|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() vec neko vrijeme imam probleme s reprodukcijom na linijskim dvd playerima, vlastito kreiranih i przenih video materijala na dvd. znaci problem je slijedeci... nakon montaze videa i kreiranja menija normalno zaprzim(s Nerom) "video_ts" file na dvd medij. ja osobno nikada na svom linijskom dvd playeru nisam imao problema s reprodukcijom dvd-a, ali prijatelji kojima sam posudivao isti dvd nisu ga mogli gledati, tj. njhov dvd player ih nije mogao ucitati. otprilike od njih 10 troje je imalo problema s ucitavanjem dvd-a. cak se dogodilo da je jedan frend mogao gledati prvih 10min, a zatim bi se javila greška(ili ima slike, a nema zvuka). zatim sam pokušavao isti materijal (isti video_ts) zaprziti na DVD-R i DVD+R jer mi se cinilo da je problem u standardu, ali s time nisam nista dobio-znaci problem nije u DVD-R i DVD+R standardima. inace frendovi koji nisu mogli ucitati taj dvd kazu da inace nemaju problema s ucitavanjem dvd-a iz videoteka. koja je razlika izmedu home made dvd-a i ovih originalnih, zasto s originalnima nema nikada (barem ja nisam cuo) problema? cak se dogadalo da neki nemogu niti na kompu otvoriti:confused: p.s. dvd nije bio ostecen jer sam pokusavao vise puta zaprziti i na DVD-R i na DVD+R mediju |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Čekaj da ti Costa odgovori...:burn:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima
Citiraj:
to se uglavnom dogadja na skupljim dvd playerima (barem po mom iskustvu) ono jeftino smece iz peveca i sl. guta sve koliko sam ja primjetija stvar je u dvd standardu, tj. formatu probaj sastavit dvd u nekom programcicu koji ima sve mogucnosti od izrade menia preko kodiranja videa i zvuka do przenja dvd-a pa vidi hoce li onda citat kod te ekipe di nije tilo
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima
Citiraj:
na koje programe mislis? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||||||||||
Premium
|
Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja imam SmartVision-ov dvd player, kupljen prije četiri i nešto sitno godine, čita mp3, divx ne al to nije ni potrebno jer ih nikad ni ne gledam, služi me odlično, nikad nisam imao problema sa njim. Velik je i težak, nije neka šminka al je zvjer, ima 5,1 kanalni zvuk, optiku i i još neke standardne stvari, tih dok vrti film. Onda sam ga platio masno, nije mi žao ni lipe što sam dao za njega, otvaro sam ga da vidim kak izgleda "iznutra" napajanje sa hladnjacima, ploča ogromna sa hrpom kondića, samsungov dvd rom, i sve to upakiranu u debeli kvalitetni lim.... a kad vidim ove nove dvd playere.... napravljeni su da se prodaju, ploče u njima su veličine 5X5 cm i sve nekak jadno napravljeno i nakalemljeno jedno na drugo.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
istina... napravljeni samo da se prije pokvare da uzmeš novi... ja sam ovaj uzeo samo zbog toga što mi je na liniji crko laser (Sony MHC-771) a običan discman sa mp3 dođe 200kn, pa mi je ovo ipak isplativije, a mogu ponekad i pogledati koji film... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima
Citiraj:
Sa kojim tocno programom radis edit ? Sto tocno obuhvaca taj edit (rezanje, spajanje, audio) Koji DVD player koristis? Da li sa istim programom za editiranje radis i sam export za DVD ili to preuzima neki drugi program. To sto tebi radi a prijateljima ne, vise govori u prilog da nesto u procesu nije obavljeno kako treba. Da se sad ne raspisujemo i na daljinu otkrivamo razloge i solucije. Napravi upravo sto ti je Tooma rekao. Napravi sve u programu u kojem editiras i u istom jednostavno koristi 'Burn to disc' funkciju. Tek nakon ovog ima smisla dalje (ako ih bude) istrazivati razloge problema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Player kao naziv i jos kad je linijska komponenta daje iluzornu tezinu znacenja samog uredjaja. Danas je za vecinu uredjaja to samo jedna ploca, napajanje i najnormalnji DVD-ROM kakav moze biti stanar bilo koje masine. TO sto rade '+' a ne '-' minus, samo govori o kompatibilnosti citanja izabranog standarda od samog proizvodjaca drive-a i firme koja ga je izabrala te stavilu pod krov svog player-a, nista vise. Do dan danas sam DVD forum (asocijacija) uopce ne prihvaca '+' kak standard, samo ga tolerira kao rezultat velikana koji ga guraju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
ja sam dobija dojam da ti datoteke s diska przis na dvd nerom ka sta bi przija i neki data dvd Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
pokusati cu ti opisati korak, po korak kako sam radio do konacnog dvd-a: 1. capture-ing s kamere na comp sam napravio u premiereu 2. montaza (znaci rezanje, spajanje...) u premiereu-export movie sttings ti je prikazan na fotki http://img259.imageshack.us/my.php?image=30bk.jpg 3. zatim sam cijeli video materijal prebacio u pinnacle studio 8 (mozda je vazno da napomenem da sam u studiu 8 dodao jos par tranzicija-naslucujem da aludiras na problem kompatibilnosti ovih dviju programa?) 4. zadnja faza-create disc (vidi fotku http://img259.imageshack.us/my.php?image=17lk.jpg) u attachmentu 2 vidis da sam ukljucio "create disc content but dont burn", pa sam naknadno zaprzio video_ts s nerom. na drugoj fotki vidis s kojim model przilice sam zaprzio video_ts (matshita...) iako sam przio i na pioneerovoj dual layer przilici tako da sumljam da je u tome problem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||
8-bit Gen.
|
Re: Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima
Citiraj:
![]() Na PC-u sa AVID-om skoro. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ja sam te zapravo pitao, koji linijski player koristis? Nije neobicno ako se nadje tu i tamo po neki player koji nije u stanju citati, ali ti spominjes da je to veci broj ljudi? Za prvi korak, ostajem pri tome da probas odmah iz programa 'Burn to disc' soluciju, i to iz svih programa koje koristis (koji su za to sposobni) te ako imas, full Nero paket takodjer probaj i u nerovision-u. Zrtvovaces par povoljnijih DVD-R medija, ali isplati se radi testa. DVDRW-i bi samo mogli biti dodatni problem za kompatibilnost sa starijim playerima - ipak trazimo precizan razlog ovog problema - pa je bolje sa jednokratnim. Jos jedno pitanje za svaki slucaj, jesi li snimao razne medije te imao spomenuti problem sa prijateljima, ili mozda imas neku vecu kolicinu jedne vrste medija koju jos nisi potrosio pa sve przis sa tom istom vrstom? |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||||||||
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima
Citiraj:
ako sad imas potpuniju sliku i znas problem javi. thanks! |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||||
8-bit Gen.
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima
Citiraj:
nemoj brkati naziv sa mogucnostima ![]() Postoji toliko profesionalnih plug-inova za animaciju da ih je tesko sve pobrojati. 2D cartoon su posebni a ima i 3D plugin-a, no nisam vec neko vrijeme radio aktivno pa.... Vjerovatno postoje neka dediciranija sucelja koja imaju bolju motion kontrolu i kontrolu samog layer-a, no Final Cut Pro je nesto posebno i svaka debata prestaje kad ga vidis i provozas se tim suceljem. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Taman toliko ce nam trebati da onda dobijemo odgovor, jer mi se cini da je ovo naj opipljiviji sumnjivac. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima
Citiraj:
Citiraj:
![]() mene zanimaju razlicite (najjednostavnije i najbolje) mogucnosti obrade videa, 3D i 2D animacije i spajanja tih triju pristupa¸u jedno. Citiraj:
znaci da DVD-RAM mogu otvorit na bilo cemu? (linijskim playerima,kompu) Citiraj:
2 tj. sam naveo jer neznam kada cu se vidjeti s tim ljudima i nemam vremena trcati od jednog do drugog (nazalost, jer ja bi odmah pokupio ako treba 15-aestak playera pa probao ![]() u svakom slucaju znati ces rezultate jer i mene to zanima, pa cu se potruditi da provjerim kako funkcionira! |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||
8-bit Gen.
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima
Citiraj:
Ali Maya je opet sa mogucnostima toliko dugosezna u namjenama da predstavlja puno stvari za puno razlicitih korisnika. Za stvaranje vlastitih filmova i sa koristenjem uobicajenijih animacija i alata, CUT PRO zadovoljava vecinu korisnika. Citiraj:
Tvornica u Osaki koja ima proizvodna imena : Panasonic, Technics, National i Ramsa Na zalost samo na Panasonic i pojedinim RAM modelima JVC-a. Znam da preko bare postoji i Pioneer modeli koji citaju RAM, ali nisam siguran ima li takvih i kod nas. Za desktop masinu LG koji cita i pise na sve, a za laptop ili Panasonic (kojeg je teze naci kod nas kao posebni drive) Toshibu ili IBM-a koji isto pisu i citaju RAM (ali ne svi modeli) Obicno imaju oznaku Multi Drive, Super Drive ili Super Multi. Ima cak i nekih Teac modela koji su snimaci na RAM, jer sam takvog nasao u jednom Thinkpad-u. Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima
Citiraj:
![]() vidjet cemo sto ce pokazati praksa:burn: |