|
![]() |
#541 | |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() Dajte nesto di ima buy it now ![]() 5730 ajmo ljudi pa valdja ima neko nesto sta valja ..il su sve riknule? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2014
|
Viper ono ti je bio samo primjer što da tražiš...Bilo koji link ti je dobar,gledaj gdje je jeftinije ![]() A što se tiče one što sam napisao da izbjegavate,i dalje to mislim, kao što je još jedan forumaš napisao par postova iznad.. @zag0 spomenutu žarulju su čak maknuli na par stranica jer su svima pocrkavale..a tih 20W neću niti komentirati, ja sam izmjerio za onu drugu 60 5730 LEDica ravno 9w.. inače neki dan mi je došla ona ogromna sa 132 LEDice deklarirana kao 28w,izmjereno 23w. Nisam nešto pretjerano oduševljen ali mjenja običnu od 130-140w, konkretno meni je zamijenila dvije neonke od 120cm.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
A i $15.59?! Nije malo preskupo za ebay? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2013
|
LED Žarulje zadnje genercije
Da, to je još uvijek problem, ali ni jedna žarulja klasičnog izgleda ne isijava svjetlost 360°. Ipak malo smeta grlo da to bude 360°. No nećemo cjepidlačit. Nego nabavio sam Philps i Osram LED žarulje (zamjenja za 60 i 75W) u Art rasvjeti i INI te mogu reći da je to sada posve druga priča. Dosta kvalitetnija svjetlost nego na ranijim modelima. Istina da i dalje imaju bacanje svjetlosti oko 200°, ali ako je plafonjera sa mat-mlječnim staklom, ono dosta pomaže u raspršavanju, no ipak se vidi da lijeva i desna strana nisu jednako osvjetljene. Garancija za Philip je 5, a Osram 3god. Cijena 72 i 56kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Koliko je realno jacina svjetla? I koji white je? |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Registered User
|
Ne znam da li se pita mene. Ako da, realna jačina ovih žarulja je upravo ona koja je deklalirana, a ne kao kod štednih koje su uvijek slabije nego što piše, a plus toga treba im malo vremena da mogu dati tu svjetlost. Ovo je ono što sam čekao kod LED žarulja, osim što su po meni još uvijek preskupe, samo je pitanje da li će kvalitete biti poslije. Kod štednih žarulja one starije traju i trajale su duže nego nove kupljene unazad 5 god. Ipak je proizvođaću bitno da ne traju predugo, a kada im cijena padne, bojim se da će pasti i kvaliteta, bez obzira o kojoj se firmi radi. Ipak trebaju vratiti što prije uloženo. ----------------------------------------------------------------------- Philips 9,5W (60W) (2700K) - mat (po izgledu boje više vuče na 3000K, nego 2700K) Osram 10W (60W) (2700K) - mat i bistra Osram 12W (75W) (2700K) - mat Zadnje izmijenjeno od: Hazl113. 10.11.2014. u 07:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Da da, tebe sam pitao ![]() Koji white ti je isto, sta pise na njima? (ima cool/soft/warm). Pogotovo ova bistra? Te led bistre do sada nisam mogo podnijet, glava me odma zaboli, sve su nekakav cool koji mi smeta. Soft white od osrama matirana mi je dosad daleko najbolje legla, ali premale snage jos. |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
Registered User
|
OSRAM LED STAR CLASSIC
Citiraj:
OSRAM (10W-60W; 806lm; 15 years; Warm White; 2700K; Matt) OSRAM (10W-60W; 806lm; 15 years; Warm White; 2700K; Clear) OSRAM (12W-75W) 1060lm; 15 years; Warm White; 2700K; Matt) Dosta vjerno mijenjaju klasične žarulje i možda su malo, ali malo slabije od njih. Prve dvije su porijeklom iz Rumunjske, a treća iz Kine. Zadnje izmijenjeno od: Hazl113. 10.11.2014. u 19:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Neki dan sam kupio te sa INA-e, Osram 6W, E14, 470LM, warm white. Zamjenio sam sa njima štedne neke, iste deklarirane snage, i mogu reći da su odlične. Prve ledice koje normalno svijetle, žuto i jako. Jače su od štednih. Ili su se možda štedne potrošile sa vremenom, ali su svakako jače. Samo da potraju, a ne da mi riknu uskoro. Ako je deklaracija istina, trebale bi izdržati sljedećih 10 godina. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Premium
|
? Na Ini ti ove moje dođu 59,90kn. 10W e27 su ti iste cijene, dok je 12W tj. 1000+lm oko 75kn. Uglavnom, sve ti je to jeftinije od ebay-a. Isto tako ne trebaš skupljati markice. Kod mene ih dijele bez problema, samo trebaš pitati, čak i sami lijepe na kartone. :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
To je onda stvarno dobra cijena! Do sada sam stalno naletavao na 3W za takvu cifru i bilo daj nemojte me zezati. cijeli stan sam si popikao corn ledice sa ebaya i savršeno do bola je. Od računa, sad već i trajnosti pa do svjetla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Premium
|
Ja: Dajte mi četiri komada led žarulja. Prodavač: Imate li naljepnice? Ja: Jel mi trebaju? Prodavač: Sve u redu, izvolite. To je otprilike bio razgovor. Mislim da nećeš imati problema. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Registered User
|
Tako sam ih i ja kupio, bez markica. Može, može i to je to. Odlične su. Treba čuvati račun, jer je garancija 3 godine, samo što ja mislim da će trajat barem 5god. duže. Zadnje izmijenjeno od: Hazl113. 27.11.2014. u 22:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
naisao danas u metrou na akciju gu10/3,2W za 19kn uzeo za probu tri komada, rekoh za tu lovu ako i ne valjaju nema veze, bit ce za rezervu.. jebote kako to svijetli, na kraju sam iz kupaone maknuo tri osramice od 3w i stavio ove, na ocigled je bolje svijetlo... sutra idem kupiti jos za wc i stepeniste, pa ce i ostale osramice u rezervu evo kak izgledaju http://i.imgur.com/CaBAwy9.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#559 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
garancija je tri godine.. ak crknu budem mijenjal |
![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Premium
|
Imaš na ina web stranici popis pa provjeri. Mislim da ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Registered User
|
Nema. Pretpostavljam da znaš na koji način se regulira svjetlost LED žarulja?! Nema veze sa regulacijom običnih žarulja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Vidio neki dan hrpu Osramica s žarnom niti na sniženju u Kauflandu. Kako to da ih još ima na tržištu u tolikim količinama? Pa šta nije uzvoz zabranjen ulaskom u EU? |
![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Ima ih još, kao što ima proizvodnje, pod malo drugačijim specifikacijama (kao industry modeli itd.).
![]() |
![]() |
#566 |
Registered User
|
Žarulje sa žarnom niti
Klasične žarulje se mogu prodavati dok ima zaliha, ali nema više uvoza koji je u zadnje vrijeme bio tako i onako iz Kine bez obzira o kojem se imenu radilo. Ove koje su se pojavile kao "Halogene" su smijurija, a cijena im je žalosno skupa. Da mi je samo znati tko ih gura, a imaju žarnu nit, te griju čak i više nego obićne. Da je po meni, ja bih povukao štedne, a ne klasične. Ova cijela fama oko klasičnih žarulja su gluposti i nije me briga što troše "puno". Ustvari potrošnja struje sa njima mi je možda 1% od ukupne potrošnje. LED žarulje su mi tamo gdje gore više od 1h dnevno. No da skratim, klasične žarulje imam za 2 života. |
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Tražim neku štednu žarulju bilo led ili cfl koja bi zamjenjivala sijalicu u dnevnoj sobi koja je od 120w(treba osvjetliti sobu od 22m2 da se može normalno čitati) trenutno pa me zanima ima li tko prijedlog glede snage za zamjenu ili kakav link gdje naručiti naravno da nebude ko suho zlato ![]() Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|