra, isti server, isto računalo, povezane dvije tipkovnice preko USB-a i postoji razlika. Ne kažem da jeftina tipkovnica ne radi dobro, radi ali se jednom u 15-20 minuta desi da ne registrira sve pritiske na tipke. Neka jeftina Genius tipkovnica i Logitech G105. I postoji razlika. Isprobao sam zatim i Keytronic, Compaq, jeftine Logitech i uvijek ista stvar. Pa mi nemojte tvrditi da je stvar do servera.
Možemo se natezati isto kao i oko preciznosti miševa ili monitora sa 144 MHz refresha...
Staro 28.12.2014., 22:14   #90
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ako Word na istom računalu očita sve bez problema, a igra ne, zaključak je da tipkovnica ne valja?

Možda igra ne valja? Možda nije dovoljno dobro optimizirana za tipkovnicu?
Placebo efekt?

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme