|
![]() |
#2161 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Da li koristis neku aplikaciju za optimizaciju SSD-a? Ako jesi, nemoj. Rucno sredi postavke. Cesto ti "korisni" alati znaju napraviti nered. Drzi upaljen task manager i vidi koji ti proces cucla memoriju. Cesto se neki upravljacki problem kosi sa nekom aplikacijom. Ja sam nedavno imao situaciju da bi mi kad upalim dvije instance Archicad-a kroz minut-dva pocuclalo 16GB. Prvo sam reinstalirao Archicad - ista stvar. Zatim sam reinstalirao Windowse i sve aplikacije - opet isto. Izgubio sam dva dana posla da bi se treci dan na Archicad forumu pojavila informacija kako se najnovija verzija Nvidia Expirience-a koja dolazi sa updateom drivera kosi sa Archicad-om. Deinstalirao taj bezvezni i nepotrebni Nvidia Expirience (ne znam ni kad sam ga uspio instalirati jer obicno instaliram samo goli driver za graficku a sve ostale piz*arije odznacim prilikom instalacije). Znaci osnovno ti je vidjeti koji proces guta memoriju i onda imas polaznu tocku za rjesavanje problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
problem je da je memorija puna, a nema na popisu procesa koji pokazuje da je pojeo sav taj RAM I da instalirao sam Samsung Magician softw. kojeg sam pokrenuo da napravi optimizaciju sustava za SSD .... al sam ga uninstalirao kad je to napravio ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Probaj ubit superfetch. http://www.maketecheasier.com/preven...o-much-memory/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2164 | |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
skini ovo i gledaj kaj ti ždere ram - http://technet.microsoft.com/en-us/s.../bb896653.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Nije problem kako naslov topica kaže ali da ne otvaram novi topic pitat ću ovdje. Kako bi mogao dobiti da mi se vidi veličina svakog foldera? Znači kad otvorim neki prozor sa folderima da u stupcu size stvarno nešto prikaže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
pozdrav pošto imam sličan problem da ne otvaram temu rješenje ovoga gore problema znam, dakle pod uefi boot order i legacy boot order, trebaš dotipkat do internal cd/dvd rom i sa F6 dogurat do prvog mjesta na listi prioritete, i to je to boota sa cd-a bez problema..... e sad moj problem je sljedeći, bootam windows 7 sa usb-a i dođe do koraka kada me traži neki drajver, i neće nastaviti instalaciju (slika)....windows xp također neće http://i.imgur.com/sBnmiAj.png inače radi se o hp pavilion 15-p153nm Znam da sam na laptopu kojeg sad imam morao mijenjat Sata device mode: IDE, ali kod ovoga nema ništa slično u biosu, nemam ideja više. Zadnje izmijenjeno od: ivoo. 19.12.2014. u 16:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
XP ćeš teško instalirati na ove novije chipsete jer ima / nema drajvera + ubacivanje drajvera za sata kontroler. Za W7 probaj instalirati sa dvd - a umjesto sa usb - a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Nije problem,nego zanima me kako napraviti factory reset kao na Androidu Windows 7 64 bita ili jednostavnije format i onda clean install sedmice ? Googlao sam,vecina navodi rollback na one backupove,ja to nisam imao omoguceno u Winsima,sad kako najjednostavnije odraditi taj factory reset ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
@ blava: Nikako. Fresh install ili ništa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2173 |
Registered User
|
sada uspijem kreirat particije i sve kod instalacije windowsa, ali mi kaže "windows is unable to install to the selected location" ili tako nešto znam da treba promjenit u opcijama sata device mode: IDE ali to ne mogu naći u biosu uopće inače verzija biosa f 13, da li bi druge biose trebalo staviti ili što? nekim drajverom to apdejtat ili nešto (da li mogu instalirat drajver prije nego sam windowse?), da li ima neko ideju, jer ove bios opcije su jako oskudne na laptopu Zadnje izmijenjeno od: ivoo. 19.12.2014. u 20:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2175 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Razlog za to je, vjerujem da shvatjas, trivijalan. Kako bi saznao kolika je velicina cjelokupnog foldera, morao bi enumerirati sve njegove komponente (rekurzivno), sto bi znacilo oduzimanje jako puno vremena i rostanja po disku. Unatoc tome, imas nekoliko 3rd party aplikacija koje to rade i dodaju "Folder size" u List-View kontrolu dodaju "folder size" kolonu. Iako, IME&IMO, to ti bas i nije najmudriji potez koji mozes uraditi za svoje racunalo, obzirom da bi pri svakom browsanju po bilo kojem folderu morao nanovo racunati njegovu cjelokupnu velicinu. Alternativno, napravis malu samogradnju koja ce to raditi za tebe on-demand. ![]() http://dev.banelli.biz/tmp/FolderSize.exe http://dev.banelli.biz/tmp/FolderSizex64.exe
Programer Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest. Zadnje izmijenjeno od: Bubba. 21.12.2014. u 15:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Registered User
|
uspio sam instalirat windows 8, bez nadogradnje bios-a, pa ću sad pokušati instalirat drajver vezano za taj SATA/AHCI. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Imas na sluzbenim stranicama sigurno novijih biosa. Ako ne pali,mlatni starijeg. Mozda ti ima postavka za ide i ahci u kojem od njih. Opet,s druge strane,ne bi ni 8 prosao u tom slucaju. Nisam pametan... :-/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2179 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Bootabilni USB sa win 7 win 8 win xp
Ukoliko imam usb stick sa recimo 10 Gb . Da li je moguce napraviti ga bootabilnim sa sca tri OS win 7 win 8 win xp. Dosadilo mi nositi tri cd-a uvjek kad hocu reinstalirati OS LP Anel |
![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
e to i mene zanima pošto mnogo koristim AIO instalacije od win 8.1 i 7 a da zguram sve na 1 stik i onda biram što da bootam sa tog istog stika.. Google veli da napravim preko nekih inih aplikacija all in one tj AIO ali ovi windowsi koji su več AIO se nedaju raspakirat na pravi način (jer u sebi več sadrže upgrade pakete) pa je install.nešto drugačiji od onih orginal prvih windowsi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2184 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Neću se ponavljat ... imali smo već temu iako drugačijeg naslova: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=241681 Imate tamo većinu alata već navedenu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Kako bi mogao natjerati win 7 da mi sortira po imenu tj. po abecednom redu na lokaciji gdje ima foldera i shortcuta? Stavim sortiranje po imenu ali ipak najprije na vrh stavi foldere (po imenu) a tek zatim tj. na dno shortcute. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
windows 7
molim vas za jednu malu pomoc:dali je dovoljan ram od 2gb na kucnom racunalu,da se instalira windows 7...unaprjed hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
hvala na pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Premium
Datum registracije: Jul 2014
|
samo mala napomena ako stavljas win7 32bit i u buduce budes dodavao jos memorije imaj na umu da 32 bitna verzija win 7 vidi do 3,25Gb rama a 64bitna verzija nema taj limit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Zamjenio Wlan karticu na laptopu i javlja error 19.
Dakle, radi se o Asusu X552cl, moj nema bluetooth a posto mi je potreban, nabavio sam drugu wlan karticu s bluetoothom (combo). kad sam ih zamjenio, wlan driveri su se odmah instalirali, a bluetooth nije. Prvo je javljalo u device manageru da je nepoznat uredjaj, a kad sam instalirao bluetooth pc suite, nadje bluetooth al javlja gresku; usklicnik. kad idem pod opcije javlja Windows ne može pokrenuti ovaj uređaj jer su informacije o njegovoj konfiguraciji (u registru) nepotpune ili oštećene. (kôd 19). Probao sam renistalirati drivere ali isto. Vjerojatno znaci da mi laptop ne podrzava tu wireless karticu ? molim pomoc. Hvala
![]() |
|
|