|
![]() |
#361 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Nije bila greška - 100% (bilo je i u par drugih shopova poput mislim diskont 24 za mrvicu skuple). Nestalo je dok si rekao keks, kao da dijele. Kasnije kad su tamo nestali odjednom su se počeli prodavati u drugim shopovima po 1800kn ![]() Mislim se (navečer u krevetu) - pa jesam budala (iako mi ne treba) naručit ću ga sutra pa makar stajao na ormaru dok ne skupim za ostalo - kad ono sutra kurčina Isto tako su se u centru nekoliko mjeseci prije toga prodavali i5 2500K za 1170kn mislim (jedan poznanik uzeo) - al to je sad pfff kad vidiš da je za skoro istu lovu kasnije došao i7 2600K. To su valjda ostaci nekih zaliha bili... Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 23.12.2014. u 21:27. |
![]() |
![]() |
#362 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Stigao i 8320E ![]() Nazalost stavljen na Asrock 990FX extreme 3. Datum proizvodnje 18. tjedan 2014 ![]() Nakon samo sat vremena dojam je da je E varijanta jednostavno bolja od non E. Stock vcore dolazi do 3,8Ghz. Sa 1,2 vcore prelazi stock 8370 i dolazi na 4,1 Ghz. Po Hwinfou vcore nije presao 1,2. Jasno da je hladan kao led na toj voltazi. Imam dojam da ce skinut skupljeg 8370 bez problema i da ce bit dosta hladniji. Napomena: prosao sam samo IBT-AVX na high 10 puta Stavicu slike sutra nakon jos testova ali ko se misli izmedju 8320 i 8320E izbor ide na stranu E varijante. Niska potrosnja,ne grije se,male voltaze i sa doslovno malo igre dolazi na 4,1ghz uz 1,2 v. P.S. Nije mi jasan taj 18. tjedan. To je nekud u 5. mjesecu. Izgleda da je to jedan od prvih E chipova. |
![]() |
![]() |
#364 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Dodje mi da maknem 8370 i probam ovog u kombinaciji sa Sabertoothom. Ovo je najhladniji FX chip bez dileme. A da vidis stock cooler,koja je to smijurija. Ovaj FX nece trebati vodena hladjenja za visoke clockove. 4,1 sa 1,2vcore moze ohladiti i stock cooler. Ostaje vidit kako ce se ponasat na visim clockovima,ali dalje od 4,2-4,3 na ovoj ploci se jednostavno ne usudim. Stock vcore je 1,050(zaboravio sam tocan broj) i to je dovoljno za 3,7(high IBT) i 3,8(standard IBT-nisam probao high) ![]() Cak se ni otuzni VRMovi na Asrocku ne stignu zagrijat kako treba. P.S. Nazalost necu se dugo druzit s njim jer je u kcerinom kompu umjesto 8150. EDIT: Jel neko zna datum izlaska E varijante jer me buni ovaj 18. tjedan 2014. |
|
![]() |
![]() |
#366 | |
Banned
|
Citiraj:
Po svemu sudeci: FX8320E>8370E>8370>8320>8350 Navodno E varijante imaju do 50% manji leakage od 8320/8350 FX8370 takodjer ima mani leakage od 8320/8350,ali ni blizu E varijantama. Ajde da docekam i super hladnog FXa. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#367 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Koliko ti držiš hawkeru LLC? Jerbo mi se čini da to doooosta utječe na load temperature prilikom jačeg OC-a. Ja sam sad za 4,4Ghz spustio LLC na HIGH (bio je na VERY HIGH) i malo podigao voltažu sa 1,3V na 1,3125V i čini mi se da sam skinuo par stupnjeva. Makar još nisam ni istestirao kako treba sa h100i jer su me stock ventovi bolili za uši, a trenutno su gore Corsair 120AF ventovi koji nisu optimizirani za radiatore. Moram nabavit bolje ventove za dobrtim static pressurom, pa cu se i ja malo detaljnije poigrat sa CPU-om. A što je najgore, nikad nisam. :/ |
![]() |
![]() |
#369 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Iskljucen je jer lijepo pise u BIOS-u LLC-ON za AM3,LLC OFF za AM3+ ![]() Ima opcija Auto,ON i OFF. Na Sabertoothu mi je na high. Ima jos ultra high i extreme. Ako neko moze pojasnit boldano bio bih zahvalan. |
|
![]() |
![]() |
#370 |
Premium
|
wtf. Ako ti treba uključi - a na Ašrotu ti sigurno treba jer te extrimerice overvoltaju ![]() znači - llc stabilizira napone ako cpu overvolta (vrijednost napona postavljena u biosu u odnosu na vrijednost u cpu-z pod loadom tj. stress testom) - ali istovremeno zbog toga i malo diže temperature. Tako da se s time treba poigrati tj. testiranjem tražiti sweetspot (pogotovo neke bogate ploče sa very high, high, medium i sl. vrijednostima). EDIT generalno pomaže, no mogući su i ovakvi scenariji http://forum.pcekspert.com/showpost....0&postcount=94 U njegovom slučaju bi pod većim naponom gotovo sigurno više overvoltalo - pa bi imao koristi od llc-a Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 24.12.2014. u 00:59. |
![]() |
![]() |
#371 | |
Banned
|
Citiraj:
Po Hwinfo vcore nije presao 1,2v pri 4,1Ghz. Ali za razliku od Sabertootha taj vcore laprda gore dolje za vrijeme testa. Asrock je puno drukciji od Sabertootha. Cisti horor. U svakom slucaju mislim da ovaj 8320E ima strasan potencijal i prvo cu ga undervoltat,malo editirat P-states pa kasnije vidit koliko se moze na Asrocku izvuc. Mozda i 4Ghz sa 1v. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#372 |
Premium
|
pa normalno da laprda na ašrotu ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Najbolja bi opcija bila ubacit ga na ASUS,ali sam prelijen za to. |
|
![]() |
![]() |
#374 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#376 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
http://www.techspot.com/review/921-d...rks/page6.html Prva i druga tablica dobro pokazuju koliko benchmarketing znači...prema prvoj trebao bi odma baciti svoj CPU i otići kupiti i7-4960x, dok prema drugoj realističnijoj bolje mi je otići po novu grafičku, a 5 godina star CPU je sasvim dovoljan |
![]() |
![]() |
#377 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Veliki OT: dan danas mi nije jasno zašto AMD nije napravio consumer ATX dual CPU ploču. Gledam bencheve 8320e procesora, takva 2 na jednoj ploči bi bila debelo jeftinija od Intel HEDT. Mislim da to ne bi bio nikakav problem, pogotovo kada su se usudili napraviti 220 vatne mrcine. |
![]() |
![]() |
#378 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
čemu kad većina stvari ne iskoristi ni 8 threadova.... a za neke profesionalne stvari postoje i pro solucije.... |
|
![]() |
![]() |
#379 |
Guest
|
Kako trollam kad si i ti došao do istog zaključka kao i ja? ![]() FX-8320 s odgovarajućom pločom košta praktično jednako kao i prvi i5 Haswell s pločom. Ako cijena jednoga padne ili poraste onda i ovi drugi reagiraju za tjedan dana max. U većini novih igara imaju praktično iste performanse, kad igraš na oba nemoguće je razaznati razliku. Ali ima par vrlo popularnih igara, uglavnom MMO i strategy žanra, koje nisu optimizirane za rad s više od 1-2 threada ili s Bulldozer arhitekturom. Gledajući vrijednost platforme, tj. uglavnom njezinu fleksibilnost... Kod Intela na istu ploče idu apsolutno svi procesori od najjeftinijeg Celerona do najskupljeg i7 i radit će bez problema. AMD s druge strane ima aktualna čak tri socketa i ako kupiš nešto jeftino za početak kasnije nemaš nikakvu mogućnost upgradea ili je poprilično jadna. Po potrošnji i zagrijavanju stvar je jasna ko dan. Dovoljno je pogledati naš forum da vidiš da se AMD više ne kupuje, tj. ne preporučuje se, bez dodatnog tower hladnjaka. Nekima je možda svejedno za buku ili temperature, ali ima sve više ljudi koji traže apsolutnu tišinu. A i ekologija je, kao, "in". Jasno je k'o dan da je Intel i5 bolji za nekoga kome su igre najzahjevnije aplikacije. Čak i kad bi im bile iste performanse u svim igrama, a nisu, Intel opet manje troši, manje se grije i samim time hladnjaci u kućištu su tiši. Nema razloga uzeti FX, unless AMD fanboy ili Intel evil. P.S. ![]() |
![]() |
#380 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#381 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Ali, tko kupuje stroj primarno za igru, pljune 3 soma i više kuna pa onda hakla na 720 ili nedaj bože još nižoj rezi ? |
|
![]() |
![]() |
#382 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Za 999kn koliko sam platio otključani proc i ~600kn za matičnu mislim da mogu dobiti ploču sličnih mogućnosti te i3. Da sam našao novi i5 za soma kuna ili manje uzeo bih ga.
#383 |
Premium
|
Kažem, kad se prodavao novi i7 2600K za 1200-1300kn, zaključana i5-ica 4440/4460 za min. 1375kn (malo im je i porasla cijena) mi nema smisla kad se fx za soma može dobit (zapravo i ispod soma s popustom) Nybelung pročitaj temu, pored silnog spama ima mnogo konkretnih stvari - objasnio sam da je fx zapravo hladniji (jer u cpu+mbo više srednje klase stane i cooler za cijenu jedne entry level i5-ice i najosnovnije mbo). Uostalom ako ćemo strogo tehnički gledat samo vrijednost temperature - i5-ici je preko 60C u loadu kao dobar dan sa stock coolerom, dok je fx-u to previsoka temperatura. Potrošnju i njen utjecaj na godišnji račun struje (vs i5 i i7) sam linkao u postu 200. Potrošnja i "hladnoća" story se anulira cijenom cijelog paketa platforme u kontekstu konkretnog buđeta... To je već postala floskula kad se zna da ivy, haswell i refresh nisu baš hladni procesori zbog crappy TIM-a, pogotovo kad se OC-aju... Što se tiče procesora u gamingu - pa upravo sam dokazao koliko je cpu sekundaran u toj priči (ako se uspoređuje cpu iste klase) - u nekim igrama je i5 4440 bolji, a u nekima je fx 83xx bolji, a te razlike su zapravo marginalan fps i to na high end grafičkoj. Koliko usera uopće nema high end grafičku, dakle - tu im je tek potpuno isto. Za cpu je bitno da je dovoljno dobar za samu igru i da ne koči konkretnu gpu... Znači za tu cijenu - po meni extra jezgre i otključanost za čak i nižu cijenu nije nešto što se propušta. Kažem po meni (a i mnogima) fx 8320 i sad ovaj 8320e je ultimativni best-buy. Overall gledano. To što je za tebe radi tenkića "bolji" i5 (pod navodnicima zbog varijable grafičke) ga ne čini best-buyem overall. Zapravo je poprilično skup, pogotovo kad je u masu stvari ovdje uspoređivan sa i5 K oc-anim verzijama i i7-icama. Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 26.12.2014. u 01:30. |
![]() |
![]() |
#384 | |
Banned
|
Citiraj:
Nisam stigao dodatno testirati,ali ovo sto sam dosad vidio stock cooler bi ga trebao drzati do 4,1-4,3Ghz sto je dovoljno za sve igre trenutno na planeti+ostalo cime se bavi prosjecni korisnik. FX8320E je ultimativni best buy. |
|
![]() |
![]() |
#385 |
Premium
|
Unatoč tome - ja nebi ostao na stock cooleru - kad se za smiješne novce može kupiti dosta dobrih coolera - što znači samo još bolji oc i temperature (uz tišinu). Uz amd (osim 65w) uvijek uračunam cooler u kombinaciju. BTW Primjeti da ga trenutno nema u shopovima (barem ovim normalnim) - rasprodalo se sve... Ima ga u skupom linksu za naravno 30-40% veće cijene - lol |
![]() |
![]() |
#386 | |
Banned
|
Citiraj:
Nemoj pomislit da je hladan radi Krakena,jednostavno 1.2vcore ne stvara heat i drzi 4,1. Koliko vidim najniza cijena je 1339Kn. Vani je 150 dolara. Interesantno u Linksa je skuplji 8320(1359Kn) od 8320E(1339Kn) ![]() 8320 je 1019Kn u extreme digitala,ali u normalnijim ducanima se vrti oko 1100-1200. ![]() Mislim da su trgovci ostali iznenadjeni potraznjom za 8320E pa nisu imali dovoljno na zalihi. Sve gore navedene cijene su odlicne za taj proc. |
|
![]() |
![]() |
#387 |
Premium
|
Cijena se stalno klacka (sad su malo porasle cijene hw zbog dolara). U uziju i edigitalu je fx 8320 redovno znao biti ispod 1000kn, u uziju mislim 970kn da je bio (i još svi imamo 3% popust). fx 8320e je jučer-prekjučer dok ga je bilo bio 1030kn otprilike (bez popusta). Hvala bogu da sa kešovinom (a tako uvijek kupujem, ne na rate) nebih u linksu kupovao nešto za 30% veću cijenu. Doći će ionako opet u jeftine shopove |
![]() |
![]() |
#388 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Ja sam ga dobio za FX8150+250Kn. Iako mi je sad zao sto sam prodao 8150 a rekao sam da nikad necu. Ali ta prilika se nije smjela propustit. EDIT: Btw,FX8370 radi na 4,5Ghz sa 1,2625vcore s tim da u loadu dodje do 1,3. Hladan kao led. Nova serija Vishera ne treba vodeno hladjenje uopce niti za visoke clockove. Ja ga imam samo zato jer me uzasava kad hrpa metala uvija plocu i ne mogu pristupit nicemu oko te iste hrpetine metala. Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 26.12.2014. u 02:10. |
|
![]() |
![]() |
#389 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#390 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Naravno, nemreš haklati skvoš sa kućištem... Kaj se AIO vodenjača tiče, solucije koje se nude na tržištu su po mom mišljenju sve preskupe, preglasne, preslabe (čast nekim izuzecima)... Ako već vodenjača, onda bolje žrtvovati novce pa kupiti kastomizirano da to radi tiho, moćno te da je spremno za apgrejd... |
|
![]() |
![]() |
|
|