|
![]() |
#1 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Stereo pojacalo - privremeno
Pozdrav! Zamolio bi nekoga ko ima nekakvu preporuku jeftinog pojacala na koje bi spojio 2 x 150W 8Ω zvucnike. Pojacalo bi se spajalo direktno na DAC tako da bi volio da ima volume potenciometar. Gledao sam malo po ebayu ove kineske no meni su to sve nepoznanice a i volio bi kupiti kod nas zbog komplikacija sa carinom. To pojacalo je privremeno rjesenje dok se skupi love za nesto zaista dobro. Za sad slusam glazbu iskljucivo na slusalice ali kad mi dodje ekipa i za sinov rodjedan uskoro, volio bi da mogu zvuk pustit u prostoriju. Cijena nikako preko 500kn a jeftinije bi bilo bolje jer se ne trazi neka ekstra kvaliteta zvuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
uzmi preko njuške (i drugih oglasnika) neki brand model a ne te kineske igračke. bar znaš šta imaš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Debeli gad
|
Upravo obrnuto, kod nove stvari znam sto imam a kod polovne kupujem macka u vreci. Po njuskalu su cijene komedija a i ne vidim nesto sto bi mi pasalo (zaboravio sam napisati da mi treba nesto manjih dimenzija). Vidim da se Yamaha HTR-6130 prodaje za 1200kn. Imam taj receiver koji je par puta upaljen ali mi je prevelik za radni stol i odustao sam od njega. Kad bi ga isao prodavati trazio bi za njega pola ove cijene. Ako netko nudi kakvu zamjenu za kakvo manje stereo pojacalo mogao bi razmotriti. A da cu za cash kupiti nesto polovno - nema teorije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Dosta zaguljen zahtjev. Cijene novih pojacala su takve da se bojim da ti 500 kn mozda nece zagarantirati da nisi kupio macka u vreci. Postoji nesto ovako: http://www.dacco.hr/shop/item/dynavox_da-30_41717-1808/ no ne bih dao ruku u vatru da ce raditi ko podmazano. Ovisi najvise o zvucnicima, ako im je osjetljivost niska klipat ce i postoji mogucnost da ili amp ili zvucnici prdnu u rosu. Nesto drugo novo, minijaturno i sa dovoljno rezerve nazivne snage do 500 kn nisam primjetio. Mozda ima u nekoj trgovini, ali sumnjam. Mislim da bi najbolje bilo da iskoristis AV risiver koji imas. Ako nemas mjesta na stolu, smjesti ga negdje drugdje (ispod stola?), pa cak i da iskoristis taj budzet za novu policu i duze kablove. To ziher mozes za tu lovu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Debeli gad
|
Citiraj:
Nazalost mjesta nema ni na stolu ni ispod stola niti je moguce ugraditi policu... Pojacalo se mora smjestiti na stol da visinom ne prelazi donji rub monitora. Zvucnici su Mission M34i. Razmisljao sam o nekakvom auto (car) pojacalu no ona uglavnom nemaju volume potenciometar. Ovakvo nesto bi mi bilo idealno: LINK Samo kod nas nista slicno ne mogu naci a sa ebayom (tj. nasom carinom) sam zadnji put takvu zahebanciu imao da mi se ne da sve to ponovo prolaziti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
A i tih 150W zbilja ništa ne znači. Zvučnici su na stolu, pored monitora? Ako su neke pristojne osjetljivosti a potrebe nisu baš za party u prostoru od 100 kvadrata - i 20W po kanalu bi moglo biti dovoljno. Tj upravo te male eBay pizdarijice, kao što i meni to služi zadovoljavajuće. Receiver i velike zvučnike palim samo za filmove. Ili ono Scythe pojačalce, dosta popularno na ovom forumu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Kakvoj distorziji? U RL tih 150W je uglavnom nebitno, ili daleko manje bitno od osjetljivosti. To što on *može* podnositi 150W je super, ali ćeš u praksi slušati stišano tako da će to 90% vremena biti na možda 5W. Ako je zvučnik efikasan i 3W. Karikirano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
thd. naravno sve je to meni jasno, ali i takav sistem ima svojih prednosti i mana (ako ćemo o vjernoj reprodukciji). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ah.. da. Htio sam samo reći da pojačalo ne mora biti 150W, pogotovo jer se hoće proći što jeftinije, da je novo i kompaktnih dimenzija. A i da bude još i neki, jelte, hi-fi... nemoguće. edit: evo Scythe kompleta na tržnici ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Debeli gad
|
Naravno da pojacalo ne mora biti 150W. 20-30W po kanalu mi je sasvim dovoljno. 10W mi je ipak premalo. Nije premalo para jer ne trazim nikakav HiFi. Privremeno i povremeno rjesenje (95% sam na slusalicama). Znaci ovi ebay kinezi su mi ok samo bi htio to kod nas kupiti. EDIT: Mislim da sam nasao tocno ono sto trazim: LINK malo preko iznosa kojeg sam zamislio ali po svim karakteristikama, to je to. Zadnje izmijenjeno od: skitnica. 23.10.2014. u 00:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ljudi jel može mala pomoć ? Treba mi malo pojačalo koje bi povezao integriranu Realtek ALC892 i headphone. Pojačalo za slušalice mora biti dosta snažno da sadašnje i buduće slušalice. Imam zasad neke Philipsove od 200kn s 32ohm ono čisto su ok, al u budućnosti budem kupio svakako bolje za nekih do 400kn. Dali valja šta ovo pojačalo sa cijevima ??? Trebam kvalitetno pojačalo, a ne šrotek u klasi T ili D za koje mi neće biti isplatljivo kupiti bolje slušalice. A Realtek zvučna na 100% pojačanje jednostavno emitira preslab zvuk. http://www.ebay.com/itm/Little-bear-...item462788c437 Jel valja šta ovo ili imate neku drugu preporuku ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ja prije 10-tak dana kupio ovo cudo: http://www.elgrad.com/index.php?cont...8&proizvod=892 Doslovce iz znatizelje a i trebalo mi je neko pojacalo za komp... Zvao sam i lik salje postom ali iskljucivo uz otkupninu, ja htio uplatiti na tekuci mu ali jok ![]() ![]() Posto sam uzeo pojacalo kakvo je u opisu gore sa opisanim nedostatcima mogu rec da je sa prednje strane savrseno sve ok a odostraga ima neka pukotina 1-2cm dugacka i to je to... Sa postarinom tj. otkupninom me izaslo 312kn, e sad... doslovce mogu garantirati i reci da je zvuk ok i da je bolji od bilo kakve linije sa aux ulazom ili onih 5.1MS i slicnih "kutija" do 300-400kn, takodjer je zvuk bolji od ovih: https://www.svijet-medija.hr/art/zvu...h-f-166a/39956 ili ovih koji su skoro pa ok ali sa visokima nikakako postimat da ne cijukaju... http://www.nabava.net/zvucnici__910/...0-50w__4975561 To je bila direktna usporedba temeljena na posudjivanju od kolega pa smo malo slusali ali... Da nebi netko doslovce uzeo zdravo za gotovo, ja imam Audigy Platinum Ex a zvucnici koje koristim su Sanyo SX-F180 2x60W 6Ω. ![]() Dakle takav setup zvucne kartice i tih zvucnika u suradnji sa tim jeftilen pojacalom je bolji nego ovo gore nabrojano kao samostalni zvucnici sa pojacalom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
nego, iskreno, ja ti imam Scythe Kama Bay Amp Pro. uzeo jer nisam mogao odoliti, pojacalce, scythe je u pitanju - ipak brand, stane u kuciste (a oduvijek patim da imam pojacalo na mjestu dvd-a, i imao sam rucni rad)............. zabrijao sam. spojio sam, kad je doslo, na svoje stupove koji su 100 sinusa. i mogu ti reci - scythe ih je potjerao poprilicno jako ![]() btw, adapter kod ovoga je 19.5V i 3A max, sto je 58.5W, sto je ipak blize snagi koju deklariraju od 24W po kanalu. samo prijedlog, ja mislim da se neces razocarati, a da se naci polovno. ovaj sa PCE koliko vidim je otisao, bio je slabiji model, ali sa zvucnicima. samo prijedlog ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja bi ti preporučio (ako dodatna zvučna nije opcija) neki od Fiio proizvoda. Ja sam si kupio ovo i ono što ću ti reči je da mi više netreba dodatna zvučna i zvuk je bolji nego do sada sa dobrom dodatnom zvučnom karticom (sada koristim integriranu) + što nije ovako gadno kao ovo kaj si ti stavio ![]()
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() To bi pojacalo bilo za po doma, a ima i crne verzije tako da se vide samo cijevi sto izviru van i drugo nista od unutarnjih elemenata. Mada lako svekupa sa adapterom prebacim u neko drugo vece kuciste od starog statelitskog prijemnika ili video playera koji nisu u funkciji. Pa samo prednju masku izmjenim. E sad ja sam ga pitao za koje je slusalice namjenjeno i u kojoj klasi spada to pojacalo. Ovo mu je odgovor. . it's better use 50~120ohm handset. and output power is:400mw/per channel. class AB amplifier. Ovo pojacalo radi u klasi AB sto nije uopce lose mozda je to jos najbolja kombinacija za sto kvalitetniji zvuk jer nema nikakvog kasnjenja u toj klasi. Zbog toga sto je to stalno aktivno pojacalo. E sad ko za vraga imam sluske od 32ohma pa sam ga danas pitao jel to pojacalo dobro radi sa sluskama koje imaju 32ohma. Sada cekam odgovor. Ako ko od vas vidi sad tu nekakav nedostatak kod tog cijevnog pojacala koji ja trenutacno nevidim, nek veli jer se bas nekuzim u pojacala. Odnosno koje karakteristike mora imati da bi bilo dobro itd. A za ovaj Fiio ne znam u kojoj klasi rade nisam nasao podatke. Vjerojatno je u klasi D jer su za tu cijenu uspijeli utrpati i bateriju. Al ako kazes da je dobar onda cu uzeti uobzir u razmatranje. Uglavnom htio bih bas sto bolju kvalitetu i da nemoram masno platiti kad nije za profesionalnu upotrebu. A velicina uredaja je nebitna moze biti cak velicine video rekordera ili ona pojacala za hifi sustav, i rabljeno ako treva nebitno sad. Nek samo valja i radi svoj posao kako treba uz sto bolju kvalitetu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Hmmm......možda si malo krivo shvatio koncepte A i AB klase, odnosno D (T, uvjetno). U svakom slučaju, princip rada ne mora nužno označavati bolje/lošije pojačalo. Uglavnom, A klasa pojednostavljeno (jer ni ja baš ne znam stručno objasniti) znači da je izlazni tranzistor stalno pod naponom, AB znači da se radi o komplementarnom paru koji rade ovisno o signalu (dakle, nisu stalno pod naponom), a D klasa ima veze sa PWM konverzijom signala....T klasa je zapravo samo izvedenica za digitalne sklopove temeljene na Tripath čipovima (kojih zapravo više ni nisu u proizvodnji jer je firma bankrotirala, pa se navodno koriste "zalihe" - u stvarnosti vjerojatno fejkovi). Pojačala A klase su teška, griju se i razvijaju relativno malo nazivne snage - cca. 15 do 30-ak u prosjeku - bilo da je riječ o cijevima bilo o tranzistorima (jer stotinjak W RMS-a u A klasi troši struje ko jedan solidan obrt za eloksiranje), ali pojedini fanovi priznaju samo SET-ove, Pass-ove i slične uradke. AB klasa je do sada bila najčešća jer nudi solidan kompromis između kvalitete zvuka i praktičnosti samog uređaja (dimenzije, grijanje, potrošnja), a vrlo često i ne zaostaju za A klasom, ovisno o konstrukciji, zvučnicima koji su prikačeni na njih i slično. D klasa je sve češća jer je izrazito ekološki prihvatljiva (ne troši skoro niš u stand-byu), omogućuje minijaturne dimenzije - kao ova iz početka teme, i s vremenom se od autsajdera pretvorila u solidno ili čak odlično zvučeće uređaje koje priznaju čak i ovi "bahati" audifili koje nitko od nas ne voli.... Dobar primjer je novi NAD D3020 - temelji se na digitalnim modulima Hypex (jedan od najcjenjenijih proizvođača), za koje sam i pročitao i čuo samo pohvale (iako nisam osobno poslušao). Slušao sam neke male Tripathe (Kingrex) i to mi se jako svidjelo. Tako da nema potrebe isključivati neki uređaj na osnovi klase u kojoj radi. Ovi Fiio uređaji se od nedavno mogu kupiti kod nas u dućanu (Audio Dream) pa bi bilo najbolje da probaš dogovorit slušanje (sa svojim sluškama). Uzmi si pol sata na miru, pa ćeš već imat neki dojam o tome, a onda čitaj o ovom cjevašu ako ga već nemaš gdje poslušat. I onda donesi odluku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Fiio je jako dobro poznat u audio svijetu, a polako ulazi i u HiFi (odnosno, odaju mu priznanje Audiofili). Ovo kaj sam ti ja predložio tjera slušalice do 150Ω ali za razliku od ovog koje si si ti zapikirao ne "farba" zvuk nego je skoro 100% neutralno, dakle dobivaš pojačani zvuk originalnog izvora, a ne "pofarbani" zvuk kojeg ti ovo drugo pojačalo nudi. Naravno da to nije nužno loše, tko zna, možda ti se posviđa taj pofarbani zvuk, ali to je po mom mišljenju šitbul (100 ljudi 200 sisa). Dakle ako hoćeš nepromijenjenu "boju" zvuka onda nikako ne ići na katodna pojačala, ali ako misliš da ćeš (ili znaš, več si probao negdje) da će ti baš ove žarulje donijeti zvuk koji želiš onda navali.
![]() |
#21 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Do sada sam vas promatrao sa strane al mislim da se sada moram umješati ![]() Razlog miješanja je krivi navod kolege 2 die 4, upotrebljena tehnologija pred-pojačala / pojačala nema veze hoće li biti "neutralno" ili dodaje nekakvu korekciju / ton kontrolu, to ovisi o namjeni, jeli uredno "izračunato" ili naknadno / iskustveno korigirani odr. elementi, stara je rasprava katodna (cijevna) <> tranzistorska (integrirana) pojačala, svaka ima svoje prednosti i mane pa potražite detaljniji info, katodna (cijevna) pojačala imaju specifičnu karakteristiku da daju "mekši", uhu prirodniji zvuk dok kod tranzistorskih isti zvučni materijal zna "naginjati" metalnom zvuku, "dovoljno je" da signal na svom putu prođe kroz 1 cijev (po kanalu) i dobit ćeš efekt o kojem govorim, npr. u pred-pojačalu, prava cijevna HiFi pred-pojačala / pojačala danas koštaju malo bogatstvo, ne bez razloga, zbog određenih teh. razloga "pumpanje" snage je lakše izvesti sa tranzistorima (integrircima) nego sa cijevkama, u temi je riječ o pojačalu za slušalice i tu ove izvedbe sa 2 lampe po kanalu daju sasvim dovoljno snage, ako se ne varam jedan kolega je uposlio neke zvučnike i dobio pristojan rezultat ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
A nisam baš krivo shvatio rad klase pojačala, ima tu na wikiju detaljnije objašnjenje. http://hr.wikipedia.org/wiki/Klase_rada_pojačala Pojačala koja rade u D klasi rade u prekidačkom načinu rada, što znači da izlazni aktivni elektronički element radi kao elektronička sklopka... I ima veliku snagu pojačavanja, ali sinusoida pojačavanja nije idealna. Dok pojačala u klasi A i AB ima idealno pojačanje tj. imaju idealnu amplitudu. No mana je da nemaju toliko veliku snagu pojačavanja, al zato kod audiofila i kod profesionalne opreme gdje nije baš toliko bitna velika snaga nećete naći pojačala u D klasi već u A za male snage ili AB za malo veće snage jer neizobličuje toliko izlazni signal. A za ovo nisam znao za cijevna pojačala farbaju zvuk odnosno učiniju ga mekšim. Što ovako gledajući nije toliko loše mada nisam imao prilike gdje slušati. Ovaj prodavač za cijevno pojačao za slušalice je odgovorio 32ohm also can work. no problem. just more power for it. you just turn the volume to lower is OK. Naravno još nisam konačno odlučio što kupiti, čak ni ne znam koliko bi mi još naši carinici zračunali. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|