|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Zadnje konzultacije :))
Dakle kao sto neki mozda vec znaju odlucio sam zamjeniti mystijev blok za neki "my made" (bar dizanj) Cilj svega je skinuti 4C u full loadu, sto mislite jel moguce? Ja mislim da bez problema jer mystijev drzi 14C iznad temp vode. Ako to uspijem bit cu happy ![]() Idem sutra po bakar, u petak sve nosim tokaru (ima lik CNC itd.) Eh sada. 8/6 ili 10/8??. Svi "bolji" blokovi koje sam vidio imaju 10/8 U/I. Posto radim spiralu pretpostavljam da ti onda i kanali trebali biti 8mm..no cini mi se da je to prilicno puno. Voda ce uci ravno u sredinu u jednu komporu 1cm2 i onda ici dalje u krug. Između kanala bi stavio 1mm zidove ili vise? I ima li ikakve veze dobar protok s manjom temperaturom? Pretpostavljam da ce kod novog bloka s "komorom" to igrati ulogu jer ce on vodu zaletiti ravno na jezgru. Eh jos nesto. Komoru bi napravio nesto dublje nego ostatak kanala. Koliko je minimalna debljina mesa (Cu) da se to ne savije? Rezultate vam javim s slikicama itd naravno! Pozdrav dobri ljudi ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
E sad sam nasao tvoj post ![]() Meni su cijevi 9mm, isto tako su i kanali u labirint bloku, razmak izmedju kanala je 2mm jer sam se bojao da nece uspjeti istokariti na manje. Debljina dna je 2mm iz istog razloga, dobro je da je sto tanje ali opet bi se mogao saviti. Protok ima veze sa temp ali ima i turbulencija, jer ako voda samo proleti onda ne stigne preuzeti temp.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Mene zanima kako dok sve napravite u bakru kak to spojite? Da pojednostavim:Kak se spaja bakar?Varenjem? Hvala!
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Re: Zadnje konzultacije :))
Citiraj:
Rekoh vec puno puta ne koristite promjere manje od 8mm 8 mm je min najbolje nekih 12mm to odgovara 1/2" kad vec imas priliku to napravit napravi kakon spada i da tamo gdje ulazi voda u prvu komoru malo siru .. napravi nekih 5-10 iglica bas ja planiram slicno napravit isto na CNCu Debljinu stavi 2mm razmak izmjedju stijenki mozes i 1.5 .. a doljnu stijenku stavi 2mm smirglanjem ceti past na 1.5 tako je bar meni.. Ida ocemo slike svega ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Hvala!
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Re: Re: Zadnje konzultacije :))
Citiraj:
![]() Sta ja znam dali mi se isplati stavljati 10mm. Radi se o tome da onda opce nece biti puno "krugova" vode...neznam bas da to hladi bolje. Morat cu i mystijev NB blok zamjeniti no dobro, to se lako napravi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Re: Re: Re: Zadnje konzultacije :))
Citiraj:
tako da bi trebo prvo skenirat Ako stavis 10mm da bit ceti manja spirala to i je cilj jer voda brze ode a ne da se zadrzava pol sata u labirintu..
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Zadnje konzultacije :))
Citiraj:
Ukoliko smatras da si se pošteno potrudio i nije FER da ja samo tako dobim nema problema, hvala svejedno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Bas gledam malo po netu i neki najbolji blokovi imaju voda-CPU LOAD deta T 10C Ovaj mystijev cini mi se ima 14C...sada mi je to upalo u oci i mozda mi se ne isplati raditi novi blok... No vidit cu koliko ce me kostati, ako kojih 150kn onda cu raditi jer BTW prodajem mystijev CPU block s kopčom. Nove uvodnice na njemu pa ga cijenim 150kn. Mysti je bušio rupe u njemu s 6 a stavio uvodnice koje imaju izlaz 5mm. LoL. Cim sam to zamjenio temp pala 2C sam tak. Ponude na PM. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|