Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.10.2014., 18:11   #841
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Mulac, sve pogledam i snjofam, al ne lupim u gugl da mi pogleda kod nas.

Hvala ti Ću da se prošećem
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2014., 11:48   #842
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Samo se pripremi za iznenadjenje. Ne mozes ih uzeti odmah, ono cash and carry. Moras platiti unaprijed, pa se strpit dosta vremena da oni istu naruce pa da ti dostave. Kolega je cekao cca 40ak dana.

I ja sam mislio po steelcasea ici, ali iz tog razloga odustao.
Mileni je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2014., 12:14   #843
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Ista stvar s Aeronom svugdje, platis unaprijed full cifru, onda cekas 2 mjeseca da stigne. Iz tog razloga njuskalo i amen. Ja sam samo imao srece i poznanika koji su ih mogli sredit odma, i slucajno uletio u pravo vrijeme. Uzeo 3 kom
Staro 20.10.2014., 12:17   #844
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Ista stvar s Aeronom svugdje, platis unaprijed full cifru, onda cekas 2 mjeseca da stigne. Iz tog razloga njuskalo i amen. Ja sam samo imao srece i poznanika koji su ih mogli sredit odma, i slucajno uletio u pravo vrijeme. Uzeo 3 kom
Ja sam zvao one na njuskalu za refurbished Aerone (dosta su povoljni) i nisu imali nijedan na lageru (priej 3 tjedna) osim jednog koji oni koriste i nije na prodaju. Kao svi su "isti" pa nem apotrebe da ga vidim prije kupnje.... tesko mi je povjerovati da su polovne stolice sve u istom stanje i cinjenica da garancija vrijedi samo 1 godinu na te refurbished Aerone me totalno ohladila od te opcije.
Staro 20.10.2014., 12:26   #845
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Kad idem kupovati stolicu, onda imam problem u tome sto mi je ona koju sam koristio ili u potpunosti otisla k vragu, ili ce pak ubrzo otici. Samim time, hebes ti aerona i sl. ako ja na njih moram cekati po 2 mjeseca. Sta bi jos trebalo, da im se zahvalim sto su mi dopustili da kupim tu stolicu?

Inace, ne shvacam ni malo buku oko aerona. Isprobao, i naravno - odlicna stolica. No steelcease gesture mi je najbolje legla, nisam uzeo iz vec navedenih razloga. Ergohuman mi bolji od aerona takodjer, no losiji od steelcasea. Ali je bio na lageru. Cash and carr >> sve ostalo
Staro 20.10.2014., 12:38   #846
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
Kad idem kupovati stolicu, onda imam problem u tome sto mi je ona koju sam koristio ili u potpunosti otisla k vragu, ili ce pak ubrzo otici. Samim time, hebes ti aerona i sl. ako ja na njih moram cekati po 2 mjeseca. Sta bi jos trebalo, da im se zahvalim sto su mi dopustili da kupim tu stolicu?

Inace, ne shvacam ni malo buku oko aerona. Isprobao, i naravno - odlicna stolica. No steelcease gesture mi je najbolje legla, nisam uzeo iz vec navedenih razloga. Ergohuman mi bolji od aerona takodjer, no losiji od steelcasea. Ali je bio na lageru. Cash and carr >> sve ostalo
Ok ali kao ces recimo uzeti Gesture za odma kad ima hrpe stvari koje se mogu mjenjati/dodavati (racun mi izgleda kao kao lista opreme kod nekog auta srednje klase ) i jos uz to imas 20ak kombinacije boja, 4 kombinacije tkanine + koza i 5-6 boja plastike, dvije vrste nogu, 2-3 vrste kotaca, sa i bez lumbalnog dijela........ jednostanvo je nemoguce za njih da imaju SVE modele na raspolaganju i tu je problem oko narudzbe/kupovanja za odmah posto se svaka stolica slaze idividualno u tvornici. A ja prvi kad vec tolko placam nebi htio "osnovni" default potpuno sivi model

One koje nemaju puno opcija (pogotovo boja/kobinacija) je puno lakse imati na lageru za "odma".
Staro 20.10.2014., 12:44   #847
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Za vecinu stvari se slazem, no iskreno, boja me ne zanima. Kao ni sam izgled iste. Ono sto mene zanima je udubnost i tu sva prica zavrsava. Ne trebas imati 1200 stolica na lageru gdje su ukljucene sve moguce opcije.

No 4-5 osnovnih sa razlicitim velicinama bi stvarno svatko trebao imati. No ok, valjda je takav oblik poslovanja normalan vecini. Meni na zalost nije. Takav sam po prirodi, ako nesto zelim, onda to zelim i odmah kupiti.
Staro 20.10.2014., 12:55   #848
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
Za vecinu stvari se slazem, no iskreno, boja me ne zanima.
Ok zanemarimo boju ajmo smao uzeti materijale.

- ima 4 vrste tkanine i koza
- ima sive metlane bojane noge
- ima opcija chrome nogu
- ima podesavanje lumbalnog dijel aili bez toga
- ima barem dvije vrste kotacica

Koliko je samo to mogucih kombinacija ? Dali bi ti pristao da ti montiraju djelove sa izlozbenih primjeraka da ti sklope tovju jendobojnu ?

Kuzim ja sta ti govoris i generalno se slazem da kad nesto zelim kupit hocu to onda odmah (svi smo vecinom takvi to nije nista cudno da smo nestrpljivi ) ali to jednostanvo tako neide u nekim slucajevima. Kod Aerona neide vjerojant zbog cijene/tecaja dolara pa ih nitko ne zeli bas imati na lageru 10 komada a i cak i kod aerona gdje nema nikakvih opcija boja opet imas kombinacije plastika, metal, ovakvi onakvi kotaci itd. itd.

Jasno svako sebi bir akako zeli i moze "dobacit" ali treba ipak gledati i stranu tih trgovaca, pogotovo u HR gdje je jako malo trziste za tako nesto, dobro da uopce imamo opciju za vidit/proba tista
Staro 20.10.2014., 13:02   #849
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Ali pazi ovo:

- imat na lageru barem dvije najpopularnije vrste tkanina
- podesavanje lumbalnog dijela ili bez
- i to je to.

Eto ti nekog osnovnog dijela. Da su recimo to imali, sad bih sjedio i pisao ovo iz steelcaseovog stolca. No na zalost nisu to imali, pa sam otisao prema ergohumanu. Da li su noge chrome, metalne i obojane, ovo, ono... Mene recimo taj dio ni malo ne zanima. Mislim da bi slika mog dxracera to najbolje pokazalo. Kricavo zuta sa crveno/crnim nijansama.

Iznimno ruzna stolica. No bila jedina na lageru. Uzeo, i nikad pozalio. To sto su mi se u uredu prvih 2-3 tjedna smijali me ne zanima. Ionako ih je pola nakon sto su tu stolicu isprobali kupilo istu. A vecini se takodjer nije dalo cekati na druge kombinacije boja

No shvacam ja u potpunosti sta ti zelis reci. No meni je i dalje smijesno sto nemaju barem 2 (slovima: dva) osnova modela koja se prodaju kao takvi. Neka ih imenuju 'barebones' ili 'basic', briga me. No smijesno mi je ne imati barem to u ponudi.

Na taj nacin bi zadovoljili musterije poput mene, a oni koji zele 1000 izmjena ionako moraju narucivati i cekati, za njih se apsolutno nista ne bi promjenilo. Sto se tice malog trzista, slazem se u potpunosti.

No onda barem neka traze 1/3 cijene unaprijed, a ostatak po dostavi. Jer na taj nacin su primorani pobrinuti se da dobijem svoju stolicu ASAP. Ovako im platim, pa je njima svejedno dal je to za mjesec dana, ili pak za 3 mjeseca. A poznajuci nase trgovce, 90% su sanse da bi mi se bas to dogodilo.
Staro 20.10.2014., 13:15   #850
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@Mileni di si uspio u HR uopće naći DXRacer?
virus1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2014., 13:16   #851
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Havey Norman ih je prije imao, malo nakon sto su otvorili uzeo ga kod njih na snizenju. Ukoliko me pamcenje dobro sluzi, izasao me svega 1500kn sa jastucicima i svom opremom
Staro 20.10.2014., 13:17   #852
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Thx na info.

EDIT:
Sad gledam katalog i stranicu nažalost 0 bodova, 1500Kn je bila odlična cijena, makar bila i kričavo žuta
virus1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2014., 13:44   #853
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Nemaju ih u ponudi vec duze vrijeme. Zadnji put sam gledao kod njih prije cca godinu dana i nisu ih vise imali.
Staro 20.10.2014., 14:32   #854
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Ma nije mi problem cekat....ak vec godinama sjedim na uzasu, mjesec dana nece promjenit nista
A na poslu mi je fakat predobra stolica, ne boli ni dupe ni leda...a doma imam tri jastuka na stolici i dalje sve boli.

Iovak imam problema sa kičmom pa radije onda dam pare kak spada pa da sam miran poduze vrijeme
Staro 20.10.2014., 17:46   #855
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor Emissary Pregled postova
Većina stolica na hrvatskom tržištu ima isti socijalni mehanizam koji dobije lufta na sve strane jako brzo. Npr. moja iz Lesnine od 900 kn ima isti mehanizam i amortizer ka i moja prošla stolica iz Lesnine koja je koštala triput manje, i onda kad neko teži sidi na tome par tjedana - ne može dobro završit...
I eto, nije dobro završilo

Stolica mi ima nekih 5 godina, a prije 2.5 godine je amortizer otkaza, a u Lesnini su mi rekli da više ne drže tu stolicu pa valjda ni dijelove za nju, ali imali su na lageru sličan amortizer (kao što rekoh, većina tih lesnina, prima itd. stolica ima isti amortizer i mehanizam) koji su mi poklonili i onda sam teškom mukom nekako rastavija stolicu, lupa sam čekićem po njoj, toliko je sve leglo jer mi je težina varirala od 100-110 kila u tom razdoblju i kad sam sastavija sve je bilo u redu. Već tada je stolica imala praznog hoda u svim smjerovima, a evo nekidan prilikom ljuljanja je puka mehanizam na mistu di ulazi amortizer, tako da cila stolica naglo propadne unazad, dobro sam i proša, jednom ću se razbit samo tako

Iako sam kod prethodnog postavljanja namaza amortizer na obe strane litijevom mašću, nakon još 2.5 godine sidenja opet je amortizer upa preduboko dole u rupu "zvijezde" tako da se dosta masti istislo van, pa je opet sve toliko zapeklo da ne mogu rastavit.

Sad me zanima, da se ne gnjavim sa ovima iz Lesnine, ima li ko informaciju koliko bi moga koštat ovakav jedan mehanizam?

Jer ako bi bilo preskupo, mislim se čak uzet nešto iz Jyska, ovaj Billum mi ne izgleda loše

http://jysk.hr/radna-soba/uredske-st...ki-naslon-crna

Imamo doma 2 stolice iz Jyska, jedna se zove Sebastian i mislim da je koštala nekih 500 kuna i nju sam samo jednom isproba.

Drugoj ne znam ime, imamo je već 2-3 godine, a sudeći po svemu radi se o ovoj - http://jysk.hr/radna-soba/uredske-st...ki-naslon-crna
samo šta je naša sa narančastim naslonom. Ta je na akciji koštala, ako me pamćenje dobro služi, samo 250 kuna i u dosta stvari je bolja od ove moje iz Lesnine. Vozi se na kotačićima bez problema, mehanizam ima minimalan luft, naslon je potpuno prozračan, a sjedište od tkanine. Doima se poprilično kvalitetnom, ali bilo bi pošteno za reć da je ja koristim samo povremeno, a ostale osobe koje je koriste su u rasponu od 50 do 65 kila.
Ja se na svojoj topim. Pošto prošlu zimu temperature skoro da nisu pale ispod 15 stupnjeva, već 2 godine držim na njoj jastuke, deke (propala je spužva sve do daske) i ručnik za plažu da se ne zalipim za kožu

Jedine prednosti su poprilične dimenzije (dubina sjedišta mi je važna da mi ne vise natkoljenice van) i to što izgleda luksuzno (prava koža i drvene noge).
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2014., 19:00   #856
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ne izgleda loše, ali je loša... preskoči.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2014., 12:26   #857
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Argumentiraj to malo
Staro 21.10.2014., 12:41   #858
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

na dodir je jeftilen i ovaj jastuk dolje je OGROMAN ono maltene da se možeš podić gore sa nogicama da ti ostanu u zraku
Staro 21.10.2014., 15:28   #859
natal
Registered User
Moj komp

natal's Avatar

Datum registracije: Nov 2012
Koju stolicu kupiti?

De mi recite el zna neko dobru ergonomsku stolicu do recimo 2000kn a da je uska, do 50cm sirine i da je malo vislja jer treba mi za trgovinu a pult je 90cm visine. Barsku nebih.

Zadnje izmijenjeno od: natal. 21.10.2014. u 21:27.
natal je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2014., 22:25   #860
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Bio danas u Delight officeu isprobat Steelcase malo.

Ova koju imam na poslu, model Reply je cca 300 eura u baznoj verziji koja mi je i više nego dovoljna tako da će vjerojatno past izbor na nju. Čeka se do mjesec dana.
Staro 22.10.2014., 10:20   #861
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor virus1 Pregled postova
Pa ima tu stolica koliko hoćeš, mislim u tom cjenovnom rangu, samo si uz bilo koju tu uzmi i jedan extra jastučić za sjedenje, jer ako si malo teži garantirano dolaziš do daske nakon god dana.
Više manje ti je tu koliko para toliko muzike, najbolje je ići okolo i isprobati kako ti paše, i naći neku skuplju koja je na akciji do 800Kn, naravno prvo procijeniti ako vrijedi uopće taj novac.
Ma samo sam pitao dal ima kakvih prijedloga gdje da navratim gdje ima vise izbora bilo po netu ili uzivo i pomogucnosti da veli netko da je bas tim modelom zadovoljan. Inace nisam ja taj koji je tezak, ipak imam pisljivih 67kg u odnosu na brata koji ima ravno 100kg odnosno 25kg viska i nemisli stati sa debljanjem. Tako je bila jedna plasticna rucka popucala na mjestima dvaju sarafa kak je on sa svojih 100kg cesto se nagnuo unazad nakon sto je otkvacio za nagib.

Za podmetac se nebrinem vec ga imam na staroj stolci. A taj stari stolac ne znam jel uopce bio predviden za stokilaza, no u to vrijeme prije 7 godina nitko od nas u kuci nije imao preko 80kg. Al je zato brat u godinu dana sakupio 25kg samo tako i jos se i dalje deblja, odnosno nista neradi na tomu da smrsavi.
I zato gledam stolac koji ima nosivost 120kg, a bilo bi idealno da ima nosivost 130kg jer ne znam dokada se bude moj brat debljao. Veli on da se sece, je malo sutra se sece. Pogotovo kad bude dosla zima onda bude bio samo na dvije lokacije kuca poso poso kuca i to sve sa svojim autom.
DANCI je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2014., 16:17   #862
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
na dodir je jeftilen i ovaj jastuk dolje je OGROMAN ono maltene da se možeš podić gore sa nogicama da ti ostanu u zraku
Svakako da je jeftilen za te novce, za te novce umjetnički dojam ne može bit na visini, ključna je nosivost. Sjedište ogromno - to je odlično, jer kao što rekoh - nervira me kad su mi natkoljenice više u zraku nego na stolici. Visina nije problem jer se spusti u niži položaj.
Inače, stol je visok oko 70 cm, a ispod stola imam improvizirani tabure (kuhinjsku stolicu kojoj sam otpila naslon), i ovu Lesnininu šta mi je sada pukla drža sam uglavnom u najnižem položaju, noge na "tabure" i lagano se ljuljuškam, udobnost samo takva

BTW pronaša sam ove postove od prije pola godine u vezi Billuma...

Citiraj:
Autor tonisostaric Pregled postova
Ja sam prije koji mjesec kupio ovu:

http://www.jysk.com/hr/120/783/3620021/a/catalog

I već nakon par dana shvatio da stolica nije za mene. Namjenjena je za barem 100+ kila i nekog od 2 metara visine.

Ima li kakva stolica do 500kn a da je za osobu 180cm i 75 kila??
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Znači stolac je čvrst i dobar?
Taman neš kaj bi mi trebalo a vidim cijena je niska
Citiraj:
Autor tonisostaric Pregled postova
Da ali velim ako imaš 100+ kila i dosta si visok. Nije klasična uredska stolica što se odmah vidi i po izgledu, ali je svejedno udobna, ne znojiš se na njoj i ono najbitnije čini mi se "najzdravija" za kraljžnicu za te novce.
Staro 22.10.2014., 16:28   #863
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

na izgled sa slike sam 95% da je to taj na kojem sam sjedio, tojest dobio u firmi... tražio sam isti dan da mi daju neki drugi stolac jer je bio tiha jeza.
Staro 22.10.2014., 17:26   #864
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Evo kratki review New Premiere iz emezzete (kupljena u 2 mjesec) Stolica je bas udobna, sta se toga tice divota.
Ali, dva tri mjeseca nakon kupovine pocela se sama vrtit(kao da ima svoju zadanu poziciju i pada u nju) i sad ima par tjedana sama se spušta kad god neko sjedne na nju vjerojatno je otišao plinski mehanizam, srecom ima garanciju godinu dana pa cu je nosit nazad, ali, imam osjecaj da ce se opet to zbugat sve a on da necu imat garanciju :/
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2014., 22:32   #865
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Što mislite o ovim?
http://jysk.hr/radna-soba/uredske-st...nge-crna-plava
http://jysk.hr/radna-soba/uredske-st...-umj-koza-crna
Planirao sam uzeti oko Božića novu stolicu do 1000kn, ali slučajno sam naletio na ovo i nekako me privlači. Jel ima tko ili je imao prilike sjediti na tome?
Staro 24.10.2014., 02:27   #866
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Ovo mi se čini kao vrlo dobra stolica :
http://www.emmezeta.hr/namjestaj/ure...r_opis-content

Dali je netko isprobao istu?

Jesam ja prije nekih 15-tak dana, sjedio sam nekih 10-15min u njoj i jos je fino primakao za radni stol tamo itd ...

Ono naprijed je udobno ali smeta nogama, zadebljanje na kraju sjedista.
Osjecaj je bio kao da sjedim na wc-u jer to zadebljanje dize koljena previse gore.

Od tih u Emmezeti u Osijeku skoro sam uzeo ovu:
http://www.emmezeta.hr/namjestaj/ure...racija-content

Jednako je udobna, mozda zericu tvrdja ali zbilja minimalna razlika i sjediste je bolje jer je ravnije. Takodjer sam je odgurao do radnog stola pa malo posjedio.

Na kraju sam odustao radi naslona za ruke, kod svih ti naslona meni je to prekratko i onda nemam gdje odmarati ruke ako se zavalim u istu...

Malo mi je i dubina kod tih stolica sporna jer ne sjedim skolski uspravno.

U povratku kuci reko idem i do JYSK-a makar vidjeti ima li sta pametno.
Testirao sam ovu:

http://jysk.hr/radna-soba/uredske-st...etna-koza-crna

Odlicna uz istu boljku naslona za ruke i meni prekratkog sjedista.

Na kraju skoro odustah i pomirio se da cu i dalje sjediti u fotelji staroj 20g koja je meni doduse ok i udobna
ali zena se vec sjekirom prijeti da ce je sasjec jer je stara, otrcana, poderana na 100 mjesta, propaljena cikovima i naravno glavni razlog ( njen ) za zamjenu - ruzna

I tako, kupih na kraju ovo cudo:

http://jysk.hr/dnevna-soba/naslonjac...nd-tabure-crna

Jos se privikavam i uz neke konstrukcijske greskice koje je trebalo ispraviti narezivanjem unutrnjeg navoja na okretnu osovinu sa nareznicom
i stavljanja 2 podloske i vijka za pritezanje sada se moze reci da je ovo cudo dostojno zamjenilo direktorsku fotelju.

Udobna je, necujna, okretna i bogme sam dobrano vec par puta zakrmio u njoj. Naslon se da podesavati i nije ni preokomit a sjediste je dublje
nego bilo koje od onih gore tri stolice i naravno naslon za ruke je duzi ( nebi skodilo da je jos malo duzi ali... ).
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2014., 09:55   #867
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
^^

Jedno pitanje ako nije problem da mi izmjeriš koja je visina naslona za ruke kod tog naslonjača kaj si uzeo

ja imam jedno postolje od stolice koja mi se rasula a postolje sa kotačima je ok pa bi uzeo takav naslonjač i preselio samo na postolje da bude mobilno
mrva_zg je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2014., 13:35   #868
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ideja ti je dobra ali:
- to staro postolje bi ti moglo biti previsoko osim ako ćeš izbaciti plinski cilindar ali ćeš tada trebati skovati neki adapter
- sama nova stolica je vjerojatno teža od stare pa će i to poremetiti "balans" ako misliš ipak upotrebiti plinski cilindar
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 24.10.2014., 16:00   #869
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor mrva_zg Pregled postova
^^

Jedno pitanje ako nije problem da mi izmjeriš koja je visina naslona za ruke kod tog naslonjača kaj si uzeo

ja imam jedno postolje od stolice koja mi se rasula a postolje sa kotačima je ok pa bi uzeo takav naslonjač i preselio samo na postolje da bude mobilno
To sam i sam mislio no mislim da bi ukupna visina sjedista bila previsoka cak i da se mehanizam od obicne stolice spusti skroz do kraja.

Kad se ne sjedi u naslonjacu mjere su sljedece:

1. Visina sjedista je 42cm.
2. Visina naslona za ruke je 54cm.
3. Visina od poda pa do rupe sjedista za osovinu okretnog mehanizma je 18cm.

I sad primjerice da je osovina od obicne stolice 25cm kad je skroz spustena i da na to stavis sjediste naslonjaca dobijas:

42-18=24cm je visina sjedista naslonjaca.
24+25=49cm ukupna visina sjedista naslonjaca sa postoljem od stolice.

Ok, 49cm visine sjedenja je jos i prihvatljivo jer mogu podic monitor 20cm ako treba ali noge onda "skoro pa vise" i posto mi je stol visine 72cm
tih 7cm visine bi mi smetalo da noge zguram pod stol tj. ne stolu nego dasci koja se izvlaci za tipkovnicu.

Sad je sve na mjeru, centar ekrana monitora je na ~97cm visine i kad se zavalim u naslonjac sredina ekrana mi je ravno u visini ociju.

Udaljenost od ekrana mi je 90cm do ociju, 22 incha - nije full hd monitor !

Kako je naslon za ruke 54cm na 55cm sam si montirao pomocnu povrsinu - dasku za mis i to je sad sve na dohvat ruke.
Mis, tipkovnica, pojacalo da se ne moram pomjerati iz nalonjaca nikud osim ako treba nesto ustekati u kuciste ili ugasiti monitor...

Do nove godine ide novi radni kutni stol na mjeru bas prilagodjen tom naslonjacu pa mozda budem mudrovao dali ga staviti na
mehanizam od stolice mada za 20g nisam uvdio potrebu da se "nasetavam" sa stolicom ljevo-desno itd... rotacija da i to mi je falilo u fotelji
ali kud da "secem" sa stolicom ako mi je sve na dohvat ruku ?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2014., 16:05   #870
ivan77
Guest

Može preporuka za stolicu od 300-500 kn?
Koja je u tome rangu OK?
  Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno