|
![]() |
#2011 |
Guest
|
Imam priliku kupiti Z1 za dosta finu cijenu, pa me zanima jel ima nekih ozbiljnijih problema s kojima ste se susreli s tim mobitelom? Čitala sam nešto u vezi problema s touchscreenom, pa me to jedino brine. |
![]() |
#2012 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Problem sa touchscreenom imaš ili nemaš. Dakle, ako uzmeš zapakirani novi mob sa garancijom, onda dobiješ novi ili ti zamjene display. Ako uzimaš polovnog, onda provjeri prvo jel zeza touch ili ne. Uglavnom, ne može se sakriti da ne skužiš kad tipkaš po tipkovnici. Iskreno, i sam sam se bojao toga ali koliko čitam, to su bile prve serije i ne kod nas nego vani. Source: xda. @delpiero Skini si XperiFirm zadnji, skini si FW koji hoćeš, kreiraj FTF preko fleštula i flešaj. Tako sam napravio. Ne čekam više gotove FTFove. Ovo je brže i jednostavnije. |
![]() |
![]() |
#2013 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#2015 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
#2016 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Malo informacija o Z4 koja će dolaziti u 4 verzije - normalna, Compact, Ultra i Tablet http://www.androidorigin.com/sony-xp...xclusive-leak/
#2017 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
![]() |
![]() |
#2018 |
Guest
|
Bila sam pričala nedavno o rezoluciji mobilnih ekrana, tj. kako se ne vidi razlika između 720p i 1080p na 5" ekranu. Pa da napravim update. Nabavila sam novi screen protector, jer stari je bio matte pa mi je ekran non stop izgledao zmazano i na neki način mutno. Dobila sam u ruke jedan mobitel, 5" ekran 720p. Neusporedivo. Dok je mojih 1080p kristalno čisto i jasno, tih 720 je meni osobno izgledalo mutno i pixelasto. Razliku itekako vidim i osjetim, tako da za mene 5"+ ekrani ne prolaze više ispod 1080p. On topic; je li baterija na Z2 jednako dobra kao na Z1? |
![]() |
#2019 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
i bolja... a što se reze tiče - ne možeš tako paušalno to ocijeniti, trebalo bi dva ista ekrana, a ne "jedan od 5" na 720p" ![]() |
![]() |
![]() |
#2022 |
Banned
Datum registracije: Oct 2014
|
Kako se moze ukloniti ovo "Tap to set location" dosadjivanje na Jelly Beanu (isti vrag je i na Kitkatu)? Svaki put kad otvorim neku sliku to me gnjavez pita.... ![]() Pretrazih forum i google i ni slova o tome... Location services u menu-u i geotagging u postavkama kamere mi je na off inace. Zadnje izmijenjeno od: dinox. 14.11.2014. u 01:30. |
![]() |
![]() |
#2023 |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
Zadnje izmijenjeno od: MeanBoss. 14.11.2014. u 15:57. |
![]() |
![]() |
#2024 | |
Banned
|
Citiraj:
Nego pitanje vezano za Xperiu: Kako je moguce da je ovolika razlika dva androida u vezi baterije sa slika u prilogu??? Na Kitkatu duplo vise pise da je traje u odnosu na JB!? Pobogu, vecina ljudi se zali da im Kitkat sise bateriju ludo u odnosu na Jelly Bean, a kod mene na jedno te istom Xperia modelu mobitela drasticna razlika i to kontra od toga...Na onom gdje je Kitkat imam ukljucen u developers GPU rendering, sad sam ga upalio i na drugom istom mobitelu sa Jelly Beanom ali stanje baterije ostade nepromijenjeno pa sam to ugasio i disejblao developers mode te ga maknuo sa settingsa pomocu uputstva kojeg sam nasao na http://www.thisfox.com/2013/08/how-t...n-android.html...Ne zelim da gasim GPU rendering sa Kitkata, ne sjecam se kako je bilo prije te ukljucene opcije, ali ne vjerujem da je on odgovoran za ovu duplu razliku.....!? Upravo sam i Google Play Store na Jelly Beanu vratio sa verzije 5 na 4 i nema promjene stanja baterije....Inace na ovom mobitelu koji je upgrejdan na Kitkat nisam bas pogledao prije toga stanje baterije dok je bio na Jelly Beanu pa ne znam da li je/bi bila ista situacija..... Mob je T2 Ultra Dual. Na oba je ukljucen samo WiFi, 3G kartice nisam ubacio jos. A NFC je ugasen, brightness na minimali, puno toga sam pobrisao nepotrebnog i poiskljucivao....Cak sam htio i Mediaserver ali mislim da njega nije sigurno micati....I imali su samo po jedno punjenje od kada su kupljeni. Zadnje izmijenjeno od: dinox. 14.11.2014. u 20:39. |
|
![]() |
![]() |
#2025 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
E super da netko ima taj nillkin glass protektor, ja isto to gledam po ebayu ( H+ verziju). Imam to ili ultimate shield koji je iz engleske dostava pa da ne moram dugo čekati, ali je 5$ skuplji od nillkina. A i vidio sam dobar kombo sa ultimate shieldom ovdje: http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=420 Dobro izgleda case i ima sve zatvoreno osim gumba i magnetic porta, i malo je proziran. Jedino je problem cijena, 16 funti s uključenom dostavom za HR ak se dobro sjećam. Druga opcija meni što se tiče case-a je od nillkina frosted matte: http://www.ebay.com/itm/201197442662...%3AMEBIDX%3AIT Jel ima itko slučajno taj nillkin case ovdje? ![]() zaboravih napomenuti, ovo sve velim za Z3 compact Zadnje izmijenjeno od: Thiniad. 14.11.2014. u 20:02. Razlog: dodatni info |
![]() |
![]() |
#2026 | |
Banned
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: dinox. 11.12.2014. u 02:03. |
|
![]() |
![]() |
#2027 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
#2028 |
Premium
|
Sony Xperia Z4 Velicina senzora 1.5", ak bu bilo kak tu pise onda ce to bit kamera u rangu nadolazece 1030 ili cak i veca (?) Naravno ak bu softver slozili kak spada... |
![]() |
![]() |
#2029 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Ako je istina, to je u rangu 1020. Ista veličina senzora. Za 1030 još nije ništa sigurno. Sviđa mi se ova Sonyeva filozofija s novim flagshipom svakih pola godine ![]()
#2030 | |
Premium
|
Citiraj:
Preciznije, klasa Canon G1 X... U Samsung S6 se baš ne uzdam da bu napravili revoluciju u pogledu kamere, još ostaje za vidit 1030, al sve mi se čini da će Z4 bit ljuti konkurent 1030... EDIT: Za one koji neznaju ovo bi trebala bit veličina senzora u Z4 http://www.dpreview.com/reviews/pana...es/Sensors.png Ispod APSC klase a iznad 3/4.. Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 16.11.2014. u 11:09. |
|
![]() |
![]() |
#2031 |
Antimićanin
|
Sony je odustao od flagshipa svakih 6 mjeseci. Vidjeli su da ipak to nije dobro za biznis. Od sad jednom u fiskalnoj godini, a compact verzija svake 2 godine. |
![]() |
![]() |
#2033 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Nisam to znao, jer sam slabo pratio Androide od kad sam presao na WP. Sad tek kuzim di sam napravio gresku. Ja racunam da je to 1/1.5". Ali 1.5" je vec druga prica i to ce biti ubojica od kamere ako bude takav senzor i naravno ako softverski posloze sve kako treba ![]()
#2034 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#2035 |
Premium
|
Ma ja se nadam da bu kamera trebala bit brutalna na Z4, da napokon kamera bude u pravom smislu te riječi.. I da naprave odmak od prethodnih Z serija i uvedu novitete i postave temelje za buduće uređaje.. Ak 1030 ovo nadmaši onda se selim na 1030 ![]() |
![]() |
![]() |
#2038 | ||
Banned
|
Citiraj:
stavio sam ga na kraju i u futrolu iz gornjeg ebay linka.... sad me zeza i software update jer nemam opcije da update center disejblam pa sam isao samo na force stop.....jer ne zelim ici na ovom mobitelu sa jelly beana na kitkat...... Citiraj:
napunih mob do kraja i vecinom je bio na stand by, te trenutno pokazuje u stamina modu 15 dana aktivno i 21 dan u stand by modu, a baterija nakon 2 dana i 4,5 sata je na 84%.....screen upaljen 1 sat.... sad sam tek ubacio 3 g kartice pa cu vidjeti hocu li biti zadovoljan sa ovim mobitelom....inace nisam ljubitelj sonija, pa cu bas vidjeti jesam li bio u pravu....vise preferiram samsung ali zbog previsoke cijene i vrazjeg spijunskog fingerprint skenera na petici nisam ga kupio.... ono sto sam primijetio je da je kamera zivo sranje kada je upaljen blic..........slika ispadne uzas..... Zadnje izmijenjeno od: tor. 17.11.2014. u 07:21. |
||
![]() |
![]() |
#2039 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ne treba im z4 da bi poboljsali kameru. Neka srede na z3. Novi firmware za kameru i novi za cijeli telefon. Jedino sto je problem programirati firmware kamere ako nije preko prave opreme. Kao sto je samung s2 nakon nekog vremena poceo izbacivati kamere s boljim firmwareom i vidio se dosta velik pomak u kvaliteti slike. |
![]() |
![]() |
#2040 |
Guest
|
Pitanje u vezi Z2. Primijetila sam da su napravili veliku glupost na njoj i po meni je to jedina vidljiva mana. Samo je jedan poklopac za sd karticu i micro usb port pa me zanimaju iskustva ljudi u vezi toga. Jel se poklopci na Z2 razlohaju tijekom vremena kao na Z? |
![]() |
|
|