Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.08.2005., 13:40   #1
pbunic
Premium

pbunic's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Question DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima

vec neko vrijeme imam probleme s reprodukcijom na linijskim dvd playerima, vlastito kreiranih i przenih video materijala na dvd.
znaci problem je slijedeci...
nakon montaze videa i kreiranja menija normalno zaprzim(s Nerom) "video_ts" file na dvd medij. ja osobno nikada na svom linijskom dvd playeru nisam imao problema s reprodukcijom dvd-a, ali prijatelji kojima sam posudivao isti dvd nisu ga mogli gledati, tj. njhov dvd player ih nije mogao ucitati. otprilike od njih 10 troje je imalo problema s ucitavanjem dvd-a. cak se dogodilo da je jedan frend mogao gledati prvih 10min, a zatim bi se javila greška(ili ima slike, a nema zvuka).
zatim sam pokušavao isti materijal (isti video_ts) zaprziti na DVD-R i DVD+R jer mi se cinilo da je problem u standardu, ali s time nisam nista dobio-znaci problem nije u DVD-R i DVD+R standardima. inace frendovi koji nisu mogli ucitati taj dvd kazu da inace nemaju problema s ucitavanjem dvd-a iz videoteka. koja je razlika izmedu home made dvd-a i ovih originalnih, zasto s originalnima nema nikada (barem ja nisam cuo) problema?
cak se dogadalo da neki nemogu niti na kompu otvoriti:confused:
p.s. dvd nije bio ostecen jer sam pokusavao vise puta zaprziti i na DVD-R i na DVD+R mediju
pbunic je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2005., 13:45   #2
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Čekaj da ti Costa odgovori...:burn:
Oglas

Oglas
Staro 31.08.2005., 19:45   #3
Red Worm
Plasticni kirurg
Moj komp

Red Worm's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ja imam neki stari linijski DVD, filmove sprzene na -, ne zeli citati ali na + hoce. Do cega je to , neznam. :confused:
Red Worm je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2005., 21:18   #4
Tooma
Premium

Tooma's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima

Citiraj:
Originally posted by pbunic
vec neko vrijeme imam probleme s reprodukcijom na linijskim dvd playerima, vlastito kreiranih i przenih video materijala na dvd.
znaci problem je slijedeci...
nakon montaze videa i kreiranja menija normalno zaprzim(s Nerom) "video_ts" file na dvd medij. ja osobno nikada na svom linijskom dvd playeru nisam imao problema s reprodukcijom dvd-a, ali prijatelji kojima sam posudivao isti dvd nisu ga mogli gledati, tj. njhov dvd player ih nije mogao ucitati. otprilike od njih 10 troje je imalo problema s ucitavanjem dvd-a. cak se dogodilo da je jedan frend mogao gledati prvih 10min, a zatim bi se javila greška(ili ima slike, a nema zvuka).
zatim sam pokušavao isti materijal (isti video_ts) zaprziti na DVD-R i DVD+R jer mi se cinilo da je problem u standardu, ali s time nisam nista dobio-znaci problem nije u DVD-R i DVD+R standardima. inace frendovi koji nisu mogli ucitati taj dvd kazu da inace nemaju problema s ucitavanjem dvd-a iz videoteka. koja je razlika izmedu home made dvd-a i ovih originalnih, zasto s originalnima nema nikada (barem ja nisam cuo) problema?
cak se dogadalo da neki nemogu niti na kompu otvoriti:confused:
p.s. dvd nije bio ostecen jer sam pokusavao vise puta zaprziti i na DVD-R i na DVD+R mediju
i ja sam se susreo sa slicnim problemom
to se uglavnom dogadja na skupljim dvd playerima (barem po mom iskustvu)
ono jeftino smece iz peveca i sl. guta sve

koliko sam ja primjetija stvar je u dvd standardu, tj. formatu
probaj sastavit dvd u nekom programcicu koji ima sve mogucnosti od izrade menia preko kodiranja videa i zvuka do przenja dvd-a pa vidi hoce li onda citat kod te ekipe di nije tilo
Enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma
Gainward GF4 Ti4200 (260/520 MHz)
2x256MB Corsair TwinX512-3200C2
2xSegate Baracuda 80GB sata (Raid 0)
2x IBM Deskstar 40 GB
Pioneer DVD+-RW DVR-107D
Cretaive Live Player 5.1
bolje zivit pet dana kao kralj nego jedan dan kao prosjak
Tooma je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2005., 21:50   #5
pbunic
Premium

pbunic's Avatar

Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima

Citiraj:
Originally posted by Tooma
i ja sam se susreo sa slicnim problemom
to se uglavnom dogadja na skupljim dvd playerima (barem po mom iskustvu)
ono jeftino smece iz peveca i sl. guta sve

koliko sam ja primjetija stvar je u dvd standardu, tj. formatu
probaj sastavit dvd u nekom programcicu koji ima sve mogucnosti od izrade menia preko kodiranja videa i zvuka do przenja dvd-a pa vidi hoce li onda citat kod te ekipe di nije tilo
da istina je da ona smeca za 500kn "gutaju" sve dok su oni skuplji malo "ograniceni", ali problem i dalje ostaje na nekim compovima:confused:
na koje programe mislis?
Staro 31.08.2005., 21:57   #6
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
ja imam neki quadro po 300kn, guta sve, mp3-ce na dvd-u, pržene filmove, neke divix-e (makar nema podršku za njih)

ja zadovoljan
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2005., 22:06   #7
Tooma
Premium

Tooma's Avatar

Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima

Citiraj:
na koje programe mislis?
nerovision express, intervideo dvd creator i sl.
2x IBM Deskstar 40 GB
Pioneer DVD+-RW DVR-107D
Cretaive Live Player 5.1
Staro 31.08.2005., 22:07   #8
4444josip4444
Premium

4444josip4444's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Ja imam SmartVision-ov dvd player, kupljen prije četiri i nešto sitno godine, čita mp3, divx ne al to nije ni potrebno jer ih nikad ni ne gledam, služi me odlično, nikad nisam imao problema sa njim. Velik je i težak, nije neka šminka al je zvjer, ima 5,1 kanalni zvuk, optiku i i još neke standardne stvari, tih dok vrti film. Onda sam ga platio masno, nije mi žao ni lipe što sam dao za njega, otvaro sam ga da vidim kak izgleda "iznutra" napajanje sa hladnjacima, ploča ogromna sa hrpom kondića, samsungov dvd rom, i sve to upakiranu u debeli kvalitetni lim.... a kad vidim ove nove dvd playere.... napravljeni su da se prodaju, ploče u njima su veličine 5X5 cm i sve nekak jadno napravljeno i nakalemljeno jedno na drugo....
4444josip4444 je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2005., 22:17   #9
pbunic
Premium

pbunic's Avatar

Re: Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima

Citiraj:
Originally posted by Tooma
nerovision express, intervideo dvd creator i sl.
znaci koja bi trebala biti razlika, ako ja koristim npr. pinnacleov studio 8, a ne jedna od ova dva programa koja si mi naveo?
Staro 31.08.2005., 22:19   #10
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
istina... napravljeni samo da se prije pokvare da uzmeš novi...

ja sam ovaj uzeo samo zbog toga što mi je na liniji crko laser (Sony MHC-771) a običan discman sa mp3 dođe 200kn, pa mi je ovo ipak isplativije, a mogu ponekad i pogledati koji film...
Crash009 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.08.2005., 23:43   #11
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima

Citiraj:
Originally posted by pbunic Junior Member
ali prijatelji kojima sam posudivao isti dvd nisu ga mogli gledati, tj. njhov dvd player ih nije mogao ucitati. otprilike od njih 10 troje je imalo problema s ucitavanjem dvd-a. cak se dogodilo da je jedan frend mogao gledati prvih 10min, a zatim bi se javila greška(ili ima slike, a nema zvuka).
Da si barem opisao setup sa kojim radis onda bi se mogao barem naslutiti razlog tvojih problema.

Sa kojim tocno programom radis edit ? Sto tocno obuhvaca taj edit (rezanje, spajanje, audio) Koji DVD player koristis? Da li sa istim programom za editiranje radis i sam export za DVD ili
to preuzima neki drugi program. To sto tebi radi a prijateljima ne, vise govori u prilog da nesto u procesu nije obavljeno kako treba.

Da se sad ne raspisujemo i na daljinu otkrivamo razloge i solucije.
Napravi upravo sto ti je Tooma rekao.

Napravi sve u programu u kojem editiras i u istom jednostavno koristi 'Burn to disc' funkciju.

Tek nakon ovog ima smisla dalje (ako ih bude) istrazivati razloge problema.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2005., 23:46   #12
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Red Worm Ja imam neki stari linijski DVD, filmove sprzene na -, ne zeli citati ali na + hoce. Do cega je to , neznam. :confused:

Player kao naziv i jos kad je linijska komponenta daje iluzornu tezinu znacenja samog uredjaja. Danas je za vecinu uredjaja to samo jedna ploca, napajanje i najnormalnji DVD-ROM kakav moze biti stanar bilo koje masine.

TO sto rade '+' a ne '-' minus, samo govori o kompatibilnosti citanja izabranog standarda od samog proizvodjaca drive-a i firme koja ga je izabrala te stavilu pod krov svog player-a, nista vise.

Do dan danas sam DVD forum (asocijacija) uopce ne prihvaca '+' kak standard, samo ga tolerira kao rezultat velikana koji ga guraju.
Staro 01.09.2005., 01:36   #13
Tooma
Premium

Tooma's Avatar

Citiraj:
znaci koja bi trebala biti razlika, ako ja koristim npr. pinnacleov studio 8, a ne jedna od ova dva programa koja si mi naveo?
ne bi smilo bit razlike
ja sam dobija dojam da ti datoteke s diska przis na dvd nerom ka sta bi przija i neki data dvd

Citiraj:
Originally posted by Visage
a di mi je slika :confused:
2x IBM Deskstar 40 GB
Pioneer DVD+-RW DVR-107D
Cretaive Live Player 5.1
Staro 01.09.2005., 02:18   #14
pbunic
Premium

pbunic's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Visage
Da si barem opisao setup sa kojim radis onda bi se mogao barem naslutiti razlog tvojih problema.

Sa kojim tocno programom radis edit ? Sto tocno obuhvaca taj edit (rezanje, spajanje, audio) Koji DVD player koristis? Da li sa istim programom za editiranje radis i sam export za DVD ili
to preuzima neki drugi program. To sto tebi radi a prijateljima ne, vise govori u prilog da nesto u procesu nije obavljeno kako treba.

Da se sad ne raspisujemo i na daljinu otkrivamo razloge i solucije.

Napravi sve u programu u kojem editiras i u istom jednostavno koristi 'Burn to disc' funkciju.

Tek nakon ovog ima smisla dalje (ako ih bude) istrazivati razloge problema.
pretpostavljam da znas da neke (puno) stvari u montazi i obradi video materijala nije moguce izvesti samo sa jednim programom pa koristim kombinaciju programa, npr. adobe premiere pro7, adobe after effects 6.0 i najcesce pinnacle studio 8 za kreiranje menija ako je potrebno.
pokusati cu ti opisati korak, po korak kako sam radio do konacnog dvd-a:
1. capture-ing s kamere na comp sam napravio u premiereu
2. montaza (znaci rezanje, spajanje...) u premiereu-export movie sttings ti je prikazan na fotki http://img259.imageshack.us/my.php?image=30bk.jpg
3. zatim sam cijeli video materijal prebacio u pinnacle studio 8 (mozda je vazno da napomenem da sam u studiu 8 dodao jos par tranzicija-naslucujem da aludiras na problem kompatibilnosti ovih dviju programa?)
4. zadnja faza-create disc (vidi fotku http://img259.imageshack.us/my.php?image=17lk.jpg)
u attachmentu 2 vidis da sam ukljucio "create disc content but dont burn", pa sam naknadno zaprzio video_ts s nerom.
na drugoj fotki vidis s kojim model przilice sam zaprzio video_ts (matshita...) iako sam przio i na pioneerovoj dual layer przilici tako da sumljam da je u tome problem.
Staro 01.09.2005., 04:55   #15
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Re: Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima

Citiraj:
Originally posted by pbunic pretpostavljam da znas da neke (puno) stvari u montazi i obradi video materijala nije moguce izvesti samo sa jednim programom pa koristim
Ako imas pri ruci Final Cut Pro, sve je moguce
Na PC-u sa AVID-om skoro.
Citiraj:
Originally posted by pbunic 3. zatim sam cijeli video materijal prebacio u pinnacle studio 8 (mozda je vazno da napomenem da sam u studiu 8 dodao jos par tranzicija-naslucujem da aludiras na problem kompatibilnosti ovih dviju programa?)
Pinko moze biti problematican u relaciji sa drugim programima, to se cuje od korisnika a bogme nista manje nije dokumentirano po web-u. Moze biti vrckast u sinergiji sa drugim programima. No kako dobivas urednu verifikaciju slike i tona, ocigledno je da u ovom slucaju nije problem. Ako mozes, uzmi noviju verziju jer je dosta problema otklonjeno od 9-ke. Mada mi je W2K glavni OS, cinjenica je da puno bolje radi u XP-u.

Citiraj:
Originally posted by pbunic 4. zadnja faza-create disc u attachmentu 2 vidis da sam ukljucio "create disc content but dont burn", pa sam naknadno zaprzio video_ts s nerom.
Daj pogledaj, koji preset trenutno stoji u 'Make MPEG file' dal je >DVD compatible< ili nesto drugo?

Citiraj:
na drugoj fotki vidis s kojim model przilice sam zaprzio video_ts (matshita...) iako sam przio i na pioneerovoj dual layer przilici tako da sumljam da je u tome problem.
Ovaj Panasonic DVD-RAM buduci da znam vecinu RAM modela, nije li to slim drive za Laptop? Ovaj drive je imao povecih problema sa snimanjem i citanjem u mnogim programima sto mogu i sam potvrditi jer sam imao slicnu prvu generaciju SCSI-a. Obavezno stavi zadnji dostupni firmware, bez ozbira na ovu temu. Jesi li napravio vise od par DVD-a na tom Pioneer-u, da mozes sa sigurnoscu reci kako je i on zadavao prijateljima probleme?

Ja sam te zapravo pitao, koji linijski player koristis?

Nije neobicno ako se nadje tu i tamo po neki player koji nije u stanju citati, ali ti spominjes da je to veci broj ljudi?

Za prvi korak, ostajem pri tome da probas odmah iz programa 'Burn to disc' soluciju, i to iz svih programa koje koristis (koji su za to sposobni) te ako imas, full Nero paket takodjer probaj i u nerovision-u. Zrtvovaces par povoljnijih DVD-R medija, ali isplati se radi testa. DVDRW-i bi samo mogli biti dodatni problem za kompatibilnost sa starijim playerima - ipak trazimo precizan razlog ovog problema - pa je bolje sa jednokratnim.

Jos jedno pitanje za svaki slucaj, jesi li snimao razne medije te imao spomenuti problem sa prijateljima, ili mozda imas neku vecu kolicinu jedne vrste medija koju jos nisi potrosio pa sve przis sa tom istom vrstom?
Staro 01.09.2005., 14:24   #16
pbunic
Premium

pbunic's Avatar

Re: Re: Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima

Citiraj:
Citiraj:
Originally posted by Visage Ako imas pri ruci Final Cut Pro, sve je moguce Na PC-u sa AVID-om skoro.

za moje trenutne tj. ovo sta sam radio je sigurno dosta, ali npr. 3D anim sigurno necu raditi u final cut pro(kao sto sam naziv kaze da nije namjenjen za to), neke stvari trebam frame by frame raditi u photoshopu da bi dibio ono sto zelim, tako da kombinacija programa je svakako nuzna. za home video, naravno i za prof editing final cut pro sigurno moze sve (vjerujem u to iako ga nikad nisam probao). jel ti mozda imas kakvih iskustva s tim programima i da li bi ih mogao usporediti-final cut pro i premiere pro (da li final cut pro moze raditi stvari tj. opcije kao after effectsi?)

Citiraj:
Pinko moze biti problematican u relaciji sa drugim programima, to se cuje od korisnika a bogme nista manje nije dokumentirano po web-u. Moze biti vrckast u sinergiji sa drugim programima. No kako dobivas urednu verifikaciju slike i tona, ocigledno je da u ovom slucaju nije problem. Ako mozes, uzmi noviju verziju jer je dosta problema otklonjeno od 9-ke. Mada mi je W2K glavni OS, cinjenica je da puno bolje radi u XP-u.
vrckast je dobra rijec za pinka :clap:

Citiraj:
Daj pogledaj, koji preset trenutno stoji u 'Make MPEG file' dal je >DVD compatible< ili nesto drugo?
ma "make MPEG file" preset nema veze iako je bio na >DVD compatible< jer je postavke "make disc" nezavisna o njoj, ako je u njoj sve podeseno kako treba trebalo bi onda biti sve ok.

Citiraj:
Ovaj Panasonic DVD-RAM buduci da znam vecinu RAM modela, nije li to slim drive za Laptop? Ovaj drive je imao povecih problema sa snimanjem i citanjem u mnogim programima sto mogu i sam potvrditi jer sam imao slicnu prvu generaciju SCSI-a. Obavezno stavi zadnji dostupni firmware, bez ozbira na ovu temu. Jesi li napravio vise od par DVD-a na tom Pioneer-u, da mozes sa sigurnoscu reci kako je i on zadavao prijateljima probleme?
u ovaj dio se bas ne kuzim, ali ako se to tako zove "slim drive za lap" onda je jer pam radio na lapu(na njemu nisam imao nikakvih problema sa snimanjem i citanjem, ali svejedno cu staviti firmware sto god da to bilo!)
za pioneer mogu 100% potvrditi jer pinko na lapu mi se brejko, pa sam zavrsio materijal na stolnom kompu tako da sam zaprzio na pioneercu.

Citiraj:
Ja sam te zapravo pitao, koji linijski player koristis?
ja osobno YAMADA-u (nisam bez razloga stampao), s njom nikad nisam imao problema-mala guta sve!!! moja preporuka+++++

Citiraj:
Nije neobicno ako se nadje tu i tamo po neki player koji nije u stanju citati, ali ti spominjes da je to veci broj ljudi?
kao sto je Tooma rekao da se to dogada uglavnom kod skupljih playera, tj. onih s markom!

Citiraj:
Za prvi korak, ostajem pri tome da probas odmah iz programa 'Burn to disc' soluciju, i to iz svih programa koje koristis (koji su za to sposobni) te ako imas, full Nero paket takodjer probaj i u nerovision-u. Zrtvovaces par povoljnijih DVD-R medija, ali isplati se radi testa. DVDRW-i bi samo mogli biti dodatni problem za kompatibilnost sa starijim playerima - ipak trazimo precizan razlog ovog problema - pa je bolje sa jednokratnim.
sinoc sam "malo" srfao po netu i naletio sam na neke forume u kojima se opisuje nacin przenja video_ts-a u neru. evo sto sam nasao:http://www.afterdawn.com/guides/arch..._with_nero.cfm
ja sam radio jednu "nasilnu" gresku vidi fotke:
http://img135.imageshack.us/my.php?image=10et.jpg
http://img135.imageshack.us/my.php?image=22gd.jpg
http://img135.imageshack.us/my.php?image=38dm.jpg
zanemario sam upozorenje, ali posto svejedno mozes zaprziti video_ts i gledati ga na playeru (barem na YAMADI ), vise nisam obracao paznju na to. mozda bi tu mogao biti kljuc rjesenja nisam 100% siguran za to jer sam, nemogu se vise tocno sjetiti, mozda imao isti problem i sa deep burner-om. probat cu sa nerom zaprziti na nacin koji je opisan na http://www.afterdawn.com/guides/arch..._with_nero.cfm siteu.
za 2tj. otprilike cu znati rezultate...

Citiraj:
Jos jedno pitanje za svaki slucaj, jesi li snimao razne medije te imao spomenuti problem sa prijateljima, ili mozda imas neku vecu kolicinu jedne vrste medija koju jos nisi potrosio pa sve przis sa tom istom vrstom?
prvo je tocno!
ako sad imas potpuniju sliku i znas problem javi.
thanks!
Staro 01.09.2005., 16:41   #17
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Re: Re: Re: Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima

Citiraj:
Originally posted by pbunic [B]ali npr. 3D anim sigurno necu raditi u final cut pro(kao sto sam naziv kaze da nije namjenjen za to), neke stvari trebam frame by frame raditi u photoshopu da bi dibio ono sto zelim, tako da kombinacija programa je svakako nuzna. jel ti mozda imas kakvih iskustva s tim programima i da li bi ih mogao usporediti-final cut pro i premiere pro (da li final cut pro moze raditi stvari tj. opcije kao after effectsi?)
Naziv Cut Pro je izabran kao naziv jer aludira na kompletnost,
nemoj brkati naziv sa mogucnostima

Postoji toliko profesionalnih plug-inova za animaciju da ih je tesko sve pobrojati. 2D cartoon su posebni a ima i 3D plugin-a, no nisam vec neko vrijeme radio aktivno pa....

Vjerovatno postoje neka dediciranija sucelja koja imaju bolju motion kontrolu i kontrolu samog layer-a, no Final Cut Pro je nesto posebno i svaka debata prestaje kad ga vidis i provozas se tim suceljem.

Citiraj:
Originally posted by pbunic [B]
ma "make MPEG file" preset nema veze iako je bio na >DVD compatible< jer je postavke "make disc" nezavisna o njoj, ako je u njoj sve podeseno kako treba trebalo bi onda biti sve ok.
Nema direktne veze ali ako se stavlja verzija na verziju bez reinstalacije Pinnacle se nekad zna kod starijih verzija "zacementirati" na 'user' te nemoze nista drugo izabrati. Zanimalo me jer pokusavam dalekoseznije napiknuti problem.

Citiraj:
u ovaj dio se bas ne kuzim, ali ako se to tako zove "slim drive za lap" onda je jer pam radio na lapu(na njemu nisam imao nikakvih problema sa snimanjem i citanjem, ali svejedno cu staviti firmware sto god da to bilo!)
Dobro, nadam da barem koristis DVD-RAM medije i da ces se javiti sa svojom RAM storijom u Zond kafic

Citiraj:
kao sto je Tooma rekao da se to dogada uglavnom kod skupljih playera, tj. onih s markom!
Skuplji modeli, odnosno velika imena imaju malo razmazen pristup zbog sigurnosti i velicine trzista pa se puno ne zamaraju sa azurnosti codova bas za svaki medij. Jeftiniji upravo nemaju taj luksuz pa moraju dobro opravdati svoju povoljnu cijenu i najcesce kolektiraju codove od svih medija u trenutku izdavanj tog uredjaja. Zato prvi nepce imaju naviknuto sam na poznatije medije i to isto naglasavaju u korisnickim manual-ima.

Citiraj:
Originally posted by pbunic [B] mozda bi tu mogao biti kljuc rjesenja nisam 100% siguran za to jer sam, nemogu se vise tocno sjetiti, mozda imao isti problem i sa deep burner-om. probat cu sa nerom zaprziti na nacin koji je opisan na za 2tj. otprilike cu znati rezultate...
Hm, 2 tjedna?

Taman toliko ce nam trebati da onda dobijemo odgovor, jer mi se cini da je ovo naj opipljiviji sumnjivac.
Staro 01.09.2005., 18:40   #18
pbunic
Premium

pbunic's Avatar

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima

Citiraj:
Postoji toliko profesionalnih plug-inova za animaciju da ih je tesko sve pobrojati. 2D cartoon su posebni a ima i 3D plugin-a, no nisam vec neko vrijeme radio aktivno pa....
jel mozes reci da final cut pro moze zamjeniti Mayu sto se tice 3D anim?

Citiraj:
Nema direktne veze ali ako se stavlja verzija na verziju bez reinstalacije Pinnacle se nekad zna kod starijih verzija "zacementirati" na 'user' te nemoze nista drugo izabrati. Zanimalo me jer pokusavam dalekoseznije napiknuti problem.
da primjetio sam i meni je jako drago sto mi zelis pomoc i ne samo sto zelis vec i pomazes
mene zanimaju razlicite (najjednostavnije i najbolje) mogucnosti obrade videa, 3D i 2D animacije i spajanja tih triju pristupa¸u jedno.

Citiraj:
Dobro, nadam da barem koristis DVD-RAM medije i da ces se javiti sa svojom RAM storijom u Zond kafic
sto se tice medija malo znam, ali ovo s DVD-RAMom me je odusevilo, ali danas se gleda iskljucivo isplativost ulozeno za dobiveno (boli me glava od prosjecnosti), u svakom slucaju bi mogao probati, samo nisam siguran da li moja przilica na lapu to podrzava (MATSHIDA DVD-RAM UJ-820S), ako se dobro sjecam da si u jednom tekstu iza matshide napisao u zagradi panasonic, a iz samog naziva przilice (DVD-RAM) pretpostavljam da podrzava jer na stolnom kompu iza pioneer pise DVD-RW.
znaci da DVD-RAM mogu otvorit na bilo cemu? (linijskim playerima,kompu)

Citiraj:
Hm, 2 tjedna? Taman toliko ce nam trebati da onda dobijemo odgovor, jer mi se cini da je ovo naj opipljiviji sumnjivac.
gle meni nije do nikakvog nadmudrivanja da ja sad tebi pametujem ili te zavlacim...ionako vidim da jako puno znas!
2 tj. sam naveo jer neznam kada cu se vidjeti s tim ljudima i nemam vremena trcati od jednog do drugog (nazalost, jer ja bi odmah pokupio ako treba 15-aestak playera pa probao), a kod mene ionako sve bez problema radi.
u svakom slucaju znati ces rezultate jer i mene to zanima, pa cu se potruditi da provjerim kako funkcionira!
Staro 02.09.2005., 15:55   #19
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima

Citiraj:
jel mozes reci da final cut pro moze zamjeniti Mayu sto se tice 3D anim?
Ma naravno da ne.

Ali Maya je opet sa mogucnostima toliko dugosezna u namjenama da predstavlja puno stvari za puno razlicitih korisnika. Za stvaranje vlastitih filmova i sa koristenjem uobicajenijih animacija i alata, CUT PRO zadovoljava vecinu korisnika.

Citiraj:
(MATSHIDA DVD-RAM UJ-820S), ako se dobro sjecam da si u jednom tekstu iza matshide napisao u zagradi panasonic, a iz samog naziva przilice (DVD-RAM) pretpostavljam da podrzava jer na stolnom kompu iza pioneer pise DVD-RW. znaci da DVD-RAM mogu otvorit na bilo cemu? (linijskim playerima,kompu) [/B]
Matsushita Electric Osaka = Panasonic

Tvornica u Osaki koja ima proizvodna imena :
Panasonic, Technics, National i Ramsa

Na zalost samo na Panasonic i pojedinim RAM modelima JVC-a. Znam da preko bare postoji i Pioneer modeli koji citaju RAM, ali nisam siguran ima li takvih i kod nas.

Za desktop masinu LG koji cita i pise na sve, a za laptop ili Panasonic (kojeg je teze naci kod nas kao posebni drive) Toshibu ili IBM-a koji isto pisu i citaju RAM (ali ne svi modeli) Obicno imaju oznaku Multi Drive, Super Drive ili Super Multi. Ima cak i nekih Teac modela koji su snimaci na RAM, jer sam takvog nasao u jednom Thinkpad-u.

Citiraj:
gle meni nije do nikakvog nadmudrivanja da ja sad tebi pametujem ili te zavlacim...2 tj. sam naveo jer neznam kada cu se vidjeti s tim ljudima i nemam vremena trcati od jednog do drugog (nazalost, jer ja bi odmah pokupio ako treba 15-aestak playera pa probao), [/B]
Pa sve stima. Jasno je da treba vremena da istestiras kod svih spomenutih ljudi, nisam mislio nista zajedljivo po tim komentarom.
Staro 02.09.2005., 18:40   #20
pbunic
Premium

pbunic's Avatar

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DVD reprodukcija na linijskim DVDplayerima

Citiraj:
Pa sve stima. Jasno je da treba vremena da istestiras kod svih spomenutih ljudi, nisam mislio nista zajedljivo po tim komentarom.
cheers i jos jedan:clap: za informacije.
vidjet cemo sto ce pokazati praksa:burn:
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno