Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 23.12.2014., 11:40   #301
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Ajd idem i ja malo u odbranu amd-a. Naime godinama sam na amd-ovim procesorima i nikad problema. Ipak jednog trenutka me ponjela fama oko supermoćnih i5 procesora rekoh mogao bi i ja preći. Nažalost sve skupa nije dobro završilo budući mi je skupa ploča lga 1156 izgorjela-doslovno. Dan danas mi nije jasno zašto. Nakon toga rekao samom sebi-nije intel za tebe.
Znam da je to samo jedno subjektivno iskustvo, da se to može dogoditi i na amd platformi ali eto
darkijas je offline  
Staro 23.12.2014., 11:44   #302
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
A šta ja imam objašnjavati čovjeku koji se čudi što ja tu pišem jer, pazi sad, nisam naveo FX-8320 pod Moj komp.
Ne, ali sam očekivao da imaš neki i7 jer ti toliko bolje radi Shogun 2 na njemu, a kad ono ni i7-ice, a vjerojatno ni Shoguna na kompu
segregator je offline  
Staro 23.12.2014., 11:57   #303
Nybelung
Guest

Ako ne možeš pojmiti da netko ima ili je imao komponente koje nije naveo pod Moj komp ja ću se potruditi napraviti onaj fancy potpis s više tabova i staviti AMD-Ati logo u avatar.

.
.
.
Neću, samo sam se šalio. Pati.

Staro 23.12.2014., 11:57   #304
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
Nabrzinu guglajuci izgleda da je Rome 2 prilicno neoptimizirana igra.
A sad posto AMD drzi sve konzole pod sapama za ocekivat je da ce buduci konzolaski portovi biti puno bolje optimizirani.

Moram se i ja samo nadovezati, ROME 2 je smeće od igre sa tehničke strane, i gledam kud baš to čovjek iščupa
Sam Fischer je offline  
Staro 23.12.2014., 12:00   #305
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Moram se i ja samo nadovezati, ROME 2 je smeće od igre sa tehničke strane, i gledam kud baš to čovjek iščupa
Pa to mu je valjda jedini argument...iako ne vidim da je neka ogromna razlika 15 fps-a na AMD-u u usporedbi sa 19 fps-a na i7-4770
segregator je offline  
Staro 23.12.2014., 12:06   #306
ravkan
Premium
Moj komp

ravkan's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Al neka, tko s djecom liježe, popišan se budi.
Imas pravo zato se ne treba upustat u rasprave sa tobom. Ja na fxu sam isprobo tvoje navedene igre, nisam ih igro previse jer mi se nisu svidjele ali radile su bez problema ( osim ove kaj ne radi niti na jednoj strani i pun net je svega i svacega), just saying. Ne znam kaj imas ostalo od kompa, ali eto. Necu se uplitat, uzmi sta mislis da je bolje, samo ponavaljam tu niko nije okorjeli AMDas ili slicno, kada vec nemas argumente ili nesto slicno, ne trebas vrijedat. To da je AMD best for $ zna vec i ptica na grani, i fx su sve samo ne losi procesori, samo eto. Nekom das busilicu pa zna zabusit, drugi kuka da mu treba bosheva jer ova ne valja, i tako u nedogled ide rasprava.

Zadnje izmijenjeno od: ravkan. 23.12.2014. u 12:12.
ravkan je offline  
Staro 23.12.2014., 12:09   #307
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Pa to mu je valjda jedini argument...iako ne vidim da je neka ogromna razlika 15 fps-a na AMD-u u usporedbi sa 19 fps-a na i7-4770
Hahaha, 19 je ipak puno fludnije

Ma ovo su vječne i nepotrebne rasprave. Svako neka odabere prema svojim potrebama i to je to.

Ja kada sam gledao novi CPU prije pola godine, FX8320 mi je bio no brainer.

Nisam nikakav fanboy, tako me zaboli čije je ime na ičemu. Uvijek samo gledam da dobijem više za uložene novce.

Iako bi mi ovaj sig mogao otaviti drugi dojam, haha
Sam Fischer je offline  
Staro 23.12.2014., 12:23   #308
CheCola
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Hahaha, 19 je ipak puno fludnije

Ma ovo su vječne i nepotrebne rasprave. Svako neka odabere prema svojim potrebama i to je to.

Ja kada sam gledao novi CPU prije pola godine, FX8320 mi je bio no brainer.

Nisam nikakav fanboy, tako me zaboli čije je ime na ičemu. Uvijek samo gledam da dobijem više za uložene novce.

Iako bi mi ovaj sig mogao otaviti drugi dojam, haha

ja sam gledao prije dva tjedna, i isapo je 4460 no brainer - zašto, prvenstveno zbog čiste snage jezgre, za većinu stvari koje ja osobno koristim su dovoljne 4 jezgre, tako da nije bilo smisla ići na FX-a, tako da sam u svom slučaju i5-icom dobio više za svoje novce nego bi dobio amd-om, + što bi morao uložiti u jako dobro hlađenje da bi postigao približno istu snagu po jezgri i moliti se i bogu i alahu i ostalima da bi to radilo kako spada na ploči sa 4+1 faznom regulacijom (koju sam si mogao priuštiti sa svojim budžetom)....

nismo svi isti, niti su nam potrebe iste....
Staro 23.12.2014., 12:26   #309
Nybelung
Guest

Citiraj:
Pa igram to, a inače imam sve TW naslove. Moglo bi se reći da ih volim. Nije to baš tako rijetka igra?
Nemam predugu listu naslova koje kupujem, a otkad je izašao Conroe Intel je ili nadmoćan ili jednako dobar u svima. Morao bi se vraški potruditi da pronađem igru u kojoj je AMD razvalio... Sigurno nikad nisam rekao "Joj, Bogu hvala što sam kupio AMD."

Mnogo se ovdje priča o "bang for buck", a ja nigdje taj bang ne vidim. Eto, navedite igre izašle u zadnjih 10 godina u kojima je AMD bolji. Stanu li na prste jedne ruke ili ipak trebaju dvije?

Staro 23.12.2014., 12:32   #310
ravkan
Premium
Moj komp

ravkan's Avatar

Citiraj:
Autor CheCola Pregled postova
ja sam gledao prije dva tjedna, i isapo je 4460 no brainer - zašto, prvenstveno zbog čiste snage jezgre, za većinu stvari koje ja osobno koristim su dovoljne 4 jezgre, tako da nije bilo smisla ići na FX-a, tako da sam u svom slučaju i5-icom dobio više za svoje novce nego bi dobio amd-om, + što bi morao uložiti u jako dobro hlađenje da bi postigao približno istu snagu po jezgri i moliti se i bogu i alahu i ostalima da bi to radilo kako spada na ploči sa 4+1 faznom regulacijom (koju sam si mogao priuštiti sa svojim budžetom)....

Ok, znaci ja sam svog fx-a drzo 4.6 sa Coolermaster hyper 212 i nije mi prelazio preko 55 stupnjeva sto god da sam radio (Osim u prime i OCCT tamo je temp bila veca ali sam mogo vrtit 10-15 min full gas bez crasha. A svi znamo da takav load PC nikada nece imat. ), prije nego sam uzeo h100i cisto radi look i eto zuljale me pare i zelio sam vodeno isprobat. Samo me zanima kakvo je to jako skupo hladenje? Cooler sam uzeo ovdje preko trznice za 130kn,a novi je cca 200kn?
Ovo drugo da taj clock nebi bio tak stabilan da ploca ima tu faznu regulaciju je istina. Ali vec ima i dobrih amd plocica na kojim se amd clocka cisto fino, i Sam Fisher ima jednu od takvih.
Asus m5a97 + 8320 + coolermaster = cca 2000kn ?
Staro 23.12.2014., 12:34   #311
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Citiraj:

I ja te razumijem u potpunosti, donio si dobru odluku
Ja sam već imao soldino hlađenje, ploču sam morao i ovako promijeniti, etc.

Citiraj:
Pa igram to, a inače imam sve TW naslove. Moglo bi se reći da ih volim. Nije to baš tako rijetka igra?
Nemam predugu listu naslova koje kupujem, a otkad je izašao Conroe Intel je ili nadmoćan ili jednako dobar u svima. Morao bi se vraški potruditi da pronađem igru u kojoj je AMD razvalio... Sigurno nikad nisam rekao "Joj, Bogu hvala što sam kupio AMD."

Mnogo se ovdje priča o "bang for buck", a ja nigdje taj bang ne vidim. Eto, navedite igre izašle u zadnjih 10 godina u kojima je AMD bolji. Stanu li na prste jedne ruke ili ipak trebaju dvije?
Ček ti opet uspoređuješ I7 3960X i Fx8350 ili? Zato AMD nema ništa bolje? jedan je bio 1000$ a drugi 150$, yebeno.
Sam Fischer je offline  
Staro 23.12.2014., 12:36   #312
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:

Igre uglavnom NISU cpu-bound, samo tako ponekad izgleda jer npr anand uzme najnoviji i7 procesor ili FX8350, R290x ili Titan grafičku, i onda testira na rezoluciji 1024x768 di Intel razvaljuje jer ima 620 fps-a, naspram AMD-ovih 450.

U stvarnosti većina ljudi igra na 1920x1080, i sa slabijim grafičkim karticama, di je onda usko grlo grafa, a ne CPU
segregator je offline  
Staro 23.12.2014., 12:40   #313
ravkan
Premium
Moj komp

ravkan's Avatar

Citiraj:

http://udteam.tistory.com/647
http://www.bit-tech.net/hardware/201...-5820k-revie/7
Iskreno samo sam iskopo linkove iz ove teme, gdje se vidi da u samim igrama razlike nema ? A cijena? Uh kolko kostaju ovi 5930k 5960x ili 4790k spram 8320 koji sa coolerom od 300kn moze bit na 4.6 bez beda, makar ako pogledamo i sami OC vidimo da ne utjece previse na samu igru ...
Tako da ja ne razumijem kako ti ne vidis te dolare nigdje, a cak su u ovoj temi ...
I segregator ti je lepo napiso. Sto ti vrijedi cpu od 3000kn ako ces igrat na grafi od 700kn
Zao mi je sto ljudi gledaju sve tako kroz cudnu prizmu, cinjenica je da sa fxom mozes radit sve, kao i sa intelom. S time da fx i nije bas previse iskoristen jer u vecini igara, 4 jezgre mi samo idlaju, ali ok ja ih koristim za neke druge stvari. Za 1000kn covjek dobi odlican procesor koji sluzi neke od nas vec 2 godine i sluzit ce jos (pogotovo kada naprave nesto za AMD npr da ta visejezgrenost dolazi do izrazaja a ne da moras patchirat cak i windowse da ti radi kak spada FX) , i vecini ljudi ( NE SVIMA) fx je zapravo i overkill, jer se sve to sto rade moze raditi i na slabijim izvedbama procesora. Ako zele usparat i uzet bolju grafu ili ssd stavit u budet AMD je logican izbor. Ja nigdje ne pisem da ako si se odlucio za intela da si pogrijesio, ali vi svi tu dolazite i skacete i pisete svasta, jel se tjesite na taj nacin ili sto, ja iskreno ne znam.

Zadnje izmijenjeno od: ravkan. 23.12.2014. u 12:57.
ravkan je offline  
Staro 23.12.2014., 12:51   #314
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Moraš imati zvijer od procesora da ti ta igra ne pada ispod 30 fps-a što je minimum za igranje. Ali istina je da ta igra radi bolje na Intelu iako po meni ne radi kako treba na ničemu. Šteta za PC platformu na kojoj bi ovakvi naslovi trebali biti glavni adut.

http://gamegpu.ru/rts-/-strategii/to...-test-gpu.html
Mladenxy je offline  
Staro 23.12.2014., 12:52   #315
Nybelung
Guest

Ako nisam ćorav u oba oka na tom grafu je čak i i3 4350 iznad FX-8350, a ono naklokano krme FX-9590 ne može dostići ni stock Hasfaila 4460.

Hvala vam na zabavi i više sreće u idućem desetljeću, možda GTA 17 bude koristio 8 threadova.
-->
Nisam ja taj koji forsira usporedbu sa i7, nego vi. Smiješni ste.
Ja mislim na i5 procesore od Sandy Bridgea pa na ovamo.

ravkane, jesi siguran da želiš braniti FX-eve performanse sa tom tvojom tablicom?

Ako nisam ćorav u oba oka na tom grafu je čak i i3 4350 iznad FX-8350, a ono naklokano krme FX-9590 ne može dostići ni stock Hasfaila 4460.

Hvala vam na zabavi i više sreće u idućem desetljeću, možda GTA 17 bude koristio 8 threadova.

Staro 23.12.2014., 12:58   #316
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Dosta naslova već koristi osam jezgri iako ta iskoristivost ne donosi neku prednost na Intelom sa recimo dvije jezgre +HT, barem po grafovima.
Mladenxy je offline  
Staro 23.12.2014., 13:03   #317
ravkan
Premium
Moj komp

ravkan's Avatar

Cisto sam ti dao taj link jer sam znao da neces pogledat igru po igru, nego bacit taj link. Samo sam se htio uvjerit sa kime se uplicem u raspravu

To kaj intel u 2 igre (od testiranih) ima 15 fpsa vise, i onda na kraju tako ispada graf je jako bitna stvar. Bitno je dali imas 120 fpsa ili 100, a monitor imas koji ? Ljuski mozak moze procesuirat kolko ? Jelda? Samo je zadnji graf bitan, a otvorit igru po igru i vidjet da su svi procevi zapravo tu negdje, to je ipak malo pre tezak zadatak.

Ja se odjavljujem iz ove teme, jer me niti AMD placa da ih branim, niti ima smisla, moja cijela je poanta da ako vec imas intela ne trebas ismijavat i pljuvat po ljudima koji su uzeli amd jer kao sto sam napiso svi znamo i svugdje pise da je fx best per $. Ako ti zelis imat intela, dapace, ja ti ne branim i necu ti rec da si pogrijesio, ali ne mozes tu spamat temu, dode neko procitat malo o fxu i onda pomisli da je proc uzas, a proc je sve samo ne uzas
-->
Citiraj:
Nisam ja taj koji forsira usporedbu sa i7, nego vi. Smiješni ste.
Ja mislim na i5 procesore od Sandy Bridgea pa na ovamo.

ravkane, jesi siguran da želiš braniti FX-eve performanse sa tom tvojom tablicom?

Cisto sam ti dao taj link jer sam znao da neces pogledat igru po igru, nego bacit taj link. Samo sam se htio uvjerit sa kime se uplicem u raspravu

To kaj intel u 2 igre (od testiranih) ima 15 fpsa vise, i onda na kraju tako ispada graf je jako bitna stvar. Bitno je dali imas 120 fpsa ili 100, a monitor imas koji ? Ljuski mozak moze procesuirat kolko ? Jelda? Samo je zadnji graf bitan, a otvorit igru po igru i vidjet da su svi procevi zapravo tu negdje, to je ipak malo pre tezak zadatak.

Ja se odjavljujem iz ove teme, jer me niti AMD placa da ih branim, niti ima smisla, moja cijela je poanta da ako vec imas intela ne trebas ismijavat i pljuvat po ljudima koji su uzeli amd jer kao sto sam napiso svi znamo i svugdje pise da je fx best per $. Ako ti zelis imat intela, dapace, ja ti ne branim i necu ti rec da si pogrijesio, ali ne mozes tu spamat temu, dode neko procitat malo o fxu i onda pomisli da je proc uzas, a proc je sve samo ne uzas
Staro 23.12.2014., 13:07   #318
Nybelung
Guest

Jeste, jako je bitno. Jako je bitno znati da je za GPU bound igre bitno imati dobru grafiku, a za CPU bound igre imati Intelov quad core procesor.
Rekao sam da mi navedeš igre u kojima je AMD bolji. Ti si naveo njih nekoliko u kojima je AMD jednako dobar, i par u kojima je lošiji.
Vrijeme je za još jedan:

Staro 23.12.2014., 13:10   #319
CheCola
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor ravkan Pregled postova
Ok, znaci ja sam svog fx-a drzo 4.6 sa Coolermaster hyper 212 i nije mi prelazio preko 55 stupnjeva sto god da sam radio (Osim u prime i OCCT tamo je temp bila veca ali sam mogo vrtit 10-15 min full gas bez crasha. A svi znamo da takav load PC nikada nece imat. ), prije nego sam uzeo h100i cisto radi look i eto zuljale me pare i zelio sam vodeno isprobat. Samo me zanima kakvo je to jako skupo hladenje? Cooler sam uzeo ovdje preko trznice za 130kn,a novi je cca 200kn?
Ovo drugo da taj clock nebi bio tak stabilan da ploca ima tu faznu regulaciju je istina. Ali vec ima i dobrih amd plocica na kojim se amd clocka cisto fino, i Sam Fisher ima jednu od takvih.
Asus m5a97 + 8320 + coolermaster = cca 2000kn ?

u moj budžet se uklapala jedino điđa ds3p ili lošije asrock pro/extreme 3 ako se ne varam, e sad budući da mi je single core jako bitan, da bi postigao otprilike slične rezultate trebao bi fx-a clocknuti na skoro 5 Ghz a tu su zračnjaci već upitni, a koliko je to moguće na 970 chipset pločama sa coolerima od 200 kn, možemo vrlo lako pretpostaviti....

a kad se dotičeš cijena 4460 radi savršeno na H81 ploči od 330kn.... ne brine me vrm, ne brine me regulacija, ne brine me pregrijavanje chipseta ni da li je adekvatno hlađen i sl....

Zadnje izmijenjeno od: CheCola. 23.12.2014. u 13:16.
CheCola je offline  
Staro 23.12.2014., 13:17   #320
Nybelung
Guest

upozorenje: velika slika za velike performanse
-->
Citiraj:
Autor ravkan Pregled postova
svi znamo i svugdje pise da je fx best per $
Definiraj "svi" i "svugdje".
"Svi" ste vi koji imate FX-a, a "svugdje" su poleđine ovakvih kutijica?

upozorenje: velika slika za velike performanse

Staro 23.12.2014., 13:17   #321
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
checola,

ja sam igrao wot sa fx8150 na 4;5 GHz sve na max hladjen je bio ninjom 3.
osim motion blura sve drugo max. oko 60 fpsa.
Hawker je offline  
Staro 23.12.2014., 13:19   #322
CheCola
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
checola,

ja sam igrao wot sa fx8150 na 4;5 GHz sve na max hladjen je bio ninjom 3.
osim motion blura sve drugo max. oko 60 fpsa.
jesi ali sa kolikim fps dropovima, ali budu iskren i da li je tih 4,5 ghz bilo na ploči od 500 kn?
Staro 23.12.2014., 13:22   #323
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Ček ti opet uspoređuješ I7 3960X i Fx8350 ili? Zato AMD nema ništa bolje? jedan je bio 1000$ a drugi 150$, yebeno.

čekaj, ja možda slabo pratim forum u zadnje vrijeme, jel to želiš reći da je dotični spizdio 2 prosječne plaće u Hrvata na proc, pa sad sam sebe i nas ostale mora ubijediti da nije spizdio novce bezveze?

Onda je sve jasno, daljnja rasprava je bespredmetna
segregator je offline  
Staro 23.12.2014., 13:22   #324
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Intel je jači a eto s obzirom da na njega ide i socijalna ploča od 350kn te ne treba dodatni hladnjak, i jeftinija opcija. Znači bolja i jeftinija iako su razlike male, hebiga u nekim igrama je razlika i dosta velika. Također troši nešto manje struje...pa puta 4/5 godina nakupi se...Pričam to iz perspektive kućnog korisnika i gamera. E sad ja sam ga uzeo jer me u tom trenutku ipak koštao manje i od Intela+ imam neku viziju sobzirom na nove konzole i sličan procesor u njima. Dali će se obistiniti, tko zna.
Tu je najava DX12 koji bi trebao skoro pa u potpunosti sve prebaciti na GPU pa bi procesor mogao biti daleko manje bitan nego danas.
Mladenxy je offline  
Staro 23.12.2014., 13:27   #325
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Ovdje se razbacuje i troši tolika el. energija na glupavo prepucavanje da je to nevjerojatno. Mislim da bi PCE forum trebao napraviti viteški turnir "AMD vs Intel" pa da onda navalite buzdovanima i toljagama jedni na druge...

Ne razumijem zašto se toliko prepucavate kad ionako neće time ništa promijeniti, onaj tko je uvjeren da je AMD bolji, u pravu je, onaj tko vjeruje da je Intel bolji, i taj je u pravu. Kad se gledaju ukupne performanse, cijena, potrošnja, zagrijavanje, benchmarci i ostalih stotinu stvari, svako procesor ima svoje prednosti, bilo AMD, bilo Intel. I tu ništa neće promijeniti da se prepucavate do imendana...
Sinac je offline  
Staro 23.12.2014., 13:34   #326
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
jesi ali sa kolikim fps dropovima, ali budu iskren i da li je tih 4,5 ghz bilo na ploči od 500 kn?
Ne sjecam se velikih varijacija u fps-u.
Moguce kod velikih krkljanaca,ali u tom slucaju se moze spustit sitno settinzi i sve pet.
Ploca je ova ista ko i sad Sabertooth 990FX R2.0.

FX8370 sve vrti bez problema,a za par dana mi stize 8320E za kojeg ocekujem da ce radit isto kao i 8370.

EDIT: A navodno ce uskoro doci i Havok engine.

Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 23.12.2014. u 13:40.
Hawker je offline  
Staro 23.12.2014., 13:35   #327
CheCola
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Intel je jači a eto s obzirom da na njega ide i socijalna ploča od 350kn te ne treba dodatni hladnjak, i jeftinija opcija. Znači bolja i jeftinija iako su razlike male, hebiga u nekim igrama je razlika i dosta velika. Također troši nešto manje struje...pa puta 4/5 godina nakupi se...Pričam to iz perspektive kućnog korisnika i gamera. E sad ja sam ga uzeo jer me u tom trenutku ipak koštao manje i od Intela+ imam neku viziju sobzirom na nove konzole i sličan procesor u njima. Dali će se obistiniti, tko zna.
Tu je najava DX12 koji bi trebao skoro pa u potpunosti sve prebaciti na GPU pa bi procesor mogao biti daleko manje bitan nego danas.
nije jeftinija, već podjednaka cijenom

što se ploča tiče i jedna i druga imaju dovoljno svega za moje potrebe, osim što bi kod amd trebao ići na bolju isključivo radi OC-a i dobivanja boljih performansi - tu opet ovisi i o srećo kakav ćeš primjerka proca i ploče dobit - iskreno žešći sam baksuz.

što se igara tiče razlike su u većini normalno optimiziranih igara zanemarive 5-10% na 60FPS-a neće nirtko primjetiti.

što se struje tiče, imam plazmu koja guta 250W, a klinka ju pali čim ustane iako ju ne gleda - zaboli me.

konzolitis i portanje istih je jedina stvar koja mene brine, realno ako su već sve konzole bazirane na 8 jezgri mogu samo profitirati sa većim taktovima fx-ova, ali opet mislim da se tu može dobiti sitna razlika od 5-10% naspram intela. tako da sve u svemu end of story, sve je to tu negdje, možda će fx profitirat, možda neće, uglavnom svima nam kompovi rade, osim nekima koji igraju rome i vrte OSX ali oni će za svoje namjene uzeti šta im odgovara.
Staro 23.12.2014., 13:48   #328
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Onda je sve jasno, daljnja rasprava je bespredmetna
Jasno je jedino ovo boldano:
Citiraj:
Jesu li čitanje na preskok i izvlačenje pojmova iz konteksta karakteristike svih AMD fanova ili samo vas dvojice?
A zaključak ti je zapravo dobar, nema rasprave s ljudima koji nose AMD-ATI avatare.

Staro 23.12.2014., 14:00   #329
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
A zaključak ti je zapravo dobar, nema rasprave s ljudima koji nose AMD-ATI avatare.
Ne, moj zaključak je da nema rasprave sa ljudima koji su ulupali 8000kn u proc radi jedne igre

A avatar je tu ima već preko 10 godina jedan te isti, iako ATI više ne postoji kao firma, jer za razliku od Intela (kojih sad doma imam 2), još nemam nijednu Nvidiju
segregator je offline  
Staro 23.12.2014., 14:08   #330
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Gasi svijetlo, zatvor' kapiju, ovo se otima kontroli

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke