|
![]() |
#4231 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4232 | |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Al evo.. Svi novi ali i stari FTTH korisnici sad imaju 100/100 mbita godinu dana. Nakon toga novim korisnicima brzina pada na 50/50 a starim na njihove prijasnje pakete. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4233 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Aktivan je i ADSL uz VDSL. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4234 | |
Premium
|
Citiraj:
Code:
C:\Windows\System32>ping www.amis.hr Pinging www.amis.hr [194.146.109.208] with 32 bytes of data: Reply from 194.146.109.208: bytes=32 time=4ms TTL=60 Reply from 194.146.109.208: bytes=32 time=4ms TTL=60 Reply from 194.146.109.208: bytes=32 time=5ms TTL=60 Reply from 194.146.109.208: bytes=32 time=4ms TTL=60 Ping statistics for 194.146.109.208: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 4ms, Maximum = 5ms, Average = 4ms C:\Windows\System32>ping www.iskon.hr Pinging www.iskon.hr [213.191.133.143] with 32 bytes of data: Reply from 213.191.133.143: bytes=32 time=14ms TTL=53 Reply from 213.191.133.143: bytes=32 time=14ms TTL=53 Reply from 213.191.133.143: bytes=32 time=14ms TTL=53 Reply from 213.191.133.143: bytes=32 time=14ms TTL=53 Ping statistics for 213.191.133.143: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 14ms, Maximum = 14ms, Average = 14ms C:\Windows\System32>ping www.prad.de Pinging www.prad.de [141.0.23.15] with 32 bytes of data: Reply from 141.0.23.15: bytes=32 time=28ms TTL=56 Reply from 141.0.23.15: bytes=32 time=28ms TTL=56 Reply from 141.0.23.15: bytes=32 time=28ms TTL=56 Reply from 141.0.23.15: bytes=32 time=28ms TTL=56 Ping statistics for 141.0.23.15: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 28ms, Maximum = 28ms, Average = 28ms C:\Windows\System32>ping www.semiaccurate.com Pinging www.semiaccurate.com [75.146.151.146] with 32 bytes of data: Reply from 75.146.151.146: bytes=32 time=158ms TTL=43 Reply from 75.146.151.146: bytes=32 time=157ms TTL=43 Reply from 75.146.151.146: bytes=32 time=155ms TTL=43 Reply from 75.146.151.146: bytes=32 time=163ms TTL=43 Ping statistics for 75.146.151.146: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 155ms, Maximum = 163ms, Average = 158ms |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4235 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4236 |
Registered User
|
Ima li netko danas problema sa internetom (Trnje, Kruge)? Veza mi je do sada pukla jedno 70-tak puta.. Do jucer sam imao brzinu konstanto U/D 11/1.3, a danas varira od 1.5/1.3 do 10/1.3. Ili je Enkom prdnuo ili mi testiraju liniju za prelazak na VDSL. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4237 | |
kripl. ing.
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Prije: Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 9,495 / 25,644 Output Power (Up/Down) [dBm]: 3,1 / 7,1 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 41,3 / 33,4 SN Margin (Up/Down) [dB]: 5,8 / 4,6 Poslije: Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 8.413 / 41.751 Output Power (Up/Down) [dBm]: 6,4 / 18,6 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,6 / 22,7 SN Margin (Up/Down) [dB]:7,9 / 9,4
![]() |
![]() |
#4238 | |
Registered User
|
![]() Citiraj:
kako sam vec naveo,ja vec tu liniju vise mjeseci testiram i nama je linija stalno pucala i brzina extremno die gore dolje,,,od 4 do 13... sta sam tih dvije godine sve radio,,mjenjao utisnice u stanu,,,router mjenjali 5 puta...Thomson,,,enkom.thomson,opet enkom..pa cisco ....nista nije uspjelo...tehnicar ck bio kod nas i mjerili liniju,,naravno u 2 sata podne,gdje jos stabilono radi,,,od navecer,nekih 8 sati brzina pada ko luda.. zato sam mislio otici od amisa,,,vidjeti cu sta ce bit za par dana,ak taj vdsl isto prdi ko sada idem ja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4239 |
Registered User
|
@cirano, da susjedi smo... Kruge 5. Ja od kad sam na Amisu nikad problema, ali ovo danas je uzas. Od 2 ujutro konstantno puca svakih par minuta. Zvao SZK, oni se takoder cude koji je k.. sa linijom, uglavnom rijesit ce. Evo u zadnjih dva sata puklo samo jednom, ali brzina i dalje banana. Atenuacija mi se trenutno smanjila sa 11 na 10... vidjet cu do kraja dana sta ce uspjet rijesit. A mozda je Enkom doslovno prdnuo, pa zato i imam problema danas. A mozda i netko od njih cita ovaj forum, pa se malo pozure i prebace me vise na VDSL. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4240 | |
Registered User
|
Citiraj:
sorry na izraz,ali to smece od enkom i Thomson router sta oni vec nude nemre nikad bit brzina kako treba ... Thomson je nesto brzi od enkoma,ali zato na njemu nemres sve portove otvorit,enkom je sporiji,ali mozes open ports,,,,kako uzmes,ima sigurno vise razloga zasto to sve ne radi kako treba.. susjed ima od h1 vdsl2 i sa fritzbox mu radi linija ko violina.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4241 |
Registered User
|
Pa vec sam ih trazio za prelazak na VDSL (tj. ponudili su mi), a trenutno sam u fazi cekanja za prebacivanje na isti.. do 15.10. ce me prebacit, nadam se. Izmedu ostalog sam trazio i 788 V2 jer je koliko sam citao bolji od starog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4242 |
Registered User
|
lol,,sta tu isto ima vise tih?ak mi posalju starog ja im odmah vracam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4243 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Dok si testni korisnik oni rade sve što im treba za testiranje, pa ti tako mogu ako žele dati opremu koju oni žele testirati. Ovo je TESTNA usluga i kao takvu je treba prihvatiti, pucanje veze, gubljenje profila, mijenjanje opreme i slično je za očekivati. Ako nekome takva usluga ne paše tj. očekuju da sve radi stabilno i bez problema onda se nisu ni trebali javljati. Primjeri kod mene. Podigao sam prvi uređaj, spojio i nije povukao profil. SZK, riješeno za sat vremena. Drugi slučaj, cca 22:30 nedjelja navečer nestali svi programi osim prvih 10. Nazvao dan kasnije SZK, riješeno za pola sata. Poziv za dostavu novog (V2) uređaja, nisam bio u mogućnosti preuzeti isti, pokupio par dana kasnije kod njih, spojio i opet se profil nije učitao. SZK, riješeno za pola sata. Bez nervoze, galame, gunđanja i slično. Krivo mi je što nisu dodali nekakav aneks kad se javiš kao testni korisnik, čisto da sebe zaštite od korisnika koji ne shvaćaju što znači biti testni korisnik. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4244 |
Registered User
|
bez galame,,,,bez glume,,,ali bez nervoze? sorry,da si ti imao 2 godine taj "Show" sa njima nebi mi rekao da ostanem Miran.... jeste,testni korisnik sam onda,ali ne,nema se ipak pravo nudit uslugu koja mozda uopce nejde i "svaki" dan mjenjati router ili drkati po liniji...ipak ja PLACAM amisu i zelim negdje imat inertnet koji isto radi kako treba.. ne pricamo da tu i tam zna puknut linije,,ajd,,ali ne da brzina skace po danu gore dolje kako bi korisnik poludio.. i vec je bilo sve spremito da odlazim od njih dok su zastekali od H1 ugovor i meine zvali za tu uslugu...dobro sam mislio,ajd ako je ista stvar,da vidimo,ali ako opet pocinje takve kome na liniji onda "zbogom".. jos nesto,ako nisam prvi koji testira,onda amis mora vec imati neki okvirni dojam koji router itd. test korisnikama do sada najbolje pase,onda mi nemoze amis poslat staru verziju i reci: "sad ti testiraj"?! za sta onda drugi testiraju....??? vidjeti cu sta ce doc i kad prikljucim,vjeruj mi,cim bi imao takvih dojama da moram router svaki dan mjenjati i profili mi pucaju ko ludi,onda ocito sam tak ili tak na krivome,sta se tice linije i operatera... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4245 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Od kuda ti uopće da budeš dobio "stari" router umjesto "novog", tj. V2 verzije. Imaju jedan router za VDSL koji svi dobivaju, koji naravno radi u ADSL "modu" dok te ne prebace na VDSL u centrali. Stvarno su trebali dati i nekakav ugovor da se zaštite. Nitko te ne tjera na VDSL, na stranicama ga nigdje nema u ponudi još kao usluge. Mogao si na H1 koji službeno ima tu uslugu a ne prelazit na testnu uslugu i onda gunđat :P Frend se prebacio na VDSL isto u Samoboru. Tj. prebacio se na AMIS, pa nakon kaj su ga prikopčali nakon jedno 2 tjedna i na VDSL. Po zraku smo tu negdje od centrale, ali on je u zgradi i očito je put kablova do njegove zgrade bolje riješen. Evo njegovi statsi: ADSL ![]() VDSL ![]()
![]() |
#4246 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4247 | |
Registered User
|
Citiraj:
Vezano za H1, neću ulaziti u razloge ali priznajem da mi je nejasno ponovo ostati na usluzu s kojom si bio nezadovoljan i prihvatiti testnu uslugu u odnosu na istu takvu uslugu koju je H1 nudio službeno. Nebitno u svakom slučaju. Ovo da bi korisnik poludio dok testira i da nije u redu tako raditi jer plaćaš uslugu se ne slažem jer nitko te ne tjera da se prijaviš (općenito govorim, ne za tvoj slučaj konkretno) za nešto što može nestabilno raditi. Kad se za testiranje dobrovoljno prijavljuješ logika i sam proces testiranja nalaže postojanje mogućnosti da nešto ode nizbrdo i da nije rješivo odmah. Dao sam svoje primjere i sad kad pogledaš dva puta nova oprema i ista greška, događa se. Imamo različita mišljenja pa ne moramo dalje o ovome. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4248 |
Registered User
|
ajd za kraj ![]() naravno Oma svako svoje izkustvo i razumijem ljude ako kazu;sve super....ali u mojem slucaju nije tako...jbg necemo dalje vuci na to,za kraj samo da Kazem: isto ako testiras nesto,naravno moras sa greskama zivjeti...ali ne moram grske testirati koji su vecc potvrdene,tako molim boga da se novim test korisnikma daje dojam dalje koji do sad je testirani i imamo sta je momentalno moguce,najbolju vdsl vezu... sta se tice zasto sam dalje ostao kod amisa i ne kako sam hteo preci na H1,evo razlog: 1. nemam vezani ugovor,mogu svaki cas van 2. placam ako to sve radi manje nesto nego kod H1,to nije bas pravi razlog,ali nitko nema nesto za poklonit danasnje vrijeme. 3. ostavljam si opciju i nadu da ce optika uskoro i kod nas stici,stim da onda mogu na nju preci sve u svemu,svaki ima svoj dojam i sta zeli, stim zatvaram to i prepustam temu nazad na cemu spada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4250 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Optika 4ti dan. Net leti (normalno), TV je već drugi dan nestao, starci nisu znali kako i kaj pa su bili bez VT-a sve dok ja nisam došao doma (u međuvremenu sam zvao SZK, ali nisu mogli ništa na remote), onda sam uz uputstva SZK uspio upogoniti TV, ispostavilo se da prilikom prve instalacije gospon instalater nije povukao udate za TV box i nisu bile posložene opcije standardne pa se box zblesirao i nije povlačio signal iz rutera. To je riješeno za 10ak minuta (jer sam gnjavio sa par svojih upita itd.), ali ne tehnički ljudi (tipa moji starci) nebi znali sami otkloniti "kvar" jer je bilo potrebno i mrežni kabel premještati u drugi utor na ruteru, aj ti to probaj objasniti nekome tko nezna ni kaj je to mrežni kabel, a kamoli kako ga izštekati. I na kraju, još uvijek na TV-u ne rade internet opcije (youtube, facebook...) a ne radi ni radio (dapače, kad sam kliknuo taj gumb na daljincu, sve se zamrzlo pa opet restart) Kažu da rade na novom Firmware-u i da će se to riješiti uskoro (javit će). Mogu samo još reći da je prvi dan slika na TV-u na večini stranih kanala bila očajna (SD kvaliteta) i to sam im spomenuo i evo danas gledam i to je kud i kamo bolje, neki su programi sada čišći od onih na Bnetu (još uvijek imam opremu pa sam usporedio). Eto, kad poprave i internet opcije na TV-u imaju čistu 5icu, do tada solidna 3ka samo zato jer nisu skoro 6h ništa napravili po pitanju neimanja TV-a uopće i ovih bugova sa internetom na Tv-u. Edit: može pojašnjenje, što je to SDM?
![]() |
#4252 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Svjetlovodna Distribucijska Mreza Zadnje izmijenjeno od: masesto. 12.10.2014. u 20:18. Razlog: Evo @Cilim je brze odgovorio :D |
![]() |
![]() |
![]() |
#4254 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4256 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Krivo, bit će pokriven dio Zagreba u kojem se nalaze stambene zgrade, što znači da će veliki dio Zagreba ostati nepokriven, kao što je moj gdje je Amis dostupan s 3 strane. Najbliži optički kabel ima 30 metara zračne linije od mene, a najdalji 100. Neisplativo je ulaziti među kuće.
![]() |
#4259 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Prosudi sam zasto se neke stvari smiju reci a zasto ne i kome. Pogotovo kad je pitanje szk. Da ti olaksam... Uostalom ta lokacija vjerovatno nije (trenutno) u objavljenoj namjeri izgradnji sdm-e pa si shodno tome i dobio takvu informaciju. EDIT: Bit ce pokriveno..nemoze sve odjedanput . To sam vec rekao a tako bi ti trebali rec i u szk . Sad kad,e to je tesko reci dok se ne izgradi do kraja ovo sta je u planu objavljeno. p.s. Ne bih htio ulazit u daljnju (nepotrebnu) diskusiju. Zadnje izmijenjeno od: viper. 13.10.2014. u 01:20. Razlog: edit |
![]() |
![]() |
![]() |
#4260 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Zašto bi takve informacije bile tajne? Da sam provider i imam zainteresiranog korisnika za svoje usluge, ne bih mu rekao ne može ili ne planiramo (što je i jedno od pravila prodaje), nego...planiramo u roku od x mjeseci, godina, obavijestit ćemo vas o promjenama. Ako imaš kakvih informacija o istočnom Rudešu, možeš i na PM.
![]() |
|
|