Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 06.11.2014., 22:31   #2551
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Ja ne posjećujem puno Alija pa sam tek sada primjetio sličnosti kada sam ih posjetio.
Ovako sam ih se ja iz sjećanja vidio http://i.imgur.com/dktbgd0.png
Banggood ima nekih mjesec-dva ove stranice (prije su bile u beti na poddomeni) i ne sviđaju mi se. Ne radi im pola stvari i ne vidi se kada si nešto naručio, kada je poslano itd.
Očito je da koriste isti CMS a nije mi toliko važno tko je prvi pustio novi web out.

Inače su se pojavili Youtube review-ovi Inew-a V3 Plus, svi su pozitivni.
Ima hrvatski jezik, kamera je dosta dobra. No nije 18mpx kako kažu već je 13mpx stvarna. I ograničili su Octa core procesor sa standardnih 1.7 na 1.4.

Iako neki na ovom forumu imaju negativne predrasude za Cubota, stiže nam njihov novi mobitel čija će cijena biti oko 150-160$; Cubot Zorro
To će biti njihov prvi mobitel baziran na Qualcomm Snapdragonu 410 MSM8916 (četverojezgreni). Ima 1Gb rama, IPS 1280x720p ekran i 8Gb za pohranu.
A podržavati će 3G na 900/2100 kao i 4G.
Ne znam koliko će u HR biti popularan jer je kod nas 4G tehnologija tek u počecima i ako niste u nekom 4G paketu/tarifi ispada da je brže spajati se na 3G. (kod 4G T-Mobile ograničava brzinu)
Staro 06.11.2014., 22:45   #2552
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Ja ne posjećujem puno Alija pa sam tek sada primjetio sličnosti kada sam ih posjetio.
Ovako sam ih se ja iz sjećanja vidio http://i.imgur.com/dktbgd0.png
Zabrinjavaš me

Citiraj:
Inače su se pojavili Youtube review-ovi Inew-a V3 Plus, svi su pozitivni.
Ima hrvatski jezik, kamera je dosta dobra. No nije 18mpx kako kažu već je 13mpx stvarna. I ograničili su Octa core procesor sa standardnih 1.7 na 1.4.
Em što ima hrvatski em što ima nestandardno photo-CPU ograničenje. Sviđa mi se

Citiraj:
Iako neki na ovom forumu imaju negativne predrasude za Cubota, stiže nam njihov novi mobitel čija će cijena biti oko 150-160$; Cubot Zorro
Zorro osvetnik će im pokazati!

Citiraj:
Ne znam koliko će u HR biti popularan jer je kod nas 4G tehnologija tek u počecima i ako niste u nekom 4G paketu/tarifi ispada da je brže spajati se na 3G. (kod 4G T-Mobile ograničava brzinu)
E, za ovo ga se isplati kupiti.
Pravo čovjek kaže - nemaš li 4G, 3G je brži od njega. Na prvi pogled neshvatljivo ali na drugi isto.

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 06.11.2014., 22:51   #2553
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Na forumima u 4G/Lte temama su se korisnici žalili (sada napamet navodim podatke, nisu 100% točni), da ako npr. nisi u nekoj T-Mobili tarifi za 4G mrežu kao "običnom" korisniku ograničavaju brzinu na 20mbps dok na istom mjestu koristeći 3G mrežu dobiva oko 30mbps.
možeš imati veću 4G brzinu (do 75mbps) ali ju onda i plaćaš u nekom od paketa.
Htio sam reći da osim onome tko nema veći paket u praksi će ispasti brže spajati se na 3G mrežu pa samim time nije ni potreban mobitel koji podržava 4g ako će koristiti 3g.
Cijena samo korištenja 4G-a do 75mbps-a u T-Mobile mreži košta +10kn tjedno što nije tako mala stvar.
Takva je stvar trenutno u Hrvatskoj, ne znam za ostale države.
Staro 07.11.2014., 00:14   #2554
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Nadam se da se kolega Mađioničar neće ljutiti, ali s obzirom da se 99% njegovih prijedloga svodi na iNew, Cubot(i klonovi) i eventualno Doogee i Elephone mislim da bi bilo okej da i Banggood plati danak PCE forumu kao i 1949deal. Mislim ako se već reklamiraju(posredno ili neposredno) da bi bilo okej da imaju iste uvjete, a i sve bi bilo transparentnije, kako za kolegu Mađioničara tako i za cirkus u kojem radi.
bg_4_l je offline  
Staro 07.11.2014., 00:48   #2555
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
To će biti njihov prvi mobitel baziran na Qualcomm Snapdragonu 410 MSM8916 (četverojezgreni). Ima 1Gb rama, IPS 1280x720p ekran i 8Gb za pohranu.
A podržavati će 3G na 900/2100 kao i 4G.
ma pusti ti ove hejtere, jel ima igdje jos ikakvih informacija za tog kubota, zvuci mi primamljivo? Hoce li ta cijena biti u kini ili "kod nas"?

btw ja mislim da je ali expres kopija banga, samo losija kopija. jer ne podrzavaju paypal. a ko u danasnje vrime kupuje priko neta bez paypala? niko normalan. moj savjet je da ga se klonite, a vi kako ocete. ja sam narucio do sada preko njih neke slusalice i neke folije, dosle su za 2 tjedna, al nes ti 2 tjedna gori doli. kupujte provjereno ljudi. mda. udara me juzina...
pokra89 je offline  
Staro 07.11.2014., 01:01   #2556
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Još jedan detalj za lenovo a806.
Preslušavam audio kolekciju i padam na dupence
Ne da je zvuk dobar nego ću vjerojatno
ujutro kasnit na posal.

Ovo je usput i reakcija na osnovnu primjedbu za a806 od
lika na kojeg se pozvao fang.
Nikakav šum, nikakav hiss.
Markoff, daleko ti lepa kuća

@kiksich
Kad već spominješ Knowledge Zenith bilo
bi lijepo da preneseš i dojmove

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 07.11.2014. u 01:20.
Dakok je offline  
Staro 07.11.2014., 06:11   #2557
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Stigao thl sa pande, kažu da vraćaju PDV,
@dakok, pusti zvuk, prica se o dizajnu za koji na osnovu debljine bezela i samog mobitela mislim da je na strani a806 a ne f1 kako ti kažeš. Nadam se da ce slike uskoro f1 i a806 jedan kraj drugog.

Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 07.11.2014. u 06:47.
de.fang je offline  
Staro 07.11.2014., 06:58   #2558
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Dečki, da se ne mučite sa usporedbom dizajna, oba su primjer osrednjeg generičkog dizajna. Za Coolpad F1 je istina da izgleda puno bolje uživo, vrlo je nefotogeničan.
GoodLooker je offline  
Staro 07.11.2014., 07:38   #2559
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

A806 pored njega izgleda poput ličkog krompira što mi ni mrvu ne predstavlja problem.
Zbog jednostavnog razloga.
Oba imaju vrrrrlo glatku poleđinu i čeznu za maskicom.
A onda priča o dizajnu gubi svaki smisao i prelazimo na razgovor o izboru dostupnih maskica.

Dakok je offline  
Staro 07.11.2014., 07:55   #2560
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova

A806 pored njega izgleda poput ličkog krompira što mi ni mrvu ne predstavlja problem.
A onda priča o dizajnu gubi svaki smisao i prelazimo na razgovor o izboru dostupnih maskica.

Ne bih se složio, jer se još uvijek vidi debeli bezel kod coolpeda... Uglavnom dobro si pazario taj lenovo, mob je prvi izbor vecini po forumima. Uz hw koji nudi, 4g mrežu, 16gb pohrane, zbilja je no brainer za kupnju 5" mobitela, da ne spominjem provjereno ime a bome i ugled iz svijeta prijenosnih računala.

Sve u svemu trenutni best buy.

Sto se tiče markoff revieva, problem zvuka je u jeftinim sluslicama...

Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 07.11.2014. u 09:41.
de.fang je offline  
Staro 07.11.2014., 08:09   #2561
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:

Puna usta lenovota a rivjua niđe... ak se tebi neda, pošalji ga pa ću ja odraditi
Daj barem koju sliku okini sa njim i od njega
Brko je offline  
Staro 07.11.2014., 08:21   #2562
matija.gubec
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2009
Mislim da bi bilo bolje otvoriti novu temu ili se prebaciti na shipping temu da ne zaspamamo ovdje.

I nije li malo ironicno da je IUNI kao developer ROM-ova zaglavio na 4.3 Androidu? Ako sam dobro shvatio IUNI je radio ROM-ove za druge mobove, a ovo im je prvi Android mob kojeg su izbacili.
matija.gubec je offline  
Staro 07.11.2014., 08:27   #2563
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Ništa čudno, svi bolji razvijatelji romova kasne s prebacivanjem na najnovije verzije Androida, uključujući i MIUI, FlymeOS, ColorOS. UVijek to prvo naprave za trenutni vrh svoje ponude, a onda eventualno za niže rangirane na ljestvici.
btw. IUNI U3 ima IUNI OS na Androidu 4.4.4.
GoodLooker je offline  
Staro 07.11.2014., 08:45   #2564
red_bull
Premium
Moj komp

red_bull's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Evo zašto se kod nekih agenata forsiraju ajnjujevi i kjubotevi i to sa banggooda ako može.
Pred godinu dana sam se registrirao na Banggood-u i kupio do sad sebi rodbini i ženi 4 mobitela. U tom razdoblju sam podijelio nekoliko kupona i to samo kad su me tražili na drugom forumu. Sa tim rabotama skupio sam nekih 3000 banggood bodova. Kako sam išao malo prčkati po stranici i po svom accountu našao sam da mogu te bodove(minimum 1500) zamijeniti za NOVAC!! 1500 bodova = 15 dollara. Novci sjeli na paypal račun a ja još i danas ne vjerujem
I sad zamislite lika koji živi samo da sije kupone itd koliko je bodova do sad mogao skupiti. Sigurno 10x više nego ja a to je jedan telefon u godinu dana. Znači da se isplati propagirati jednu stanicu i na toj stranici isforsirane telefone..

ako je offtoic isprike!
Staro 07.11.2014., 08:46   #2565
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Puna usta lenovota a rivjua niđe... ak se tebi neda, pošalji ga pa ću ja odraditi
Daj barem koju sliku okini sa njim i od njega
U biti si u pravu, osim za lenovo imam još tri recenzije dovršit tijekom sljedećih dvadesetak dana
pa ću požurit

Edit:
Osim toga, za recenziju moram pripremit i pregled podrške za dotični uređaj jer što je mobitel ako
nemaš dostupno rješenje kad zagusti

Dakok je offline  
Staro 07.11.2014., 08:54   #2566
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Kakav je THL proizvođač, vidim da ga kod Dakoka nema na popisu odrona . Znam da sam vec naporan, ali gledam ovaj 11.11. pa mozda uleti neki mobitel. Kakav je THL T6 pro? Iako ako budem kupovao najvjerojatnije ce biti F1...

Sad vidim i THL L969 za istu cijenu 116$, 4G i 2700 mah

Zadnje izmijenjeno od: Buger. 07.11.2014. u 09:53.
Buger je online  
Staro 07.11.2014., 09:16   #2567
dekky
Premium
Moj komp

dekky's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:

2) Zaboravite na F1 Plus - kompletno lošije specifikacije uz 100Kn manju cijenu

...

Kakav info imas o specifikacijama za f1+ ? Losije?
dekky je offline  
Staro 07.11.2014., 09:17   #2568
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
U biti si u pravu, osim za lenovo imam još tri recenzije dovršit tijekom sljedećih dvadesetak dana
pa ću požurit

Edit:
Osim toga, za recenziju moram pripremit i pregled podrške za dotični uređaj jer što je mobitel ako
nemaš dostupno rješenje kad zagusti
Onda napravi preview sa fotkama uređaja da vidimo kako izgleda up, close and personal. I par fotki u PUNOJ REZOLUCIJI da vidimo kakve su te sa 13MP
Brko je offline  
Staro 07.11.2014., 09:24   #2569
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Pomalo, ne smi posal patit
A ove sa 13MP su 4:3, nema widescreen

@dekky
Snapdragon 410
RAM 1MB
Kamera 8MP f/2.2

S konja na magarca
Bolje bi mu pristajalo ime Coolpad F1 Minus

Dakok je offline  
Staro 07.11.2014., 09:40   #2570
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

hvala na savjetu. Evo jednog dobrog osvrta na kineske telefone i odabir:

http://www.markoff.biz/pivot/entry.php?id=1718

Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 07.11.2014. u 09:54.
de.fang je offline  
Staro 07.11.2014., 09:52   #2571
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Pomalo, ne smi posal patit
A ove sa 13MP su 4:3, nema widescreen

@dekky
Snapdragon 410
RAM 1MB
Kamera 8MP f/2.2

S konja na magarca
Bolje bi mu pristajalo ime Coolpad F1 Minus
Jeb* ga ti koliko si postova napisa zadnja dva dana točno si u jednom mogabi preview napravit, ako ništa. Ja obecajem da hocu, al nista prije ponediljka, ranije ga neću vidit
pokra89 je offline  
Staro 07.11.2014., 10:16   #2572
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Vidiš da ih oba drži u rukama i gleda koji više lici na krumpir, normalno da su mu ruke zauzete i ne može slikati
Staro 07.11.2014., 10:24   #2573
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
Jeb* ga ti koliko si postova napisa zadnja dva dana točno si u jednom mogabi preview napravit, ako ništa. Ja obecajem da hocu, al nista prije ponediljka, ranije ga neću vidit

Dakok je offline  
Staro 07.11.2014., 11:07   #2574
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Jesi upalio USB debugging (7 x tapkanje na build verziju u settings)?

Opcija 2: Root Tool
Opcija 3: YGDP Tool pa napravi hack s recoveryjem (modaco)
Opcija 4: Ako možda imaš custom recovery flešaj koju od root datoteka za flešanje (modaco)

Dakok je offline  
Staro 07.11.2014., 11:44   #2575
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Ovaj U2 je super makar ima malo mali ekran, ali ne mogu preći preko single SIM-a.
Javite ako bude kakav dobar 5,2 -6" dual SIM do 200 baksa na tom samačkom popustu.
i kupuju skupe lance

Srdan je offline  
Staro 07.11.2014., 12:14   #2576
Jozooo
Registered User

Datum registracije: Sep 2014
Citiraj:

Postoji li kakvim čudom nešto ovako općenito za kineske mobitele

https://dbrand.com/
Jozooo je offline  
Staro 07.11.2014., 12:26   #2577
Mogy
Hala Madrid!
Moj komp

Mogy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ekipa, molim Vas, da li može preporuka phableta koji je trenutno najbolji na Kineskom tržištu? Htio bi da ima kvalitetan ekran minimalno 5.5'(FULL HD) i što kvalitetniju kameru, a da mu cijena ne prelazi 2000-2300kn, da je u rangu LG G3, Note 4, s5 uređaja.

Hvala na pomoći Ima toliko izbora kod Kineza tako da bi htio što je bolje moguće proći.

Zadnje izmijenjeno od: Mogy. 07.11.2014. u 12:40.
Mogy je offline  
Staro 07.11.2014., 13:02   #2578
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Ne postoji takav... Mada je Oneplus one blizu tvojih zahtjeva.
goran1985 je offline  
Staro 07.11.2014., 13:07   #2579
Mogy
Hala Madrid!
Moj komp

Mogy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova
Ne postoji takav... Mada je Oneplus one blizu tvojih zahtjeva.
A koji je u tom cijenovnom rangu koji sam naveo najbliži njima tj najbolji? To sam mislio, sorry Naravno da mob koji je 2000kn neće nikad biti dobar kao onaj od 3500-4000kn
Mogy je offline  
Staro 07.11.2014., 13:09   #2580
L31
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
Zopo zp998+ bi ti bio ok mi se cini
L31 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore