|
![]() |
#3511 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Ploča ti podržava samo 4GB RAMa. 2x2GB 1333MHz je maksimum. Treba ti za igre, rad, nešto treće? U slučaju gaminga, neki cooler uzmi(LC-CC-120), clockaj malo i uz tih 4GB RAMa uzmeš R7 260(manje od 700kn). UBS3.0 i SATA3 kontroleri.... nemam pojma ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3513 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Činjenica je da ti je cijela platforma zastarila i da bi trebao zamijeniti mbo i cpu. Prodaj staro dok još nešto vrijede. Sreća da ti mbo podržava DDR3 jer bi inače i njega morao nabaviti. Nove mbo podržavaju i USB 3.0 i SATA3 pa bi trebao osjetiti beneficije SSD-a na njoj. Što se tiče USB 3.0 i SATA3 kontrolera, mnogi ne podržavaju boot (za slučaj SSD na SATA3) pa bi ti korist od njih bila upitna.
![]() |
#3514 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Svaka od tih kartica ima dva porta na sebi, te dodatni molex za napajanje. Probao sam spojiti (preko huba) 4 vanjska diska, sva 4 su se uredno pokrenula i bili su dostupni u windozama, što znači da kartica lifra dovoljno struje da na hub uopće ne treba spajati dodatno napajanje. Što se tiče SATA3, osobno nemam iskustva ali znam čovjeka koji ima ASUS combo card (neznam napamet oznaku, zaguglaj) koja na sebi ima 2x USB3 i 2x SATA3, mislim da se spaja preko pcie x4, on kaže da to radi super, jedini nedostatak je da kartica nije butabilna niti sa USB3 niti sa SATA3. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3515 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako ne SATA3 budem probao naci USB 3.0 kontroler. Stvar je sto komp koristim kao Hackintosh i treba mi kartica koja bi bila kompatibilna sa OSX-om. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3516 |
Premium
|
To bi mogao biti malo veći problem jer je OSX prilično izbirljiv što se tiče komponenti. Osobno sam koristio PCI-E USB 3.0 kontroler, verziju sa NEC čipsetom na sličnoj platformi (Gigabyte P35-DS3R + Q6600) i radilo je.
![]() |
#3518 |
Guest
|
Nadogradnja postojeće konfe
Pozdrav ljudi, trebao bih jedan savjet. Želio bih nadograditi jednu staru S478 konfu u nešto malo bolje i novije, znači ne govorimo o cijeloj konfi, već samo matičnoj, procesoru i RAM memoriji (grafička mi nije problem, imam jednu 8800GTS viška) Problem je taj što cijena ne smije prelaziti 600, eventualno 650kn, a svi dijelovi koje sam gledao su barem 300, 350 (ili više), što bi me na kraju koštalo 750, 800 ili više kn. Ima li netko kakav savjet ili mišljenje? Da li da kupujem novo ili idem sa polovnim? Gledao sam malo cijene na Njuškalu, ali ono što se uglavnom nudi je katastrofa. Ideja je da mašina bude spojena na HDTV TV, da služi za gledanje HD video snimki, igranje (nešto starijih) igrica tipa Far Cry 3, Half Life 2, Portal 2, možda GTAIV i slično bez da svako malo zapinje i "guši se". |
![]() |
![]() |
#3520 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#3522 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3524 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Zajebavaš se bez veze... Za cca 800kn imaš potpuno novu platformu koja je svermirski brod za to - g1820 (ima čak i pristojnu integrušu), H81 mbo + 4gb ddr3. Ako je hard sata - može ostat i to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3525 | |
Guest
|
Citiraj:
Da, napajanje je no-name, ali mislim da je 450 ili čak 500W. Nisam 100% siguran, ali znam da je bilo mijenjano. Naime, konfa je sastavljena od 3 (ili više) starijih konfi koje sam imao okolo po sobi, pa sam pokušao od ničeg napraviti nešto, ali to baš i nije uspjelo kao što sam očekivao... ![]() @MannyCalavera Mogu li te zamoliti za više detalja? Neka prodavaonica specifično ili generalna cijena? Jer gledao sam i ja skuplje opcije, ali sve bi to prelazilo 1000kn, kad se još uzme RAM. OK, pogledao sam cijene... To bi znači bilo 430kn za Asrock H81 PRO, 290kn za Celeron G1820, i oko 300kn za 4gb DDR3 RAM. Što bi iznosilo 1020kn, daleko izvan platne mogućnosti. Osim ako sam nešto krivo razumio? Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 15.12.2014. u 03:22. |
|
![]() |
![]() |
#3526 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Sve se to da naći na njuškalu, a imaš i na forumu tržnicu i ispadne povoljnije i zašto mora biti Intel opcija, uzmeš neku AM3/AM3+ MBO i gore neki X3/Athlon i 4GB DDR3memorije a poslije lako nadogradiš po potrebi i mogučnostima nekim X4/X6 Phenomom. 1. 2. 3. Naravno ima kombinacija samo potraži koje ti odgovaraju i uvijek se možeš dogovoriti nemora biti novo kad nemožeš skupiti cca 1.000kn+ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3527 |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
pa baš si mu najgore dijelove linkao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3528 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Uhhhh VI pobornici Intel opcija ![]() ![]() Gdje bi sve opcije naveo i nabrojao bio bi to poduži post ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3529 |
Premium
|
Ima i Asrock H61 ploča sa IDE konektorom pa bi mogao sačuvati i postojeće hardove. http://www.asrock.com/mb/Intel/H61M-...Specifications http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asrock+h61m-ide
![]() |
#3531 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Pozdrav stare iskusnjare ![]() Nakon 6 godina mi je vec krajnje vrijeme da promijenim komp, a ja sam umjesto da kupim cijelu novu kutiju odlucio nadogradivati malo po malo, kako bi sto vise za svoje novce dobio. Trenutno sam u mogucnosti izdvojiti kojih 2500kn, max 3000 (iako bi volio da je blize ovoj nizoj cifri da mi ostane nesto za poklone za bozic ![]() ![]() Trenutno stanje izgleda ovako (uzeto iz EVERST-a): ![]() Napajanje: OCZ 500 XSX HDD: Seagate Barracuda 7200.10 , 250GB Komp bi sluzio nesto sitno uredskim poslovima, a vecinom gamingu. Trenutno ne igram niti planiram igrati nista pretjerano zahtjevno (Dota2, WoW, CoD4, Hearthstone, Heroes of the Storm...), ali posto vec nadogradujem volio bih imati opciju da mogu i ja jednom u zivotu nesto na medium-high odigrati. Zbog toga nisam planirao trenutno mijenjati graficku jer mislim da ova 9800GT moze solidno vrtit sve te "starije" igre (jer ih i trenutno vrti), vec bi sve htio uloziti u druge komponente. Zanima me koje su vase preporuke, sta bi prvo trebao za te novce promijeniti? Volio bi da mi komp potraje isto kao i ovaj sadasnji, barem 5 godina. Glavne komponente koje bi htio promijeniti su maticna, proc i rami, ostalo cu valjda skupiti kasnije. Ne znam zasto, ali oduvijek sam bio intelov fanboy, pogotovo kad sam ovaj trenutni komp kupovao. Sada sto vise citam po forumu, vidim da ima velike razlike u integriranim grafama i u mogucnosti overclockanja. Da li se isplati uopce ici na to na duze staze? Hard mi je jako malen, ali je barem SATA. Da li u budzet stane neki SSD ili da uzmem novi ,veci, HDD (a kasnije SSD ubacim)? Da li mi treba jace napajanje ili je ovo trenutno cist dovoljno? Optika mi ne treba, ne koristim ju, a mogu windowse preko USB-a staviti ili u najgorem slucaju izvadim iz burazovog kompa njegov citac i instaliram si windowse. Kutija mi je stara i vise od 8 godina, uvijek sam bio skrt dati 150kn za novu jer sam za to mogao uzeti malo bolji proc ili maticnu. Pa bi mozda i nju promijenio napokon, ovisno o tome sta mi vi ovdje predlozite ![]() Jasno mi je da sam se raspisao, ali htio sam vam odmah prikazat svoje misljenje i zelje, pa da se po njima mozda mozete lakse ravnat. Zahvaljujem se unaprijed na vasem ulozenom trudu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3532 |
Premium
|
Darix Kupi si C2Quad ili Xeon Quad 771 na min. 3 GHz (za Xeon trebaš modati bios ploče i utor za proc) - 300 - 600 Kn. SSD 120 ili 240 GB - 550 - 1200 Kn. Ako ti grafa ne treba, za minimalno 900 Kn ćeš prema opisu tvojih potreba ubrzati komp sasvim fino. Makar je moje mišljenje da će ti upravo grafa najbrže postati usko grlo, igranje na med ili high postavkama jednostavno zahtijeva puno jaču grafu od one koju imaš. No ni to nije problem za tvoj budžet: AMD R9 265; 270; 270x - 1150 - 1400 Kn. Na tvom monitoru će ove ganjat sve na ultra postavkama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3533 |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
Procesor AMD FX X6 6300 3.5Ghz (4.1GHz) box Crucial 4GB DDR3 1600 Mhz (PC3-12800) CL11 Gigabyte 970A DS3P, AM3+ XFX AMD Radeon R9 270X 2GB DDR5 Graphic Card manje od 3000kn..kasnije nadodaš još 4GB i miran si..ili ako ti je puno odjednom idi na FX 8320 i 8GB rama, ostavi si trenutnu grafu pa nju kasnije zamjeniš..napajanje nije neka velika sreća, ali trebalo bi moći izdržat ovu konfu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3534 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
DariX Ako ne želiš mjenjati grafu: 256GB Crucial MX100 SATA 6Gbps 2.5” 7mm (with 9.5mm adapter) SSD Procesor Intel Core i5 4460 Matična ploča Asus H81M-K - treba update biosa il uzmi i5 4440 Patriot Sig. DDR3 1600Mhz, 4GB, HS Sveukupno : 2.851,92 Možeš i 120 gb ssd (intel 520) i 1x8gb rama, al za te igre (i masu drugih osim najnovijih) ti ne treba više od 4gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#3536 | |||||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() Inače, disk je SATA. Spojio sam ga na ATA sučelje preko adaptera, jedan od onih 2-smjernih koji mogu pretvarati ATA u SATA i SATA u ATA. Kapacitet i nije nešto (mislim da je 80GB), ali za ono što imam u planu je sasvim dovoljan. |
|||||
![]() |
![]() |
#3539 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#3540 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2014
|
Pozdrav. Nakon 2 godine došlo je vrijeme da se u staru mašinu uloži nešto novog hardwera. U planu je promjena grafičke kartice (nakon nove godine), nadogradnja ram memorije i CPU cooler (do kraja ove). Trenutna konfiguracija: Code:
CPU: Athlon II X4 750K Black Edition MBO: Asrock FM2 FM2A75 PRO4 RAM: Transcend JetRAM 4GB DDR3 HDD: Toshiba HDD 500 GB VGA: MSI HD7770 Napajanje: Corsair 430W Zadnje izmijenjeno od: _Mario. 17.12.2014. u 16:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|