Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.09.2014., 08:30   #1
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
(riješeno) Problem: pc povezan sa internetom, a ne radi browsanje

Daklem, čudan slučaj mi se dogodio jučer. Gledam jedan komp, nakotilo se web govana, onaj istartsurf ili kak se već zove i tako to.
Krenem to čistiti i deistaliravati razne toolbarove i sranja. Maknem i avast free. I nakon reboota sranje. Nakon što sam sve deinstalirao što sam mogao, dogodilo se sljedeće:

Na koju god stranicu želim, page cannot be displayed. A net radi. Skype radi, update windowsa radi, ping prema www.google.hr prolazi, ali nema konekcije sa stranicama preko web browsera. IE, Firefox i Chrome... sve isto.

Jel možda netko zna kako to riješiti a da nije reinstall windowsa, restore point ili instaliravanje opere.?
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2014., 08:41   #2
sale001
Premium
Moj komp

sale001's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Jesi siguran da si maknuo Avast totalno? Mislim da on zna zezati, tj. ne makne ga kak spada. Si probao onaj Avast utility za deinstaliranje?
sale001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.09.2014., 09:13   #3
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Sa time sam ga i maknuo... a sad pretpostavljam ćeš mi reći da probam resetirat ruter i disejblati windows firewall.
Staro 26.09.2014., 09:24   #4
sale001
Premium
Moj komp

sale001's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Znas sta kazu za pretpostavku?
sale001 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2014., 09:36   #5
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Pogledaj banalnost - da ti nije prebacilo mrežu sa home na public.
Staro 26.09.2014., 09:57   #6
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Nije. I dalje je home network.
Staro 26.09.2014., 15:03   #7
Talaba
Registered User
Moj komp

Talaba's Avatar

Datum registracije: Jul 2014
A ovde kao na slici. Ako ti je nešto ostalo ono može da pravi problema.
Talaba je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2014., 15:42   #8
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Daklem, čudan slučaj mi se dogodio jučer. Gledam jedan komp, nakotilo se web govana, onaj istartsurf ili kak se već zove i tako to.
Krenem to čistiti i deistaliravati razne toolbarove i sranja. Maknem i avast free. I nakon reboota sranje. Nakon što sam sve deinstalirao što sam mogao, dogodilo se sljedeće:

Na koju god stranicu želim, page cannot be displayed. A net radi. Skype radi, update windowsa radi, ping prema www.google.hr prolazi, ali nema konekcije sa stranicama preko web browsera. IE, Firefox i Chrome... sve isto.

Jel možda netko zna kako to riješiti a da nije reinstall windowsa, restore point ili instaliravanje opere.?
identicnih par slucajeva sam imao dok sam radio. posto smo imali cca 140 kompova, nije mala brojka, ali na 2-3 sam naletio (smo naletjeli) na iste probleme. cak smo mjenjali proxi, cudesa isprobavali, na kraju je bilo vozi komp na stol, backup podataka, svjeza instalacija. nazalost.

plus, malwarebytes, sophos, security essentials, avg, avira, combofix....... safe mode isto tako, ma cudo jedno - nije nista pomoglo. drugi browseri su isto bili probani, mos' ga jebas .

plus sto smo mi imali sex jer je naknadno bilo kacenje na domenu, svaki put sa backupom pst-a od officea, pa ganjanje licenci po registrima, fuj.

i svakako - sretno! moras napisati ako rjesis problem kako si ga rjesio .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2014., 17:33   #9
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Jes probao ipconfig /flushdns i jes provjerio hosts file? Eh i druga stvar provjeri defaultne rute u tablici to nekad zna otić .
I šta baca tracert na neki site?
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2014., 11:42   #10
natal
Registered User
Moj komp

natal's Avatar

Datum registracije: Nov 2012
Mozda je port 80 i 443 zatvoren?
natal je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.09.2014., 12:11   #11
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Budem danas ili sutra to pogledao pa javim.
Staro 27.09.2014., 17:11   #12
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
imao sam sličan slučaj, nekaj se sa neta nakotilo i jedino kaj je pomoglo je bio system restore, par točaka unazad. I tad je proradilo...
Yebi ga, internet je zanimljivo mjesto gdje se svašta može pokupiti. Sve si razmišljam da stavim kondom na adsl žicu
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2014., 21:57   #13
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:

Si pokušao ručno unijet IP i DNSove meni je jedan laptop pravio slične probleme. Skype i sve takve stvari su radile uredno ali browsanje nije.

Doduše treba pogledati u router koje su postavke za DNS jer sam našao kod par ljudi da je TCom zajebo sa postavkama.
Staro 28.09.2014., 22:02   #14
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Jok, nisam još. Budem javio. Nije mi taj komp doma pa ono. A i nije da sam nešto željan radit vikendom
Staro 29.09.2014., 20:15   #15
NikolaA
Premium

NikolaA's Avatar

pokušaj ovo meni je jebnom datum bio pomaknut unaprijed i imao sam sličan efekt - problem kao ti sad
NikolaA je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2014., 21:50   #16
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Daklem, probao sam sve živo i mrtvo, sve što ste naveli + google.

Jedino što je vratilo konekciju sa internet stranicama je bio Restore Point na par dana unatrag. I onda sam krenuo otpočetka.

I ovako, obrišem iWebar, iSense, SaveStore i sličnje pizdarije i ostavim istartsurf za kraj. I sve do tada dobro bilo, net je radio. Krkenm istartsurf i opet isto, nema neta. Plus svi ovi trikovi i opet ništa.

Ukratko, opet restore point da mogu surfat. Reinstall windowsa neizistavan. Nemam više ni ideje ni volje što i kako. Kaj se mene tiče kejs klozd

Hvala svima na savjetima.
Staro 29.09.2014., 22:12   #17
Igneos Eructid
običan user
Moj komp

Igneos Eructid's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
sto ti javi chrome kad se ne moze spojiti na neku stranicu? Obicno kliknes tamo na more details, pa ti veli tocno gdje je greska.
Igneos Eructid je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2014., 23:05   #18
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Daklem, probao sam sve živo i mrtvo, sve što ste naveli + google.

Jedino što je vratilo konekciju sa internet stranicama je bio Restore Point na par dana unatrag. I onda sam krenuo otpočetka.

I ovako, obrišem iWebar, iSense, SaveStore i sličnje pizdarije i ostavim istartsurf za kraj. I sve do tada dobro bilo, net je radio. Krkenm istartsurf i opet isto, nema neta. Plus svi ovi trikovi i opet ništa.

Ukratko, opet restore point da mogu surfat. Reinstall windowsa neizistavan. Nemam više ni ideje ni volje što i kako. Kaj se mene tiče kejs klozd

Hvala svima na savjetima.

vjeruj mi, puno vise vremena smo nas dvojica/trojica pokusavali, i rucne postavke, i resetiranje servisa XP-a, svakojaka sranja. pingovi su redovno prolazili, cak koliko se sjecam i komunikacija unutar mreze (drugi kompovi, domena, printeri - sve), ali izaci na net jok.

reinstalacija is way to go, ja sam odustao od trazenja krivca (inace), ako ne uspijem u par sati - kolji pendzere. ne vrijedi, jer jednostavno sam iza toga siguran da ce sve raditi kako treba.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2014., 20:39   #19
driftwood
Premium

driftwood's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Jesi probao reset browsera nakon čišćenja?
Staro 30.09.2014., 21:23   #20
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
A da nemas ti neki virus? Cesto se u instalacijama provuce neko *ovno...
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2014., 21:35   #21
NikolaA
Premium

NikolaA's Avatar

da moguce neki virus ili spyware...poskeniraj komp u safe modu...
NikolaA je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2014., 23:06   #22
Neo-ST
Premium
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Imao sam sličan problem, također istartsurf i ostala smeća.

Problem je bio riješen korištenjem ovih free tool-ova, ovim redoslijedom:

1. RKill

2. Junkware Removal Tool

3. AdwCleaner

Stvar je u tome da se gamad ukorijeni u registryju, promijeni neke vrijednosti koje ostanu tako i nakon micanja malwarea. Ovi programi to vrate na originalne vrijednosti (barem je meni tako bilo, jer ništa drugo nije pomoglo iako sam makao istarsurf sa malwarebytes anti-malware).

Pa eto ako nekom zatreba...

Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 14.10.2014. u 23:19.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2014., 23:46   #23
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ljudi su komp odnesli u servis koji im je stavio friške winse da ih opet mogu zađubriti sa tim sranjima ali hvala na linkovima. Budem im prosljedio jer sam uvjeren da će ponovit to
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno